Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hjelp - jeg må lage matpakke!

#1

Polyanna sa for siden:

For første gang i mitt yrkesaktive liv så må jeg visst begynne med matpakke! Og jeg som har vært evig takknemlig for å slippe ekle skiver i pakke, for det HATER jeg!

Så nå må jeg, som ikke akkurat er dronning av kokkeleringsevner sånn på morgenen, lage fristende matpakker for å ta med. Som altså ikke er brød-matpakker.

Jeg har greit utvalg av matbokser med ulike avdelinger, mattermos, etc., så det står ikke på utstyret, mer på fantasi og ork til å lage til...

Det er visst kjøleskap her.

Tips, takk?


#2

Syrinx sa for siden:

Salat og omelett

Pastasalat

Wraps

Middagsrester

Det meste kan ordnes kvelden før.


#3

Tallulah sa for siden:

Salat er jo enkelt. Pass på å lage litt for mye karbohydrater og protein til middagen dagen før og bland nevnte potet/pasta/ris/bønner og kylling/fisk/kjøtt med salatblader, agurk, tomat. Sesongvarianter: fersken, eple, pære, sukkererter. Salt, pepper og evt. dressing kan du ha på kontoret.

Du får kjøpt ulike varianter med ferdigstekt kylling i passende biter nå, og kan variere med det, hummus, fetaost, halloumi og slikt innimellom.


#4

Input sa for siden:

Vi spiser heller ikke brød til lunsj og har fryseren full av lunsjporsjoner av middag. Tar med oss en boks hver som tiner i løpet av formiddagen.


#5

Blå sa for siden:

Jeg har knekkebrød i skuffen og skivet ost og leverpostei i kjøleskapet. Ikke verdens mest spennende lunsj, men veldig enkelt og greit. Og er friskere enn skiver som har ligget i en matboks.


#6

Frk_Fryd sa for siden:

Jepp, knekkbrød i skuff og pålegg i kjøleskapet. Er jeg vill og gal har jeg med en middagsrest.


#7

Polyanna sa for siden:

Dette høres så bra ut, men jeg kjenner at jeg nok trenger enda mer helt konkrete tips. For eksempel en oppskrift på pastasalat (jeg har aldri klart å lage en god en, de blir veldig kjedelige), hvordan i all verden bruke bønner (det har jeg heller aldri fått til), for ikke å snakke om hummus!

Beklager, jeg virker veldig hjelpeløs nå, men jeg fikk en kortslutning. :sorry:


#8

Blå sa for siden:

Hummus er veldig enkelt og veldig godt. Jeg blander en boks med kikerter (ekspertisen sier at du bør koke dem selv, men jeg synes det blir godt med de på pappkartong), ett fedd hvitløk skåret opp smått, en spiseskje tahini (sesampaste), litt salt og olivenolje, og kjører det med stavmikser.

I pastasalat synes jeg at det er viktig å ha noen ingredienser som smaker litt mye, fetaost, oliven, vårløk ogsåvidere. Og cherrytomater og olivenolje.

Ellers, om du har tilgang til mikrobølgeovn så er middagsrester veldig greit. Vi er flere som gjerne vil ha med oss hjemme hos meg, og det er som oftest storesøster, som går først, som får dem. :D


#9

Tallulah sa for siden:

OK, jeg trodde jeg skulle greie å konkretisere, men nei. :knegg: For meg er salat en ting som oppstår av det jeg har, det er umulig å komme med en oppskrift. Og kanskje spesielt nistesalater, da er det jo ikke tid eller ork til å forholde seg til en oppskrift. Bønnene eller pastaen blander man jo bare oppi. Favorittbønner er de store hvite, kikerter eller den boksen som rett og slett heter "salatblanding". Skyld dem godt, og legg i bunn av boksen. Lurt å legge tunge ting nederst, og salatbladene øverst. Samme med hummus, legg en klatt oppi, eller i et lite glass ved siden av du kan dyppe gulrot, sukkererter og agurk i.

Jeg hakker rett og slett opp ønsket mengde av det jeg har og slenger i en boks. Jeg syns det er greit å tenke litt balanse, og liker smaksterke salattyper som ruccola godt, gjerne da sammen med feta og noe søtt som fersken eller eple. Har jeg fersken eller eple trenger jeg ikke tomat, men er også godt sammen med det.

Dressing er jeg bare sånn tåelig interessert i, men syns en slant balsamico gjør seg.

