Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Å bli syk på valgdagen

#1

Hyacinth sa for siden:

Spør for en venn.

Hvis man blir så syk på valgdagen at man ikke kan komme seg til valglokalet, kan man likevel få stemt? Vet at valgfunksjonærer kan komme hjem til enkelte, men det gjelder muligens ikke hvis man ligger med spysyka...? :sparke:

Jeg ba ba henne uansett undersøke. Skikkelig drit å ikke få stemt!


#2

millact sa for siden:

Tviler på det, men er ikke sikker.

Det har jo vært mulig å forhåndsstemme lenge.


#3

Charlie sa for siden:

De kan komme hjem, men det er i forhåndsstemmeperioden. Her måtte det bestilles innen 3. sept., tror jeg. Men de kan visst komme ut til bilen, om det er aktuelt.


#4

Candy Darling sa for siden:

Jeg tror dette er en tapt sak, altså. H@n skal ha for innsatsen, men jeg hadde satset på at smitten var jevnt fordelt. :iiik:



#6

Niobe sa for siden:

Det er derfor man forhåndsstemmer. :nemlig:


#7

Timar sa for siden:

Jeg har vært vakt i stemmelokale flere ganger, og vi har blitt drillet i å ta i mot stemmer utenfor valglokalet.

Så hvis du kommer deg dit, så bør du være reddet.




#10

Hyacinth sa for siden:

Det gjelder ikke meg, som sagt.

Venninnen min kommer seg ikke til valglokalet. Det kommer ut i begge ender...


#11

Hyacinth sa for siden:

Men man kan jo ikke vite at man skal bli syk på forhånd?


#12

Hyacinth sa for siden:

Å, nå skjønte jeg hva Millact mente. For sikkerhets skyld, liksom?

Må innrømme at det ikke har falt meg inn å stemme på forhånd i tilfelle. :sparke: For meg er det stas og litt høytid over valgdagen. Derfor stemte jeg heller ikke i går, selv om det også var en slags valgdag her.



#14

veobra sa for siden:

Jeg synes også selve valgdagen er stas. Men har valgt å forhåndsstemme flere ganger for å unngå usikkerhet.


#15

millact sa for siden:

Samme her.


#16

Niobe sa for siden:

Nå synes nok ikke jeg at selve valgdagen er så stas (det er jo kø...!), men jeg ville uansett forhåndsstemt. Livet vårt har alltid vært for uforutsigbart til å la være. Det skjedde et år at jeg ikke fikk stemt, og det var jo ikke en god følelse.


#17

veobra sa for siden:

Kø har jeg aldri opplevd i valglokalet, ikke mer enn veldig lite. Jeg har opplevd at det skjedde noe som gjorde det umulig å stemme. Da skulle jeg gjerne ha forhåndsstemt


#18

Hyacinth sa for siden:

Skjønner godt det i for eksempel din situasjon. Det er mange grunner til å forhåndsstemme.

Jeg har aldri vært syk på valgdagen og jeg har kun opplevd kø én gang - i dag!


#19

Malama sa for siden:

Lite kø her

Det er vel ca 1000 personer som kan stemme på skolen her og sist det var kommunevalg gjorde litt over halvparten det. Fordelt på hele dagen.

Når jeg kom i dag var alle avlukkene ledig, mannen måter vente fordi vi hadde med oss to av barna og de fikk ikke bære med inn i avlukket. En annen kom derved mellom oss, men fortsatt ledig å velge i da jeg kom ut så han kunne gå inn. Bitte liten valgkrets.

Også er livet vårt såpass forutsigbart at det føles trygt å vente til valgdagen. Klart, uforutsette ting som omgangssyke kan skje alle. Men det har ikke skjedd hittil så det har jeg ikke tenkt på engang før nå


#20

Filifjonka sa for siden:

Det er jo sånt som skjer, jeg hadde virkelig ikke regnet med at noen kom hjem til meg med valgutstyr om jeg lå hjemme og kastet opp den dagen.

Mulig jeg er rar, men jeg har alltid likt best å forhåndsstemme. Jeg er ikke noe glad i den kø-og-flokk-og-følge-følelsen det er på selve valgdagen. Og får i tillegg litt fnatt av alle som må poengtere på Facebook at de har stemt.


