Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Oppskrifter med hvit sjokolade

#1

frukt sa for siden:

Innså nylig at jeg har 13 plater melkefri hvit sjokolade i skapet så nå trenger jeg ideer til hva jeg kan bruke de til. :knegg: Jeg må visst be familien i England om å slutte å kjøpe for det blir ikke spist.

Om noen har lyst på en plate eller 10 er det bare å ta kontakt. :jupp:


#2

Kirsebær sa for siden:

Sjokolade trenger ingen oppskrift. Den må bare nytes. Gjerne med øynene lukket mens man takker høyere makter for at noen kom på å lage det. :hjerteøyne:

Lag sjokoladedrikk, hvit sjokolademousse, pynt kaker/konfekt/bakesaker med det, eller rett og slett bare smelt halvparten av sjokoladene og bruk som dipp til de andre sjokoladene. :sikle:
Eller hvis du er litt kjedeligere; bruk som dipp til frukt og bær. :skuffet:

Det beste i verden er sjokolade dyppet i sjokolade. :love:


#3

Karamell sa for siden:

Aldri prøvd med melkefri, men her to favorittoppskrifter med hvit sjokolade.

1 pose frossen skogsbærblanding i ildfast form
Litt sukker dersom du vil ha mer sødme
Så mye hvit sjokolade i biter som du liker knekt over

  • I ovnen på 200 grader til sausen/ bærene er varme og sjokoladen er lett lysebrun.
  • Serveres til vaniljeis.

Og en til; jeg bruker skogsbær her også, men kopierer bare inn oppskriften jeg har liggende fra en eller annen blogg eller noe.

Frosne skogsbær etter smak
2 dl kremfløyte
200 g kvit sjokolade
Ei halv vaniljestang
100 g mascarponeost

Eg likar godt frosne blåbær og molter frå Skoften. Har du ikkje sjølvplukka frosne bær, så er dei også å få i butikken.

  1. Fordel frosne bær i glass
  2. Varm fløyten i ein kaserolle. Snitt vaniljestanga og skrap ut margen i fløyten. Ha også i sjølve vaniljestanga og varm opp til kokepunktet.
  3. Bryt sjokoladen i bitar, smelt og rør den inn i fløyten.
  4. Når sjokoladen er oppløyst, bland til slutt inn mascarponeost og rør blandinga til den blir homogen. Ta ut vaniljestanga og hell den varme sausen over bæra i glassa.
  5. Server straks.

#4

frukt sa for siden:

:latter:


#5

frukt sa for siden:

Takk Karamell!


#6

IzziCreo sa for siden:

Jeg bruker alltid hvit sjokolade i brownies. Jeg bruker Hershey's perler, men opphakket hvit sjokolade går helt sikkert utmerket det også.

Dyppe sjokomuffins i smeltet hvit sjokolade også!

Ikke minst - kos deg :hjerter:


#7

frukt sa for siden:

Gode tips, takk!

Det er for søtt for meg. :knegg:


#8

My sa for siden:

Kan du ikke bare vippse det hit? :blafre: #godtesjuk


#9

frukt sa for siden:

Gjerne! :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.