Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kjøkkenmaskin for fattiglus

#1

Blondie sa for siden:

Jeg har innsett at jeg må bli voksen og gjøre ting jeg vanligvis har motsatt meg. En av de tingene er å bli flinkere til å lage mat som tar mer enn fem minutter. Nå er ikke tidsbruken nødvendigvis så avgjørende, men vi har endel matallergier i familien og det er både dyrt og usunt å kjøpe ferdigmat.

I mitt tidligere liv hadde jeg Kenwood, den har noen andre arvet. Spørsmålet mitt da er hvor lavt i pris man kan gå hvis man likevel vil ha en ålreit maskin? Jeg ser for meg (dvs, planen er) at jeg lager litt brød, rundstykker etc til fryseren, hva slags effekt bør man ha for å klare dette?

Jeg har sett litt på denne. Vil den klare seg til mitt bruk? Det er fremdeles mye penger for meg, men jeg tenker at det er en investering i lavere matbudsjett (mot at den faktisk fungerer).

Noen med erfaring med denne eller helt andre typer?
(vanligvis ville jeg kjøpt brukt, men det går ikke med matredskap, dessverre).


#2

Høst sa for siden:

Hvor store deiger lager du? Etter at Knøttet kom, og reagerer på gluten, har jeg vært nødt til å dele kjøkkenet inn i to "soner". Når jeg lager noe til henne bruker jeg en vanlig miksmaster med eltekroker, og elter heller deigen en del for hånd (når det lar seg gjøre).

Jeg bruker miksmasteren til andre glutenholdige deiger også, så lenge det bare er eltekrokene som er i deigen er det lett å rengjøre den. Jeg har en Braun kjøkkenmaskin også, men den har en tendens til å slå mel oppover, slik at jeg ikke kan garantere at den er helt melfri i alle kriker og kroker, uansett hvor mye jeg vasker den.



#4

annemede sa for siden:

Har du sjekket finn.no?


#5

nokon sa for siden:

Eg ville nok ikkje valgt noko med så lite som 700 watt til gjærdeiger. Vi fekk 900 watt-Kenwood då vi gifta oss og eg angrer framleis på at vi ikkje bytta til større motor når eg skal elte deigar. Særlig ved litt grove, tunge deigar, går motoren lett varm.


#6

Blondie sa for siden:

Jeg kan ikke ha glutenholdige deiger i min, da blir jeg syk. Jeg skal bare bruke den til glutenfrie. Blir ikke store av gangen, blir stort sett bare til meg og Vesla.

Ja, men markedet er litt snevert for glutenfri maskiner. :knegg:




#9

Blondie sa for siden:

Å bli medlem i bokklubben blir nok dyrere på sikt. :knegg:

Det ser ut til at de aller fleste maskiner som er i nærheten av å være innenfor det imaginære budsjettet er på maks 700w. :gruble:



#11

Høst sa for siden:

Sorry, ser nå at Jula har sluttet med den og jeg finner den ikke noe annet sted....:(



#13

Adrienne sa for siden:

Den har vi på hytta, men uten den foodprocessordingsen, og den funker helt fint til deig med 1 kg mel, men ikke mer enn det. Det er også den jeg bruker når jeg baker julekaker på hytta, og den pisker eggedosis eller krem helt utmerket.

Jeg tror også at den fra Bodum er mer enn god nok til ditt bruk, med mindre du er en sånn som baker med masse mel om gangen. (På hytta så lager jeg ofte to deiger a 1 kg, dvs lager en først, heller deigen over i bakebolle og lager en til. Funker fint det også.)


#14

-ea- sa for siden:

Jeg har den samme som Allum, og er kjempefornøyd. Er jo bare 1-2 personer i min husholdning, og du er vel heller ikke noen storfamilie lenger.
Det er ingen foodprosessordings med den, bare kutte- og raspeskiver. Praktisk til grønnsaker.


#15

trøtt sa for siden:

Ho har brukt den til kaker, gjærbakst og så har hun brukt blenderen. De er bare to så hun har ikke lagd veldig store deiger, så hun vet ikke hvor store den kan ta.

:knegg:
Jeg har vært veldig flink dette året. Har glemt å avbestille en bok og den kostet det meg 80 kroner å sende i retur. Neste måned kan jeg melde meg ut. Kjøkkenmaskinen kom da totalt på 249 kroner, det er innafor synes jeg


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.