#21

Malama sa for siden:

Fb spurte meg i morges om jeg hadde stemt. Det hadde jeg ikke, men jeg skulle jo så jeg overså den oppfordringen til å skrive noe om det, gitt


#22

Charlie sa for siden:

Et år var det en gammel dame som forhåndsstemte i tilfelle hun døde før valgdagen. Da skulle ihvertfall hun ha gjort sitt. Noe å tenke på, for enhver. :blafre:


#23

Niobe sa for siden:

Trenger ikke være spesielt gammel heller, for å ta sånne forhåndsregler. :rolleyes:


#24

Fluke sa for siden:

Jeg ble sittende på legevakt med syk mor valgdagen for mange år siden og fikk da ikke stemt, og det ergrer meg fremdeles. Så jeg forhåndsstemmer alltid, For man vet aldri hva som skjer. Men for oss er det også en høytidelig ting, og vi tar ned ungene inn i lokalet der vi fårhåndsstemmer og viser dem opplegget og snakker om demokrati og stemmerett og sånt. :jupp:

Svarte visst ikke på hovedinnlegget... Fikk hun stemt?


#25

Hyacinth sa for siden:

Jeg vet ikke, men tviler på det. Har ikke snakket mer med henne, og hun var som sagt såpass syk at hun bare lå til sengs. Så antakelig ikke.


#26

sindrome sa for siden:

Mens jeg synes det er bra at folk poster at de har stemt fordi det viser at de er engasjerte og valgdeltakelsen er jo ikke så høy at det gjør noe.


#27

Tallulah sa for siden:

Ja, det er et poeng. Jeg har vært litt sånn "urk, SoMe-posør"-himlete over alle som har skrevet at de har stemt. Samtidig er det jo en ting det er ekstremt viktig å gå i bresjen for, og være et godt forbilde. Så jeg har sluttet å himle. :nemlig:


#28

Malama sa for siden:

4 av 10 i min kommune stemte ikke. Jeg synes nesten vi som faktisk stemte burde poste det alle som en, og gni inn at ikke en eneste gang skal de andre 4 av 10 klage et glimt over hva kommunepolitikerene gjør eller ikke gjør de neste fire rene, for de gadd ikke engang stemme.

Største parti hadde 30 prosent, men hjemmesitterene var altså 40!


#29

Filifjonka sa for siden:

Det ER veldig mye SoMe-posering. Jeg har endel ekstremtilfeller på vennelista, og har utviklet en nokså kraftig allergi. Er nok derfor det gir seg utslag i en liten irritasjon, også på valgdagen.

Jeg mener også det er ekstremt viktig å bruke stemmeretten sin, og jeg har stemt ved hvert eneste valg siden jeg ble 18. Men ikke på Facebook.


#30

zinatara sa for siden:

Jeg har et par lokalpolitikere på vennelista på facebook og de ga beskjed for et par måneder siden om at det var lov å slumre dem på facebook dersom man ikke var interessert i å høre om valgkamp frem til valget. Det syns jeg var en ryddig måte å gjøre det på.


#31

Tjorven sa for siden:

Jeg forteller at jeg har stemt og jeg forteller om at jeg gir blod. Noen ting er det viktig å fortelle at skal gjøres.


#32

Niobe sa for siden:

Folk kan bare fortelle at de har stemt annethvert år. Det er da bedre enn å høre om den femte gåturen bare siste uka.


#33

Filifjonka sa for siden:

:humre:


#34

Tallulah sa for siden:

Jatakk, jeg vet det. :knegg: Med store illustrasjoner. For oss som blir svimle av synet av blod og sprøyter er valgoppdateringene å foretrekke.


#35

Malama sa for siden:

Jeg sjekker bare inn på blodbanken av og til. Stort sett på vei ut derfra. Sånn, gjort. Følgelig uten illustrasjoner av blod og sprøyter


#36

Magica sa for siden:

Forhåndsstemmer alltid, så slipper jeg å gjøre det akkurat den valgdagen!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.