Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Downlights: hvor, hvor mange, praktisk eller harry?

#1

Drømmedama sa for siden:

Husprosjekt. Downlights ikke del av standard leveranse, må bestilles spesielt. Jeg tenker det er greit i gang og bad og ved store vindusvegger, men liker ikke så mange av dem. Vanskelig å bestemme... Hva synes fp? Har dere eller ikke, hvorfor/hvorfor ikke?


#2

Nooria sa for siden:

Jeg tenkte at det var harry men er utrolig happy for at vi gikk for det. Vi har dem med en drøy meter mellomrom i hele stuen og kjøkkenet, og de gir et deilig lys. Særlig i det mørke halvåret har vi stor glede av dem. Vi har hvitt tak og hvite downlights, så de gjør ikke noe ut av seg foruten lyset.


#3

Tallulah sa for siden:

Urk, den store downlights-diskusjonen har vi hatt i heimen i mange år. :knegg: Jeg syns det er harry og vil ikke ha det. Samtidig er jeg ikke noe flink med lys ellers, så jeg greier ikke lyssette et rom på noen fornuftig måte.

Høvdingen syns det er veldig praktisk, og ser for seg hvordan vi kunne ha fått lyst opp hver krik og krok av hjemmet vårt med downlights pekene i alle mulige retninger. :knegg: Kompromisset så langt er downlights i gangen, siden den er smal og mørk, og det er egentlig eneste fornuftige måten å lyse den opp på.

Jeg har sutret meg fra å få downlights på kjøkkenet, men innser at det hadde vært smart.

Vi har det på badet og der syns jeg det er helt ok. Det som er deilig med badet er at de A) kan dimmes. Veldig digg tidlig om morgenen, og B) jeg kan velge utenfra om jeg vil skru på downlightene eller bare speillyset. Også veldig digg om morgenen.


#4

Fersken sa for siden:

Vi har dimbare downlights i deler av stuetaket der vi har sofagruppen og på kjøkkenet siden vi ikke har direkte vinduslys dit. Da vi pussa opp gangen nå valgte vi heller en skinne med 6 spotter litt lang, smal gang.


#5

Erica sa for siden:

Vi har dimbare downlights på stue og kjøkken. Det er ikke mange, bare nok til å gi allmenn belysning der det trengs.


#6

Ellisiv sa for siden:

Er downlights harry? Hjelpes, det har ikke jeg fått med meg!

Vi har harrylys på begge bad, og i gangen i begge etasjene. Veldig praktisk!


#7

007 sa for siden:

Vi har dimbare downlights langs vindusveggen i stuen, på kjøkkenet, i gangen og på badet. Vi bruker kun de i gangen og på badet, jeg synes downlightsene i stuen og på kjøkkenet er flombelysning.


#8

daffy sa for siden:

Det som er superviktig hvis du går for downlights i stuen er at du kjøper den typen som er dim to warm. Koster bittelitt ekstra, men du unngår sykehusfølelsen av hardt, blåhvitt lys på kvelden.


#9

IzziCreo sa for siden:

Jeg har heller ikke fått med meg at det er harry, men kan jo se for meg harry varianter av det :knegg:

Vi har det på kjøkkenet, på badet og i gangen. Og jeg synes det har vært endel mikk med de og er ikke så fornøyd. Har måttet reparere anlegg hist og her, transformatorer som har røket... Nå er jo nye led-pærer mye bedre og det genererer ikke varme slik at det blir et problem, men det jeg synes er kjipt med et er at skal man endre noe så må man jo pusse opp hele taket :gal: Sånn sett er det langt enklere med en lampe, skinne e.l.

Når det er sagt så kjenner jeg meg veldig igjen i det Tallulah nevner over her. Vi har en laaaang gang i 1.etg som virkelig ikke kunne lyssettes på noen annen fornuftig måte. Og jeg ser verdien i det på badet. Kjøkkenet... hm... Jeg liker veldig godt at de gjør veldig lite ut av seg, og er usikker på om rommet hadde taklet andre løsninger. Men igjen som Tally sier, så føler jeg meg heller ikke superkompetent på belysningenfronten, så mye mulig det er jeg som er problemet og er u-opplyst :knegg:


#10

Blondie sa for siden:

Jeg synes ikke downlights er Harry, jeg bare liker dem ikke. Ikke utseendet og ikke lyset det gir. Generelt synes jeg lys oppover er finest, altså fra stålamper istedet for taklamper. :sær:


#11

Adrienne sa for siden:

Vi har downlights med Philips Hue, da kan vi justere tonen og styrken ved hjelp av app eller fjernkontroll. Vi har det på badet og entreen/TV-stua til kidsa. På kjøkkenet har vi heller valgt lysstrips av samme leverandør og jeg elsker hvor utrolig godt lys jeg får på kjøkkenet og at jeg kan justere farge etter humør.


