Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva irriterer deg på SoMe?

#1

MegaMie sa for siden:

Sånn bare for morro skyld (og fordi jeg hørte det på en podkast idag).

Jeg irriterer meg over folk som skriver på dialekt som ser helt corny ut grammatisk.

Jeg irriterer meg over folk som legger ut sitater som liksom er dype, men som egentlig bare vil vise frem nok en avansert yogastilling.


#2

Magica sa for siden:

#liveterbestute (og jeg vet ikke hvorfor det irriterer så mye, men det er liksom så klisje). Altså: jeg liker å være ute og på tur, men... litt usikker på om de faktisk mener at livet er best ute. Ikke støtt, i alle fall.


#3

007 sa for siden:

Mye. Jeg burde egentlig logget av. :knegg:

Aller lest irriterer jeg meg over alle de hjernedøde idiotene som spyr ut av seg eder og galle i kommentarfeltet til nyhetssider jeg følger. VG, Dagbladet og TV2 er i særklasse.
Deretter irriterer jeg meg over alle idiotene som deler diverse ting fra Resett og dets likemenn.

Men sånn utenom det får jeg fnatt av alle som deler teite visdomsord, som tagger «en datter/sønn du elsker over alt på jord», de som uansett hva de deler får nevnt at de har trent («Vakkert på vei hjem fra jobb i dag! (kommentar til bilde av feks et tjern) Heldige meg som får løpe forbi her to ganger for dagen. :trænesmilefjæs:», #liveterbestute (det er det for fanden ikke!), de som poster selfie så godt som daglig, uforståelig dialekt, min ukritiske gamle tante og en del av de som alltid er på en eller annen topptur.

Sånn. Det var vel (deler av) det. :humre:


#4

My sa for siden:

Risikabel tråd, :knegg: alltid noen her inne som gjør det andre irriterer seg over, og føler seg truffet. Men jeg tar sjansen... Det er ikke så mye jeg irriterer meg over (lenger), jeg har blitt imponerende overbærene med tiden. Men noe er det:

-Halvkvedete viser som bare noen få involverte forstår irriterer meg. Hva er vitsen liksom?
-Boomerang-effekt på insta. :gal:
-Skrivefeil.
-Klaging over at det snør. Hver gang det snør.
-Også det åpenbare da, lenker til artikler fra resett.no og lignende, kvakksalvere som reklamerer for sine mirakeloljer og annen humbug. Men siden jeg har redusert fb til et gedigent ekkokammer :knegg: så ser jeg ikke så mye av sånt lenger.

Også er det mye som jeg forsåvidt himler av, men som egentlig mest av alt morer meg, mer enn det irriterer. Den eldre gardes visdomsord, kjærlighetserklæringer og vitser på kitchy bakgrunn på face, fjortisenes raushet med komplimenter og vokaaaaaler på insta, og #folk #som #hashtager #alle #ordene #i #en #setning for å nevne noe. :humre:


#5

Maverick sa for siden:

Sutring over trivialiteter.


#6

Maverick sa for siden:

Morsom sutring er greit. :nemlig:


#7

Pøblis sa for siden:

  • Halvkvedede viser.
  • Linker til resett og artikler hvor Carl I Hagen forteller alle at han alltid har visst best, men gadd noen å høre på ham? Neida!
  • Influencere som eksponerer småbarn i sine kommersielle kanaler
  • Folk som liker bilder av ukjentes barn - altså barna i punktet over her
  • Slemme voksne folk som spyr ut av seg edder og galle i komemntarfelt - særlig d som gjorde narr av klimastreikende ungdommer

#8

Fersken sa for siden:

At det på død og liv skal skrives på dialekt (dette gjelder også på e-post). Ekstra irriterende er det om det er i kommentarfelt.


#9

Bayone sa for siden:

Folk som skriver på dialekt! Det er veldig vanskelig å lese for oss med lesevansker. Jeg kan skrive på dialekt, men da bare til mine aller nærmeste, ikke offentlig.


#10

Fløyel sa for siden:

Folk som legger ut hele konserten, showet, filmen de er på (typisk snap). HVORFOR drar man på konsert for å se den igjennom et mobilkamera? Spiller man den inn så man kan se den senere? Det topper seg hvis de synger i tillegg.

Statuser som "Nå er jeg lei!" "Dette må bare gå bra!" Uten noe mer.

Sikkert mye mer også, men det jeg kom på i farten.


#11

frukt sa for siden:

Egentlig bare kommentarfelt.


#12

zinatara sa for siden:

Frekke folk i ulike facebookgrupper som bare må kommentere uten at de egentlig svarer på det som ble spurt om. Jeg fikk nylig noe ala. "Jeg trodde foreldre brydde seg om at barna ikke skulle få i seg giftstoff fra plastikk" når jeg etterlyste noen plastbeger til oppbevaring av mat i en facebookgruppe.

MLM-folk som stadig vekk inviterer deg til grupper, arrangementer og sender pmer.



#14

Bluen sa for siden:

Yak, den var fæl, Candy! Skikkelig selvrettferdig (og litt ekstra gøy med feil bruk av «forfordelt» :knegg: ).


#15

Retz sa for siden:

Invitasjoner til grupper
Dialektbruk
Disse evinnelige visdomsordene
Deling av snusk og svindel - sjekk kilden for pokker!
Hinting i dramadrakt
Klisjéer

Nå er det strengt tatt bare den første som virkelig irriterer, fordi den må jeg forholde meg aktivt til, dvs avslå. De andre ignorerer jeg så langt det er mulig. Nei, forresten, jeg gir tilbakemelding til venner som er sløve med kildekritikk også.