Hva pleier du å spise til lunsji kantina/cafe i dag da?


#10

Elisabet sa for siden:

Jeg har bare litt forskjellig knekkebrød, også har jeg bare litt pålegg i kjøleslapet på jobben og smører når jeg skal spise.


#11

apan sa for siden:

To knekkebrød. En liten boks makrell i tomat. Tjobing!
Alternativt: Kjøleskapsgrøt.


#12

Input sa for siden:

Jeg har også knekkebrød stående på jobb. Og havrekjeks.


#13

Polyanna sa for siden:

Jeg har spist suppe 90% av dagene de siste par årene, tror jeg. :knegg:

Av og til salat, men det blir jeg veldig fort lei av, selv med variert salatbar. Jeg får liksom aldri til å mikse det til slik at det blir godt. Eller så liker jeg rett og slett ikke salat. :knegg:

Jeg er glad i (veldig) godt brød med masse pålegg og masse grønt på, men ikke "kjedelig" brød med bare pålegg, det blir for tørt.


#14

Høst sa for siden:

Når jeg har med brødskiver, har jeg med tilbehøret i bokser ved siden av, og så "anretter" jeg i lunsjen. :) Kan det være en mulighet?



#16

Polyanna sa for siden:

Ikke glad i rett-i-koppen-supper, men sånne grøtpakker kan være smart!


#17

Eia sa for siden:

Suppe på suppetermos, ta med frossent rundstykke som tiner frem til lunsj og ha smør/ost i kjøleskapet? :enkel:


#18

meisje sa for siden:

Kan du ikke lage opp supper som du fryser ned I måltidsporsjoner og tar med og varmer på jobben? Hvis det ikke er mulig å varme på jobb, varme på morgenen før du fyller på termos ?

Oppskrift på pastasalat:
en vårløk
50 g parmesan I biter
50 g ruccola salat
50 g pinjekjerner
50 g druer
10 cm agurk I biter
100 g pasta
1 advocado
50 g skinke/kylling
Dressing etter smak:
rød pesto/grønn pesto / hamburgerdressing/vinaigrette dressing

Oppskrift på lunsjsalat
2 advocado I biter
1 mango I biter
200 g fetaost I biter

Dressing med 1 ts sennep, 1 ts honing, 1 SS hvitvinseddik, 3 SS ekstra virgin olivenolje


#19

Tallulah sa for siden:

Da kan du ta med suppe! Det er jo kjempelett å lage et par-tre store varierte gryter og fryse ned i prosjoner.

Nei, det er jo faktisk en mulighet at du ikke gjør. :humre: Jeg er veldig glad i salat, og ikke så glad i suppe.

Kan du ikke lage en heidundrande sandwich da, med masse grønt og godt pålegg på godt brød?
Ellers er jo kjøleskapsgrøt og chiagrøt enkelt og mettende.


#20

meisje sa for siden:

Andre tips:
pizza på tortillalefser
fyllte horn
osteboller


#21

sindrome sa for siden:

Hvis du kjøper den fetaosten på glass fra apertina, i olje og krydder så er du garantert en god salat. Grønnsaker, pasta og kjøtt og feta fra glasset og litt olje som dressing, umulig å bomme.


#22

Tjorven sa for siden:

Nå lurte jeg et øyeblikk på om du jobber hos oss, men her er det faktisk en fungerende kantine (det er bare at det blir altfor lang kø i heisen).

Jeg liker å spise skikkelig lunsj, så jeg står ofte i heiskøen. Men hvis ikke, så har jeg funnet ut at man kommer et godt stykke på vei med knekkebrød med smørost og enten agurk eller paprika også.

Jeg har blitt skikkelig streng med mannen min, og han får ikke lov til å fungere som søppelbøtte under middagen lenger. Hvis han egentlig har fått nok mat, og det er rester nok til en lunsj til meg, så får han ikke lov til å spise opp. Da tar jeg det med på jobb dagen etter. Og det fungerer faktisk med veldig mange middager (vi har tilgang på micro).


#23

Ine sa for siden:

Omelett, eggerøre og spekemat, tapas.



#25

Shun sa for siden:

Denne nærmest oljefrie hummusen fra Lisa Förare Winbladh er min basismat på jobb. Én matboks med hummus, og én matboks med oppskårne gulrøtter, paprikastenger og selleristang.
Eller hummusen kan smøres i wraps.

