Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Din Bybil, Nabobil, Herz carpool, Hyre etc. - erfaringer

#1

liefje sa for siden:

Vi vurderer å ha bil gjennom bruk av en av de mange ulike carpool-løsningene som har dukket opp i Oslo. Har noen av dere erfaringer å dele? Vi tenker på både å leie bil ifm. storhandling og noen ganger for en hel dag eller helg. Vi bor innenfor ring 2 i Oslo.


#2

Input sa for siden:

Vi bruker MoveAbout en del, de har bare elbiler. Er veldig fornøyde med dem, har leid både for en kjapp tur på IKEA og får en langhelg på hytta. De har tre forskjellige størrelser å velge mellom. De er også veldig greie å forholde seg til om det skjer ting underveis, f.eks. en gang vi kom for sent til levering pga. en ulykke.

Nabobil har vi også brukt når vi har trengt større bil, f.eks. til flytting, og en gang vi skulle kjøre så langt på fjellet at vi ikke tok sjansen på elbil. Da leide vi en hybridbil. Det har fungert bra det også, men da leier du jo bilen til privatpersoner og det kan være en del stress. Den ene gangen fikk vi plutselig melding om at bilen som skulle stå i sentrum sto på Skøyen og han lurte på han måtte flytte den for oss (noe vi synes det var litt ubehagelig å si ja til, når han fortalte hvor stress det var for ham), en annen utleier var misfornøyd med at vi hadde vasket bilen, for det ville han gjøre selv og at vi betalte det. Men ellers har det gått greit.


#3

Pappalille sa for siden:

Vi er mangeårige medlemmer i Bilkollektivet og er strålende fornøyde!


#4

Tjorven sa for siden:

Folk jeg kjenner som bor svært sentrumsnært er veldig fornøyde med Din Bybil, men det er jo begrensninger på hvor langt ute du kan parkere den uten å måtte betale leie.


#5

Toffskij sa for siden:

Vi er medlemmer av Bilkollektivet og veldig fornøyd med det. Vi bruker bil til handling på IKEA og lignende, og ellers i ny og ne til dagsturer i helger, og det funker utmerket for oss.


#6

liefje sa for siden:

Takk for tips om MoveAbout. De kjente jeg ikke til, så det skal sjekkes ut. Står disse bilene på faste steder rundt omkring slik at man må hente og levere samme sted eller kan de settes hvor som helst (så lenge det er lading der)?

Litt skeptisk til Nabobil av de grunnene du nevner.


#7

liefje sa for siden:

Helt greit for oss for vi bor sentralt. Problemet med Din Bybil kan evt. være at man jo betaler per minutt. Skal man handle f.eks. vil man ikke betale for tiden man er inne i butikken og heller ikke risikere at bilen er borte når man kommer ut fulladet med handleposer.. Men vi må kanskje bare prøve en gang, er jo ikke sikkert at dette er noe problem i virkeligheten.


#8

liefje sa for siden:

Ser at plassene disse bilene står på er litt unna akkurat der vi bor. Det er greit for døgn- eller helgeleie, men litt irriterende når vi skal handle og gjerne bare vil ha en bil i full fart. Jeg er nok kresen etter å ha bodd i en europeisk storby i mange år der slike biler var tilgjengelige omtrent over alt. Løsningen er såklart å bruke Din Bybil til handling og disse til lengre leieperioder, minst ett døgn.

En fordel er at man kan bruke bilene til øvelseskjøring. Det er aktuelt for oss.


#9

Toffskij sa for siden:

Jeg ser den, en av de største fordelene med Bilkollektivet for oss er nettopp at de har diverse oppstillingsplasser i gangavstand fra oss. :jupp:


#10

Alexa sa for siden:

Vi har ikke hatt bil på snart 4 år og startet med nabobil (fungerte fint, men på den tiden var du mer avhengig av å avtale overlevering med eier enn jeg tror de er nå), og de siste 2 årene har vi brukt Hyre. Veldig fornøyd! Supporten har vært upåklagelig de gangene vi har trengt det (svarer på minutter). App for å låse opp bilen, vi kan være mer enn en sjåfør på en bil og prismessig blir det det samme som nabobil og bilkollektivet (for de turene vi har regnet på). Ingen innskudd og bare nye biler.
Mange hundre biler (i Oslo, vel og merke), mange steder i byen (også utenfor ring 3 som vi er glade for).
Kan leie på noen minutters varsel eller forhåndsbestille. Vi har også leid varebil et par ganger vi trengte det.