#16

Heilo sa for siden:

Jeg tok en pause fra FB i januar og har enda ikke følt behov for å gå tilbake. Denne tråden skapte ikke akkurat et akutt savn. :knegg: Instagram pauser jeg med ujevne mellomrom. Det som irriterer meg mest med sosiale medier er at jeg bruker for mye tid der. Rett og slett.


#17

Benzo sa for siden:

:knegg:


#18

Input sa for siden:

Jeg bruker ikke hæsjtægliveterbestute, men livet er best ute. Jeg har det betraktelig bedre mentalt når jeg er ute enn inne, og det er helt uavhengig av vær og temperatur, men forutsatt riktig påkledning. Jeg må innrømme at jeg blir overrasket (men ikke indignert) over at dette irriterer noen. :knegg:

Jeg irriterer meg egentlig ikke over noen ting. Jeg kan forstå at statuser av typen "Nå er jeg lei! Dette må gå bra!" er irriterende, men selv tenker jeg bare "Jaja, da angår det ikke meg da." og så glemmer jeg det.


#19

My sa for siden:

Jeg irriterer meg over kjedeinnlegg generelt, men særlig de som ender med "hvis du er enig (i noe det ikke er mulig å være uenig i, som at mobbing ikke er greit eller at kreft er en grusom sykdom), kopier teksten og lim den inn i på veggen din. Eller enda verre "jeg vet at bare 10 prosent av mine venner tør/bryr seg nok til å poste dette innlegget". Og oppfordring om å sette et hjerte, et bær, en bokstav eller hva det måtte være, for å støtte kampen mot brystkreft o.l. Gi penger for svarte :gaah: ikke hjerter på fb.

Og alle disse meldingene om at du må skrive ett eller annet for at ikke facebook skal få rettighetene til bildene dine, skjule innlegg fra noen av vennene dine, eller få pc-en til å eksplodere og sette fyr på huset ditt e.l.


#20

Blondie sa for siden:

Det kommer veldig an på dagsformen, noe som vel indikerer at irritasjonen mest går på egne issues, men boomerang-effekt gjør meg gretten. Det er ubehagelig å se på.

Jeg tar noen ganger opp kampen mot grumset i kommentarfeltene, da blir jeg beint ut forbanna. Så mye fælt folk får seg til å si om andre mennesker!


#21

Røverdatter sa for siden:

Ikke så mye egentlig. Jeg skrur av oppdateringer, unfriender og slutter å følge heller enn å pådra meg hjerteinfarkt i sakte fart. :knegg:


#22

Madicken sa for siden:

Jeg irriterer meg over ekstremt skrytete innlegg, kjedeinnlegg, tagg-en-venn-innlegg, skrivefeil, kozemozehilsener (søta! pena! besteste!), overdreven hjertebruk og tenning av lys, visdomsord, og egentlig all bruk av hashtag.

B.mrk. Surpomp


#23

Input sa for siden:

Samme her, men det er jo langt forbi irritasjon. Kommentarfeltene er temmelig horrible og frustrerende.


#24

Drømmedama sa for siden:

Jeg synes det er alvorlig at SoMe-kjendiser bruker barna sine for å tjene penger. Barn bør ha et vern mot griske foreldre. Og selvsagt er det mye dritt i kommentarfeltene.
Men jeg synes også det er ganske mye deling som er klein og putetv, og den voldsomt glossy egenfremstillingen en del, også voksne, mennesker driver med synes jeg bare er innmari flau. Jeg mener - why?


#25

Magica sa for siden:

Det irriterer meg også at folk syns det er greit å mobbe og henge ut politikere og Trump osv, selv om jeg VIRKELIG mener mitt om ymse ledere/politikere i inn-og-utland så er det vel ikke noe greiere å henge ut og latteligjøre andre folk uansett.


#26

annemede sa for siden:

Jeg un-følger de som skriver på dialekt, jeg orker det ikke.


#27

Polyanna sa for siden:

Jeg syns helt oppriktig at livet er best ute, jeg virkelig misliker å være innendørs, egentlig, når man kan være ute. Unntak for høstkvelder foran peisen og frokoster rundt kjøkkenbordet.

Og så gjør jeg sikkert mye folk ergrer seg over. Jeg blir alltid veldig glad av å være på tur, om det er gående, syklende eller løpende, og blir ekstra glad over ting jeg ser da (bekker og elver og fosser og vann, spesielt. :hjerter: ), så det deler jeg rett som det er i ren begeistring. Men mer på snap nå, for da vet jeg at jeg slipper å ergre sånne som 007, som jeg vet misliker det intenst. :knegg:


#28

Blondie sa for siden:

Ja, jeg deler også naturopplevelser i ren eufori. Det er så stort at jeg bare vise det frem. Jeg spammer også endel med hunden, men det er jo like mye fordi han er den eneste konstante faktoren i livet mitt. :knegg:


#29

Tjorven sa for siden:

Det som irriterer meg aller mest er besteforeldregenerasjonen som legger ut artikler om klima og miljø og som selv overhodet ikke klarer å forholde seg til at de har vært med på å skape dette problemet og slett ikke er villige til å gjøre noe som helst med egen livsstil for å gjøre det bedre. Særlig med noen halvsannheter om kommende generasjoner som ikke tar ansvar. :gaah:


#30

Polyanna sa for siden:

Hunden har fått sin egen instagramkonto, det tror jeg er bra for alle. :knegg:


#31

My sa for siden:

Naturopplevelser, toppturer, bakverk, interiør, trening, håndarbeid, ferier, hjemmelagde kalendere, DIY-prosjekt etc, det irriterer meg ikke. Generelt synes jeg folk burde skryte mer. :knegg: De aller fleste føler at det er alt for mange områder de ikke strekker til på, så har man noe man føler seg stolt av eller at man faktisk er litt flink til, så vis det fram og del i vei, og sug til deg alle komplimenter og lovord! Jeg har heldigvis en velsignet evne til ikke å ta andres suksess som et bevis på min egen utilstrekkelighet, så jeg blir oftere inspirert av slike innlegg, heller enn å føle meg mislykket selv.


