Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Øvelseskjøring

#1

Normy sa for siden:

Sønnene i huset har nettopp fylt 16 år, og er superivrige på øvelseskjøring. De har tatt trafikalt grunnkurs, og vi er så vidt i gang med selve kjøringa. I sommer kjørte vi på fjellet, og der gikk det veldig greit. Da brukte vi morfars gamle Jetta med manuelt gear. Nå er vi tilbake i byen og jeg merker at utfordringene er desto større med krevende trafikkbilde og større bil. Ikke minst er det mye å sette seg inn i teorimessig. Hvordan plassere seg i kryss og rundkjøringer, hvem har vikeplikt etc.

Jeg trenger derfor litt tips til hvordan vi bør legge opp løpet her. Hvordan gjorde dere det? Hvordan fikk ungene god nok oversikt over teorien? Og når begynte de med timer på kjøreskole?


#2

Floksa sa for siden:

Nå har våre kjørt traktor i mange år før de begynner med bil. Og vi bor ruralt så trafikkbildet er ganske rolig. Anbefaler en dobbelt kjøretime der du (og pappaen?) er med i baksetet.
Og kjøre, kjøre og kjøre. Det er det eneste som funker. Her fikk han ikke kjøre på riksveien før etter noen uker og da valgte vi rolige tidspunkt. Dagslys og opplagt forelder.


#3

Bloppy sa for siden:

Vi brukte mye tid på å snakke om trafikkbildet, plasseringer, fart og hensyn til andre når vi voksne kjørte. Hver eneste gang. Spurte spørsmål for å få ungdommen til å tenke selv og være bevisst på hva vi gjorde.

Nå bor vi på bygda og nær en småby. Så litt roligere trafikk her. Det tror jeg kan være lurt. Ta med guttene til et mindre sted. Det bør selvsagt inneholde rundkjøringer og helst lyskryss.



#5

Normy sa for siden:

Ja, jeg var på det og det var veldig nyttig!
Men jeg ble nesten litt forvirret av at det var så mange valgmuligheter nå, og så lite obligatorisk.


#6

Normy sa for siden:

Visste ikke at jeg kunne være med på kjøretimen. Det høres jo lurt ut!


#7

Charlie sa for siden:

Her har vi klare regler om at alt nytt skal tas med kjørelærer. Ungen får momenter som skal øves med fra kjøretime. For min del synes jeg kjøreskolen skal brukes mest tidlig i løpet.

Det betød også at vi fikk en periode i sommer hvor vi øvde mye på de samme tingene, fordi kiden var gjerrig og ikke bestilte time på tross av oppfordringer, og når hen endelig gjorde det hadde kjørelærer ferie. Som vi hadde advart om. Så lærte man det. Det er mye som skal læres. :knegg:


#8

Polyanna sa for siden:

Her kjørte de mye på små, øde landeveier før han fikk kjøre i trafikk. De kunne med fordel brukt enda mer tid på det, etter min mening. Han brukte for eksempel litt tid på å bli helt fortrolig med å løse ut bilen - den kveles veldig lett. Så han prøvde å unngå å bremse helt ned, for eksempel inn i rundkjøringer. :skremt:

Jeg anbefaler lappen-appen. I tillegg til at man logger kilometer og får anbefalinger på hva man skal gjøre og øve på gitt kjørelengden, så har den noen "quiz"-greier som hjelper til med teorien.


#9

-ea- sa for siden:

Har fulgt med på den sida i et år, men har ikke funnet kurs nærmere enn Steinkjer. Så enten har de ikke kurs lengre nord, eller så er det feil på sida.


#10

polarjenta sa for siden:

Jeg vet at broren min var på et sånt kurs, så det finnes lengre nord.


#11

veobra sa for siden:

Det blir litt langt. De kunne hatt det på nett også så man kunne se hjemmefra.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.