Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Nett og vannavstøtende vinterparkas?

#1

Nera sa for siden:

Jeg søker erstatter til min trofase North Face Arctic Parka, men vil gjerne ha noe som tåler litt mer fuktighet før den takker for seg. Vinteren i Tromsø er erfaringsmessig oftere våt, og klassiske dunkåper har ofte ytterstoff som ikke takler vann.

Jeg er ganske liten og spebygd (163 cm høy, str 34, XS eller S), og vil helst ha en mest mulig minimalistisk parkas uten sydde kanaler, helst uten pelskant, uten belter, blanke glidelåser osv. Jeg har sett på blant annet merker som Arc'Teryx, Swims, Scandinavian Edition og Norrøna, men jeg er mer forvirret enn noe annet.

Er det noen som har tips til meg?


#2

Tjorven sa for siden:

Jeg har en relativt vannfast vinterkåpe fra Kari Traa; Vangen Parka. Den er i to lag med en tynn boblekåpe innerst og en vannavstøtende ytterjakke. Den er god og varm for Oslovinteren, men jeg er ikke riktig sikker på om den holder i Tromsø.

Men den er i hvert fall ganske nett.#4

Nera sa for siden:

Den har jeg allerede, men jeg er en notorisk frossenpinn, så den bruker jeg mest i overgangssesongene. Ellers tror jeg faktisk Oslovinteren gjerne blir kaldere enn det blir her i Tromsø, men til gjengjeld er det høy luftfuktighet, og ofte veldig surt og sjelden helt vindstille.#6

noen sa for siden:

Jeg er fortsatt strålende fornøyd med min Patagonia 3 in 1 parkas.
www.outnorth.no/patagonia/women-s-tres-3-in-1-parka

Nå har jeg hentet den fram fra skapet og tatt i bruk den ytterste delen som høstjakke. Jeg sper på med dunjakken inni når jeg er fotballforelder. Eneste jeg har å utsette på den, er at den røyter litt dun, men ikke noe stort problem. Den holder når jeg sykler til jobb i -20 på vinteren og tåler høstregn overraskende godt.

Jeg har fått veldig mange positive kommentarer til den. :stolt:


#7

LilleT sa for siden:

Har du funnet en egnet parkas, Nera? Jeg er nemlig på jakt etter noe av det samme som deg, men har ikke klart å finne en jeg er helt fornøyd med.#9

LilleT sa for siden:

Faktisk en av de jeg kjøpte også, bare i gul. Jeg forelsket meg i innerjakka, men ble ikke helt fortrolig med ytterjakka, så den ble returnert. Husker ikke helt hva jeg følte var galt. Den ser jo så utrolig fin ut på modellen på bildet. Etter det har jeg også bestilt og returnert en parkas fra Kari Traa og en allværsjakke fra Aleksander of Norway. Jeg blir så frustrert over at det ikke finnes jakker jeg kan prøve i butikk før jeg bestiller dem, samtidig som jeg er fullstendig klar over at jeg bidrar til netthandel og miljøbelastning ved å returnere selv. :sukk:


#10

Nera sa for siden:

Jeg er spent på hvordan hetten vil fungere når jeg tar den ordentlig i bruk. Jakken ellers synes jeg er fin, men det er litt herk med ermene. Samtidig, neste kandidat opp kostet 7500, og det er over det jeg er villig til å betale for en jakke. Didriksons hadde også en ganske fin vinterparkas som jeg prøvde i svart, men den hadde pelskrage jeg ikke hadde så lyst på, og var litt mer "tradisjonell parkas" i designet.

I tillegg har jeg Kari Traa Vangen til ikke så kalde dager, og North Face Arctic Parka i brunt, så jeg er egentlig greit dekket.

Ang. netthandel endte jeg opp med å kjøpe på nett selv, men jeg sparte 1000 kroner ift. butikkpris, og det er for godt til å la være.


#11

Geitrams sa for siden:

Jeg har kjøpt meg Fleischer Couture Pollux, men den går kanskje ikke under kategorien "nett". Men syns ikke den er mer posete enn NF Arcticparkaen min, den er rett istedet for innsvingt i fasongen.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.