Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Omsøm- og repareringstråden

#1

Tallulah sa for siden:

Ja, det syns jeg vi trenger.

En designervenn framsnakket omsøm i dag, i etterdønningene av artikkelen om nordmenns klesforbruk og enkeltes oppfatning av at klær er brukt opp etter tre ganger. Og med en gang tenkte jeg på to kjoler som har blitt liggende i tre sesonger. Det er vel å bra å selge brukt og kjøpe brukt, men det går jo an å tenke nytt rundt det vi allerede har også.

Så nå skal to kjoler bli to skjørt. Det er mulig toppene til kjolene skal bli nettopp det, nye topper, om jeg greier å gjøre dem om på en måte som gjør dem brukanes.

I tillegg har jeg sydd lapper på albuene på flere kashmirgensere. Jeg har brukt en ulljakke som ble vasket for hardt og ulltråd.

Så hva har du i skapet du enten har sydd om, fikset eller kan sy om? :hyper:

Og denne tråden er streng på at det er omsøm og fiksing, ikke nysøm. :nono:


#2

Filifjonka sa for siden:

Jeg har fikset litt på en god del klær egentlig. Jeg har en kjole jeg kjøpte av Tallulah, som jeg syntes var for tett og tilknappet med krage i halsen. Den fikk større utringning og jeg trakk om de røde knappene med det grå stoffet jeg klippet bort, så kjolen ble ensfarget.

Så kjøpte jeg et hvitt bomullsskjørt fra Boden i sommer, selv om jeg egentlig burde visst at Boden-skjørt i 90% av tilfellene har mye bredere hofter enn meg. Det sydde jeg inn, så det passet fint.

Jeg syr skinnlapper på albuene på gensere, mest til mannen som har færre gensere og sliter dem mer.

Jeg har felt inn en kile i ryggen på en kjole som var akkurat litt for trang over brystet.

Noen ganger bytter jeg knapper hvis jeg syns plagget trenger det.

Jeg kjøpte en veldig fin silkebluse på salg, i for stor størrelse siden det var den eneste de hadde. Den rynket jeg skulderpartiet på, så den passet over skuldrene, og da gjorde det ikke noe at den var litt oversize ellers.

Veldig greit å kunne sy litt.


#3

Pøblis sa for siden:

Feilpost


#4

-ea- sa for siden:

Etter et par resultatløse søk etter kortbukse i jeansmodell, kjøpte jeg lang bukse på salg til 49, klippet av og sydde opplegg i lengden jeg var ute etter - rett under kneet. Alle slike "ferdigbukser" blir alltid for lange. #shortgirlproblems


#5

Tallulah sa for siden:

Jeg vil gjerne se bilder også! :hyper: Jeg er spesielt interessert i den oversized blusen din, Fili. Jeg har nemlig en selv som jeg har lurt veldig på hva jeg skal gjøre med.


#6

star sa for siden:

Halvparten av guttas bukser er lappa på en eller annen måte. Mange blondegardiner har blitt fruktposer og fler skal det bli. Og andre gardiner blir handlenett.
Har et skjørt som trenger ny glidelås og en kjole som må legges opp.
Det ligger noen lengder gardiner og noe sengetøy i stoffboksen min som jeg vil sy klær av. Får bare ikke helt bestemt meg.


#7

Ru sa for siden:

Jeg har lappet bomullsstrømpebuksene til Knøtteliten de siste årene. Hun sliter fort hull på knærne, og jeg fikk makk av å kjøpe nye hele tiden.

Jeg holder egentlig på å kvitte meg med klær, for jeg ser jo at jeg har en god del favoritter som jeg stadig venner til ake til og noe som bare blir hengende. Omsøm fra kjole til skjørt var lurt, forresten, der har jeg noen kandidater.


#8

Luftslottet sa for siden:

Jeg har akkurat lappet fem bukser for mennene jeg deler adresse med. Minsten fikk stormtroppere sydd på høyre kne på to ulike bukser, en beltehempe ble festet fast på en tredje. Eldstesønnen fikk fikset en spjære i en militærbukse med litt mindre diskret sikksakksøm, og fikk dermed levlet den opp med et vaskeekte krigsarr. Mannen hadde fått en revne i skrittet på en av de få olabuksene som faktisk passer #mediumtallproblems, så det ble også siksakket sammen. Det trengte ikke bli veldig pent, revnen syntes bare fordi man også så underbuksa. :knegg:

Totalt mer enn 1000 kroner spart i nye bukser. :glorie:


#9

Heilo sa for siden:

Jeg sydde meg sommerbukse av en gammel hvit arveduk i vår. Beholdt monogrammet på duken som en slags etikett foran på buksa. Det var første gang jeg sydde et ordentlig plagg til meg selv og det var veldig gøy å få det til.