Jeg liker å variere krydringen med ras el hanout eller soltørket tomat eller grillet paprika. Jeg 'rister' gjerne spisskummen og ras el hanout i en ss olje eller to.

Det er sant at hummusen blir bedre og mer silkemyk av å jevnes med litt av det varme kokevannet, men det er lurt å ha en del hermetiske kikertbokser fra Rema stående når tilberedelsen ikke kan gjennomføres i tide.
Jeg kjøper to-kilosposer tørre TRS kikerter på den internasjonale nærbutikken.

Lisa Förare Winbladhs hummus

"• Blötlägg 500 g kikärtor i 3 l kallt vatten med 2 msk salt. 8-12 timmar är bra.
Blötlägger du dem längre kan de bli hårdspröda och mindre krämiga. OBS! Just detta är min egen erfarenhet. I moderna recept hoppas blötläggningen över, vilket anses coolt. Jag fattar inte varför man ska koka bönorna dubbelt så länge dessutom smakar det inte lika runt. Undantaget är svarta bönor som blir snyggare och kanske godare utan blötläggning. Blötläggningen bidrar även till att halten av fytinsyra minskar mer (drygt 20% i stället för bara 10%) . Och fytinsyra binder järn. Kikärtor innehåller visserligen låga halter fytinsyra, men det ger ett pytteplus i kanten.
• Häll bort blötläggningsvattnet och skölj gärna kikärtorna. Slå på friskt vatten så att det täcker rejält, cirka 2- 3 liter och ha i 1 tsk salt.
Lägg alltid ner några tunna skivor ingefära, de skyddar mot sunkighet och ger fin smak. Torra snuttar går bra. Du behöver inte skala den om den är ekologisk. Om du har slokande men smakliga selleristjälkar, morötter etc kan du skära dem i grova bitar och ha i. Men bara sånt som är på vägg till de sälla grönsakslanden. Ett lagerblad ger must och gör att köket luktar gott och är billigare än doftljus. 1/2 kanelstång? Varför inte?
• Koka kikärtorna tills de nästan faller sönder. Om de är omedgörliga, vilket i regel beror på att de är för gamla och/eller har förvarats för varmt, kan du ha i 1 krm bikarbonat).
Bikarbonat neutraliserar syror som läcker från kikärtorna. Ha helst inte i mer än en gnutta, det förstör B-vitaminer, ger rälig smak och alltför slemmig konsistens. Fiska upp kryddor och smaksättning. Herrängens kikärtskommitté överlägger fortfarande om huruvida man ska använda kikärtsspad. Om kikärtor inte är din stapelföda: go for it. Om du lever på kikärtor finns det viss risk att oroa sig för innehållet av bl a saponiner. Ja, just saponinerna som gör att spadet löddrar och går att göra maränger på. Dessutom finns det en del ämnen, till exempel oligosackarider som ger mer magkurr, svårt i vissa sociala sammanhang. Ser man lite antropologiskt på det finns kutym att slänga vattnet, å andra sidan är dagens sorter snällar.
• Mixa hälften av de de heta kikärtorna riktigt slätt med lite hett kokspad eller hett vatten. Om din tahini är hård har du i den nu. Ett par msk räcker. INGEN JÄVLA OLJA! Hummusen ska vara lös, den stelnar när den svalnar.
Svalnar kikärtorna blir de hårda, i synnerhet skalen och hummusen grynig.Jag brukar använda mixerstav och mixa i en hög glasburk som sen blir hem åt min hummus. Jag gillar tahini på oskalade frön som är lite beskare. Olja nu ger salvig konsistens pga emulgering, dämpar smaken och kan i värsta fall bli besk pga oleokantaler. Mandelsmör är supergott i om man vill variera sig. (Låt resten av kikärtorna svalna i spadet. Fiska upp och frys in.)
• Rosta hela spiskummin i torr panna tills de doftar och kanske knäpper.
Jag brukar rosta med lite hela frön av koriander och kardemumma när jag är på humör.
• Mortla fröna fint, gärna med en nypa socker. Skiva en stor färsk vitlöksklyfta (eller mer) och mortla den med kryddorna. Pressa över 1-3 msk citron och rör runt. Ibland blandar jag lite citronskal med citronjuicen. Blanda citrongeggan med tahini (om du inte redan haft i den) och sen med med hummusen. Rör runt frejdigt så att blandningen. Nu får du försiktigt röra ner lite fin olivolja om du vill. Men ringla den hellre ovanpå. Mer citron? Smaka av med chili om du absolut måste."


