Vi bygger hus og planlegger kjøkken. Ikea-kjøkken. Tror jeg skal ha hvitevarer fra andre leverandører. Vil kjøpe ordentlige ting, men kan ikke bruke så mye penger på det. Må ha stekeovn og mikro i søyle pga plass. Bruker begge deler nesten daglig. Men jeg vil gjerne ha en stekeovn ekstra også. Trenger det ikke i hverdagen, men jeg elsker å ha to ovner(har ekstra ovn i kjellerstuen der vi bor nå) til store selskap og mange gjester. Det er plass til det i en søyle ikke sant? Tre komponenter over hverandre?
Og er det da lurt å ha en enkel, vanlig stekeovn som ovn nummer to? Eller er det noe annet jeg burde gå for? Jeg aner ikke hva som finnes og hva som er supersmart eller unødvendig. Jeg liker å lage mat og invitere mange, men er absolutt ikke opptatt av fancy tekniske løsninger, jeg er sånn som aldri bruker tilleggsfunksjoner og som oftest går for enkle modeller av safe merker. Men jeg har ikke peiling altså, tips anyone?
IKEA sine hvitevarer er ordentlige hvitevarer, det er Siemens som lager under IKEA-merkevaren.
Du kan ha tre ting over hverandre i søyle, men bare to ting får god arbeidshøyde. Vi har en stekeovn og en kombiovn over hverandre, og jeg er overrasket over hvor godt kombiovnen fungerer.
Vi har også en vanlig stekovn, samt en kombiovn som er kombinert mikroovn og vanlig stekovn med varmluft og grill og over/undervarme. Er veldig fornøyd med det valget.
Jeg har aldri giddet å bruke plass på mikrobølgeovn. Hva i all verden trenger man det til?
Jeg har dampovn og vanlig ovn, men kunne tenkt meg at dampovnen var en kombinert stekeovn og dampovn. Jeg bruker dampovnen masse, jeg damper poteter, grønnsaker, fisk og kylling til perfeksjon, jeg lager kinesiske steambuns, hever brød og boller, steriliserer glass og flasker, hermetiserer, tiner ting osv.
Vi har stekeovn vanlig/grill/varmluft-funksjon med pyrolyse og en kombi mikro/varmluft/damp-ovn. Funker veldig greit. Disse står over hverandre i høyskapet, men vi valgte å sette de litt lenger ned en normalt siden alle i familien er lavere enn 166 cm. Så vi har bare en skuff under i stedet for to. Innredning fra HTH.
Jeg hadde micro før men har dampovn nå (i tillegg til vanlig). Dampovn er utrolig mye bedre enn micro synes jeg. Kan brukes til alt man bruker micro til (unntatt popcorn) og til veldig mye annet også. Hvis man varmer opp ting i den blir det mye bedre enn oppvarmet i micro. Mye mer fersklaget smak/saftig. Et eksempel er spaghetti carbonara som blir tørr med fett rundt når den varmes i micro men nesten som nylaget varmet i damp. Dampen er også perfekt til grønnsaker, fisk og kylling og et funn til alle slags dim sum og lutefisk.
Min kombiovn kan kombinere mikro og stekovnfunksjonene samtidig. Genialt til å varme feks lasagne- den blir da småsprø på overflaten og myk og varm inni.
Vi fikk en ubrukt Miele dampovn med på kjøpet da vi kjøpte huset, og den står fortsatt ubrukt. :sparke: Grunnen er at jeg rett og slett ikke har skjønt hva den kan brukes til, og det hadde visst ikke de forrige eierne, heller.
Så opplys meg om dampovnens fordeler, dere som har peiling!
Neinei, bare supert med voksenopplæring her, Nera, dampovn altså? Djeezes, jeg vet virkelig ingenting om sånt, men jeg leser storøyd.
Kombiovn høres lurt ut. Min plan med tre ovner not so much. Jeg lærer.
