Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Stekeovn og mikro og hva da?

#1

Drømmedama sa for siden:

Vi bygger hus og planlegger kjøkken. Ikea-kjøkken. Tror jeg skal ha hvitevarer fra andre leverandører. Vil kjøpe ordentlige ting, men kan ikke bruke så mye penger på det. Må ha stekeovn og mikro i søyle pga plass. Bruker begge deler nesten daglig. Men jeg vil gjerne ha en stekeovn ekstra også. Trenger det ikke i hverdagen, men jeg elsker å ha to ovner(har ekstra ovn i kjellerstuen der vi bor nå) til store selskap og mange gjester. Det er plass til det i en søyle ikke sant? Tre komponenter over hverandre?
Og er det da lurt å ha en enkel, vanlig stekeovn som ovn nummer to? Eller er det noe annet jeg burde gå for? Jeg aner ikke hva som finnes og hva som er supersmart eller unødvendig. Jeg liker å lage mat og invitere mange, men er absolutt ikke opptatt av fancy tekniske løsninger, jeg er sånn som aldri bruker tilleggsfunksjoner og som oftest går for enkle modeller av safe merker. Men jeg har ikke peiling altså, tips anyone?


#2

Smash sa for siden:

Vi har en vanlig stekeovn, og en kombiovn med både mikro og stekeovn. Fungerer veldig bra, og sparer plass.


#3

Adrienne sa for siden:

IKEA sine hvitevarer er ordentlige hvitevarer, det er Siemens som lager under IKEA-merkevaren.

Du kan ha tre ting over hverandre i søyle, men bare to ting får god arbeidshøyde. Vi har en stekeovn og en kombiovn over hverandre, og jeg er overrasket over hvor godt kombiovnen fungerer.


#4

Erica sa for siden:

Vi har også en vanlig stekovn, samt en kombiovn som er kombinert mikroovn og vanlig stekovn med varmluft og grill og over/undervarme. Er veldig fornøyd med det valget.


#5

IzziCreo sa for siden:

Vi har samme som de over her - to ovner hvor den ene er mikro og stekeovn. Genialt.#7

Harriet Vane sa for siden:

Jeg har aldri giddet å bruke plass på mikrobølgeovn. Hva i all verden trenger man det til?

Jeg har dampovn og vanlig ovn, men kunne tenkt meg at dampovnen var en kombinert stekeovn og dampovn. Jeg bruker dampovnen masse, jeg damper poteter, grønnsaker, fisk og kylling til perfeksjon, jeg lager kinesiske steambuns, hever brød og boller, steriliserer glass og flasker, hermetiserer, tiner ting osv.


#8

Majka sa for siden:

Vi har stekeovn vanlig/grill/varmluft-funksjon med pyrolyse og en kombi mikro/varmluft/damp-ovn. Funker veldig greit. Disse står over hverandre i høyskapet, men vi valgte å sette de litt lenger ned en normalt siden alle i familien er lavere enn 166 cm. Så vi har bare en skuff under i stedet for to. Innredning fra HTH.


#9

kamp sa for siden:

Varme mat?

Vi har mikro og ovn i samme søyle og en til ovn i en annen søyle. Er veldig greit med tre ting,


#10

Acino sa for siden:

Vi pusset opp kjøkkenet for 1, 5 år siden. Kjøpte alt fra ikea. Veldig fornøyd med alt. Har en vanlig stekeovn og en kombi mikro/varmluftsovn.


#11

GeekyGirrrl sa for siden:

  • Til å lage havregrøt på morgenen.
  • Lage ostesmørbrød, poden er veldig glad i smelteskiver. :nemlig:
  • Varme opp rester.
  • Mikropopkorn
  • Varme opp kaffe (ikke jeg altså, men min mor driver med slikt.. :skremt:)
  • Tine opp frosne varer

Vår mikro er veldig mye brukt altså. :knegg:


#12

liefje sa for siden:

Jeg hadde micro før men har dampovn nå (i tillegg til vanlig). Dampovn er utrolig mye bedre enn micro synes jeg. Kan brukes til alt man bruker micro til (unntatt popcorn) og til veldig mye annet også. Hvis man varmer opp ting i den blir det mye bedre enn oppvarmet i micro. Mye mer fersklaget smak/saftig. Et eksempel er spaghetti carbonara som blir tørr med fett rundt når den varmes i micro men nesten som nylaget varmet i damp. Dampen er også perfekt til grønnsaker, fisk og kylling og et funn til alle slags dim sum og lutefisk.


#13

Hyacinth sa for siden:

Jeg levde lenge i den tro at jeg ikke trengte mikrobølgeovn, men må innrømme at den de siste årene har vært i daglig bruk. Primært til to ting:

  1. Guttungen spiser havregrøt morgen og kveld, og det er mye å vaske en gryte når det bare kan lages rett i skålen

  2. jentungen er aldri hjemme til middag, og siden hun elsker middag får hun rester som varmes opp sent om kvelden. Direkte på tallerkenen.


