Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

PC til videregående

#1

Guttemammis sa for siden:

Eldste starter første året på videregående nå (studiespesialisering).
Vi vurderer å kjøpe Mac Air, noen som har noe innspill eller formening om denne er bra nok for den studieretningen?


#2

Anne C sa for siden:

Så vidt jeg har forstått så er det litt det samme hva man velger til studiespes. Feks musikk, dans og drama som sønnen min går på anbefaler Mac pga programmer de vil trenge. Han trengte ikke noen spesielle program i 1. klasse, men jeg regner med at det kommer.

Det beste er å sjekke hjemmesiden til skolen og se hva de skriver der.


#3

Noba sa for siden:

Her stod det at de som skulle gå media og kommunikasjon ble anbefalt å vente til skolestart med å kjøpe PC da de trenger noe litt mer avansert enn den PCen man kan bestille via fylkeskommunen. Frøkna fikk en Mac, hun var lur og tok med pappaen sin på handel uten mor på slep... ;)


#4

veobra sa for siden:

Har du sjekket om de får pc på skolen? På studiespes i Oslo får de pc, som vi vel betaler rundt 1000,- for i året. Dekkes av utstyrsstipendet.


#5

Stompa sa for siden:

Sjekk med skolen hva de anbefaler/ønsker og hvordan PC-ordningen er organisert. Har dere ikke fått tilsendt info om dette? Det fikk Herremannen noen uker før skolestart

Hos oss får alle elevene utdelt PC via fylkets felles innkjøpsordning. En del elever bruker egen PC eller Mac likevel (særlig på Vg3, da noen av de utdelte PCene begynner å bli litt slitne), men de som velger å bruke Mac må selv sørge for å ha alt av overganger siden alt utstyr i klasserommene er tilpasset PC. Det er ofte ekstra styr. De får heller ikke hjelp fra IKT slik som de som bruker PC, siden de som jobber der ikke har nødvendig kompetanse.


#6

løve70 sa for siden:

Hos oss må de kjøpe PC/Mac selv. Arvingen, som også skal gå studspes, har fått tilsendt info om de midlene de kan kjøpe som er subsidiert. Det er både PC og Mac. Hun har en Mac som er noen år, så vi er litt i tenkeboksen på om vi skal kjøpe ny. Dette tilbudet gjelder visst kun i første klasse.


#7

Guttemammis sa for siden:

Høres ut som hos oss.
Sjekket litt nå og tror vi venter til skolestart og hører litt med lærerene, tilbudet gjelder fra juli 2019 til april 2020.
Han har en Mac som han mener er klar for utskifting, men den funker nok de første ukene inntil vi finner ut hva han skal ha.


#8

Gri sa for siden:

Hos oss kunne dei velge om dei ville kjøpe/leige via fylkeskommunen, eller skaffe sjølv, og få eit lite økonomisk bidrag. Vgs-startaren her valgte å få bidraget og har kjøpt seg MacBook.


#9

Charlie sa for siden:

Her er det som Stompa sier. Har man privatkjøpt uten å sjekke ut med skolen først, risikerer man å jobbe i motvind. Skolepcene har dessuten egen forsikring. Det er også noe greier med at lisensene fylkeskommunen har kjøpt inn for det første er en veldig god deal, for det andre kreves det at fylkeskommunen har administratorrettigheter på maskinen. Som man jo kan gi, men hvorfor ikke bare sjekke ut før man shopper.


#10

Elisabet sa for siden:

Ville gått for skole pc på linje medie- og kommunikasjons i alle fall. De får tilgang på mye dyre programmer som skolen administrerer og de betaler kun kr 1200 i året og får den etter 3 år og de har mye bedre pc enn mange andre linjer. Nyprisem på pc eldste fikk av skolen er på 14-15000.


#11

-ea- sa for siden:

Her valgte mediaeleven ifjor å kjøpe den vanlige skole-pc'n i stedet for å dra med seg sin private (dyre) Macbook på skolen, med risiko for skader og stjæl. Skolen har proffe, stasjonære Mac'er som de brukte når det trengtes.

Adobe-lisensen kunne brukes på den private macen hjemme også.


#12

Carrera sa for siden:

Sjekk hva som kreves av programmer og slikt for studieretningen, og om evt den pcn de "får" gjennom skolen funker.

Datteren vår hadde pc gjennom skolen. Holdt lenge til hennes retning, da pcn i grunn var et rent skriveredskap og internett. Guttungen går Medie og Kommunikasjon, og bruker pc til mye som krever mye. Film, bilder, redigering, store programmer etc. Så til han hadde det ikke holdt lenge med skole-pc. Han fikk Mac. Pluss ekstern harddisk for å laste over når det blir fullt :P


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.