Jada, nytt, flott kjøkken, men jeg lurer på hvem som overtalte dem til den dampovnen siden de ikke hadde turt å ta den i bruk på to år. Det samme gjelder vinskapet, som jeg egentlig også kunne levd fint foruten når det er snakk om plasshensyn.
Havregrøt - tar 2 minutter på induksjonstopp.
Ostesmørbrød - tar to minutter i stekeovn, for jeg har slik hurtig-varm-funksjon på min NEFF.
Varme opp rester- kjele, stekeovn, dampovn
Varme opp kaffe - WHAAAAT???? :sjokk:
Tine opp frosne varer - tines på kjøkkenbenken
Mikropocorn er kanskje det eneste som kunne vært praktisk, men vi klarer å lage popcorn i kjele og det blir veldig godt.
Hadde ikke mikro før for to år siden. Trodde ikke jeg trengte den (savnet den ikke før altså). Og innrømmer at den tar litt plass på benken (for vi har ikke innebygd)
Men når 4-5 stk skal spise rester er det mye enklere (og langt mindre oppvask) å varme hver sin rest på tallerken.
Hvis vi har glemt å ta opp brød om kvelden (selv om vi faktisk har en "alarm" på telefonen om å huske å ta opp brød) er det mye lettere å tine et halvt brød i mikro enn å kjempe seg gjennom et frossent brød...
Så mest for å spare oppvask og tid ved forglemmelse.
Jeg har ikke induksjon, eller hurtigvarming på komfyren. Faktisk tror jeg hele stekovnen holder på å dø, så uten mikroen er vi nok litt lost, for min neste komfyr skal ha både induksjon, dampovn og alt mulig. :knegg:
Og varming av kaffe i mikroen er slikt som de som har opplevd krigen driver med. :ikkenoeskalgåtilspille:
Svigermor har ikke opplevd krigen, men varmer liekvel kaffe i mikroen.
Jeg har indukjson, og havregrøt til guttungen lages med mindre oppvask (rett i skåla) mindre jobb (må ikke passes eller røres) i mikroen, og at det tar to min på min ovn er nok lite trolig. Jeg koker en skål havregrøt til frokost 5 dager i uka og å kunne dekke bordet og ordne mat tl de andre mens den står der, heller enn å koke/svi den på ovnen mens jeg stresser gjør at mikrosen år beholde sin plass på benken uten tvil. Den tar plass, men jeg vet ikke hva annet vi skulle hatt der, så det hadde bare blitt rot. Like greit den står der.
Det hender jeg varmer opp kaffe i mikroen... ikke kald kaffe, men nokså nylaget kaffe. Jeg liker den brennvarm, men noen kopper «slipper» så mye varme. Den blir for kald etter 1-2 minutter. Da får den ti sekunder i mikro. Jeg synes ikke det påvirker smaken, må jeg ærlig innrømme.
Har forøvrig også induksjon. Enig i at det er kjapt. Vannkoker trengs ikke. Men likevel er det kjekt å lage grøt rett i skålen og varme middag på tallerkenen.
Vi skal flytte og lage oss nytt kjøkken. Den fantastiske doble stekovnen vår fra 1993 er ikke så fantastisk lenger og er reparert og fixet på utallige ganger. Nå skal vi ha noe nytt. Vi vil selvsagt fortsette å ha to ovner, det har vi plass til. Så greia nå er...
En stykk standard størrelse stekovn med grill, varmluft og damp (og ev. pyrolyse).
En stykk mikrokombi, altså en kompaktovn med mikro og stekovnfunksjon
Spørsmål:
Pyrolyse, yey eller ney?
Mikrokombi, de er litt større enn standard mikroovner, stemmer det?
Merke, er det noe som avbefales eller anbefales sterkt?
Du vil absolutt ha pyrolyse, uten tvil. Det er den gøyeste funksjonen på stekeovnen vår. Mikrokombiovnen er større enn en vanlig mikro. Den er like bred som en vanlig stekeovn (og jeg kan derfor bruke platene i begge ovnene), men selvsagt lavere enn en vanlig stekeovn.