#26

Magica sa for siden:

Ost i kjøleskapet (akkurat nå har jeg dilla på tubeost med jalapeno), et eple i skiver + knekkebrød. Evt en yoghurt + noe mer grønt.


#27

Nera sa for siden:

Vaniljekesam og cottage cheese blandet sammen, frosne bringebær eller skogsbær, dessuten gresskarkjerner, chiafrø, av og til havregryn, og kanskje litt rosiner puttes i en boks, og når det er lunsj, er bærene ferdigtint.


#28

LilleT sa for siden:

Jeg spiser nesten alltid salat til lunsj. Har egnet salatboks, og det går veldig fort å smelle sammen noe i alle fall jeg synes smaker godt. Jeg bruker ofte baby leaf-mix som jeg blander med andre grønnsaker jeg har i kjøleskapet (for eksempel vårløk, paprika, tomat, reddiker, agurk, asparges ....) Også passer jeg på at jeg har noe som metter. Jeg spiser lite kjøtt, men bruker for eksempel tunfisk, fetaost, mozarella, halloumi, kjerner, bømner, egg, sopp ... ) Fett i form av en god olivenolje gjør også at jeg holder meg lengre mett.

Ganske ofte steker jeg også grønnsakene jeg skal spise for å få litt avveksling. De fleste grønnsakene jeg nevnte over egner seg godt å spise kalde dagen etter at jeg har stekt dem, synes jeg.

Jeg spiser også omeletter fylt med et eller annet jeg liker.

Du kan bruke potetlomper som wraps til middagsrester fra dagen før. Om du har oppvarmingsmuligheter på jobben, kan du ta med supperester eller andre middagsrester i en boka?


#29

Sola sa for siden:

Knekkebrød og baconost


#30

Kirsebær sa for siden:

Jeg har knekkebrød og pålegg på jobb.
Og yoghurt, havregryn og mandler.

Superfancy. :knegg:


#31

GinaK sa for siden:

Gidder ikke å styre så veldig. Kommer alltid tilbake til det enkle. Har en pakke havreknekkebrød stående og veksler mellom baconost, kaviar, kaviar og nøkkelost eller makrellitomat på.
Ganske ofte også en blåbærSkyr.


#32

Obelix sa for siden:

Mine sandwicher: oppskåret grovt sandwichbrød, smør eller litt majones, salatblad evt spinat, ferdig oppskåret og grillet kyllingbiter(finnes ulike varianter), agurk og tomat, evt paprika. Legges dobbelt og skjæres på skrå. Du kan variere i det uendelige med pålegg og smaker mye bedre enn vanlige skiver


#33

Ine sa for siden:

1 dl tyrkisk youghurt, 1 dl kesam, søtet med steviosa, ha på bær.


#34

frukt sa for siden:

Ovnsbakt laks eller kylling med diverse grønnsaker og eventuelt ris/kokte poteter er mat jeg pleier å ha i matboksen.


#35

amo sa for siden:

Du må melde deg inn i Matpakkemamma på fb. :knegg:


#36

Ru sa for siden:

Knekkebrød i skuff, smør og fårepølse i kjøleskapet har vært min goto i årevis. Nå er det smørelunsj/salat på kontoret. :lykkelig:

Hva med en gresk sommersalat:
-Salat, agurk, avokado, eple/pære, valnøtter, evt. tomat og balsamicodressing?

På min gamle jobb var det mye knekkebrød og makrell i tomat, der er jeg ikke. Men alt sånt på boks og tube kan som regel oppbevares greit om det er et behov.


#37

zinatara sa for siden:

Jeg har dilla på orzosalat for tiden.


#38

Polyanna sa for siden:

Takk for masse konkrete forslag! :takker:

Har akkurat laget en boks med omelett, en havrepannekake (toro, reste etter telttur) og litt salat. Stress sånn på kvelden, syns jeg, men skulle uansett lage kvelds.

Grøtvarianter og yoghurtvarianter tipper jeg det kommer til å bli en del av, og så må jeg lage batcher med suppe!

:blomster:


#39

millact sa for siden:

Min kollega har knekkebrød i skapet og makrell i tomat eller smøreost i kjøleskapet.

Jeg har med matpakke i matpapir, ser du ikke liker det, men om du lager den om morgenen rekker den ikke bli ekkel til lunsj. Godt brød og godt pålegg.