#14

Erica sa for siden:

Min kombiovn kan kombinere mikro og stekovnfunksjonene samtidig. Genialt til å varme feks lasagne- den blir da småsprø på overflaten og myk og varm inni.


#15

Nera sa for siden:

Vi fikk en ubrukt Miele dampovn med på kjøpet da vi kjøpte huset, og den står fortsatt ubrukt. :sparke: Grunnen er at jeg rett og slett ikke har skjønt hva den kan brukes til, og det hadde visst ikke de forrige eierne, heller.

Så opplys meg om dampovnens fordeler, dere som har peiling!

(Unnskyld for trådkupping).


#16

Drømmedama sa for siden:

Neinei, bare supert med voksenopplæring her, Nera, dampovn altså? Djeezes, jeg vet virkelig ingenting om sånt, men jeg leser storøyd.
Kombiovn høres lurt ut. Min plan med tre ovner not so much. Jeg lærer.


#17

Nera sa for siden:

Jada, nytt, flott kjøkken, men jeg lurer på hvem som overtalte dem til den dampovnen siden de ikke hadde turt å ta den i bruk på to år. Det samme gjelder vinskapet, som jeg egentlig også kunne levd fint foruten når det er snakk om plasshensyn.


#18

Adrienne sa for siden:

Stekeovnen min har damp i tillegg til å være dampovn. Det brukes blant annet når jeg baker brød og rundstykker. Helt genialt.

Til og med mannen, som ikke bryr seg spesielt mye om hvitevarer, er veldig fornøyd med det jeg kjøpte inn til kjøkkenet. :D


#19

Harriet Vane sa for siden:

Havregrøt - tar 2 minutter på induksjonstopp.
Ostesmørbrød - tar to minutter i stekeovn, for jeg har slik hurtig-varm-funksjon på min NEFF.
Varme opp rester- kjele, stekeovn, dampovn
Varme opp kaffe - WHAAAAT???? :sjokk:
Tine opp frosne varer - tines på kjøkkenbenken

Mikropocorn er kanskje det eneste som kunne vært praktisk, men vi klarer å lage popcorn i kjele og det blir veldig godt.


#20

Svanen sa for siden:

Hadde ikke mikro før for to år siden. Trodde ikke jeg trengte den (savnet den ikke før altså). Og innrømmer at den tar litt plass på benken (for vi har ikke innebygd)

Men når 4-5 stk skal spise rester er det mye enklere (og langt mindre oppvask) å varme hver sin rest på tallerken.
Hvis vi har glemt å ta opp brød om kvelden (selv om vi faktisk har en "alarm" på telefonen om å huske å ta opp brød) er det mye lettere å tine et halvt brød i mikro enn å kjempe seg gjennom et frossent brød...

Så mest for å spare oppvask og tid ved forglemmelse.


#21

GeekyGirrrl sa for siden:

Jeg har ikke induksjon, eller hurtigvarming på komfyren. Faktisk tror jeg hele stekovnen holder på å dø, så uten mikroen er vi nok litt lost, for min neste komfyr skal ha både induksjon, dampovn og alt mulig. :knegg:

Og varming av kaffe i mikroen er slikt som de som har opplevd krigen driver med. :ikkenoeskalgåtilspille:


#22

Malama sa for siden:

Svigermor har ikke opplevd krigen, men varmer liekvel kaffe i mikroen.

Jeg har indukjson, og havregrøt til guttungen lages med mindre oppvask (rett i skåla) mindre jobb (må ikke passes eller røres) i mikroen, og at det tar to min på min ovn er nok lite trolig. Jeg koker en skål havregrøt til frokost 5 dager i uka og å kunne dekke bordet og ordne mat tl de andre mens den står der, heller enn å koke/svi den på ovnen mens jeg stresser gjør at mikrosen år beholde sin plass på benken uten tvil. Den tar plass, men jeg vet ikke hva annet vi skulle hatt der, så det hadde bare blitt rot. Like greit den står der.


#23

Hyacinth sa for siden:

Det hender jeg varmer opp kaffe i mikroen... ikke kald kaffe, men nokså nylaget kaffe. Jeg liker den brennvarm, men noen kopper «slipper» så mye varme. Den blir for kald etter 1-2 minutter. Da får den ti sekunder i mikro. Jeg synes ikke det påvirker smaken, må jeg ærlig innrømme.


#24

Hyacinth sa for siden:

Har forøvrig også induksjon. Enig i at det er kjapt. Vannkoker trengs ikke. Men likevel er det kjekt å lage grøt rett i skålen og varme middag på tallerkenen.


#25

Candy Darling sa for siden:

Mikroen min får du aldri. Mye heller en havregrøt som lager seg selv enn å stå og røre i gryte på morgenen. :knegg:


#26

Anne C sa for siden:

Vår micro blir brukt MYE, og det var litt krise her for et par år siden når den vi hadde døde. Det tok ikke lang tid før ny var på plass.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.