#32

Bluen sa for siden:

:hjerter: Du och jag, agenten!


#33

My sa for siden:

.. eller "vi som vokste opp på 70-tallet og overlevde" :gaah: Idyllisering av ansvarsløshet og skadelig adferd som flere barn faktisk døde av.

Jeg irriterer meg visst over mer enn jeg først trodde. :knegg:


#34

Magica sa for siden:

Jeg elsker å være ute og deler gjerne bilde fra turer men akkurat den hashtaggen har jeg problemer med. :knegg: gir sikkert ikke mening.


#35

My sa for siden:

Hashtaggen er litt klisje da. :knegg: Såpass at den gjør meg mer fnisete enn irritert.


#36

amo sa for siden:

Alle de som sjekker inn på legevakt/sykehus.......


#37

Polyanna sa for siden:

Jeg følger flere som deler håndarbeidsgreier, og syns bare det er koselig og imponerende. Jeg kan knapt strikke frem og tilbake. :knegg:


#38

Tjorven sa for siden:

Jeg legger stadig ut bilder av ting jeg har strikket, og har ikke tenkt over at noen kan finne det irriterende. Jeg liker å se bilder av ting andre har strikket, men for meg fungerer det som idemyldring og inspirasjon.


#39

My sa for siden:

Jeg vet ikke om noen irriterer seg over det heller altså, det er godt mulig det er mer stuerent å legge ut bilder av strikketøy enn av treningsturer og toppturer (som oftere blir trukket fram som irriterende skryt, av en eller annen grunn). Jeg irriterer meg uansett ikke over noen av delene, og lar meg ofte imponere av hva folk får til, helt uten misunnelse.

#40

Nenne sa for siden:

Skriving på dialekt og hinting er i grunnen det jeg irriterer meg mest over. Vil du ha sympati, en klem, et trøstens ord så si det da i stedet for å hinte.

Hele konserter på snap har jeg heller aldri skjønt, men det ligger jo som regel på historier og er ikke sendt til meg, så dem kan jeg jo unngå.


#41

Milfrid sa for siden:

Hjelp. Jeg irriterer meg mest over folk som irriterer seg tror jeg. :knegg: Eller nei. Sånne som aldri poster noe selv, bare irriterer seg over hva andre poster. :nemlig: som Polyanna så poster jeg sikkert irriterende ting, men kjenner at det gir jeg en blank f i. Det er jo dønn umulig å poste noe som helst om man skal ta hensyn til alle issues.


#42

Polyanna sa for siden:

Ja, det kan hende jeg irriterer meg litt over at det går an å la seg irritere over at folk poster ting de gleder seg over. :knegg:


#43

Hondacrv sa for siden:

I forgårs rota eg meg inn på snappen til ei Annebrit eller no. Herlighet, ho hadde lite å melde. Så det irriterte meg. Haha. Og liveterbestute og lystenning.


#44

Niobe sa for siden:

Irriterer er å dra det langt, men jeg tar gjerne en runde og avfølger folk som legger ut mye selfier/kroppsbilder, som legger ut veldig mange bilder fra samme situasjon, veldig mange bilder av barna sine, eller bare veldig mange bilder av ting som ikke interesserer meg. Og det har jo mye med interesse å gjøre. Jeg følger et par kontoer som legger ut bilder av kaker, jeg følger ikke noen håndarbeidskontoer. Jeg bruker SoMe for egen underholdnings skyld, så jeg føler liten forpliktelse til å følge andre. Jeg bruker både Instagram og Facebook mye, jeg håper inderlig folk har vett til å slutte å følge meg om jeg irriterer dem.

Og mye er jo situasjonsbetinget. Da jeg var på sykehus i sommer ville jeg helst ikke se bilder fra folks fabelaktige sommerferier og #liveterbestute.


#45

Bluen sa for siden:

Jeg er også en aktiv Facebook-bruker som garantert irriterer mange. :knegg: Irriterer meg ikke så mye sjøl, men hinting og innlogging på legevakt/sykehus uten forklaring er ikke blant favorittene. Jeg er heller ingen fan av nevnte kjedemailer, ofte av den snurte typen "vedder på at bare en håndfull vil dele dette på sin egen vegg", spekket med hjelpeløst språk og resirkulerte skrivefeil.


#46

noen sa for siden:

:dulte:

Og hashtagger har jo en funksjon (utover å irritere FPere). Jeg bruker dem i hvert fall til å finne bilder andre har tatt. Om det da er #strikkedilla, #frimerkererlivet, #endagutentreningerendagutenmening eller #liveterbestute kommer jo an på hva som er mest vanlig på Insta innen det 'temaet'. For ordens skyld: Det er bare én av disse som er naturlig for meg å bruke. :knegg: Men jeg kan glede meg over både strikkeskryt, han jeg kjenner som kan løpe 7 mil på en dag og andre ting som ikke er en del av mitt liv. Til og med om det er skrevet på dialekt.


