Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Male benkeplate i oljet eik?

#1

Mex sa for siden:

Vi har ikea sin benkeplate i oljet eik, og jeg lurer litt på om jeg skulle gjort noe med den. Den har gulnet mye, og jeg er i grunn veldig lei den.
Hvordan er det å male eik? Blir det noe pent?
Jeg ser at stort sett så holdet det å vaske med midler som fjerner oljen, det er ikke nødvendig å pusse dersom treverket ser greit ut.
Er det noen som har prøvd å male oljet eik i feks svart?


#2

Stompa sa for siden:

Har aldri prøvd, men har du vurdert sånn folie til å trekke benkeplata med? Ser for meg at det er lettere å angre da hvis man ikke blir fornøyd.


#3

Mex sa for siden:

Hmm.. nei, det har jeg ikke vurdert. Tror knapt jeg har hørt om det egentlig.


#4

Stompa sa for siden:

Det ser veldig besnærende ut i reklamene, i hvert fall.



#6

Lhi-My sa for siden:

Jeg ville ikke malt, jeg ser for meg at slitasjen blir for stor og at den fort blir stygg. Hva med å bruke hardvoks med litt fargepigment i? Jeg har med stort hell brukt Osmo hardvoks på benkeplater på arbeidsbord på syrommet mitt og det fungerer veldig bra. Enkelt å påføre og med toppstrøk med Osmo sin toppolje, får du en slitesterk og fin overflate. Jeg har brukt en farge som heter Hellegrå og den blir mørk og nærmest svart. Jeg er iallfall veldig fornøyd og jeg vet at møbelsnekkere også ofte benytter Osmo på sine produkter.

boandren.no/content/uploads/2016/08/Brosjyre-Osmo.pdf


#7

Stompa sa for siden:

Ja, det var sånn jeg tenkte på. Vet dessverre ikke om noen som har prøvd i virkeligheten.


#8

Mex sa for siden:

Hmm.. Enda et alternativ.
Hvor kjøper man Osmo produkter da? I enhver byggevarehus (Maxbo/Monter etc) eller fargehandlere (Fargerike etc)?
Har du brukt ett eller to strøk da?


#9

Teofelia sa for siden:

Jeg kan ikke tenke meg at maling er egnet som overflatebehandling av benkeplate på kjøkken. Det vil si, å male benken er ikke noe problem, men det kommer nesten garantert til å flasse, sprekke eller slites bort etter en stund. Og da har du både stygg benk, og malingsrester i maten. Ikke å anbefale, syns jeg.


#10

Teofelia sa for siden:

Jeg ville enten ha levd med benken jeg var lei av, valgt en lignende løsning som nevnt over (voks),eller byttet platen.


#11

Tallulah sa for siden:

Jeg er med Lhi-my og Teo på denne, ja. Osmo voks med pigment får du blant annet på Montér, Byggmakker og Fargerike. Det er jo bare å gå inn på den aktuelle butikken du har i nærheten av deg og søke det opp.


#12

Fløyel sa for siden:

Se prikk.


#13

Mex sa for siden:

Ok, jeg noterer voks istedenfor maling.


#14

Geitrams sa for siden:

Jeg har ikke testet folie på kjøkkenbenk, men har lagt folie i trinnene til loftstrappa vår. Det har holdt seg kjempefint i et par år nå, med fire mennesker og to firbeinte i huset.


#15

sindrome sa for siden:

Det går også an å olje den på nytt med olje med pigmenter.


#16

Cuyahoga sa for siden:

Vi har brukt Osmo hardvoks på flere oljede eikeplater fra IKEA, som vi blant annet har laget arbeidsbord til kidsa av. Vask, puss lett, påfør et eller to lag som beskrevet på boksen. Nydelig og holdbar finish. Kan sende bilder om du vil.

(Har malt laminatbenkeplate på grovkjøkkenet med gulvmaling. Riper ganske lett. Ville med andre ord ikke ha malt en benkeplate.)


#17

Mex sa for siden:

Ja, send gjerne bilder!
Jeg skal ta meg en tur innom Fargerike i morgen og forhøre meg litt om Osmo hardvoks. Mannen ble veldig tent på tanken han også. Men det fører med seg en del ekstra arbeid da. For da må vi nok også ta spisebordet og sjenken som er i trekvitt også.. :gal:


#18

Cuyahoga sa for siden:

Skal sende i morgen, er ikke hjemme i dag. :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.