Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Oppskrift på matmuffins til matpakker og etter-skole-quickbite?

#1

Maverick sa for siden:

Ungene ønsker seg oppskrift på matmuffins som kan funke for en fireåring som ikke egentlig er så himla glad i mat. Det er ment for matpakker, og som quick-bite for små og store barn etter barnehage og skole hvis det blir lenge til middag, (og det gjør det som regel), og til noe enkelt å få fireåringen til å spise i det lille tidsspennet mellom barnehage og danseskole på tirsdager. :nemlig:

Det er ikke så mye hun liker, egentlig, (og jeg har hatt barn med ymse apetittvarianter i seksten år så ikke gidd å kom med "det er viktig at de smaker nye ting altså, så de ikke blir så kresne, og mine barn måtte alltid spise det jeg satte foran dem, nugatti var bannlyst"-leksa), så oppskrifter med skumle ting som løk eller paprikabiter kommer ikke til å slå an. :knegg:


#2

Hyacinth sa for siden:

Ikke akkurat muffins, men mulig det kan funke: En ferdig pizzabunn (grov) fra butikken, smør pizzasaus på og legg på det fyllet ungen liker. Vi bruker mais og skinke. Og så ost. Rull sammen, skjær i biter og stek pizzasnurrene et kvarter. Sabla greit å ha i frysen! Jeg har også erfaring med unger som knapt spiser, så jeg har mye erfaring (18 år) med å være kreativ...


#3

Tjorven sa for siden:

Vi har ikke laget sånt så himla ofte, men det er vel egentlig bare å ta det man har. Bruk både grovt og fint mel, og tilsett ost, skinke og paprikabiter, tacokjøtt, mais og ost, pepperonipølse og parmesan.

Som du ser mener i hvert fall mine unger at det bør være ost i. De blir ganske kompakte.


#4

Martis sa for siden:

Den nye go to retten her er taco kylling (kjøper de ferdigepakkene) i lompe. Hvis man vil kan man ta på saus av eget valg og evt agurk eller salat eller det man liker. Veldig et step up for minsten som spiser rugsprø med smør og 1/3 agurk på skolen til vanlig. Nudler og rett i koppen supper på ettermiddagen (suppene siles, for man liker ikke biter i den må vite).


#5

Malama sa for siden:

Vi pleier lage pizzasnurrer med kjøttdeig og ost. Pepperoni og/eller skinke er prøvd i perioder men slageren er pizzasaus og kjøttdeig. Rester av kjøttdeig etter taco funker også. Trives fint i fryseren og varmes i mikro på et blunk. Med grov deig og mager kjøttdeig er det ikke så ille.

Mat muffins har ikke slått an mye pga paprika og løk kan jo ha oppi bare kjøttdeig da...
. Eggemuffins likes, omelett i muffins form. Med bare egg eller med skinke for noen, bacon for. Pen eller pepperoni for en. Og evt papirkabiter for noen. Her slenger jeg oppi det den enkelte ønsker i hver form på bestilling på morgrn da, da kan slikt tilpasses. Men det er ikke like lett sånn "ta selv" mat. Mulig de og kan fryses og tines i mikro


#6

Tangerine sa for siden:

Hadde villet laget med ost og skinke/karbonadedeig/kylling, og én grønnsak som den mest kresne liker.

Og så laget dem forholdsvis små slik at de ikke blir så tunge og voldsomme (at de virker lette å spise, så kan en heller ta flere om en vil ha).

Ellers med havremel/annet sunt mel, og egg for å få litt næring.


#7

Eia sa for siden:

  • Langpanneomelett, evt. samme i muffinsformer. Putt i det du liker best.
  • Ost- og skinkemuffins
  • Ferdige kjøttboller på små spyd, a la 3 kjøttboller og en grønnsak
  • Hardkokte egg

#8

Høst sa for siden:

Vesla lager små boller av pizzadeig, som hun fyller med kokt skinke og revet ost. De er populære hos ungene. :)


#9

millact sa for siden:

Ellers går det også å bruke frosne, grove pitabrød og lage pizza av. Går fort.


