Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Jente- eller guttekatt

#1

Cumulus sa for siden:

Vi ønsker oss katt. ☺️ Hva er fordeler/ulemper med jente/gutt? Tenkte først på jente, men det er kanskje styr ift p piller?


#2

Timar sa for siden:

Jeg tror ikke p-piller anbefales lenger. Både hunkatter og hannkatter bør steriliseres.

Vi har en kastrert hannkatt, og er veldig fornøyd med det. 😊


#3

Jålebeinet sa for siden:

Skal du ha katt så bør du absolutt kastrere den. Det er rimeligst å kastrere en gutt. Når det er sagt har jeg har katter av begge kjønn, like kosete alle sammen.


#4

Myria sa for siden:

Vi har hatt både hunn- og hannkatter. Jeg synes vel hannkattene har vært mer kosete, men utover det er det ingen forskjell. Og som andre har nevnt bør kattene kastreres ja. :jupp:


#5

Lhi-My sa for siden:

Katter bør ikke kastreres, de SKAL kastreres og har du ikke tenkt å gjøre det, skal du heller ikke ha katt! Det blir født for mange kattunger og alt for mange av disse lever et dårlig liv. Dette, og mye annet trøbbel rundt katter, kunne vært unngått hvis folk hadde hatt vett nok til å kastrere både hann- og hunnkatter. Det er et relativt ukomplisert inngrep på både hanner og hunner og ikke dyrere enn at dette er noe man skal gjøre hvis man skal ha katt. Jeg har en hann og to hunner, alle kastrerte, og det er ikke så stor forskjell på disse, egentlig.


#6

Niobe sa for siden:

Vi har kastrert hannkatt, og det anbefales. Han er rolig, kosete og hjemmekjær.


#7

frukt sa for siden:

Jeg har hatt begge deler, og hvor kosete de er går mer på personlighet og rase synes jeg. Den aller mest kosete og menneskekjære katten jeg har hatt var en hunnkatt som er blanding av Sphynx og Devonshire rex. Hun er så kosete at det blir plagsomt til tider. :knegg:

Definitivt kastrere ja! Det kan være litt større fare for slåssing med hannkatt om det er mye katter i området. Ukastrerte hankatter bryr seg visst ikke om andre hannkatter er kastrert eller ei. Men det trenger jo ikke bli et problem så jeg ville valgt katt utifra personlighet.


#8

zinatara sa for siden:

Vi har kastrerte hunnkatter og er godt fornøyd med det. De holder seg i hagen vår og vandrer ikke andre steder. Vi kastrerte og chippet når de var rundt 6 måneder og de var rundt året før de fikk være alene ute. Veldig greit med chip og katteluke med chiplås, da kan de gå inn og ut som de vil og vi slipper å få nabokatter inn i huset.

Og vent til kattungene er 12 uker før dere får dem. Vi har en gammel katt som mistet moren ved påkjørsel når hun var rundt 7 uker og hun har alltid vært nokså nevrotisk av seg og ikke spesielt barnevennlig.


#9

sindrome sa for siden:

Kastrering er et must uansett kjønn ja :) Jeg har hatt en hann og tre hunner, de har vært kosete alle sammen, har ikke merket særlig forskjell på noen av dem.


#10

Input sa for siden:

Du skal ikke gi hunkatten p-piller, de får kreft av det og sjansen for at katten ikke får den i seg, du glemme å gi den, de kaster den opp igjen uten at du ser det osv. er stor. Katter skal kastreres, og frem til de er kastrert skal de holdes inne.

Siden du uansett skal kastrere er det helt irrelevant hvilket kjønn du velger.


#11

Stompa sa for siden:

Kastrere, ja. Da har det ikke noe å si om det er hann- eller hunnkatt, i hvert fall så lenge du kastrerer hannkatten før han er voksen og evt. har utviklet "voksen hannkattpersonlighet".

Jepp. Katten vår ble tatt fra moren da hun var 8 uker, og hun er definitivt ingen katt for barn, og veldig sær. Men veldig fin med oss i familien, altså.


#12

Lorien sa for siden:

Man får ikke p-piller til hunnkatt lenger. Katter skal kastreres, gjerne så tidlig som mulig. Jeg fikk kastrert min kattunge nå ved 12 uker, samtidig som hun fikk microchip, ormekur og vaksine.

Ellers er min erfaring at begge kjønn er like kosete og hjemmekjære når de kastreres tidlig.


#13

Elisabet sa for siden:

Kan hunnkatter kastreres så tidlig som 12 uker? Vi vurderer også katt, men muligens en som er noen måneder gammel så den ikke trenger være inne mange ukene før den kan ut. Dyrebeskyttelsen har jo gjerne mange katter som er litt eldre enn liten selv om de ikke er gamle. For hannkatter kan vel først kastreres når de er rundt 6-8 måneder? Og hvor tidlig kan en slippe katter ut. Er det rundt 1 år?