Vi har kjøleskap på jobb.

Skal bli flinkere til å ha med middagsrester nå i høst. Jeg er også glad i suppe.


#40

veobra sa for siden:

Jeg har kolleger som bunkrer knekkebrød og de nest største boksene med makrell i tomat.


#41

m^2 sa for siden:

  • Fiskekaker fra frysa er flott matpakkemat!
  • Brokkolisalat
  • Matmuffins (jeg bruker glutenfrie så her må du google hva som passer deg. I praksis 1 egg og en dæsj mel + en dæsj melk+en dæsj ost per muffins)
  • omelett i langpanne, skjæres opp i porsjonsbiter og legges i frysa (jeg lager med en haug med egg, litt melk, reste-kjøtt fra litt ymse middager, litt grønnsaksrester evt løk+paprika, og ost)
  • Denne couscous-salaten er helt fantastisk. Jeg erstatter couscous med quinoa pga cøliaki, men denne er super til middagstilbehør og matpakke. Og tåler noen dager i kjøleskap
  • Søtpoteter med parmesanost er kjempegodt - funker greit kaldt men enda bedre oppvarmet i micro (og selvsagt enda bedre som middag...). Jeg har sånn kutte-dings på kenwooden så jeg får dem i småbiter men du kan skjære dem i pommes-frites-størrelse også. Stek på 220 grader i 15 min. Ha på parmesanost ca. halvveis.
  • salat- og jordbærsalat. Skjær i småbiter, ha over mynteblader, litt melis, en dæsj appelsinjuice 8og litt balsamicoeddik hvis du føler deg skikkelig eventyrlysten)
  • kokt egg
  • babybel
  • yoghurt
  • speltlefse (evt glutenfrilefse) med sukrin+kanel, eller majones+skinke, eller smør+ost+skinke, eller snøfrisk+røkalaks
  • Jeg har en sånn kjekk matpakkeboks med plass til yoghurt og til bær eller musli. En sånn en:

#42

Charlie sa for siden:

Heier på brokkolisalaten det er lenket til over. Vi lager den uten bacon for det gidder vi aldri, men du kan ha oppi litt annet om du vil. Vi syns det er godt med vannmelonkuber om sommeren, feks.

Min enkleste pastasalat er av sånt man kan ha i skapet:

Pastaskruer el.l.
Et glass Apetina fetaost med krydderolje av noe slag
Boks med bønner, mais, glass oliven.

Evt noe annet om du vil og har, agurk, tomater, paprika..
Kok pastaen, hell av kokevannet. Slå over litt av oljen fra fetaen og rør forsiktig mens pastaen er varm. Det er dette som gir smaken!
Når pastaen er kjølt av sånn noenlunde, ha i bønner (jeg skyller dem av i sila til pastaen), mais, oliven og whatnot.

Syns pastasalat var veldig beige før, men litt krydderolje gjør forskjellen for meg, og med fetaoljen er det veldig lett og raskt uten egen inspirasjon :knegg:

Denne pastasalaten kan du supplere med hva du har av fisk, kjøtt, litt spekemat, en boks tunfisk... men syns den funker fint på egenhånd.


#43

Lorien sa for siden:

Slow cooker. Lag store porsjoner med middag, frys ned restene i beger av lunsjstørrelse, ta med på jobb. :værsågod:


#44

trøtt sa for siden:

Jeg elsker brokkolisalat og det passer til det meste. Jeg lager en sunnere variant enn den det er linket til siden jeg gjerne spiser store mengder:

Brokkoli i små biter
Litt rødløk i små biter
Ristede solsikkekjerner og gresskarkjerner
Stekt spekeskinke i biter
Drømmerømme med salt og pepper
Bland alt sammen.
Den blir best hvis den får stå en stund og er derfor perfekt til lunsj.

Ellers er dal og chana masala best når det varmes opp og fungerer også bra i mattermos.


#45

Mikkeline sa for siden:

Frosne fylte horn tiner fint til lunsj, og smaker ikke matpakkeekkeltom du vil ha brødmat.

Jeg har ofte frosne rundstykker I matpakken, og tar med pålegg som jeg legger på når de er ferdigtint.

Om du har lyst på suppe og ikke orker å lage, så er ferdigsuppene til både Meny og Rema en fin erstatning.

