Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Rengjøringsfirma, hva er innafor?

#1

Bokormen sa for siden:

Jeg har investert i mitt livs første rengjøringoppdrag. :knegg: Avtalen var fire timers vask, og jeg skrev opp hva som var mest prioritert (to bad og kjøkkenfronter), og hva de kunne ta om de rakk det (trapp ned til kjeller + trappegang.)

Badene var rene, trapp og trappegang nede var rene, gangene oppe var vasket (ikke avtalt), men kjøkkenfronter var ikke tatt. De har også fakturert for 4.5 timer, siden de sier det var tre stk som vasket halvannen time hver. Det kan nok stemme at de var tre stk innom - men jeg var borte fra huset i halvannen time, da jeg dro var ikke dame nr tre ankommet, og da jeg kom hjem hadde de to første reist. I tillegg var de rett og slett sure og gretne, de hadde plasket masse vann utover parketten, og gjorde ikke noe godt inntrykk.

Jeg tror ikke jeg orker krangle med firmaet, men jeg takker nok pent nei til spørsmålet om fast avtale hos oss. :knegg: Men hva er vanlig? Kan de øke timeantallet uten avtale? Og hvor mye rekker vanligvis et firma på fire timer?


#2

Teofelia sa for siden:

Det vanlige er at renholdet består av en "standardpakke" av oppgaver som er inkludert i prisen, også står man selvsagt fritt til å avtale ekstraoppgaver utover det. Jeg er vant til at kjøkkenfronter er inkludert i standardpakken. Hvis man avtaler fire timer er det ikke vanlig å fakturere for 4,5, men jeg har inntrykk av at mange firma ikke oppgir timer, men heller avtaler en fast pris for arbeidet.

Derimot så betyr ikke nødvendigvis 4,5 time at renholderen(e) er i huset ditt i 4,5 time. Transport og klargjøring av utstyr kan være inkludert i prisen. Jeg vet ikke om det er tilfelle for ditt firma, men det er i alle fall ikke uvanlig.

Gretne renholdere som søler vann skjønner jeg at du ikke vil ha i hus, så jeg tror jeg hadde gjort som deg: betalt fakturaen og prøvd et annet firma i stedet.


#3

IzziCreo sa for siden:

Nå vet jeg ikke hvor stort hus dere har, men vi har 135m2 og her brukes det 4 timer hver 14.dag. Da støvsuges det, tørkes støv og og gulv vaskes. Alt grundigere enn hva jeg gjør selv :sparke: Kjøkkenfronter inngår i normalen, samt stålpuss av hvitevarer og vask av tv'er med spesialmidler. Bad tas grundig, og alle speil og speildører til skap rundt om vaskes. Vegger tas innimellom.

Vi har avtale om fast pris, og jeg synes ikke det er innafor å fakturere for timer dere ikke har avtalt på forhånd. Det tror jeg ikke er normalt.


#4

Charlie sa for siden:

Spørs litt hva slags beløp vi snakker om i diff., men jeg ville enten betalt og avskrevet det på erfaring, eller betalt inn tilsvarende det vi var enige om, fire timer. Så kunne de se om de gadd å gå til forliksrådet for 0,5 t.


#5

Bokormen sa for siden:

Takk for svar! :)

Jeg tror kanskje språkproblemer er en del av utfordringen her. Jeg sa at førstepri var badene og kjøkkenfrontene. Gangene oppe støvsuger vi og vasker ofte, men hadde de tatt frontene hadde de vært "nyvasket" til helg og storinnrykk av gjester. Jeg tror også dette firmaet driver mer med bedriftsvask og flyttevask enn privatboliger til vanlig - de virket frustrererte over møblene på stua osv. :humre:


#6

Teofelia sa for siden:

Uff, ja. Hva skal man med slikt, egentlig. Bare i veien, jo. :knegg:


#7

apan sa for siden:

Jeg tenker at på 4 timers vask rekker man vaske et relativt stort hus. Tror hun bruker ca 3 - 4 timer hos oss. 180 kvadrat.


#8

liefje sa for siden:

Vår vaskehjelp er her hver uke. Vi har 300 kvadrat på ett plan og hun vasker alt utenom gjesterom på tre timer. Vi har stort kjøkken og to bad. Da er det 100 % ryddet på forhånd og såklart ikke såååå skittent etter bare en uke. Hun tørker støv, støvsuger og vasker alle gulv og vasker kjøkken og to bad. Nøye støvtørking inkl fjerning av alle ting, ikke bare tørke rundt med sånn fjærkost samt dører og lister og sånn tar hun litt av hver gang, ikke alt hver uke såklart. Hun skifter sengetøy annenhver uke og vasker trappen ned til naboen annenhver uke. Inni skap og kjøleskap og vinduer samt under sofaer som må flyttes for at man skal komme til og andre store ting fikser vi selv, det er kun ukesvasken hun tar.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.