Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Trodde jeg drepte gjærdeigen, men så livna den til igjen?

#1

-ea- sa for siden:

Clickbait-tittel. :humre:

Bolledeigen heva seg ikke noe særlig på en time, så jeg tenkte at jeg hadde brukt for varm væske og drept gjæra. Brettene sto nå likevel der, og et par timer etterpå så jeg at de hadde heva seg. Putta dem i ovnen og stekte og de smakte like bra som vanlig.

Snodig? Kald deig bruker lang tid for å heve, men (for) varm deig? som jeg tror jeg laget.

Varma vann og flytende margarin sammen i kasserolle. Det ble litt for vamt, så jeg venta litt mens det kjølte seg ned litt. Så helte jeg det oppi bakebollen der mel og tørrgjær lå og venta, og kjørte kjøkkenmaskinen i flere minutter.

Lot deigen hvile i ti-femten minutter før jeg rulla den ut. Kjente at den var ganske varm, og tenkte at litt varm væske i kombinasjon med stålbolle (som kjentes varm ut) kanskje gjorde at det gikk varmgang i deigen.


#2

Tallulah sa for siden:

Gjæren ble vel bare midlertidig slått ut av varmen, men døde ikke helt av heteslag. :nemlig:


#3

Strå sa for siden:

Tipper Talluha har rett. Har opplevd noe lignende selv en gang eller to.


#4

-ea- sa for siden:

Hehe, takk for svar.
Besvimt gjærdeig. :knegg:


#5

him sa for siden:

Vil tro at du drepte mange gjærceller, og at de få som overlevde trengte lang tid på å formere seg og heve deigen?

Dette på samme måte som antall gram gjær (i en oppskrift) vil bety noe for hevetiden


#6

Isolde sa for siden:

Jeg vil tro du drepte deler av gjæren men ikke alt.


#7

annemede sa for siden:

Jeg leser kjæresten, og ikke gjærdeigen.


#8

nolo sa for siden:

:rofl:


#9

Palmen sa for siden:

No livnar det i luuundaaar

Jeg har en gjærdeig som står på kjøkkenbenken og tilsynelatende er dau, men av motsatt årsak. Væsken var kaldere enn den burde være. Lurer på om det vil gå bra, selv med tørrgjær.


#10

Isolde sa for siden:

Alt går bra så lenge du har tid. Jeg baker ofte med helt kaldt vann.


#11

kamp sa for siden:

Bare gi den tid :ja:


#12

-ea- sa for siden:

Sett deigen oppå en bolle varmtvann? Varm damp kan hjelpe.


#13

Charlie sa for siden:

Kokken på jobb sverger til kaldheving, han setter den tildekket i kjelleren over natten. Kanelsnurrene var det ingenting å si på. :vilha:

Ifht varme er vel tørrgjær også litt mer robust enn vanlig gjær.


#14

Palmen sa for siden:

Fasit: det gikk bra. Tok bare litt tid!




Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.