#47

Bluen sa for siden:

Mener du Anne Brith? (Jeg klarer ikke la være å uttale det med "th"-lyd, barnslig som jeg er. :o)


#48

Niobe sa for siden:

Jeg liker hashtagger. Jeg bruker ofte SoMe til å søke opp ting jeg lurer på og jeg følger flere hashtagger. Og jeg er glad en hel del geotagget Rikshospitalet når de har vært der, så jeg kunne se hvordan det ser ut på innsiden.


#49

My sa for siden:

At jeg irriterer meg over noe betyr ikke at jeg mener folk må slutte med det. Jeg holder det stort sett for meg selv, siden det er jeg som eier problemet, bortsett fra når jeg svarer i en tråd som spør om akkurat det. Det er forskjell på å fortelle hva man irriterer seg over i en tråd som handler om hva man irriterer seg over, og å mene at folk skal ta hensyn til alle slike issues.

#50

Tjorven sa for siden:

Det irriterer meg egentlig enda mer at jeg fremdeles ikke helt klarer å skjønne greia med Snapchat. Jeg klarer å sende bilder til utvalgte personer, men så er det stopp. Det er så mye funksjonalitet jeg ikke forstår der, og da føler jeg meg så innmari gammel og håpløs.

Det er jo også en SoMe-irritasjon.


#51

My sa for siden:

Hashtagger er veldig nyttige, når de brukes på riktig måte. :nikker:


#52

Frk_Fryd sa for siden:

Jeg irriterer meg over algoritmene på Facebook. Jeg har lagt ut et par ting på en sånn "Kjøp og salg" side, og nå er hele feeden min full av andres annonser. Jeg er ikke interessert!

Og så blar jeg meg kjapt gjennom konsertsnaps.


#53

Milfrid sa for siden:

Jeg er heller ingen fan av kjedemailer. Og jeg tenderer til å fortelle det når folk går på en smell og videreformidler sånn. Det irriterer meg ikke, det er mer forundring over at oppegående mennesker går på sånn. :nemlig:

Ellers har jeg jo ikke så sinnsykt mange SoMe-venner, jeg ryddet kraftig for er par år siden.

Men jeg tror det eneste som virkelig irriterer er sånne som bare kikker. Kikker og baksnakker. Jeg sletta faktisk ei gammel venninne etter å ha funnet ut at hun ikke poster sjait selv, men var hundre prosent oppdatert om meg og mitt liv, med tilhørende meninger. :snill:

Og Bluen, du er en favoritt! :hjerter:


#54

My sa for siden:

Konsertsnaps er mest irriterende når man er til stede på konserten, og står bak den som lager dem. De som befinner seg på SoMe er ikke irriterende for meg, bare meningsløse.


#55

Tjorven sa for siden:

Bluen er fantastisk på facebook. :hjerter: Da jeg og mannen møtte henne i sommer så klarte han å stedfeste henne til "hun med sykkelen". Den historien var bare så fantastisk og fortalt på en slik måte at jeg måtte gjenfortelle.


#56

noen sa for siden:

Åh, den kjenner jeg meg igjen i! Jeg synes Snapchat er bare pes, og det får meg til å føle meg som om jeg er 90 år. Nå har jeg en streak (?) gående med mannen bare for å gi meg en følelse av at jeg også kan bruke Snap. :knegg:


#57

Frk_Fryd sa for siden:

Jeg har sluttet å godta venneforespørsler på Insta når jeg ser at vedkommede følger et lass med folk, men ikke har et eneste innlegg selv.


#58

My sa for siden:

Dette gjelder jo de aller fleste av vennene til tenåringen min. Det er slik de bruker insta. Legger ut et bilde (fortrinnsvis en selfie), får en haug med tilbakemeldinger, fjerner det etter en stund, når tilbakemeldingene har sluttet å komme, og har stort sett ingenting liggende der. Og de følger et lass med folk. Mye av det de følger er selvsagt venner, men også brukere med makeuptips, influensere, søte valper, jodel, morsomme fails og alt mellom himmel og jord. Det betyr ikke at de snoker på folk uten å legge ut noe selv.

Jeg følger dem likevel, og lar dem følge meg, særlig hvis jeg får forespørsel fra dem, fordi jeg synes det er viktig å ha en viss oversikt over hva som opptar dem i aldersgruppen, og hva som beveger seg der omkring. Nå foregår selvsagt ikke en brøkdel engang av kommunikasjonen der, men det er likevel utrolig hva man kan lese ut av hva slags bilder som legges ut, og hvilke tilbakemeldinger de får. Det er et studium i seg selv.


#59

MegaMie sa for siden:

Kom på en til. Folk som melder seg ut av grupper på face med ett langt innlegg om hva som irriterer dem i gruppa og ett syrlig "takk for meg!".


#60

Maverick sa for siden:

Jah. :knegg:


#61

Frk_Fryd sa for siden:

Nå har jeg ikke tenåringsbarn enda selv, men jeg er enig med deg på det punktet.
Min instaprofil er mer privat en Face, og jeg er ikke interessert i at nabokvinnen eller mammaen til datteren min uten videre skal kunne følge med på mitt liv, uten å dele litt tilbake selv.
Jeg følger jo også en haug influensere og andre fjasebrukere for underholdningens del! :jupp:


#62

007 sa for siden:

Jeg står i det, altså :haha: Og jeg er ikke en sånn som irriterer med til dagen, bare på dager det alle er teite fordi jeg er sur.