Jeg ser det er fryktelig mange som viser til makrell I tomat. Det elsker jeg også, men spiser det aldri på jobb. Det lukter såpass sterkt bade av pakken og ånden etterpå at det er nei-mat på jobb for min del. Det lukter høgg I lunsjområdet vårt enkelte dager når mange har funnet frem makrellboksene sine.


#46

apan sa for siden:

Beklager kupping av tråd, men har du en oppskrift på glutenfrie matmuffins du har vært fornøyd med?


#47

Polyanna sa for siden:

Takker!

Gjett hva som ligger hjemme i kjøleskapet mitt. :knegg:

Men har handlet sånn havregrøt det var lenket til over her, og blåbær. Så det blir lunsj i dag.


#48

Cumulus sa for siden:

Hvis dere har kjøleskap er det jo ikke noe problem. Jeg er mye mer glad i det enn å kjøpe mat i kantine. Jeg er ikke så glad i å ha med ferdigmat i boks. Synes derfor det er bedre å ha en del ting i kjøleskapet på jobben. Varierer med oppskåret brød og knekkebrød. Det er Baker Hansen i nærheten, så ofte kjøpes et oppskåret brød der som jeg putter i fryseren og tar opp et par skiver på morgenen når jeg kommer. Koker opp noen egg innimellom, som jeg har i kjøleskapet. Ha en eggedeler på jobben. Egg på knekkebrød er godt og kan varieres i det uendelige. Jeg tar på tomat, majones eller kaviar, agurk, tomat etc. Ellers kjøper jeg inn annen enkel mat som oppskåret gulost/brunost, skinke etc. Innimellom lager jeg meg en salat.

Du kommer til å bli vant til det! Jeg synes det er supert når man først er litt forberedt. Og det er faktisk deilig å hvile hodet med å lage seg litt enkel lunsj selv. Billigere er det også.


#49

Divine sa for siden:

Enig med Cumulus. Vi har kantine nå, men tidligere var vi et sted med bare kjøkken. Jeg hadde pålegg, grønnsaker og Skyr i kjøleskapet og det fungerte kjempefint. Vi fikk brød og knekkebrød av jobben, men noen ganger hadde jeg med selv. Jeg likte nesten denne løsningen bedre enn nå som vi har kantine.


#50

Harriet Vane sa for siden:

En pakke godt stekte knekkebrød, de trekantende i gul pakke, og masse bokser makrell i tomat. Voila!

Vi får mye frukt og grønt på jobb.

Ellers lager jeg mye salad i glass. For gode oppskrifter søker du bare på pinterest på "Salad in a jar".

Noen ganger har jeg med middagsrester eller jeg koker et par egg og har med.


#51

Señora sa for siden:

Salat ala Señora:

ruccola
rødløk
paprika
agurk
tomat
fetaost med olje og soltørket tomat

Ved siden av kan jeg ha rester av middag.

For eksempel:
kyllingfilet
grillet kjøtt
grillet laks
tacokjøttdeig
spekemat og ost

Det er også godt å variere fetaosten med mozzarella. Da må det mer smak til i form av balsamico og olje

Ellers omelett med middagsrester, samt jeg alltid har løk, sopp og paprika i, evt. vårløk eller andre grønnsaker jeg har i kjøleskapet.

Jeg spiser lite karbohydrater, så tilsett gjerne pasta eller lignende om du ønsker det.

Frøknekkebrød jeg lager selv, med pålegg bruker jeg også.

Supper i alle varianter, ut fra hva man har i kjøleskapet. Kan lages stort og fryses ned i porsjoner, evt. stå noen dager i kjøleskapet


#52

rine sa for siden:

Jeg har sjelden matpakke, men har- gode- knekkebrød og smøreost på jobb. Varierer med god morgen yoghurt i kjøleskapet, og har jeg ekstra god tid om morgenen blir det salat (enkel, med kylling og/eller pasta, ulike grønnsaker og litt fetaost eller olje). Er heller ikke glad i skiver med svett ost i matboksen, men de gangene jeg har bakt brød selv, har jeg med brød med skinke/ost og grøntfor.


#53

Frk_Fryd sa for siden:

Disse byggrynslunsjene fungerer også som greie mellommåltider, men kanskje ikke som en fullverdig lunsj. :sulten:


#54

Malama sa for siden:

Da har du pålegg og grønt i kjøleskapet og tar med ferske brødskiver hver morgen?