#10

Anikka sa for siden:

Jeg har sydd topp av en kjole som var for kort.

Funderer på å gjøre noe med en maxikjole i en nydelig blåfarge som har en litt for drøy utringning. Skjørt, kanskje?

Har også gjennomført diverse mislykkede prosjekter, de har en tendens til å se finere ut inni hodet mitt før jeg setter meg ved symaskinen enn etterpå. :knegg:


#11

Einhyrningur sa for siden:

Sydd meg et skjørt av en kjip dongeribukse. Holder på å sy om en av mannens skjorter.


#12

Inagh sa for siden:

Jeg har ikke sydd noe om for min egen del på lenge, men tidligere i sommer gjorde jeg om på en sommerkjole for ene nabodama - halsen ble gjort om fra en søt, bluseaktig knappelukking, til en v-hals, som er mer hennes stil, og den ble lagt opp til å gå litt over knærne hennes i stedet for midt på leggen.

Veit ikke om det teller i denne tråden, men henger her for gode ideer.


#13

Tallulah sa for siden:

All omsøm teller, Inagh! :jupp: Poenget er jo å gi klær lengre liv, og årsaken til at man ikke bruker den kan være mange forskjellige. Kanskje deler av det er slitt, kanskje det ikke passer, kanskje det er en fasong som ikke ser like bra ut som man tenkte m.m.


#14

Malama sa for siden:

Åhh, ble motivert til å se om jeg kan gjøre noe med den selvsagt for lille kjolen jeg la til side og ikke ville gi til fretec i påvente av at mellomste skulel vokse inn i den, men det gjør hun jo ikke på en stund siden hun er 8 og slett ikke har pupper. Topp! Ja!! Og evt skjørt til henne, den er nemlig altfor kort for min smak, er vel egentlig en tunika nesten, men rett og slett for liten for meg

Bare at jeg og symaskina ikke er bestevenner da, så det blir et langtidsprosjekt... En gang.


#15

Bobbelur sa for siden:

Denne tråden må jeg abonnere på ja. Jeg har en stabel med klær som skal repareres og en stabel med klær som jeg enten må sy om eller sende til Fretex...


#16

Einhyrningur sa for siden:

Sydd om en veske til toalettmappe i dag. Så dær fornøyd.


#17

Serena sa for siden:

Omsøm og reparering er kjempegøy, og viktig! Vi har en liten haug med ting som skal repareres eller syes om. Eldste har lagt sin elsk på sokker med hull som blir dukkeklær :knegg:

Jeg har laget en del kurver av gamle klær med denne metoden:
cynthiafrenette.com/fabric-basket-tute-updated/



#19

Fløyel sa for siden:

Alle skjortene etter pappa har jeg sydd lappetepper til barnebarn og barn. I tillegg har jeg vevd putetrekk av restene. Olabuksene etter mannen har jeg vevd filleryer av. Skjerfene og sengetrekk Frøkna brukte som liten har blitt hennes koseteppe.

Jeg sparer på alt av stoff som er av naturfibre. Linskjorter som er fullstendig utslitt klipper jeg opp og bruker som mønstre, så jeg kan sy meg nye skjorter/kjoler.

Jeg sliter nå som vi skal flytte, det blir mengder med stoff og jeg har ikke hjerte til å kaste noe. Jeg håper å få plass til veven min på det nye hobbyrommet, for i veven kan man gjenbruke mye.

Frøkna har et penal bestående av hennes pappas olabukser og bestefars skjorter.

Jeg finner mye inspirasjon på Pinterest og hos Maurtua på bruksting. mtua.no/


#20

Bloppy sa for siden:

Jeg sydde meg en bluse av mannens fravokste hvite skjorte og en brodert duk med blondekanter da jeg skulle på mexican party tidligere i sommer. Den ble skikkelig kul.