Men jeg skjønner ikke den kamuflerte treningen. (Ikke rettet spesielt mot deg.) Hvis jeg hadde vært en løper, så hadde jeg vært så kry at jeg hadde ropt det ut til hele verden. Sånn «SE PÅ MEG DA! JEG HAR LØPT (HALV)MARATON!! ER JEG IKKE DRITFLINK?!?!» Ikke gjemt 20 km jogging bak bilde av en skogssti.


#63

My sa for siden:

Pass deg spesielt for mammaen til datteren din. :nemlig:

:knegg:


#64

Frk_Fryd sa for siden:

:grineler:

Ja, på seg selv kjenner en andre!


#65

Tallulah sa for siden:

Jeg tror jeg må være i eksepsjonelt godt humør i dag, for jeg bare fniser overbærende av den ene vennen min på FB som alltid legger ut halvkvedede viser, og som det på forunderlig vis tydeligvis skjer ekstremt mye dramatisk med. Alt dette dramatiske, triste, halvkvedede illustreres av duckfacebilde og massiv kløft. :latter:

Ellers setter jeg lite pris på dialekt, og kjedebrev.


#66

-ea- sa for siden:

Det som irriterer meg på facebook er alle tre-fire dager gamle statusoppdateringer som dukker opp.
Algoritmene til face, altså, ikke folk sin feil. Og ja, jeg går hele tida og velger "nyeste" i stedet for "topphendelser" i menyen. Det er irriterende!

I tillegg til #liveterbestute så har jeg #syktlangtnord som hæsjtægger jeg ... ikke irriterer meg over, men.. eller jo, bittelitt. :humre:
Det er ikke sykt å være så langt nord, det er helt vanlig. #getusedtoit :knegg:


#67

Snippa sa for siden:

Men jeg tror helt ærlig folk som trener mye ikke tenker at andre synes det er snikskryt av trening, altså. Treninga er jo dagligdags for de som trener masse, og det ER faktisk det idylliske vannet, fine utsikten, kule skiltet, den stemningsfulle stien osv man har lyst å vise fram. Jeg kan gjøre begge deler. Hvis jeg har sykla lenger eller tøffere enn vanlig, skryter jeg gjerne av det. Utilslørt. Men sånn ellers vil jeg gjerne bare dele noe fint jeg så på tur :)


#68

Mex sa for siden:

:knegg:
Omtrent det samme her.
Jeg har høyere toleranse for stadige toppturer enn disse som poster selfier hver bidige dag. :gal:


#69

Floksa sa for siden:

Fnis!
For dette er faktisk en av de tingene jeg kanskje kan finne på å himle litt av (og jeg følger flere heltidspolitikere fra FrP altså just saying).
Folk som legger ut ting, for så å bli sjokka/snurt/krenka/irritert over at folk faktisk LESER hva de legger ut :eek:


#70

Magica sa for siden:

Jeg syns #liveterbestute kunne vært erstattet med #jegelskeråværeutepåtur eller noe sånt.

Vurderer å ta i bruk #liveterverstinne


#71

him sa for siden:

Er med -ea- på denne. Irriterer meg voldsomt over at jeg ikke kan styre feeden min selv. Da kunne jeg jo lett ha kvittet meg med alt som var irriterende! :humre: Synes generelt sett ikke at en spesifikk ting som #liveterbedreute er irriterende. Det er ofte "totalpakka" på enkeltpersoner. Samme som med folk som er rasister. Det er ikke det at de sier så sjokkerende eller hårreisende ting, det er bare så enormt mye. Hele tiden. Og så kan man ikke "ta" de, man får bare en mer og mer uggen følelse. Slik er det med enkelte på FB eller insta. Totalen blir over the top.

#72

My sa for siden:

Men altså, facebook. Hvor mye er det der hos dere, som er egentlige innlegg fra folk som deler ting fra livene sine?

Jeg kikket kjapt nedover FB-feeden min nå, bare for å se om noen har skrevet noe innlegg som irriterer, og her er de 10 første innleggene:

  1. Reklame for et kaffebrenneri, lagt ut i REKO-RINGEN-gruppa.
  2. Reklame for Ellos, dvs åpplysning om at to av vennene mine liker Ellos
  3. En person jeg kjenner som har "sjekket inn" på et marked.
  4. Noen jeg kjenner som har kommentert på en meme.
  5. Et bakeri og konditori som reklamerer i REKO-RINGEN.
  6. En venninne som anbefaler en bok (endelig et innlegg med innhold og mening!)
  7. Fire venner liker KappAhl
  8. En bekjent har delt en video med Anne Lindmo der hun er oppgitt over matpakker
  9. En bekjent har kommentert på opplysningen om hvor mange dager det er igjen til sesong 16 av Grey's Anatomy starter.
  10. Reklame for ei ny nynorsk barnebok, fra FB-siden "Nynorske barnebøker" som jeg må ha likt en gang.

Blar jeg videre nedover er det bare mer av det samme, reklame, info fra foreninger og organisasjoner, noen ytterst få som har delt boligannonser og en som takker for bursdagshilsnene hun fikk i går, i tillegg til et par praktiske beskjeder i fotballforeldregruppene.