Merke skal jeg ikke uttale meg om, siden jeg har kjøpt kjøkken inkludert hvitevarer hos IKEA.
Takker så mye, da blir det nok pyrolyse, beklager Hyacint, og to over hverandre i søyle, litt lavere start enn vanlig siden. Skal bli rart å ha mikro, det har vi aldri hatt før faktisk.
Pyrolyse - JA!!!
Mikrokombiovn er litt større ja, det er riktig, men fortsatt litt mindre enn en vanlig stekeovn.
Vi har Siemens ovner, og er veldig fornøyd med dem.
jeg har sagt det før, men gode ting kan gjerne gjentas. Vår kombiovn har i tillegg til mulighet for mikro, varmluft, grill og over-undervarme muligheten til å kombinere vanlig stekovn med mikrobølger. Det er veldig fint til å tine frosne rundstykker for eksempel, og til å varme opp mat.
Vi skal pusse opp kjøkken nå og da fikk jeg beskjed om at det ikke gikk å ha 2 stekeovner i full størrelse over hverandre. Den andre må være mikro eller kombi ovn. De er litt mindre. 2 stekeovner kan en evnt. Ha ved siden av hverandre. Vi har mikro og bruker den mye, så tror det blir kombi ovn kanskje som er både mikro og stekeovn tror jeg?
Pyrolyse brukes til å enklere rengjøre ovnen, når den funker altså.
To fullstørrelses ovner kan nok bli litt voldsomt over hverandre (lufting, varme, tyngde mere?), så vi går for løsningen du skisserer, med en vanlig og en mindre kombi. I dag har vi en frittstående ovn med liten stekovn øverst og en nesten vanlig under, fra den tiden Husqvarna lagde dem på 90-tallet.
Ikea og Kvik er det i alle fall ikke mulig pga. skrogene. Og det var Kvik som sa det til oss når vi tegnet kjøkken der. Men mulig andre leverandører har andre muligheter? Jeg har ikke sjekket alle, men ser en i boligannonser når jeg har husket å sjekke, så ser det gjerne sånn ut.
Ok, ja det er mulig at de ikke har skrog til det. Trodde at det ikke var mulig generelt og ble litt usikker siden vi ikke har hørt noe om det. Vi får bygd innredning slik vi vil ha det så da er det nok grunnen til at vi ikke har hørt noe om det. :)
Vær klar over at det er "pyrolyse" og så er det "pyrolyse med masse jobb i forkant". Det viste seg at min ovn var av sistnevnte. :sur: Vi må demontere rillene på sidene (de man setter stekebrett/rister inn i) og vaske disse for hånd. Komfyrdøren måtte også vaskes på gamlemåten.
Jeg har forstått det slik at enkelte andre stekeovner har riller som tåler pyrolysebehandlingen. Neste gang jeg skal kjøpe en stekeovn vil jeg ha en slik en.
Hah, det sa jeg også i årevis. Eldstemann har ønsket seg mikrobølgeovn fra han var liten, og først med nytt kjøkken, nå som gutten er blitt 17, har vi fått en. Vi bruker den daglig, ikke minst jeg selv.
Vi har både stekeovn og mikrobølgeovn fra Ikea og er veldig fornøyd med begge.
Den brukes flittig hos oss også. Per nå mest til oppvarming av middagsrester og til å lage havregrøt. Men jeg bruker den også til å smelte smør og rundt juletider til å smelte sjokolade. Ved å bruke microen slipper jeg å skitne ut en kasserolle. Veldig praktisk!
Vi har en kombi mikro og stekeovn, og en kombi damp og stekeovn, altså to ovner i høyden. Fungerer utmerket. Man kan lage det meste med damp, alt fra baking til damping av fisk og grønnsaker. Bare å google.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.