Hyacinth sa for siden:
Hva er «normal» størrelse på paiform? Har en ildfast form som er så liten. Sikkert under 20 cm, vil jeg tippe. Hvilken størrelse vil jeg ha? Hva er vanligst?
Og når jeg først skal kjøpe: Teflon? Løs bunn? Noe annet?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Hyacinth sa for siden:
Hva er «normal» størrelse på paiform? Har en ildfast form som er så liten. Sikkert under 20 cm, vil jeg tippe. Hvilken størrelse vil jeg ha? Hva er vanligst?
Og når jeg først skal kjøpe: Teflon? Løs bunn? Noe annet?
frukt sa for siden:
Jeg vet ikke hva som er vanlig størrelse, mine er 28 og 24 cm, og med løs bunn. Praktisk om man vil ta paien ut av formen. De er i metall, ikke teflon. Det fungerer bra for det er jo en del fett i paideig så de sitter ikke fast. Det går jo selvsagt an å bruke en vanlig springform og. Det gjorde jeg før.
Hyacinth sa for siden:
Vanlig springform har jeg faktisk ikke kommet på. Gode ide!
Hvor har du kjøpt dine, forresten?
frukt sa for siden:
Kanten blir ikke like fin kanskje, men bortsett fra det fungerer det bra.
De er så gamle at det husker jeg faktisk ikke. :knegg: Men tipper det er sånt Jernia eller Kitch'n kan ha.
Hyacinth sa for siden:
Får ta en tur og titte. :)
Retz sa for siden:
Løs bunn er genialt! Det har jeg også på min 26 cm.
Lavender sa for siden:
Jeg har byttet flere til disse fra Le Cruset, teflon og løs bunn, ofte på tilbud hos Kitchn. Tror mine er store og sikker 26/28 cm.
Hyacinth sa for siden:
Interessant!
Men ikke oppvaskmaskin, Lavender?
Lavender sa for siden:
Det har jeg ikke engang sjekket, den blir ren med en dråpe zalo og vann, også paibunn.
Strå sa for siden:
Jeg har paiformer på 18 cm, 24 cm og 30 cm. Aller er hele former i keramikk. De er skaffet på loppemarkeder opp gjennom tidene. Jeg har fett og mel eller finmalt, tørt brød i bunnen og klarer alltid å få dem ut hvis jeg absolutt skal det. Noe jeg sjeldent skal fordi formene er pene nok å servere i.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.