Ikke en fjelltopp eller en endomondo-oppdatering i sikte så langt øye kan se. :skuffet: Og en sånn matpakke som Lindmo ranter over har jeg heller ikke sett snurten av på flere år. Hvordan er det hos dere, er det slik som hos meg, eller facebook fortsatt dominert av personlige innlegg?

Men jeg får fortsatt masse flotte naturbilder på Insta da, gudskjelov. :hjerter: Og ekte og utilslørt herlig skryt over deltakelse på triathlon (gud som jeg også skulle skrytt, om jeg hadde deltatt på triathlon).


#73

Input sa for siden:

Min FB-feed er som din, My. Det aller meste av det jeg får opp er diskusjoner og innlegg i noen av de politiske gruppene jeg er med i, ellers er det ekstreme mengder reklame og venner som kommenterer på memes. Jeg har i grunnen sluttet å bla i FB-feeden. Jeg leser meldinger (siden jeg nekter å installere messenger-appen) og leser notifikasjoner.


#74

Tallulah sa for siden:

Hos meg er det slik:

  1. innlegg fra et blad jeg følger, med en cornbreadoppskrift.
  2. reklame fra Pickles
  3. washington post om en sak om en professor og en journalist som krangler (i SoMe)
  4. Statusoppdatering fra et konsertsted om en kommende konsert
  5. status fra en bransjeforening jeg er medlem av
  6. status fra en kino jeg følger med en konkurranse
  7. reklame fra Norwegian (som jeg ikke følger)
  8. Innlegg i en gruppe jeg er med i
  9. Innlegg i en annen gruppe jeg er med i
  10. Statusoppdatering fra FUG

Jeg må helt ned til den 18. posten for å finne noe fra en jeg faktisk er venn med.


#75

Niobe sa for siden:

Sykt kjedelig på Facebook for folk som ikke er venn med meg, ser jeg. :filer:


#76

Neket sa for siden:

Jeg får heller ikke så mange spennende oppdateringer på FB lenger, så det eneste som irriterer meg der er kollegaer fra Nordmøre som skriver på dialekt, og gæmliser som deler sånne "del denne eller så eier CIA alle bildene dine". På insta irriterer jeg meg ikke over noen ting tror jeg. :gruble:

Her er min FB feed:

-Reklame for godt levert
-En bamse funnet på storsenteret har nå flyttet til en barnehage siden de ikke fant eieren
-Artikkel om at det er funnet bedbugs på kontoret til NY times
-Reklame for Nettbil
-En søt liten gutt på vei til barnehagen for første gang
-En gammel mann på undergrunnen i London som leker med rulletrappen
-En between the scenes video fra Trevor Noah
-Reklame for Venstre (de vil ha småhusplan i nabokommunen, visst)
-Noen som skal selge en hjørnesofa
-Noen som er på ferie et sted med palmer og strand.

Hvordan klarte vi oss egentlig uten SoMe?


#77

amylin sa for siden:

Min FB-feed:

  1. Venns status
  2. Reklame for siste bok av Anders Totland, som jeg er venn med på FB
  3. Innlegg fra privat gruppe
  4. Innlegg fra en annen privat gruppe
  5. Innlegg fra Oil City Roller, som jeg følger
  6. Statusoppdatering av venn
  7. Reklame fra Stephen & Penelope, som jeg følger og har besøkt mange ganger
  8. Statusoppdatering fra venn
  9. Statusoppdatering fra venn
  10. Reklame fra Telenor Norge

#78

amylin sa for siden:

Ellers irriterer jeg meg skikkelig over at det er lite kritisk tenkning og ting bare repostes uten å tenke, som den statusoppdatering om at Facebook ikke eier rettighetene til bildene mine om jeg poster dette i statusen min. Og hat mot personer eller grupper i kommentarfelt gjør meg skremt og irritert og oppgitt.


#79

Magica sa for siden:

Jeg vil gjerne være venn! Min FB er gørr. Minus bluen da. :knegg:

  1. venns status med bursdagsjente (stas)
  2. reklame kapp ahl
  3. fra gruppe om godteri på nett
  4. fra gruppe kjøp og salg
  5. fra gruppe grønnsaksdyrking i norge
  6. venn på ferie med fine bilder
  7. fra gruppe morris minor
  8. fra gruppe strikkesida
  9. fjernt søskenbarn som leier ut feriehus i spania

#80

Mex sa for siden:

Hmm.. nå måtte jeg inn på sjekke FB.
Det har egentlig blitt litt bedre etter at jeg har satt favoritter på en del, og lagt en del folk til i "bekjent" gruppe.

  1. Skolen som legger ut luselapp
  2. SAS reklame
  3. Gruppe med oppdatering
  4. Gruppe med oppdatering
  5. Familie med unger som har bursdag :hjerter:
  6. Venninne som har delt en artikkel
  7. Tine reklame
  8. Foreslått for meg - NRK nyheter
  9. Venninne som er på jakt etter noen sko
  10. Kompis på fjelltur

Ikke så ille akkurat nå.


#81

Ellisiv sa for siden:

Hehe...

Jeg trodde ikke jeg irriterte meg over så mye, helt til jeg leste denne tråden. Og så er jeg plutselig enig med alle her. Gud så mye man kan irritere seg over! :D

Høyt på min liste er mer eller mindre rasistisk oppgulp. Jeg er også godt forsynt med innsyn i hvor mange kalorier den ene eller den andre har svidd av på trening, for ikke å snakke "lik og del hvis du er glad i ungene dine" innlegg.


