Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Fjellstøvler - hva trenger jeg?

#1

Timar sa for siden:

Jeg skal på fjelltur og innser at det kan være greit å oppdatere fjellskoene fra 90-tallet. De funker egentlig helt fint, men erfaring tilsier at så gamle sko bare plutselig går i oppløsning, og det hadde vært heller upraktisk oppe på en fjelltopp. :humre:

Har dere forslag til gode sko?

Kriterier (tror jeg, jeg har ikke satt meg inn i faget fjellstøvler overhodet)

  • Lette
  • Støtte til ankelen uten å være så høye at de blir klumpete og store
  • God demping da jeg sliter med knærne

Og så er jeg selvfølgelig på jakt etter super kvalitet til en billig penge. :knegg:

Har dere erfaring med hvilke merker og modeller som er bra?


#2

Señora sa for siden:

Jeg liker Crispi fjellsko til mine litt brede føtter. De med smalere føtter passer kanskje bedre Alfa.




#5

frukt sa for siden:

Jeg er veldig fornøyd med mine Crispi Valdres. De er nok ikke så lette, men støvler i lær er sjelden det. Til gjengjeld tåler de mye.


#6

Pelle sa for siden:

Elsker mine Salomon. Meget lette, men dertil dyre i pris.


#7

Timar sa for siden:

Er det sånn at lett = goretex og tyngre = lær? Hva er pro og cons her?

Jeg kom på nå at jeg har sånne dustekuler på føttene (hallux valgus), og ofte får mye vondt i stive sko som må gås inn. Det er absolutt en faktor jeg må ta med. Bred framre del av sko blir viktig.



#9

annemede sa for siden:

Alfa har noen superlette myke gode høye fjellsko. Sjekk det merket.


#10

Lavender sa for siden:

Skinn varer evig nesten, må tilføres lærbalsam regelmessig, for blir de våte har du våte støvler lenge. Gore Tex er lette og tette helt til membranen slites bort, da blir de ikke skikkelig tette mer, selv om impregnering tar mye. Jeg har noen halvhøye fra Salomon, virkelig lett, god støtte og enn så lenge tette.


#11

frukt sa for siden:

Gå for lær hvis du vil ha noe som varer, ja.
Jeg var fristet til å kjøpe Alfa Lyng da jeg skulle ha nye fjellstøvler, men når jeg ser hvor mye juling Crispiene har tålt er jeg glad jeg ikke gjorde det. :ja: Men det er jo litt å si hva slags turer man går. Mine blir brukt året rundt på til dels veldig strabasiøse turer.


#12

GeekyGirrrl sa for siden:

Det viktigste er å prøve de i butikken. :nemlig:
Svigermor roste noen alfa sko opp i skyene, at det var supergode og umulig å få gnagsår i osv. Da jeg prøvde de i butikken var det bare helt feil for meg, alt for smale og føltes ustabile ut. Jeg endte opp med salomon-ett-eller annet. :knegg:


#13

Retz sa for siden:

Jeg bruker stort sett vanlige joggesko for terreng hvis jeg ikke bærer storsekk. Uansett terreng eller underlag. Skal storsekken på så bruker jeg lette gtx fjellstøvler.


#14

Bluen sa for siden:

Jeg holder også en knapp på å prøve. Mener det er Salomon jeg har, og de er reine amputasjonen av leggen. Gode på foten, men de gnager infernalsk rundt ankelen. Det kjennes ut som å gå med stramme fotjern - og jeg har på ingen måte tykke ankler, altså.


#15

mammaugla sa for siden:

Smart å tenke på nye fjellstøvler før de gamle rakner, det gjorde ikke jeg. :-)
Jeg kjøpte nye i fjor Salomon X ultra 3 mid gtx
Lette, gode å gå i, fikk ikke gnagsår (det får jeg alltid av nye sko).
Koster 1599,- men synes de er verdt hver krone. I tillegg bruker jeg dem om våren og høsten, når jeg står på sidelinja på fotballbanen og fryser ræva av meg.

