Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvem kan gi råd om belysning?

#1

Stompa sa for siden:

Jeg må gjøre noe med belysningen i stua. Per i dag har jeg to lysskinner i taket, med hhv to spoter (over spisebordet) og tre spoter (over stuebordet). Disse ble kjøpt inn i hurten og sturten da jeg flyttet inn i 2004, kun basert på pris, og de gir litt lite lys, i tillegg til at pærene går "hele tida". Jeg har prøvd å bytte til LED-pærer, men det funker ikke - de gir rett og slett ikke like mye lys som de vanlige pærene, og det blir for mørkt. Rommet har dessverre ikke mye naturlig lys pga. at verandaen i etasjen over ligger over vinduene, så jeg må ha på fullt lys selv på de mest solrike sommerdagene.

Hvis jeg skal bytte ut det jeg har, ønsker jeg å finne en mer gjennomtenkt løsning, både mtp hva jeg skal sette opp, hvor det er lurt å montere det i rommet, og hvor mye belysning jeg trenger. Finnes det noen som gir sånne råd uten at det koster skjorta (budsjettet er egentlig ikke-eksisterende ...)?


#2

Jålebeinet sa for siden:

Skal du ha inn en lyskonsulent koster det skjorta.

Det rådet jeg fikk var å ha spotskinner i taket, ca 50-70 cm fra veggen, med spottene rettet mot veggen. Da "vasker" man veggen og får lys.


#3

Nenne sa for siden:

Her omkring er det en veldig god lampebutikk som kan gi råd. Lampene er ikke de billigste akkurat, men jeg synes man gjør et godt kjøp likevel.


#4

meisje sa for siden:

Vi har skinner 70 cm ut fra veggen med LED pærer fra Philips sin Hue serie. De er satt opp til å lyse på veggen for å skape god bakgrunnsbelysning. Vi har også trådløse dimmere pluss app på dette lyset sånn at vi kan velge lite eller mye lys etter behov. Dette kom opp etter at vi hadde besøk av en lyskonsulent. Hun anbefalte også lystoffrør bak kasser, noe vi valgte bort. Og noe punkt belysning ved sofa og tv-kroken I tillegg til skinnene.


#5

meisje sa for siden:

Konsulenten var ikke så dyr, men vi kjøpte relativt dyre skinner gjennom henne. Uannsett verdt hver krone å ha skikkelig lys.


#6

Stompa sa for siden:

Jeg har prøvd lampebutikk uten at jeg fikk noe ut av det. Kanskje jeg skal prøve igjen ...

Kan elektrikere gi råd? Jeg må ha inn elektriker til å utføre arbeidet uansett.


#7

Eia sa for siden:

Hvilken da? :blafre:#9

millact sa for siden:

Det vil jeg tro.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.