#82

Matilda sa for siden:

Jeg irriterer meg generelt lite over sosiale medier, men akkurat nå er jeg lettere oppgitt over et menneske i skolens FAU-gruppe som ønsker at «foreldregruppa skal legge økt press på skolen med tanke på barnas leksesituasjon», fordi det stakkars mennesket har sett seg nødt til å bruke sine egne penger på å skaffe barnet ei skrivebok, ettersom leksearkene barnet får med hjem til å fylle ut har FEIL FRIKSJON. Da kjenner jeg at alle min diplomatiske evner blir satt kraftig på prøve, og jeg bare har lyst til å be vedkommende DRA HUET UT AV I-LANDSRÆVA OG TA SEG EI BOLLE.

Dette er nok en av grunnene til at mannen har innført en regel om at jeg ikke får ta ordet på foreldremøter... Det er sikkert bra for alle parter at jeg så langt har holdt meg unna FAU. :engel_ikke: Nå må jeg bare lære meg å ikke lese innlegg i den gruppa.

Kjedebrev og tagging og folk med fæle meninger ellers går i det mentale spamfilteret.


#83

Avatar sa for siden:

Jeg irriterer meg mest over de som irriterer seg over andre. :knegg:

For å spesifisere; jeg er medlem av noen grupper som egentlig er nyttige. Men det er så utrolig mye sutring der. Samme type innlegg som går igjen hver eneste uke. F.eks. x antall bilder av båter som har glemt å ta ned flagget på båten på kvelden. Det holder å sutre over det en gang eller to i løpet av sommeren liksom, ikke 500. Det ødelegger grupper som også inneholder nyttig, koselig og spennende innlegg.

Og, #livetERbestute ! :digger:


#84

zinatara sa for siden:

Jeg kom på noe som irriterer meg og det er alle de svindelreklamene på facebook. Der man kan få kjøpt noe til en brøkdel av det det egentlig koster og man ser en haug med folk som går på. Dersom man kan få kjøpt noe som egentlig koster en tusenlapp til tohundre kroner på en tvilsom nettside, så er det enten snakk om kopier eller at man ender opp med å ikke få noe i det hele tatt.


#85

Pøblis sa for siden:

Ja! :gaah: Jeg får lyst til å riste alle de som legger ut sånn. :gal:
Men jeg trykker bare på "se mindre slik" eller hva det nå heter.

Og hver gang damer begynner å legge ut hjerter eller sånne kryptiske ting som hvor de har lagt vesken sin, legger jeg ut en lenke til kreftforeningen.

Gudbedre, så irriterende SoMe er, egentlig. :knegg:

Til gjengjeld liker jeg turbilder og hundebilder og heier på folk som trener i SoMe.


#86

Pøblis sa for siden:

ja, det er det faktisk. :hylgrine:

Neida, feeden min er faktisk ganske fin i dag, den. En jeg kjenner er kommet med på landslaget i idretten sin. Den skjønne ungen til en med-FPer har bursdag i dag. Kusinen min har lagt ut et nydelig bilde fra slektstreff i sommer. Flere eiendomsannonser - sikkert fordi jeg klikker på alle som dukker opp. En hundebekjent har fått valper( :hjerter: ) og en venninnes barn har første dag i barnehagen. Fetteren min har lagt t et veldig fint innlegg om Anne Grete Preus.
Reklame for dameklær og vesker, og mye jobbrelatert - og relevant. Valgkampen er travle tider for flere enn politikere, gitt.

Og så ELSKER jeg Bluen på FB, for eksempel - og mange av dere andre som er på vennelisten min også.


#87

Taien sa for siden:

Jeg er av dem som legger ut irriterende ting hele tiden! Jeg tenker at de som blir irritert av meg, fjerner meg fra deres liste, og det er helt greit. Hvis jeg har trent eller gått lang tur osv da skryter jeg!
Det jeg irriterer meg over på SoMe er reklamer og duckface bilder tatt på skrå ovenfra. Eller....egentlig irriterer det meg ikke, jeg bare ler, rister på hodet og blar videre.


#88

-ea- sa for siden:

Nå gikk jeg inn på face, og første var en fb-venn som har lagt ut info om politikontroll et sted i nærheten. Flere fornuftige folk (som jeg ikke forventet dette fra, for å være ærlig... :sparke: ) gir han mild kjeft for å varsle kontroll, "tenk om en ruskjører venter til senere, pga deg".
Deretter følger en haug salgsgruppe-innlegg siden jeg tidligere idag klikka inn og ba om varsler på et spesifikt salgsinnlegg.
Langt nedi feeden før det kom et sponset innlegg fra Obs bygg.

De morsomme innleggene som jeg innbiller meg var der før i tida, de er blitt borte.


#89

him sa for siden:

Gøy å se hva andre har i feeden!

