Hyacinth sa for siden:
Har en bit lårtunge av hjort, men vet ikke hvordan det skal behandles. Er det mørt kjøtt eller kjøtt som må kokes lenge?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Hyacinth sa for siden:
Har en bit lårtunge av hjort, men vet ikke hvordan det skal behandles. Er det mørt kjøtt eller kjøtt som må kokes lenge?
mina sa for siden:
Mener det er kjøtt som må kokes lenge. Evt males opp til kjøttdeig?
kamp sa for siden:
Det er som også okse tunge, må kokes lenge
Hyacinth sa for siden:
Søren og. Hadde håper på noe indrefilet-ish...
Tallulah sa for siden:
www.matprat.no/matnyttig/oppdelingsguiden/storfe/lartunge/
Det heter lårtunge for fasongen, ikke fordi det har noe med tunge å gjøre ellers.
Men ja, passer nok best til langtidskokt gryter og slikt. Men det er et n attraktiv bit kjøtt som er blitt mer ettertraktet på grunn av mye smak.
Hyacinth sa for siden:
Jeg tenkte det var på låret, altså, ikke tunga. Men biten jeg har ser så renskåret og liten ut at jeg trodde det var «fint» kjøtt.
Bra med masse smak, da!
Erica sa for siden:
Lårtunge er fantastisk å speke, om man har lyst til å prøve på slikt selv. Google speke lårtunge så får du opp oppskrift. Det er ikke vanskelig.
Hyacinth sa for siden:
Takk!
Ma Dalton sa for siden:
Jeg slår et slag for langtidssteking. Har vokst opp med utallige langtidsstekte lårtunger av elg. Alltid godt. GJør et lite søk, så dukker det opp masse. :)
Hyacinth sa for siden:
Jeg holder allerede på med speking. :)
Erica sa for siden:
Så gøy å høre! Vi spekte en lårtunge av elg til konfirmasjonen til minsten i vår, og det var skikkelig suksess. Det var superenkelt, og ble veldig godt. Håper din også blir vellykket!
Kan anbefale å servere det med tyttebærrømme og flatbrød.
Hyacinth sa for siden:
Hvordan gjorde du det, sånn nøyaktig?
Jeg fulgte en oppskrift der man skulle begrave i salt et døgn, men moren min, som har spekt mye rart, insisterte på minst to. Lårtunga er liten, kun 500 g. Så skal den visst henges til «tørk»(?) i kjøleskap i fem døgn, innsmurt med sirup. Hvordan gjør denne sirupen egentlig nytten? Jeg skjønner ikke helt hva jeg driver med. :knegg:
Erica sa for siden:
Jeg gjorde det akkurat sånn. Vi hadde en liten lårtunge((var av kalv) og 1 døgns salting var nok det altså, for den ble ganske salt. Så smurte jeg den inn med en sirup, brukte en av bærsirupene man kan kjøpe, og lot den henge i kjølerommet på kjøttkrok i 5 dager. Kjente på den underveis, og når den begynte å kjenne fast ut (etter 5 dager) skar jeg den i to og sjekket hvordan den så ut inni. Den så veldig fin ut, rødlig inni og litt mer grålig lenger ut. Smakte på den, og fant den perfekt. Frøs den da for å stoppe spekingen, siden vi skulle ha den en uke senere.
Hvorfor sirup - antar det kan ha med smak å gjøre, men vet ikke altså.
Hyacinth sa for siden:
Takk for tips!
Tenkte også at sirupen handler mest om smak, men skjønner ikke helt det med tørkingen i kjøleskap. Kan det egentlig tørke så mye der? Og når man speker fisk, blander man vel ofte salt og sukker?
Erica sa for siden:
Saltet setter vel i gang noe, og når det henger så vil det dryppe litt av det. Bare vent, dette blir sikkert superbra!
Hyacinth sa for siden:
Noen som har forslag til en enkel, men god og imponerende forrett med speket lårtunge av hjort?
Erica sa for siden:
Kjøp fint knekkebrød og server lårtunge med dette og tyttebærkrem eller tyttebærrømme. Gjerne honningmelon til også. Veldig enkelt og veldig godt.
Tyttebærrømme er best om du bruker seterrømme og blander med tyttebærsyltetøy.
Hyacinth sa for siden:
Takk!
Vurderte solbærkrem i sted, jeg har nemlig solbærsyltetøy. Kan det funke?
Floksa sa for siden:
Det er ikke speking men graving. Kan også gjøres med lårtunge.
Hyacinth sa for siden:
Ja, det var det jeg trodde! Så jeg har gravet hjorten min? For spekeskinke lages vel på andre måter?
Erica sa for siden:
Her er oppskriften jeg fulgte, det kalles speking der ihvertfall:
Floksa sa for siden:
Jeg tenkte på når man graver fisk i salt og sukker. Det er vel gravet fisk.
Hyacinth sa for siden:
Åja sånn ja. Men speking, er ikke det bare salting og tørking? Jeg har jo bare saltet denne lårtunga, og deretter smurt den med sirup. Skjønner ikke helt hva slags prosess som egentlig skjedde i det kjøleskapet...
Hyacinth sa for siden:
Jeg gjorde ca det samme.
Floksa sa for siden:
Jo. Speking er salting og tørk.
Jeg vil tro sirupen skal være et lag utenpå slik at den ikke tørker for mye. Men det blir jeg en mellomting mellom speking (på min dialekt betyr det å fryse noe :lol: ) og graving.
Hyacinth sa for siden:
Det ble uansett godt, samme hva det heter. :knegg:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.