Jeg hadde også en kjedelig sort t-skjorte med v-hals som jeg aldri brukte, samt noe fargerikt stoff med sort bunn. Jeg sydde et skjørt av stoffet og sydde det sammen med t-skjorten så det ble en kjole. Jeg ble ikke så fornøyd med sammensyingen, så jeg måtte lage et sort knytebelte av noe bomullsstoff jeg hadde liggende. De andre damene på jobben lurte på om den var fra Desigual. :humre:

Også måtte jeg fikse på en nydelig buksedress jeg kjøpte på internettet. Altså, jeg er ikke spesielt lang i noen lemmer, men den var ALT for kort i ryggen. Hvis jeg strakk ryggen rett, så kunne alle se "rett hjem" forråsiresånn. Fikk tak i ensfarget stoff i samme farge og lagde nye seler på den. La de i kryss bak, så jeg skulle slippe at de seilte ned fra skuldrene. Fornøyd med løsningen.

Også har jeg gjort om en sliten olabukse med litt for vide ben til et skikkelig kult olaskjørt. Nå tror jeg at jeg skal gjøre det samme med en linbukse jeg har.


#21

Floksa sa for siden:

I går la jeg opp fire arvede bukser slik at passer 10’ern. Han er ikke standardmål så alle bukser er alt for lange. Restene samler jeg på og de skal bli handlenett.


#22

millact sa for siden:

Så flinke alle er! Jeg kan ikke sy.


#23

Tallulah sa for siden:

Plukker opp denne jeg, for å skryte litt av meg selv. I fjor kjøpte jeg vinterjakke brukt til Hiawata, knapt brukt. Dessverre stappet han lommene så fulle at de revnet stoffet. I dag tok eg den med til skredderen, som skal sprette opp fra innsiden (og passe på at all duna ikke flyr ut, stakkar), lappe og forsterke sømmene så det ikke skjer igjen. Skredderen mente at det kunne bli litt dyrt, siden det var litt ekstra jobb. 600 kommer det til å koste. Det er jo MYE MINDRE enn en ny vinterjakke ville kostet. Så selv om jeg ikke fikser det selv, så er det jo fiksing. :nemlig:

Ellers har jeg gått gjennom skapet og samlet alt som har hull, også skal jeg sitte foran peisen i høst og stoppe. :knegg:


#24

Fløyel sa for siden:

Så flott Tallulah!

Jeg anbefaler alle å følge Norges Husflidslag sin Facebookside som heter "Holdbart", masse gode tips og råd.


#25

Tallulah sa for siden:

Takk for tips, Fløyel. Nå følger jeg dem.


#26

Anikka sa for siden:

Jeg har akkurat forlenget et gammelt miniskjørt i ull til en lengde litt over kneet. Veldig fornøyd! (Håper bare ikke min mor oppdager at jeg brukte resten av restestoffet fra da hun forlenget bunaden min! :knegg:)


#27

LaBanga sa for siden:

Flott tråd. Har planer om å bli flinkere til omsøm og fiksing selv. Siste redesignprosjekt var for den motebevisste 16-åringen min. Han ville sprite opp en klassisk sort Nike-jakke med hvite striper på ermene. Ermene måtte klippes av til litt under albuen. Gikk jo fort det, og han var fornøyd med en litt annerledes Nike-jakke.
Har også byttet om på ermer på skjorter og hettegensere, og vips har han noen nye plagg.


#28

Toffskij sa for siden:

Jeg fikk fjortenåringen (som er en mester med symaskinen) til å sy om et litt for trangt skjørt jeg hadde kjøpt brukt. Som OD-jobb! Hvor mange poeng får jeg for det? (Har på meg skjørtet i skrivende stund.)


#29

Tallulah sa for siden:

Poeng i alle kanaler, Toffen!


#30

Filifjonka sa for siden:

Poeng i bøtter og spann! :blomster:


#31

GydaG sa for siden:

Så mange flotte tips og prosjekter!
Det siste jeg har sydd om var en kjole eldstedatteren fikk for ti år siden, ble brukt i alle bursdager i et par år før niese arvet den og den ble godt brukt der også.
Og så arvet vi den tilbake da yngste her var 5, og hun har også brukt den masse. Men livstykket var fast og underskjørtet var tynnslitt så jeg har klippet det fra hverandre og skal sy sammen igjen til et enkelt kappeskjørt med underskjørt fra et gammelt velbrukt laken som egentlig skulle bli pussefiller, men endebitene er perfekte til sånne prosjekt.

Har en diger haug med olabukser av alle slag jeg skal finne på noe med også, men blir sittende fast på Pinterest og surfe i timesvis hver gang jeg begynner å lete etter inspirasjon.