Her er det:

  1. Ei jeg er venner med som tar oppdrag som fotograf som har lagt ut bilder
  2. Reklame for H&M (usikker på hvorfor den er i feeden det står både navn på folk jeg kjenner som har likt den og at den er sponset, så ... hvem vet?)
  3. Samme som 1) (nydelige bilder btw Veldig gøy å bli inspirert)
  4. En jeg kjenner som har postet et humorinnslag (Arbeidsavtalen til lærerinner)
  5. "The science knowledge" - en side jeg følger. Hvor mye vitenskap som postes kan diskuteres ..
  6. Ei jeg kjenner som har postet et humorinnslag
  7. Reklame for melk.no. Samme som på 2, merket både med folk jeg kjenner som har likt den og sponset
  8. Innlegg fra "Monstermønster" - en side jeg følger (håndarbeid)

og ... eh, der kom jeg bort i reload, så nå er alt endret
2 av 8 er reklame, dvs 25%


#90

Candy Darling sa for siden:

Send dem denne. :knegg:

Nå viser feeden min:

  • Nydelige bilder fra en eksotisk reise til en venn
  • Agenten som mener at #liveterokute :rofl:
  • litt flere bilder fra den eksotiske reisen
  • reklame for konsert
  • en notsofunny kattememe :gal:
  • et diskusjonsinnlegg fra en gruppe jeg følger og er medlem av
  • et skikkelig utpåtur-skrytebilde (men hun er så råsprek at jeg bare blir inspirert, ikke irritert)
  • noen har lagt ut noen hagebilder
  • og det har noen andre også

#91

Pøblis sa for siden:

Vet dere hva som er i feeden min nå? :hyper: Det er tre år i dag siden jeg ganske nylig hjerteoperert gikk fra Gjendesheim til Memurubu med en gjeng dine FP-damer. :elsker: Mange andre sprekinger herfra gikk Besseggen den dagen. Jeg liker at FB minner meg på slike ting.


#92

My sa for siden:

Min er for øyeblikket dominert av en rekke kjente fra ungenes fotballag som annonserer at de selger dopapir, etterfulgt av innlegg i gruppene til begges lag, med beskjed om at vi må delta i dorulldugnad. Je je.


#93

Maverick sa for siden:

Jeg har en variert venneliste og en variert feed, alt fra antivaksine til konsertfotos til «basic norsk dame 35-55»-poster til politiske erklæringer til matlaging og sjukt mange annonser til hus som er hakket for dyre for meg på Nordstrand.


#94

Blondie sa for siden:

Jeg stusser litt over daglige trenings-selfier, men irriterer meg vel gjerne ikke. Jeg følger treningsprodukter for å bli inspirert, det gjør jeg ikke av den samme vinkelen av det samme fjeset i ulikt treningstøy.

FB har blitt kjedelig, enig i det. Jeg bruker det mest til å kjøpe eller selge utstyr og klær.


#95

Fersken sa for siden:

I min feed har jeg akkurat nå innlegg i ulike grupper jeg følger, forslag til nyheter facebook tror jeg kommer til å like (fordømrade algoritme), slektninger som poster koselige facebook-minner og noen boligannonser.


#96

Turte sa for siden:

Jeg irriterer meg over folk som omtaler barna sine som prinsen og prinsessa.:rolleyes:


#97

Nextlife sa for siden:

Jeg irriterer meg vel kun over brungrums med dertilhørende kommentarfelt.
Folk får bruke sine SoMekaneler som de vil for meg, er det noe jeg blir trøtt eller irritert over krysser jeg de bort på en eller annen måte.
Jeg krysser bort all uinteressant reklame, så det jeg får opp er stort sett relevant.


#98

Elise sa for siden:

Jeg irriterer meg over alt som er produsert for å DELES, og at folk er så ukritiske at de deler alt mellom himmel og jord.

Av og til tenker jeg "jaja :himle: " når folk sender meg de samme bildene på snap som de legger på egen story, men irritert er vel en kraftig overdrivelse. Det er bare unødvendig at jeg skal se det samme bildet to ganger, SÅ interessant er det jo sjelden. Eller om det legges på facebook i tillegg, så får jeg jo sett det tre ganger. Men det har hendt at jeg har gjort det samme sjøl, hvis jeg har noe Sjikkelig Intresangt å vise frem. :knegg:

Jeg synes det stort sett er koselig med alt som er egenprodusert. Både bilder, livsbetraktninger og hashtags.


#99

liefje sa for siden:

Å ja!! 100 % enig og har dessverre oppdaget en del sånne og skjønner ikke at det kan være så vanskelig å legge igjen en liten "like" eller en kommentar når man har sett på ting. Jeg driver ikke og teller "likes", men synes det er veldig merkelig at man skal titte på alt uten å vise det. Og såklart enda verre når man hører at de har (bak)snakket om det.

Det er faktisk interessant med instastories, der ser man jo alle som har sett, så jeg har oppdaget en del av disse titterne.

Jeg spammer Instagram med utallige bilder og har sagt fra til venner at de gjerne kan slutte å følge meg hvis det blir for mye. Å avfølge noen på FB er liksom litt mer personlig, men IG bruker jeg som min billeddagbok, og jeg blir virkelig ikke sur om noen synes det blir for mye og derved avfølger.

Selv irriterer jeg meg ikke på ting venner gjør. Hvis noe ikke interesserer meg, scroller jeg fort forbi. Unntaket er de som bare poster "visdomsord" illustrert med diverse bilder. Disse har jeg satt på en slik innstilling at jeg ser mindre av det de poster. Det er jo mulig å regulere sånt på FB.


#100

Toffskij sa for siden:

Her er det

  1. Morsomt meme fra venn
  2. Leilighetsannonse
  3. Sak fra nettsted jeg følger
  4. Sak fra Dagens næringsliv foreslått av Facebook (ser teit ut)
  5. Bursdagshilsen fra venn til person jeg ikke kjenner
  6. Sak fra nettsted jeg følger
  7. Morsom oppdatering fra venn
  8. Leilighetsannonse
  9. Sjarmerende oppdatering fra venn
  10. Video foreslått av Facebook (ser morsom ut)

Ja, jeg smugkikker på leilighetsannonser. :sparke: Så alt i alt var det ikke så aller verst.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.