Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Stor underlimt dobbelvask til kjøkken og servant til bad?

#1

Tallulah sa for siden:

Vi er i gang med et lite oppussingsprosjekt, og skal blant annet bytte ut kjøkkenvasken til fordel for en større underlimt en, og egentlig nesten det samme på badet. Jeg liker de store, firkantede kjøkkenvaskene fra f.eks. Franke, som det er god plass å vaske og stable ting oppi. Samtidig syns jeg dobbelvask er praktisk. Det var vi nå, med en liten kum og en stor kum.

Spekket er som følger:

Kjøkken:

  • Dobbelvask

  • Store kummer

  • Vi har en 80-modul den skal inn i, så vi har god plass

  • Underlimt

    Bad:

  • Underlimt. That's it, egentlig. :nemlig:

  • Trenger ikke spesielt stor vask, bare helt vanlig. Skal inn i en modul som er 100-ish.

Sett noe fint og praktisk? Noe jeg ikke har tenkt på?


#2

millact sa for siden:

Hva mener du med underlimt, tenker da på bad? Betyr det at den skal felles ned?


#3

Tallulah sa for siden:

En underlimt vask er limt fast under plata. En nedfelt vask ligger nedi, men med en kant som ligger oppå. Jeg vil ha førstnevnte.


#4

meisje sa for siden:

For bad ville jeg heller valgt helstøpt plate med servant inni, hvis ikke total bredde er veldig stor


#5

Tallulah sa for siden:

Det er ukurant bredde, så vi må lage benken selv. Derfor vil jeg ha en underlimt servant. Det er en nisje, og per i dag har vi slik du beskriver, og dermed en glippe på ca 5 cm som irriterer meg grenseløst. Jeg vil ha benk som passer inn i nisjen, så vi skal støpe selv, og jeg vil ikke ha sånn vask som er plassert oppå.


#6

millact sa for siden:

Nei, det vil du ikke ha! De er vanskelige å holde rene er min erfaring. Jeg byttet ut en slik her med en rund som er felt nedi.


#7

Tallulah sa for siden:

Ikke sant? Og en underlimt er enda lettere å holde ren!


#8

meisje sa for siden:

Hvis ikke bredden er så stor, har du vurdert kompositt kjøkkenbenkeplate på mål med underlimt vask ? Tror ikke kostnaden blir så stor hvis du bare skal ha litt over 1 m ( 3-4000 avhengig av typen kompositt du velger.


#9

Tallulah sa for siden:

I min verden er 3-4000 ganske mye. :)

Men jeg har nettopp kjøpt en komposittbenk brukt på Finn, og avkappet kan muligens brukes på badet. Hvis ikke støper vi. Enten helstøp eller mikrosement.


#10

meisje sa for siden:

Hehe, forskjelling referanse ramme tydeligvis. Jeg tenker Iiforhold til å kjøpe nytt møbel med vask som gjerne koster fra 10 000 og oppover (the sky is the limit). Sånn I forhold til selvstøp så er det jo også endel kostnader som påløper. Sekker med mikro-sement koster og dere må jo bygge en form av materialer som også koster


#11

Tallulah sa for siden:

Joda, men det vil uansett ikke komme på 3-4000 kun for benkeplaten. Så ja, vi har nok ulike referanserammer og økonomi.


#12

meisje sa for siden:

Jeg så den andre tråden din om kapping, har det løst seg eller skal jeg spørre min bedre halvdel ?


#13

meisje sa for siden:

og han selger også underlimte vasker, men usikker på om de selger løse, men det vil være rimeligere enn francke men lik kvalitet


#14

Tallulah sa for siden:

Takk for tilbudet! Men siden vi nå har greid å hente benkeplaten og funnet ut hvor grufullt tung den er så tror jeg ikke vi greier å flytte den noe særlig mer. :knegg: Planen nå er å leie en sirkelsag og kjøpe et diamantblad til den, og kappe selv. Jeg har snakket med ganske mange steinprodusenter og håndverkere de siste dagene, og må si jeg er ganske nedslått mtp. gjenbruk og miljø. Det er ekstremt liten vilje til å ta på seg en så lite jobb, og hvertfall ikke om de ikke har tjent penger på å selge meg selve benkeplata selv først. Så det er "Nei, vi gjør ikke jobber under 25.000/Nei, så lenge vi ikke har solgt plata/Nei, men du kan kjøpe ny plate av oss til 40.000" over så godt som hele linja.

