Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Forslag til minitur med ungene på Østlandet denne uka?

#1

Timar sa for siden:

Jeg har lyst til å ta en liten tur med ungene denne uka, med en overnatting, men hvor?
Jeg har tenkt på Bjørneparken i Flå (Det er ikke spådd helt optimalt vær) og hotellet med badeland i Sarpsborg (fullbooket).

Har dere forslag til tilsvarende steder å dra, der vi kan gjøre noe hyggelig sammen og bo komfortabelt i nærheten?


#2

My sa for siden:

Langedrag, med overnatting på Pers Hotell (med badeland) i Gol?


#3

Pelle sa for siden:

Spahotell i Strømstad?


#4

m^2 sa for siden:

Radisson Blu-hotellet i Trysil. Der er det bowling, stort basseng, du kan bestille hundespannkjøring og hesteridning, og dere kan sykle i slalombakkene i fine tilpassete stier (alle nivåer). (det som heter Radisson Blu Resort. IKKE det som heter Radisson Blu Mountain Resort :gal: )
Der kan du også få et litt større rom med separat soverom med dobbeltseng og sovesofa i stua uten at det koster så sinnsykt mye mer.


#5

m^2 sa for siden:

Også har du Inspiria, klatrevegger, sånn lekeland, minigolf og badeland i Sarpsborg med Quality Choice hotell rett ved siden av - det er også en kjekk tur synes jeg. (dvs badeland/klatrevegg/lekeland er i hotellet). Litt avhengig av hvor store barna er selvsagt


#6

m^2 sa for siden:

Sølvgruvene i Kongsberg er jo supre. Hvis man finner overnatting et sted i nærheten (DNT-hytte? Hotell?). Også Krøderbanen er artig - der er det av og til både noe cowboygreier og noe eventyr-besøk på et "slott". Men igjen - avhengig av hvor store barna er.


#7

Timar sa for siden:

Tusen takk for mange gode forslag, jeg sjekker de ut fortløpende! :)


#8

Chablis sa for siden:

Skien og badeland der,mulig litt for langt?


#9

Elise sa for siden:

Badeparken hotell i Langesund.


#10

Timar sa for siden:

Har du vært der etter at de pusset opp? Vi var der i 2014 og da var badelandet skikkelig shabby. Jeg har ikke klart å finne informasjon om de har pusset opp badeområdet i tillegg til hotellet?


#11

Charlie sa for siden:

Skien fritidspark er fin.

Rjukan har et flott svømmebasseng, kommunalt. Så koster ikke allverden. Noe som er kult, men koster, er fjellheisen inni Gaustatoppen. Har tatt heisen opp og ned. En god del billigere er Krossobanen/gondolbane. De har fin kino på Rjukan (til å være et så lite sted), gode skolebrød på Vestfjorddalen konditori, om det fins ennå. Alt fra camping og hytter til høyfjellshotell (Gaustablikk har eget basseng, dog ikke stort).


#12

Chablis sa for siden:

Vi har ikke vært det etter de pusset opp tror jeg, men var der i fjor og vi likte oss godt.


#13

Bergensis sa for siden:

Me var ei helg på Gol i vinter. Badelandet var da slitt og kjipt. Mulig det er litt betre om sommaren. Halvparten av romma er gamle og utdaterte og kjipe. Be for all del om eit av dei nyare romma. Dei er ok. Maten er veldig god.


#14

Elise sa for siden:

Nei, jeg tror ikke jeg har vært der på 10 år. :humre:

Var i Rjukan tidligere i sommer, og bodde på Rjukan Hytteby. Det ligger rett ved siden av badelandet, som er kjempeflott! :jupp: De har klatrepark på toppen av Krossobanen, som barn får gå gratis på hvis man har booket klatretid.


#15

Blondie sa for siden:

De har pusset opp badeanlegget også, men det er fremdeles shabby. Da er Fritidsparken i Skien bedre, synes jeg, der er det også klatrepark og mye annet i tillegg.


#16

Timar sa for siden:

Tusen takk for veldig mange gode forslag! Det er så mange muligheter, bare å komme på dem! :D


#17

Tallulah sa for siden:

Jeg vet ikke hvor gamle barna er, men vi har opplevd å få veldig billig rom på Refsnes Gods på Jeløya. Der er det kjempefine turoråder, Galleri F15 med Momentum-utstilling, Røed Gård m.m.

Ellers tok vi med Hiawata til Nordens Ark i Lysekil en helg når han var yngre. Det er jo ut av Norge, men ikke veldig langt. De har store familierom, og man får tilgang på parken også etter stengetid. Av og til har de ulikt opplegg, grilling ved ulvene og sånn.


#18

m^2 sa for siden:

Vi var her idag og de driver å bygger om så klatreveggen er borte og lekedelen betraktelog forminsket mens de bygger!


#19

Timar sa for siden:

M'2, jeg forsøkte å få rom på det hotellet, men de var fullbooket. Dog ringte de meg klokka 15 i dag og sa at vi kunne få komme i dag likevel, men da var det for sent for oss..

Vi endte på Bjørneparken. Været ble bedre enn det var spådd og med gratis inngang dag 2 kan vi ta to kortere dager i parken og sove godt på hotellet i mellom.

Nordens Ark har vi faktisk vært i, men ikke overnattet i parken, det skal vi jammen prøve, for det var et supert sted!


#20

Tallulah sa for siden:

Min erfaring er nok nærmere ti år (Tiden går fort!) gammel, altså. Da tror jeg hotellet var rimelig nytt. Men vi hadde det veldig fint.


#21

Bluen sa for siden:

Trysil er veldig fint om sommeren, faktisk! Klatrepark har de også, i tillegg til det m^2 nevner.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.