#10

Charlie sa for siden:

Bruker pizzadeig og lager pizzasnurrer - lager ofte vanlig bolognesesaus med kjøttdeig, tomat, snittet gulrot osv. vi bruker løk, men det kan man jo skippe. Her er de glade i mais, så det har vi hatt på. Lager snurrer og steker dem i muffinsformer, det er litt for at fyllet skal holde seg i, og litt fordi det er gøy for unga.

Enig i at man ikke bør lage dem for store, det er også noe med at de blir gjennomstekt.

Kjøpe-pizzadeigen er det en del salt i, jeg syns den er i salteste laget, men funker greit nok i farten.


#11

Pamina sa for siden:

Grunnoppskrift på grove matmuffins:

½ dl olivenolje
4 stk egg
3 dl kesam
3 dl hvetemel
2 dl hvetemel sammalt grov
½ dl havregryn
2 ts bakepulver
salt

Visp sammen olje, egg og kesam. Rør inn hvetemel, sammalt mel, havregryn, bakepulver og salt.
Skjær *skinken i strimler, finsnitt vårløken og kutt paprikaen i små *biter. Rør skinke, ost, vårløk, paprika og urter sammen med «muffinsrøren».
Sett muffinsformene i et muffinsbrett og fordel røren i formene. Dryss over frø og stek muffinsen midt i ovnen ved 200 °C i ca. 20 minutter.

Så er det jo bare å fylle med deg ungen(e) liker.

Jeg har av og til kjørt alt det våte i hurtigmikser sammen med f.eks. grønnsaker, krydder og pepperoni slik at det ikke er biter i muffinsen og så kjørt på med ost i og på toppen etterpå. Tradisjonelt har jeg brukt skinke/bacon-biter, tacokjøttdeig og grønnsaker, eller annet godt som jeg vet ungene liker å spise.

I tillegg kan du ha linfrø og sesamfrø på toppen.


#12

Maverick sa for siden:

Perfekt, takk!


#13

My sa for siden:

Her har ikke typiske matmuffins vært så populært. Tror det har noe med konsistensen å gjøre, når det blir for mye egg, også er de ofte veldig vanskelig å få ut av forma, så det blir mye klin ved å spise dem. Men jeg liker dem, så jeg hadde laget mer av det hvis ungene hadde likt det bedre. Usikker på om de jeg har prøvd er ca samme oppskrift som Pamina deler, så kanskje jeg skal prøve den og se om det går bedre ... ?

Det vi alltid kommer tilbake til her er ost- og skinkehorn. Fine eller grove horn, bakt med "vanlig" gjærdeig (til hvilke som helst gode rundstykker). Jeg bruker å lage en porsjon på 16 horn, av 1 kg mel. Hvis jeg ikke husker feil sier den beste (men ikke sunneste) oppskrifta da 50g sukker, 10g salt, 1 pk tørrgjær, 50g smør, 5,5 dl melk og ett egg. Etter heving deler jeg deigen i to deler som kjevles til to runde leiver, som deles med pizzahjulet i åtte "pizzastykker". Legger rett og slett bare en skive påleggskinke og en skive (ferdig skivet, når jeg er lat) ost på hvert stykke, og ruller sammen fra den brede enden, mot spissen. Pensler med egg, og strør litt revet ost på hvert horn før steking.

Disse bruker vi ofte som turmat, og ungene rapporterer om misunnelige klassekamerater som maser om å få smake. De jeg lager blir ganske store, så det er nok med en i matpakka til en stor unge. Til en liten unge etter barnehagen holder det sikkert med en halv.


#14

Nera sa for siden:

Jeg lager av og til minipizzaer. Vanlig, litt grov gjærdeig som jeg enten triller til boller og klemmer flate, eller kjevler og stikker ut. Deretter smører jeg tomatsaus på (tomatpure, vann, salt, sukker) og strør på kokt skinke og revet ost, og steker dem i ovnen. Mine superkresne unger elsker dem, og de er også supre i matpakken. Matmuffins liker ingen av dem pga. konsistens.