Men det viktigste er at du prøver en del forskjellige, jeg kjente fort at disse passet foten min bedre enn alle de andre typene som var på tilbud akkurat da - typisk. :-)



#17

frukt sa for siden:

Man må definitivt prøve, ja. :nemlig:


#18

Tjorven sa for siden:

Jeg har lærsko. De ble kjøpt da jeg var 16, og fungerer egentlig fint enda. Men nå begynner faktisk såla å bli litt slitt. Mannen min sier at jeg bør unne meg et par nye. Hvis nye Crispi Besseggen også varer 30 år, så tenker jeg at mitt behov for fjellsko er dekket for resten av livet.


#19

Gerbera sa for siden:

Jeg har Crispi Besseggen, og er veldig fornøyd, men etter at jeg kjøpte disse fra Salomon, er det disse som blir mest brukt. Nå tar jeg frem Crispiene kun hvis jeg skal gå med tung sekk. Til alt annet turbruk er det Salomonskoa som brukes, om det er fjell, skog, eller regn.


#20

Lyppa sa for siden:

Det har jeg også. Goretexsko fra Bergans passer greit til mine Hallux valgus. Romslige sko, har kjøpt hos XXL. Lette er de også.


#21

Gaia sa for siden:

Du MÅ prøve! Og gå rundt i butikken med dem på. De skal være behagelige fra første stund. Jeg elsker mine Alfa-sko. Det er de første jeg har hatt som ikke gnager noen steder, og som er gode å gå med selv på slutten av en lang fjelltur.


#22

Trixie sa for siden:

Har salomonskoa som Gerbera og mammaugla viser til. Veldig fornøyd.


#23

Snippa sa for siden:

Jeg går veldig lenge om gangen når jeg går i skogen og fjellet, fordi jeg jakter.
Jeg hadde fjellsko fra før, men kjøpte meg jaktstøvler i fjor. Snakket lenge med en fyr i butikken, som ga råd om ulike typer til ulikt underlag. Jeg endte opp med noen Vikingsko, som jeg til nå er superfornøyd med! De skulle være veldig gode til å gå i ulendt terreng og utenfor skogsveier og stier, og det stemmer. Hadde i utgangspunktet tenkt å kjøpe noen skinnstøvler som var 1200,- dyrere, men når ekspeditøren rådet meg til å ta noen som var mye billigere, regnet jeg med at han virkelig mente de var bedre.

Jeg tror det er disse jeg har:
no.vikingfootwear.com/produkter/menn/villrein-gtx?CurrencyCode=NOK&DeliveryCountry=NO&CountryCode=NO


#24

Pelen sa for siden:

Jeg har Alfa og er ekstremt fornøyd. Jeg kjøpte dem på Oslo Sportslager, der er de veldig flinke med å hjelpe og veilede på fjellstøvler.


#25

Normy sa for siden:

Har slitt med å finne nye fjellstøvler til ok pris. Kjøpte først et par Salomon etter anbefaling fra flere, men de var for smale for meg. Prøvde både å blokke dem ut og div sprayer som skulle vide dem ut, men måtte bare kvitte meg med dem. Angrer på at jeg ikke kjente bedre etter i butikken. Nå har jeg et par viking, som er veldig gode i foten, men de har ikke god nok støtte egentlig. Likevel er de bedre enn de forrige og får duge til jeg en dag finner de perfekte, hvis de fins. Så mitt råd er å vurdere hva som er ditt «problemområde» og så sørge for å kjøpe sko som i hvertfall dekker det.
Lykke til!


#26

Normy sa for siden:

Glemte å si at du også bør tenke på hvorvidt du skal gå med tung sekk. Mine vikingsko er fine i ura uten sekk, men helt håpløse med. Trenger mer støtte og tyngre sko med tung sekk.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.