Jeg har vanligvis bare smør og skinke i kjøleskapet på jobb, og sånn flaske med syltetøy til de dagene det er tomt, men denne uken har jeg en crispisalat og en boks tomater i tillegg og det bidrar til å høyne lunsjen ja. Brød har jeg med meg hjemmefra hver morgen uten å ha noe på, og lager til før jeg spiser.


#55

Polyanna sa for siden:

I dag har jeg med meg kjøleskapsgrøt (yoghurt, steel cut svarthavre, chiafrø, noen frosne jordbær og honning) i en nesten tett beholder. :knegg:

Skal stikke og handle litt knekkebrød, pålegg og grønt etterpå, for å ha.


#56

Malama sa for siden:

Knekkebrød og langtidsholdbart pålegg (smøreost, makrell, syltetøy, noe som bare kan stå lenge) er et must synes jeg. Jeg spiser ikke makrell og verdsetter ikke smøreost, så jeg har en flaske syltetøy. Sånn til dager der jeg er mer sulten, jeg eller andre har glemt matpakke etc, så er en pakke knekkebrød lurt å ha. De fleste her på kontoret har det


#57

Elise sa for siden:

Jeg har ost og hamburgerrygg i kjøleskapet på jobb, og kornmo-knekkebrød stående. Jeg har også liggende sånne ferdigsmurte wasa-pakker med brunost og rett-i-koppen-supper til de dagene pålegget plutselig er tomt (eller muggent). Hvis jeg slår på stortromma tar jeg også med en boks små-tomater som jeg har ved siden. På kiwi har de også hatt sånne bokser med små-agurker, små-paprikaer og små gulrøtter, som jeg av og til kjøper.

I sommer har jeg flere ganger laget salat til middagen, som jeg så har spist som reste-lunsj dagen etter (familien min er ikke så ivrige på salaten, så det blir alltid mye igjen). Siden du spurte om spesifikke salatoppskrifter skal du få min og.
Jeg bruker:
-Nesten en hel hjertesalat
-En kvart eller halv paprika
-En tredel agurk
-En halv boks mais
-Noen cherrytomater
-En avocado
-Fetaost (liker den med soltørkede tomater best)

Også varierer jeg med noe av dette:
-Vanlig raspet ost (ikke i tillegg til feta, da)
-Smårettskinke
-Kokt egg
-Eventuelle andre middagsrester (pasta, ris, kjøttdeig, tacokjøttdeig, nachochips)


#58

trøtt sa for siden:

Spekeskinke og majones/aioli er pålegg som holder seg greit på matpakka og i kjøleskapet.


#59

m^2 sa for siden:

Det er den som står der :humre: (1ca et egg per muffin, grei dæsj mel, litt olje, litt salt, og ost. Og en pinch bakepulver men ikke mye for da blir det for porøst og mister "hold". Også litt "mat" - bønner, skinke, restemat, pølsebiter, fetaost,tørket tomat, paprika, kokt gulrot osv... krydder,...). Jeg bruker vanligvis kikertmel, men det er jo smak og behag


#60

Snippa sa for siden:

Men hvis du foretrekker å spise suppe: hvorfor ikke bare ta med suppe?
Det finnes masse ferdigsupper i porsjonspakker som smaker helt ok. Enig i at rett i koppen er kjipt.

Kjøp en haug med rundstykker og hiv i frysen også, så tar du med ett frossent hver dag i tillegg.


#61

Hyacinth sa for siden:

Denne ble jeg voldsomt interessert i, merker jeg. Så veldig god og enkel ut. Jeg har quinoa, men ikke couscous, og jeg tror jeg har alt det andre også i hus. MEN: Quinoa skal vel koke lenger enn couscous? Da må den vel kokes først, og da forsvinner jo alt som er enkelt med denne salaten, iallfall slik jeg leser oppskriften? :undrer: Hvordan gjør du dette?


#62

ingling sa for siden:

Sånne ferdigsupper er jo hinsides dyrt, men en gang iblant går det jo an. Jeg pleier å lage ekstra når vi har suppe til middag, og fryse ned. Har hatt tilgang på mikrobølgeovn, så da er det en ganske smal sak. Ellers bruker jeg speltlomper med ost, kalkun og ruccola/bladspinat mye, spiser dem kalde eller lunker litt i mikro. Salat med kylling (kjøper noen ganger sånn ferdigstekt og deler over to dager) og et egg, evt. annen proteinkilde, funker også finfint. Jeg begynner i ny jobb på mandag og vet veldig lite om kantine og kjøleskapsmuligheter, men jeg har uansett oftest med mat selv siden det er en del jeg ikke tåler i matveien. Hvis jeg har mer tradisjonell matpakke, har jeg noen ganger smurt frosne skiver, da er de ferske og fine til lunsj. Masse grønt på! Og så bruker jeg alltid boks, aldri matpapir eller pose. Jeg har også en matboks med kjøleelement, så da holder salat og annet seg til lunsj også når jeg ikke har tilgang på kjøleskap.