#15

Nextlife sa for siden:

Jeg bruker ca. samme oppskrift som Pamina. Når jeg skal bake slik at kresenfisungen skal spise har jeg først røra i formene, så det de skal fylles med og snurrer det litt nedi røra med en skje. Slik kan jeg lett lage flere typer fyll uten en masse styr.
Kresenfisen har kun skinke, ost og mais i, mens vi andre slår oss løs med løk, vårløk, paprika, pizzasaus spekeskinke, pesto og sånt godt.


#16

Charlie sa for siden:

Forresten - mange muffinsformer i papir man får kjøpt nå, er ikke smørefrie, men setter seg lett fast om de ikke er smurt. De vi har best erfaring med er fra Dr. Oetker og Wilton (Cacas sine). Dem trenger vi ikke smøre.


#17

Snippa sa for siden:

Her har heller ikke matmuffins slått an, selv ikke hos de store som egentlig synes alt som ikke er skive med brunost er spennende og godt.
Alle liker innbakte horn med ost og skinke, og pizzasnurrer. De liker også havrevaflene til "puls-Yngvar" godt.
Minstemor på 5, som er småspist og uhorvelig treig til å spise i tillegg, fant vi ut at er veldig glad i tacolefser med pålegg. Hun spiser gjerne en grov lefse med philadelphia og salami, f.eks, eller med kalkunkorv eller fiskepinne. Gjerne kaldt, i bilen på vei et eller annet sted.


#18

frukt sa for siden:

Liker hun banan? I såfall kan kanskje bananlapper være noe. Man moser modne bananer og blander med like mange egg som bananer, nok mel til at det blir en tjukk røre og 1 ts bakepulver. Stek små, tjukke lapper.


#19

Karamell sa for siden:

Mine likte ikke matmuffins. Og ikke omelett i muffinsformer. Så om jeg slår på stortromma baker jeg ost og skinkehorn.

Selv lager de seg ostesmørbrød i vaffeljernet (toastjernet ble ødelagt), men tenåringene er latsekker så Grandis i fryseren blir best mottatt.

Mine liker banan, men absolutt ikke bakverk med banan i! :sjokk:


#20

Niobe sa for siden:

Her er matmuffins populært, men mtp. effektivitet og mengde, så får vi veldig mye mer igjen for å lage pizzasnurrer. Det er mye styr med muffinsbrett og former... Minsten liker «hvite» pizzasnurrer, med creme fraiche, hakket kalkunskinke og ost. Eldste lager seg med taco-karbonadedeig og salsa. Vi baker store porsjoner og har i fryseren.


#21

Taien sa for siden:

Når ungene får for eksempel pizzasnurrer i matpakken, tar dere rett fra frysen og lar den tine i matbokser da?


#22

My sa for siden:

Ja, med mindre de skal spise veldig tidlig eller gå på tur i minusgrader.

#23

Taien sa for siden:

Takk for kjapt svar My. Da tror jeg at jeg prøver det. Er på jakt etter noe å putte i matboksen deres, som ikke må fikses samme morgen. Nå får de pasta med skinke. (De spiser ikke skiver...sender jeg med det kommer det full matboks hjem igjen.)


#24

Malama sa for siden:

Jeg kan finne på å tine i micro så det blir godt varme, det er ikke så mange timer fra matpakkeordning til matpause synes jeg og det ligger liksom godt isolert inni den boksen nedi den sekken inni den lommen. Så for at de ikke skal være harde i midten sender jeg dem heller med varme, så er de godt temperert når de spiser. Ikke ideelt med tanke på matsikkerhet sikkert, men ingen har blitt syke enda


#25

Palmen sa for siden:

Jeg eksperimenterte litt i går. jeg lagde gjærdeig som til fylte horn, og lot den forheve. Så kuttet jeg opp en pakke grillpølser, og eltet inn pølser, en spiseskje pizzakrydder og 3/4 pakke revet ost. Brukte nevene til å fylle opp godt smurte muffinsformer, drysset over resten av osten og etterhevet på vanlig vis. Stekte i ovnen på 190 grader i 15 minutter. Dette ble helt supre pizzamuffins! Og mye mindre jobb enn å lage pizzasnurrer eller horn.