(Nei, jeg jobber ikke der, bare veldig fornøyd kunde:) )


#11

liefje sa for siden:

Takk for input.


#12

liefje sa for siden:

Tror jeg var for kresen da jeg sa at det var langt unna. Vi kan så absolutt gå dit de plassene er. Skulle bare ønske det hadde vært enda nærmere. :lat: :p


#13

Lavender sa for siden:

Jeg har brukt Nabobil de siste fire årene. Stort sett leid stor bil til langkjøring, ca 100 milar og har bare gode opplevelser. Men 18 000,- i egenandel er for mye, 0,- egenandelsforsikring er dyrt, reiseforsikringen min dekker kun 8000,-.
Jeg synes at utleiere bør oppgi km stand, det er mange eldre biler og store forskjeller. Jeg var ikke så glad for Peugeot 3008 med 180 000 km kjørt. Den kjørte problemfritt, men det var en slitt bil, med lukt og hundehår.


#14

Olifant sa for siden:

Vi er veldig fornøyd med Bilkollektivet hvor vi har vært medlem i mange år.
Nå bruker vi Bybil en del også på typiske enveis-turer innen deres sone.
Komboen fungerer helt utmerket!


#15

Toffskij sa for siden:

Vel, vår nærmeste oppstillingsplass er nærmere enn (den nå utleide) garasjeplassen vår, for å si det sånn. :knegg:


#16

Tjorven sa for siden:

Det de jeg kjenner sier er at foreløpig er det såpass få brukere at det ikke er noe problem, men de sa jo også at de ikke burde promotere det for mye for ellers ville det ikke være like brukervennlig lenger. Til nå har bilen stått på utsiden butikken når man kommer ut igjen, men det har man ingen garanti for.


#17

Tallulah sa for siden:

Jeg har registrert meg på bybil, men ikke fått testet ennå. De jeg kjenner som bruker det, bruker det omtrent slik man kanskje ville brukt en taxi. Jeg ser at om Hiawata og jeg skal på dagstur til der søsteren min bor, knappe to timer utenfor Oslo, så er dagsleie på bybil billigere enn tur/retur med toget. :gal:

Om jeg skulle brukt den til handling, så tror jeg at jeg hadde planlagt nøye slik at jeg skulle innom en rekke ulike steder den dagen, og at dagsleie evt. kunne måles opp mot hjemkjøring.


#18

Input sa for siden:

Du må hente og levere på faste steder. For oss passer det fint, fordi det ene hente-stedet er ved siden av jobben til mannen.#20

liefje sa for siden:

Er ikke OBOS-medlem, men greit å ha oversikt over alle alternativene her i tråden, så takk skal du ha. :)


#21

Pappalille sa for siden:

Leser jeg det rett om jeg tenker at i Zipcar koster det 600 kroner for en helg med bil, og da er drivstoff inkludert? O.o


#22

Pappalille sa for siden:

Undersøke før man spør. :duh: Jeg har svart meg selv. :knegg:


#23

liefje sa for siden:

Vi prøver Hyre for ett døgn nå i helgen. Ingen års-eller innmeldingsavgift og bra utvalg av biler rett i nærheten her.


#24

liefje sa for siden:

Vi endte opp med Bybil Pluss som passer perfekt for oss som bor sentralt og typisk bare trenger bil for flere kortere strekninger. Vi betaler 1499,- per måned fast og da er bruk av bybilene i 20 timer per måned inkludert. Jeg ser så absolutt at man trenger å bo veldig sentralt for at dette skal funke, særlig fordi man da er rimelig sikret at det til enhver tid er en bil innenfor max 10 minutter gåavstand. Noe mer enn det ville vært upraktisk. Vi elsker at vi kan ta en bil herfra, sette den fra oss et sted, gå en tur hvor vi vil og så plukke opp en ny bil når vi ikke har lyst til å gå lenger. I tillegg er det praktisk til handling og andre småturer, og når man fordeler de 1499 kronene på 20 timer, blir det langt billigere enn trikk etc.


#25

Molly sa for siden:

@liefje er det inkludert redusert egenandel eller kommer det i tillegg hvis man vil ha det?


#26

liefje sa for siden:

[quote=Molly;4835268]@liefje er det inkludert redusert egenandel eller kommer det i tillegg hvis man vil

Nei. Det kommer evt i tillegg


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.