#63

Tallulah sa for siden:

Det er jo ikke verre enn at du koker ingrediensene du i oppskriften heller kokende vann på. Bortsett fra kikertene, de trenger du jo ikke gjøre noe med. Jeg kjenner jeg ikke har veldig forståelse for at du syns det er mer pes med noe som står på en plate og koker uten at du gjør noe med det, enn noe som står og trekker i kokende vann bittelitt kortere tid. :hehehe:


#64

m^2 sa for siden:

Jeg hiver den over med 2:1 vann med buljongpulver i 10-15 minutter elns (til den får riktig konsistens, husker ikke helt), og følger deretter oppskriften. Det går helt fint siden det er litt annet som skal skjæres opp og sånt uansett, jeg gjør det og dekker bordet hvis jeg rekker mens den koker.
Så blander jeg det varmt med kikerter, har over lokk, osv... og deretter sånn som det står i oppskriften. Den blir kjempegod og jeg lager en stor oppskrift så da har vi hatt i flere dager i kjøleskapet i sommer!


#65

Hyacinth sa for siden:

Neinei, ok, men jeg kom faktisk ikke på at det du nevner var en mulighet...


#66

Hyacinth sa for siden:

Tusen takk!

Pleier du å skylle quinoa, forresten?


#67

ingling sa for siden:

Quinoa må skylles, ja. Det går veldig fort å lage, og holder noen dager i kjøleskap, så når jeg lager bruker jeg det til forskjellige ting, for eksempel i yoghurt. Jeg koker bare med vann da, så tilsetter jeg smak etter hva jeg skal ha den til.


#68

m^2 sa for siden:

hvis jeg gidder :sparke:

#69

Agent Scully sa for siden:

Min nye livsstil inkluderer en stabel med knekkebrød (lavkarbo) og makrell-i-tomatbokser i skapet på jobben. Som en nødløsning .. Kan være greit å ha i bakhånd de gangene du ikke rekker eller glemmer matpakken.


#70

Anikka sa for siden:

Takk for tipset om quinoasalat, m^2! Den var kjempegod. Lagde den til gjester igår, stor suksess, og den smakte like godt som niste idag.


#71

Polyanna sa for siden:

I dag er det kyllingsuppe på termosen. Gleder meg allerede. :nam:


#72

Zulu sa for siden:

I dag hadde jeg med meg en boks med sammenrørt vaniljeyoghurt og chiafrø som har stått i kjøleskapet natten over (da får den puddingkonsistens), toppet med bringebær. Det er jo ikke en lunsj alene, men som et tillegg?


#73

Hyacinth sa for siden:

Har også laget quinoasalat. Veldig god! Hadde nok for mye væske i, for den ble ikke tørr selv om den kokte en halvtime... så jeg måtte blande inn klissete quinoagrøt i salaten, men smaken var digg!


#74

Fersken sa for siden:

Laget et lass med eggmuffins i går for å ha til lunsj denne uken sammen med scampi. Men må nok ha med noen staver med agurk og paprika for at det skal bli en fullgod lunsj kjenner jeg på magen i nå.


#75

Polyanna sa for siden:

Takket være denne tråden har jeg også fått til bedre frokostvaner - i dag hadde jeg kjøleskapsgrøt satt i går kveld, med smoothierester fra datteren (hun drikker ALDRI opp noen ting, det er helt komisk!), litt probiotisk yoghurt, steel cut havre, chiafrø og linfrø, og skar oppi banan i dag. Godt og kjapt!


#76

Frk_Fryd sa for siden:

Jeg lagde denne i går (med couscous), og den var aldeles nydelig! Har med til lunsj og gleder meg allerede!

Jeg tweeket den littegrann, og hadde oppi en hel blokk med fetaost og toppet porsjonen med litt tomatpesto før servering. :nam:


#77

m^2 sa for siden:

Så bra at den falt i smak hos flere her! Den er kjempegod og tåler fint å stå over natta så man kan lage stor porsjon :D



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.