Så nå har det gått prestisje i det for meg. Ikke F om jeg skal kjøpe en ny plate. Det ligger så mye benkeplater på Finn, og det er helt horribelt at det ikke går å gjenbruke dem fordi håndverkere ikke vil gjøre to-tre billige kutt i dem. Jeg har nå YouTube-utdannet meg på å sage i komposittstein, og skal vise dem, alle sammen. :latter: (og funker det skal jeg søren meg ta på meg å kappe plater for alle andre som vil kjøpe brukt, men ikke alltid finner i perfekt lengde. Tallulas benkekapperi til tjeneste. :nemlig: )

(og ang. pris på servantmøbel: du har rett i at de er kreisi dyre. Men vi har allerede ganske mye restmaterialer og skal bygge selv, enten med gjenbruk av en kommode, eller helt fra bunnen selv i plywood. Jeg har vurdert laminatplate på toppen da. Eller om det funker med avkappet på den plata vi har kjøpt nå)


#15

Sol sa for siden:

Jeg kjenner noen som kapper og som ikke tar blodpris, men da må den dessverre flyttes. Du klarer det selv Lik du har skissert!

Jeg skal svare deg i tråden din om støping når jeg bare er av telefonen. Jeg har støpt og er veldig glad i kjøkkenbenken min!


#16

Tallulah sa for siden:

:hyper: Til begge deler. Du tror jeg greier å kappe den, ja?


#17

Sol sa for siden:

Jeg tror du greier å kappe den! Skal spørre steineksperten min om råd når vi begge er våkne i morgen!


#18

Sol sa for siden:

Har konferert med eksperten, han er helt enig med meg. «Plasten» kan fikse litt. Så bruk et fint blad.


#19

Polyanna sa for siden:

Angående firkantet vask: Du har kanskje testet det og syns det funker (du er jo ganske grundig på research), men hvis du tenker en sånn "skarpt" firkantet vask, så er min erfaring at de er noe pøt å holde rene, fordi ting legger seg i hjørnene. Men det kommer jo an på utformingen, selvsagt.


#20

Tallulah sa for siden:

Godt poeng, Poly. Jeg testet det en uke i feriehus, men husker ikke helt hvor skarpe hjørnene var. Der er jo en typisk ting man ikke tenker på og kan bli et stort irritasjonsmoment.


#21

m^2 sa for siden:

Vi har firkantet vask på kjøkkenet og jeg er litt usikker på om jeg liker det. Jeg har jo bestilt og kjøpt den selv og sånn men liker den ikke så godt som jeg trodde.

Det positive er at den er stor nok til at jeg får langpanna oppi (ikke på langs da, men de finnes så store og) og får vasket den. Det negative er at jeg synes ting "legger seg litt" i bunnen av den - det renner liksom ikke ned i sluken alt, og selv om den ikke er vanskelig å få ren i det hele tatt (litt avrunding i hjørnene) er den bare ...mnja, vet ikkehelt.

Vi har ikke dusjhode til den, sånt løst et på kjøkkenkrana, tror kanskje jeg ville vært mer fornøyd da. (vi har noen i hus med litt for god fantasi til at vi kan ha sånn kran :knegg: )

vi har noe a la denne


#22

Neket sa for siden:

Vi har også den det er bilde av over (eller noe som ligner), jeg liker. Men har dusj til ja (sånn kran som kan dras ut). Har null problem med skitt i hjørnene eller andre steder, jeg bare spyler over med dusjen.


#23

Polyanna sa for siden:

Ja, det med avrenningen husker jeg drev meg til vannvidd den gang jeg var borti en sånn.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.