Harriet Vane sa for siden:
Jeg sendte en mail til Coop varesikring, ettersom Coop har mye økologisk, bla. rosiner. Jeg tenkte kanskje du ville sette pris på å vite at sopp-skepsisen din antageligvis kan kjennes død og maktesløs. De er nok blitt mye mer nøye. Her er svaret fra Kari på Varesikringa.
Hei!
Det er klare regler for hvor mye sopp eller mugg som aksepteres i rosiner. Enten de er økologiske eller ikke, så er grenseverdiene for dette de samme. Men økologiske rosiner er ikke behandlet med kjemiske sprøytemidler eller kunstgjødsel, det betyr at råvarene må kontroleres ekstra nøye under hele produksjonsprosessen. Vi stiller klare krav til produsentene om at de dokumenterer at forskriftene overholdes.
Hva som er sunnest? Det er vanskelig å dokumentere om økologoske rosiner er sunnere enn vanlige, men de har i det minste blitt produsert etter mer miljøvennlige metoder.
Med vennlig hilsen
Coop Norge Varesikring
Kari Strøm