#12

IzziCreo sa for siden:

Vil skal bytte ut til Philips Hue hjemme også (Har det på hytta). Geniale greier.


#13

Retz sa for siden:

Jeg flyttet fra downlights i hele 1 etg. der jeg bodde før, og valgte annen belysning i min nye leilighet. Her er det installert faste vegglamper, hvite og enkle som lyser oppover uten skarpt definert lysstråle. I tillegg har jeg en liten stålampe, og så gjenstår det å se om vinteren krever flere lyskilder. Kommer i tilfelle da til å velge en bordlampe slik at høyden på lyskildene blir variert.


#14

Strå sa for siden:

Ikke jeg heller, men jeg bryr meg generelt lite om sånt.

Oi og takk for tips, dette skal vi se mere på.

Vi har dimmbare downlights på badene og på loftstua og loftgangen der vi bor nå. De er ikke plassert riktig, i hvert fall ikke de på loftstua, det er en lærdpm å ta med videre. I Mutter'ns nye leilighet er det dimbare downlights i taket ganske nært veggene. Jeg tror de er vendt en anelse inn mot veggen for det er klin umulig å få skarpe lysstråler direkte i øynene.


#15

Fløyel sa for siden:

Vi he satt downlight på steder hvor man skal lyse opp spesielle områder + badet. Ca 1,5 - 2 meter mellom hver lampe. Har Philips hue, vær obs på at de krever spesielle lyskasser. Hovedbelysningen vil være lamper.


#16

Drømmedama sa for siden:

Ser at flere av dere nevner Phillips Hue. Er dere fornøyd med dette? Er dette dyrere enn andre downlights? Og betyr dette at dere ikke har ordinære lysbrytere , eller har dere det i tillegg?


#17

Fløyel sa for siden:

Vi har ikke prøvd de i praksis enda da huset ikke er ferdig enda. Men slik jeg har forstått det så får vi en hub, hvor man kan koble til telefoner og fjernkontroller. Vi skal kunne styre lys fra en app på telefonen. Vi har skilt 1 og 2 etg, da ungene "råder" i 1. etg, og etterhvert mulige hybler.


#18

Chanett sa for siden:

Eg hatar mine downlights.


#19

Madicken sa for siden:

Vi hadde downlights i flere rom før, men de ble minimalt brukt og erstattet av annen belysning. Jeg synes ikke downlights er pene eller særlig funksjonelle, men direkte harry er det vel ikke? :vetikke:


#20

sindrome sa for siden:

Vil tro at ikea trådfri gir mye av det samme som philips hue, men den kan ikke være koblet til dimmer. Sjekk ut trådfri. Jeg er veldig fornøyd med det jeg har på trådfri.


#21

sindrome sa for siden:

Jeg har downlights med dimmer på kjøkkenet og i stua. Siden jeg har dimmer synes jeg det er helt greit, men jeg har supplert med lyskilder i vinduene og litt annet for bedre lyssetting.


#22

Adrienne sa for siden:

Philips hue kommer med en hub som gjør at man kontrollere alle lysene som er koblet opp mot den ved hjelp av en app. Der kan man stille styrke, fargetone eller farge (noen kommer med alle regnbuens farger og litt til og noen har hvitt lys i forskjellige toner). Man kan også kontrollere lys med en fjernkontroll, sånn at man ikke må ha appen (fint når svigermor kommer på besøk og vil kunne skru av og på lys).

Man kan ha downlights, vanlige spotter, vanlige pærer i ordinære lamper, egne hue-lamper eller lysstriper, vi har en blanding av alt det.

Jeg trodde da mannen insisterte på å ha smartbelysning at det var en greie vi strengt tatt ikke vil trenge, men der tok jeg feil, jeg digger det.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.