#26

Taien sa for siden:

Åh denne idéen stjeler jeg!


#27

Galathea sa for siden:

Matpakkemuffins slo ikke an her, men skal gi det en sjanse til med oppskrifter herfra.
Jeg pleier å lage grove vafler til mine to kresenfiser på 2 og 9, med mye egg og grovt mel syns jeg det er et greit matpakke- og mellommåltidsalternativ, og det blir spist, i motsetning til brødmat som de ofte ikke gidder å ta seg bryet med..
Lager klar røren på kvelden, og med raskt dobbeljern tar det ikke mange minuttene å ha noen plater klare til matpakken el mellommåltid. Går an å fryse vaffelrøre hvis man vi lage klart en større mengde og dele opp i porsjoner.


#28

Toffskij sa for siden:

Jeg leste opp alle disse mellommåltidsalternativene for den vrange tenåringen som absolutt trenger ha med en matpakke nr. 2 de dagene hun har ekstra fag etter normal skoletid, men sier tvert nei til enda flere brødskiver. Hun forkastet absolutt alle, men godtok til slutt å få med en boks edamamebønner med litt salt på. :gal: / :knegg:


#29

Niobe sa for siden:

Legger i matbokser i kjøleskapet kvelden før.


#30

Bluen sa for siden:

Hos oss har snart-13-åringen begynt å bake :eek: tacolefser og lage wraps til sin og brorens matpakke. Veldig enkelt og lettvint, mener hun selv. :knegg: De fylles med smøreost, paprika og agurk i staver, og kjøttpålegg eller f.eks. kyllingmiddagsrester.


#31

Maverick sa for siden:

Det er egentlig mer viktig som enkelt måltid etter barnehagen, enn matpakke. Jentungen trives godt med den doble brødskiva med servelat eller kaviar, og bikkja trives godt med å få restene. :knegg:


#32

Pappalille sa for siden:

Vi må få oss bikkje.


#33

Trixie sa for siden:

Her har fylte horn med ost og krydderskinke vært mest populært. Blir spist opp på noen dager så ligger bare i kjøleskapet.
Bananpannekaker av egg, havregryn og husker ikke funker bra, kan varmes i brødristeren.
Rett i koppen fungerer også.


#34

Molly sa for siden:

Jeg kjøper frosne pizzasnurrer på rema. Minstemann elsker dem.


#35

Eia sa for siden:

Liker hun/de smoothie, da? Det kan jo være både sunt nok og mettende nok til et minimåltid. Sette blenderen med ferdig smoothie i kjøleskapet, og blende noen sekunder for å få den fresh igjen?


#36

Taien sa for siden:

Nå lagde jeg 26 pizzaboller her. De fikk smake dem nystekte og gleder seg til matpakken framover. Så jeg håper de liker dem kalde også! (De får to grove pizzaboller og en boks kokte avkjølte grønnsaker hver).


#37

apan sa for siden:

Det er ikke helt det du spør om, men jeg vil likevel dele disse:
www.lindastuhaug.no/2016/04/14/sjokolade-og-bananmuffins/
De har slått an som mellommåltid innimellom her. Jeg bruker ikke kunstig søtning da. Husker ikke om jeg gikk litt ned i sukkermengden. Det er selvsagt ikke som en omelett, men funker som en avveksling, lillesøster har dem med som mellommåltid av og til da det må være glutenfritt (jeg lagde da disse uten spelt) og ikke alt holder seg så godt.Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.