Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Fliser eller vinyl på baderomsgulv?

#1

Drømmedama sa for siden:

Nytt hus. To bad. Er vinyl innafor igjen eller er det fremdeles fliser som er greia? Eventuelt vinyl på det ene badet og flis på det andre? What would fp do? Og hva med flis/baderomspanel på veggene?


#2

trøtt sa for siden:

Vi har belegg og baderomsplater på det ene badet og fliser på det andre. Jeg skal aldri ha fliser igjen.
Det er så mye enklere å vaske belegg/plater. Med fliser må man ha gulvvarme, det trenger man ikke med belegg.


#3

Gerbera sa for siden:

Belegg. Definitivt. Jeg klikker over å måtte skure fuger med tannbørste et par ganger i året (og burde strengt tatt gjort det ukentlig). Ser med misunnelse på det nye badet til pappa og kona, med baderomsplater og belegg, hvor det å vaske over gulvet er gjort i en fei. Og det ser jo bra ut, det har skjedd mye på den fronten også.


#4

millact sa for siden:

Et av hver?


#5

frukt sa for siden:

Fliser er noe herk. :nemlig:


#6

Galathea sa for siden:

Vi totalrenoverte for 3 år siden, og valgte bad med vinylbelegg og plater på veggen. Har ikke angra ett sekund - det ser pent ut og er veldig raskt å rengjøre.


#7

vixen sa for siden:

Min bror flyttet inn i nytt hud nå og det ble vinyl på begge bad samt vaskerom. Hadde def skippet flis om jeg skulle pusset opp.


#8

Drømmedama sa for siden:

Oi, det var litt uventet å få så mange vinylanbefalinger! Er det altså bare meg som automatisk kobler fliser til flott og vinyl til enklere standard? Blir litt i villrede nå...


#9

GeekyGirrrl sa for siden:

Vi bygde hytte i vinter og har vinyl på begge bad. :)
På veggene har vi baderomsplater på to vegger og panel på de veggene som er lengst unna vask og dusj.


#10

Isprinsessen sa for siden:

Vi valgte også belegg. Veldig fornøyd. Det er kanskje enklere standard, men så er det ikke alltid det er det glamorøse som er praktisk i hverdagen.


#11

løve70 sa for siden:

Kanskje dagens vinyl ser bedre ut enn den som fantes tidligere? Jeg tenker nemlig i utgangspunktet som deg og synes heller ikke fliser er vanskelige å vaske.


#12

Galathea sa for siden:

Joda, det er nok en del som rynker på nesa over vinyl fortsatt, det er jo en billigere løsning, vi har fått noen kommentarer på det. For min del så legger jeg heller penger i et pent kvalitetskjøkken og kvalitetsmaterialer i de rommene vi tilbringer mest tid. Det er ikke sååå mange minutter til sammen jeg er på badet hver dag (...småbarnsmor som knapt får tid til å gå på do...).


#13

Tallulah sa for siden:

Jeg rynker ikke på nesa over vinyl, men det hadde nok trukket ned om jeg skulle kjøpe hus/leilighet med det i. Sikkert bare en fordom.

Planlegger man å bo der "til evig tid" har jo ikke slikt noe å si. Det er jo ubestridelig tett! Jeg liker for øvrig å ha lekre bad. Baderommet er jo det første jeg ser når jeg våkner, og jeg liker at det er digg, varmt, føles en anelse luksuriøst og rent.


#14

sindrome sa for siden:

Har dette

Elsker det, det er godt å gå på og pent å se på. Vin-vin for meg :)


#15

millact sa for siden:

Dere skal vel bo der lenge, så jeg ville tenkt på hva dere liker best og ikke ift salg senere.


#16

trøtt sa for siden:

For meg ville det trukket ned hvis det var flis ved kjøp for jeg vet hvor kaldt og hardt det er.

Belegg og baderomsplater kan også gi lekre bad altså, det er absolutt ikke forbeholdt flis. :knegg:


#17

-ea- sa for siden:

Nettopp det siste her, gjør at jeg er mer skeptisk når jeg ser flise-bad enn belegg-bad. Så for min del trekker det ikke ned, dersom det er pent og godt vedlikeholdt.


#18

Fløyel sa for siden:

2 av badene skal flislegges, ekstra bad og vaskerom får vinylbelegg og våtromsplater. Vi har varmekabler i de fleste rom uansett. Legger store fliser med 2 mm fug, fugen vi bruker er vanntett og fargestabil.

Det er mye lekker vinyl å få kjøpt nå, så det er absolutt noe å vurdere. Bare sørg for at det ikke står faste, tette installasjoner på belegget dersom du skal ha varmekabler, da kan belegget bli misfarget.


#19

Strå sa for siden:

Dette var jo tråden jeg skulle lage nå. Takk for hjelpen!


#20

Strå sa for siden:

Nå ble jeg litt usikker her, er det slik at gulvvinylbelegg ikke kan ha varmekabler under? Eller nei, søk viser at det finnes mye gulvvinyl som er utmerket til baderom.


#21

Galathea sa for siden:

Jo, kan ha varmekabler under, fins mange typer vinylbelegg som er spesielt utviklet for våtrom. Fordelen er at man ikke MÅ ha varmekabler under, eller at man kan skru dem av, gulvet vil fortsatt føles lunt.


#22

veobra sa for siden:

Vi hadde belegg på studenthybelen for mange år siden. Det var ikke vakkert, men veldig praktisk og enkelt å holde rent. Jeg kunne tenke meg det på et nyttbad, men er i tvil i forhold til intrykket hvis vi skal selge. Vi harbelegg på kjøkkenet og liker det godt, der er jeg av en eller annen grunn ikke redd for hva kjøper vil tenke.


#23

Input sa for siden:

Vi har vinyl (som var her da vi kjøpte) og jeg hater det dypt og inderlig. Synes det er ekkelt å tråkke på. Selv om det er ganske nytt. Jeg har også tilgode å se et vinylbelegg jeg synes er pent. :sparke:

Det er ingen tvil om at vi skal ha fliser når badet en dag skal renoveres.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.