Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Fortell meg om dampovn

#1

Nera sa for siden:

Da vi flyttet i februar, fikk vi integrert dampovn fra Miele med på det nye kjøkkenet. Men hverken de forrige eierne eller vi har prøvd den, og jeg er litt rådvill mtp. hva som er lurt, så da står den der bortimot med plasten intakt.

Hvordan bruker jeg den (sånn bortsett fra å se i bruksanvisningen), og hva er lurt i det daglige? Hva kan den egentlig brukes til?


#2

Pegasus sa for siden:

Vi bruker vår til å dampe fisk og grønnsaker. Og heve gjærdeiger.#4

Rug sa for siden:

Jeg bruker den mest til å steke gjærdeig. Boller og rundstykker har fått en helt ny mening. Ellers er det langsteking av kjøtt og fisk, men også til å sterilisere flasker og glass til matproduksjon. Vi har ikke mikro, så vi varmer rester i den (som da ikke blir tørre eller overkokte).

Bruker den ikke til ting som skal bli sprø, som småkaker eller ting som skal tørkes. Den slipper ikke ut like mye fuktighet som en vanlig ovn.


#5

Smash sa for siden:

Jeg har prøve å steke gjærdeig i min, men har ikke funnet ut hvor varm den skal være og hvor lenge baksten skal stå, så jeg har gitt opp. Men kanskje jeg skal gjøre et forsøk igjen, hvordan gjør du det?


#6

meisje sa for siden:

Jeg bruker min til å dampe poteter og grønnsaker, får fantastiske resultater sammenlignet med å koke i kjele på platetoppen, jeg liker al-dente grønnsaker, og så blir fargen også mye freshere.

Jeg bruker den også til å sterilisere syltetøyglass og lokk.
Den brukes til sois-vide, lage eggerøre/omelett, ris også innimellom. Har dampet fisk også, men vi foretrekker stekt fisk, så det blir sjeldnere.

Har ikke brukt den til å varme opp rester, men det må jeg prøve. Har brukt tine funksjonen, men der foretrekker jeg micro fordi det er raskere.


#7

Rug sa for siden:

Jeg bruker vanlig varme og samme tid, men kjører full damp på. Det hender jeg slår den av mot slutten av stekingen. Da får gjæren bedre tid til å virke, siden overflaten ikke blir hard fullt så fort og baksten kan vokse litt mer. Samtidig bevares fuktigheten.


#8

Geitrams sa for siden:

Er det fulldamp? Jeg bruker vår hovedsakelig til bakst, hevefunksjon og steking av bakst og damping av grønnsaker. Skal innrømme at den ikke har blitt like mye brukt som jeg trodde da vi kjøpte den.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.