Innså nylig at jeg har 13 plater melkefri hvit sjokolade i skapet så nå trenger jeg ideer til hva jeg kan bruke de til. :knegg: Jeg må visst be familien i England om å slutte å kjøpe for det blir ikke spist.
Om noen har lyst på en plate eller 10 er det bare å ta kontakt. :jupp:
Sjokolade trenger ingen oppskrift. Den må bare nytes. Gjerne med øynene lukket mens man takker høyere makter for at noen kom på å lage det. :hjerteøyne:
Lag sjokoladedrikk, hvit sjokolademousse, pynt kaker/konfekt/bakesaker med det, eller rett og slett bare smelt halvparten av sjokoladene og bruk som dipp til de andre sjokoladene. :sikle:
Eller hvis du er litt kjedeligere; bruk som dipp til frukt og bær. :skuffet:
Det beste i verden er sjokolade dyppet i sjokolade. :love:
Aldri prøvd med melkefri, men her to favorittoppskrifter med hvit sjokolade.
1 pose frossen skogsbærblanding i ildfast form
Litt sukker dersom du vil ha mer sødme
Så mye hvit sjokolade i biter som du liker knekt over
I ovnen på 200 grader til sausen/ bærene er varme og sjokoladen er lett lysebrun.
Serveres til vaniljeis.
Og en til; jeg bruker skogsbær her også, men kopierer bare inn oppskriften jeg har liggende fra en eller annen blogg eller noe.
Frosne skogsbær etter smak
2 dl kremfløyte
200 g kvit sjokolade
Ei halv vaniljestang
100 g mascarponeost
Eg likar godt frosne blåbær og molter frå Skoften. Har du ikkje sjølvplukka frosne bær, så er dei også å få i butikken.
Fordel frosne bær i glass
Varm fløyten i ein kaserolle. Snitt vaniljestanga og skrap ut margen i fløyten. Ha også i sjølve vaniljestanga og varm opp til kokepunktet.
Bryt sjokoladen i bitar, smelt og rør den inn i fløyten.
Når sjokoladen er oppløyst, bland til slutt inn mascarponeost og rør blandinga til den blir homogen. Ta ut vaniljestanga og hell den varme sausen over bæra i glassa.