#14

Input sa for siden:

Flere og flere veterinærer anbefaler tidlig kastrering, så fort de er store nok til å tåle narkose. Det er ingen grunn til å vente lenger med hankatter enn hunkatter, tvert om. Hankatter bør kastreres i god tid før de er kjønnsmodne.


#15

Stompa sa for siden:

Vår hannkatt (som vi dessverre ikke har mer) ble kastrert da han var rundt 5 mnd.


#16

Neket sa for siden:

Dyrlegen min anbefaler å kastrere hannkatter når de er fire måneder gamle. :jupp:

Vi har sluppet våre ut fra de er rundt ni-ti mnd, litt avhengig av tidspunkt på året.


#17

Niobe sa for siden:

Vår hannkatt ble kastrert da han var fire måneder. :jupp.


#18

Lorien sa for siden:

De kan, hvis veterinæren er dyktig. Min veterinær kastrerer vha. flankesnitt på 1 cm og mikrokirurgi.


#19

Madicken sa for siden:

Hunnkattene er ofte særere enn hannkattene. :nemlig: Vi har en kastrert hannkatt, han er ekstremt sosial, kosete og kul.


#20

Pegasus sa for siden:

Enig med røkla, du må kastrere uansett kjønn.

Vi har nettopp kastrert vår hunnkatt, 5 1/2 mnd gammel, (se skrytebilde til venstre, he he) med flankekirurgi, typ kikkhull. Kun et lite sår på 2 mm, som hun ikke har rørt i det hele tatt. Ikke behov for skjerm, body eller noe annet. Hun måtte holdes inne en uke etterpå.


#21

Pesten sa for siden:

Vi har bror og søster. Kjekt å få 2 kattunger på en gang så har de litt selskap i hverandre. De ble sterilisert da de var 4 mnd.


#22

apan sa for siden:

Jeg kan bare føye meg til røkla; vi har en sterilisert hunnkatt, steriliserte henne før hun fikk gå ut og satte samtidig inn chip som brukes til luka.


#23

Sola sa for siden:

Vi fikk kastrert hokatten vår da hun bikket 2 kg


#24

Normy sa for siden:

De hannkattene jeg har hatt har vært mer sosiale og kosete enn hunnkattene. Husker ikke helt når vi kastrerte han vi har nå, men minnes at veterinærene var litt uenig om når det burde skje. Tror han var ca 5 mndr.
Kjenner flere med hunnkatt som har gått på en smell og trodd at katta bare var unge, men så tok hun seg likevel. De har da fått et kull før de har kastrert. Men kastrere, det må man.


#25

Input sa for siden:

Og bare for å ha det sagt: om dere får en jentekatt og leser at det er best for dem å få et kull før de kastreres, er det bare tull og tøys. Kastrer katten så fort den er gammel nok, uavhengig av kjønn.


#26

Flubby sa for siden:

Velg en voksen katt hvis dere ikke har hatt katt før. Da vet dere hva slags personlighet den har, og kjønn blir uvensentlig. Man kan aldri vite sikkert hva slags personlighet en kattunge utvikler når den vokser til.
Skal man ha katt, må den også kastreres og ID-merkes i god tid før dere engang tenker på at den skal få begynne å gå ut. Hjemløse katter er det største dyrevelferdsproblemet i Norge i dag, vi trenger ikke at det fødes flere kattunger.
Det er helt vanlig å kastrere fra 12-ukersalder, men det er ikke alle klinikker som har anestesi tilpasset så små katter. Da velger man en mer moderne klinikk om man har mulighet til det. Ta gjerne kontakt med din nærmeste lokalavdeling til dyrebeskyttelsen.no så sørger du ikke bare for at en katt får et nytt hjem hos dere, men at fosterhjemmet frigjøre og kan redde en annen katt som er overlatt til seg selv.


#27

Tuddelu sa for siden:

Jeg foretrekker hunnkatter, siden de normalt blir mindre enn hannkatter :jupp: Men om man kastrerer/steriliserer (som man selvsagt bør gjøre) er det vel ikke så mange andre kjønnsbaserteforskjeller enn størrelsen.


#28

Charlie sa for siden:

Absolutt lurt å få en katt fra FOD, de er chippet/kastrert/vaksinert, og kattene er observert, så de matcher katten med rett familie. OG man gjør noe godt for kattesamfunnet. Whats not to like.

Så har de både ute- og innekatter. Innekattene har noen ganger spesielle behov, feks at de ikke er full fart, men det kan være en fin katt, likevel.

Så synes jeg det er greit med en voksen katt, så man ikke binder seg til 16 år, men det er kanskje den kyniske siden. #frihetnårkidsaflytter


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.