#32

daffy sa for siden:

Noen som har forslag til hvordan jeg kan reparere ermene til to kasjmirgensere (som dverghamsteret har spist opp, lå for nært buret :(). Jeg er ikke flink til å sy, så det må være veldig enkelt.


#33

Tallulah sa for siden:

Du må nesten forklare litt mer for å kunne komme med tips. Er det hull, stort hull, mange små hull eller er ermet helt av?

Også er kjepphestene min: alle kan sy. Men som med alt mulig annet krever det at man prøver, øver og gjør det. Men alle med vanlig motoriske evner og lemmene i behold kan sy om de vil. :kjepphest:

Stopping og lapping er veldig enkelt.


#34

daffy sa for siden:

På den ene er det ermet helt nederst som er tygget i stykker. Så de 4 cm nærmest hånden er ødelagt med tyggehull. Kanskje jeg kunne brettet opp og laget om til 3/4 ermer? Men hvordan syr jeg i kasjmir? Dett er av den ganske tykke typen.


#35

Marla Singer sa for siden:

Kan vi vekke denne tråden til live igjen? Er det noen som har noen nye omsøm- eller fikseprosjekter?

Jeg har ikke noe å bidra med her selv enda, men prøver å finne ut hva jeg kan gjøre med en haug av plagg som har hengt i skapet i årevis, uten å bli brukt. Må bare lære meg å sy først.


#36

Tallulah sa for siden:

Ja, la oss! Jeg tenkte nettopp at jeg skulle gå igjennom en søppelsekk med klar som egentlig skulle til Fretex og se om noe kunne sys om i stedet.

Auda, her ba jeg deg forklare og fulgte ikke opp. Har du gjort noe med den? Kanskje sy om til vest, det er jo veldig moderne.


#37

Dragen sa for siden:

Jeg syr ikke selv, men skulle veldig gjerne ha byttet glidelåsen i bunnen av et dynetrekk. Vet dere hvor man får fikset sånt, eventuelt om det i det hele tatt er verdt prisen?


#38

frukt sa for siden:

Ville sjekket om det finnes en systue i nærheten. Angående pris så aner jeg ikke, men kan ikke tenke meg det vil koste veldig mye.

Jeg har symaskin, og opptil flere bøker om sying av klær og teknikker, men det skjer ikke noe av den grunn. :himle:
Har planer om å sy handlenett av en gardinlengde, og skjørt av et par jeans med digre hull på begge knær. Må bare komme igang.


#39

Floksa sa for siden:

Da kan jeg jo skryte av kjolen min her også. Kjøpte en brukt jeanskjole som viste seg å være UTROLIG kort. Så jeg sydde på den litt. Og dermed ble den en fest av en kjole!!


#40

frukt sa for siden:

Så fin!


#41

Fløyel sa for siden:

Så fin Floksa


#42

Hyacinth sa for siden:

For en kjekk tråd!

Jeg syr ikke selv. Det ser morsomt ut, men jeg har ikke prioritet å lære meg det. Men jeg har en mor som er rå! Hun har sydd om og reparert mye for meg. Jeg gikk ned 20-25 kg for noen år siden, og jeg har spart tusenvis av kroner på at hun har sydd inn omtrent halvparten av garderoben. Ikke alt var like lett, skal sies. Men det jeg er mest takknemlig for var at hun klarte å sy inn en nesten ny og svindyr dunkåpe.

Ellers kjøpte jeg et kjempefint gult skjørt av Frukt. Det har hun sydd både inn og opp. :)


#43

frukt sa for siden:

Så kjekt at det lot seg gjøre å få sydd det inn!


#44

Hyacinth sa for siden:

Ja! Det er faktisk littegrann stramt nå. :sparke: Men det er helt skjønt. Har ikke brukt det så mye nå i vinter, men bare vent til våren! :lykkelig:


#45

frukt sa for siden:

Nå ble jeg glad. :D


#46

Hyacinth sa for siden:

Det er fint at ting får et nytt liv! :)


#47

frukt sa for siden:

Er det forresten noen som har oppskrift på handlenett? Den typen som har sider og bunn hvis det gir mening.
Skulle vel alltids klart å designe et selv, men her må lista legges veldig lavt skal jeg komme igang.


#48

Floksa sa for siden:

Ligger mange filmer på YouTube. Av forskjellige typer. Søk opp og kos deg med syfilmer!


#49

frukt sa for siden:

Selvfølgelig, det tenkte jeg ikke på. Takk!



