Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ekstern harddisk

#1

millact sa for siden:

Skal kjøpe det mtp å lagre bilder og sikkert noen dokumenter også. Hva bør jeg kjøpe?


#2

Che sa for siden:

I skyløsning eller en faktisk harddisk?


#3

millact sa for siden:

Hva burde jeg ha?


#4

Lhi-My sa for siden:

Sky! En harddisk ødelegges i brann, vannskader eller andre ting. Da kan man også ha automatisk synkronisering av bilder fra telefon osv.


#5

frukt sa for siden:

Jeg har ekstern harddisk og Jottacloud. Harddisken bruker jeg ikke. :nemlig:


#6

Che sa for siden:

Vi har og skyløsning. Jeg har i iCloud + at vi har kjøp skylagringsplass en eller annen plass..


#7

løve70 sa for siden:

Jeg ville ihvertfall gått for en skyløsning. Da tror jeg egentlig ikke du trenger en ekstern harddisk utenom.


#8

star sa for siden:

Hvor stor plass får man kjøpt i skya og til hvilken pris?
Kjenner jeg er skeptisk og har bilder på PC, ekstern hardisk og kopi hos foreldra mine.


#9

Hjertensfryd sa for siden:

Eg hadde og alt liggande på harddisk før. Så oppdaga eg Dropbox. Eller eg fekk Dropbox med då eg kjøpte eit eller anna. Etter det har alt blir lagra der. Bilder på mobilen blir automagisk lasta opp, filer i Dropbox mappa på pc blir lasta opp og synkronisert. Eg har tilgang til heile bildearkivet mitt, kor som helst og når som helst. Og andre ting eg lagrer der.


#10

frukt sa for siden:

Jeg betaler 69 kr måneden for ubegrenset lagring. Men nå leste jeg nettopp at de struper opplasting hastighen hvis du har over 5 terabyte. Men så mye har ikke jeg klart å lagre på alle de årene jeg har hatt abonnement.


#11

millact sa for siden:

Hvilken skyløsning bør jeg velge?


#12

Fakse sa for siden:

Jeg ser etter ny skyløsning nå. En av de tingene jeg vurderer er privacy. Hvor mye kan de snoke i tingene jeg lagrer hos dem? Jeg er ikke interessert i at noen kjører full annsiktsgjennkjenning på bildene av ungene når jeg laster opp, og synes ikke en sky-leverandør skal snoke i hverken data eller metadata. Da koster det naturlig nok litt mer, men det er jeg villig til å betale for ikke å være produktet selv. Jeg har sett på MEGA som et alternativ, og Tresorit. Men nå sier Protonmail at de skal komme med skyløsning, så da avventer jeg litt til den er på plass. Om det hastet (det gjør det ikke for meg, jeg har en midlertidig løsning som funker), ville jeg nok valgt MEGA eller Tresorit. Evt funnet et krypteringsverktøy som funka med hva som helst annet, men det er mer plunder og heft.


#13

mrc sa for siden:

Ja takk, begge deler!
I tillegg til å ha bildene lagret hos f.eks. Jottacloud, vil en anbefaling også være å ha en lokal sikkerhetskopi som oppdateres i ny og ne...


#14

millact sa for siden:

Takk.

Hvilken kjøper jeg da?


#15

mrc sa for siden:

Er ikke akkurat de store forskjellene. Hvis du har en PC/Mac med "tradisjonell USB 3.0", så velg en portabel disk som ikke krever ekstern strømforsyning..

Om du har PC/Mac med USB C-port kan en disk som direkte støtter USB C kanskje være en fordel. Så slipper du i hvert fall overgang/hub på Mac-en.

2 TB-disk koster fra ca. 700 kr (med vanlig USB 3.0). Par hundre ekstra om du skal ha USB C.


#16

Sir Limpalot sa for siden:

Har god erfaring med Seagate Backup Plus Desktop Hub, kommer til å kjøpe flere av den.
God hastighet på USB3 og finnes i en utall størrelser.Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.