#51

celebelen sa for siden:

Jeg tenker stadig at jeg skal bli flinkere til å sy, men det blir mest bukselapping. Villes svarte tights, og mine olabukser som alltid blir slitt på innsiden av lårene. Tror jeg har spart ganske mange hundrelapper på å lappe buksene så de kan brukes en stund til...



#53

Marla Singer sa for siden:

Smart løsning!

(Men jeg tror du ble lurt litt da du ble solgt en jeanskjole... :humre:)

Lurt! Går det an å lappe jeansstoff uten å sy på en slik lapp på forsiden..?

Jeg tok forresten, full av iver, imot mannens bukse med hull på, for å fikse. Jeg brukte en time på det, hvorav 50 minutter på å lure på hva jeg gjorde feil (hadde tredd overtråden feil), og 10 minutter på å sy noe som fikk stykkarakter og beskjed om å prøve igjen.


#54

Marla Singer sa for siden:

Jeg jakter på stoff som jeg kan sy nye ting av i skapene nå, men typisk nok har jeg nok flest slike plagg som er for små, og ikke for store. Jeg synes det meste av omsøm ser ut til å bli laget av gardiner, for store kjoler, osv. Men er det noe smart man kan bruke for små klær til? Utover å sy til ungene, det er jo en fin løsning.


#55

Floksa sa for siden:

:dåne:

Å herregud!!!!

:ler:


#56

frukt sa for siden:

I dag kjøpte moren min en svindyr Brother symaskin så nå må jeg bare komme igang. Jeg har en billig AEG selv, men den er ikke alltid like samarbeidsvillig.


#57

frukt sa for siden:

Den nye symaskinen syr omtrent av seg selv så å lage dette skjørtet gikk nesten som en lek. Perfekt ble det absolutt ikke, men det kan man jo ikke forvente første gang man gjør noe. Ikke fulgte jeg noen oppskrift så jeg kaller det Frukts fantastiske fantasiskjørt.


#58

annemede sa for siden:

I dag har jeg fikset en hjemmestrikka sokk.


#59

Marla Singer sa for siden:

Fint frukt, og så gøy med ny symaskin!

De siste dagene har jeg

  • brukt et gammelt dynetrekk som datteren min er veldig glad i, til å lage nytt trekk til puta hennes. Litt lite gjennomtenkt, så det endte med en venstrehåndsløsning, men hun ble godt fornøyd (og jeg fikk øvd).
  • lappet hull i bukse
  • lappet dukkekjole
  • sydd på sløyfe på jakke som har hengt og slengt i sikkert et år

#60

frukt sa for siden:

Takk. :)
Mange flinke, produktive folk her gitt.

Det viste seg at jeg har ganske mye stoff som har ligget på vent i årevis. Og nå har jeg store planer om sy handlenett, putetrekk, noen små vesker som barna kan ha mobil og lader i, klær, og jeg vet ikke hva. Vi får se hva det blir til, men det er nå lettere å bli ferdig med syprosjekter enn strikkeprosjekter for eksempel.



#62

annemede sa for siden:

Jeg har en skikkelig god ull-t-skjorte som jeg øapper og lapper og lapper på. Akkurat nå er den uten hull. :)


#63

My sa for siden:

Så gøy Floksa! Du er flink!

Jeg er elendig til å sy, og skrekkelig utålmodig, men dette var en inspirerende tråd. Jeg har sydd bunaden min både ut og inn igjen da, ettersom kroppsfasongen har endret seg. Og da eldstejenta var liten sydde jeg en kjole til henne av et skjørt jeg hadde, og en mei-tai av et pynteputetrekk. Men det er vel alt.

Jeg har ei bukse i skapet som jeg elsker, med kjempevide og kjempelange ben, av palazzo-typen, som jeg kjøpte på Etsy, sydd etter mål. Nå har jeg gått ned 20 kg i vekt :snikskryt: så nå er den alt for vid i livet. Og jeg finner ingen bukser i butikkene som er like fine som den. :sukk: Så nå lurer jeg på om jeg skal prøve å sy den inn. Det er ikke bare-bare, den er veldig forseggjort. :skremt:


#64

Fløyel sa for siden:

Så fin Floksa!

Så flink du har vært My! Å sy inn bukser er ikke hokuspokus. Men det går.
Jeg har sydd om dressbuksen til Mini. Sydamen på bitikken der viste meg hvordan jeg skulle sy den om.
Den buksen sys fra skrittet og bak til linningen. Linningen har sømmonn som gjør at den kan sys inn og ut. I skrittet er det en 4 kant som gjør at jeg kan justere sømmen på innsiden av lårene på en enkel måte.. Kjenner at dette ble veldig vanskelig å forklare på en forståelig måte. Beklager.

Mannen skal bort i helgen, ungene skal jobbe. Jeg har F R I!! Så jeg har planer om å sitte på syrommet med lydbok og nikose meg. :hjerter:
Jeg skal bli gradtante og den gravide har sendt meg en lang ønskeliste jeg skal ta fatt på. Så stoffene er vasket og klare til bruk.


#65

Lhi-My sa for siden:

Fin tråd æ!

Jeg skal snart starte dagen med å legge opp tre par relativt nye olabukser. Jeg er ikke mer enn knapt 158 cm høy, så alt av bukser må legges opp. Det er jo ikke vanskelig, men fryktelig kjedelig, så jeg utsetter det i det lengste. Men nå MÅ jeg.

Deretter skal jeg nok sy videre på herrebunadsjakka jeg jobber med til en kunde. Jeg har god tid, men det er mye jobb, så greit å fordele arbeidet.

Kvelden skal brukes til kosesøm, dvs håndsøm i godstolen. Jeg utdanner meg til bunadstilvirker for tiden og for noen uker siden tegnet vi av og laget mønster til et snøreliv fra mitt område fra 1700-tallet. Dette klippet jeg i fantastisk rosa silkebrokade i går. Det er selvsagt helt håndsydd med spilesømmer i ryggen. Dette er kosejobb. Jeg syr snørelivet bare fordi det er lærerikt og morsomt og fordi jeg har lyst til å vise fram hvordan forløperen til de bunadene som brukes i området her var.

Omsøm var veldig vanlig i både riktig gamle dager og ikke riktig så gamle dager, altså nesten helt fram til vår tid. De endret i tråd med motepåvirkninger, de lappet og fikset. Jeg har liggende et liv fra en tradisjonell «livkjole» fra Gudbrandsdalen her. Det er tidfestet til sent 1700/tidlig 1800-tall. Der er det tydelig at de ikke har hatt store nok stoffstykker, så de har starter prosessen med å sy sammen biter av stoffet til et større stykke. Deretter er livet sydd i en fasong («skjøteliv»), men deretter er det klippet av og endret i takt med moteendringer og blitt gjort om. Livet har senere vært sydd fast til en stakk (skjørt) og det har også på et tidspunkt blitt sydd om til en større person ved å skjøte inn nye stoffbiter i sidene i et stoff som ligner, men ikke helt. Jeg tipper dette livet har vært brukt i kanskje bortimot 80-100 år. Det er i utgangspunktet helt håndsydd, men har på et senere tidspunkt blitt sydd på en stakk med maskinsøm. Maskinsøm kom i bruk i vårt område på slutten av 1800-tallet. Vi har mye å lære av å studere gamle tiders omsøm og gjenbruk, og spesielt sett i bunadsperspektiv. Bunad er kostbart, sydd av gode stoffer og med gode sømteknikker (iallfall de som er sydd i Norge), og det er så absolutt mulig å sy om og gjenbruke.


#66

Fløyel sa for siden:

Så fantastisk å lese Lhi-My. Så utrolig koselig å høre at du utdanner deg til bunadstilvirker. Vi trenger flere.


#67

Lhi-My sa for siden:

Takk 🙂 Jeg har sydd bunader siden midt på 90-tallet en gang, men har nå bestemt meg for at jeg skal bruke det jeg har igjen av restarbeidskapasitet til bunadsøm og da vil jeg gjøre det ordentlig og med god kunnskap og kompetanse og i ordnende former. Det er jo ingen hemmelighet at jeg er uføretrygdet, men jeg klarer å jobbe en del når jeg får ta det i mitt tempo og når det passer meg. Siden trygdeordningen nå er laget slik at man enkelt og uten «snusk» kan kombinere jobb og trygd, fungerer dette ypperlig! Det er et fantastisk spennende fagfelt, spesielt når det kommer til de aller eldste folkedraktene og bunadene våre. Jeg er snart halvveis i utdanningsløpet og storkoser meg!


#68

-ea- sa for siden:

Så interessant, Lhi-My.
Det med å skjøte stoffstykker ser man på andre gamle klær også. Jeg har noen gamle plagg som er lappet, og nederste kanten er nesten slitt bort flere steder, har nok slept i bakken i årevis.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.