Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor strevsomt er det å ha katt?

#1

Tjorven sa for siden:

Verken jeg eller mannen min har noe voldsom interesse for dyrehold, men ungene på 11 og 14 mener noe annet. Og jeg er på glid siden jeg ser at de i større grad klarer å ta ansvar. Noen hund blir det ikke snakk om, men hvor strevsomt er det egentlig å ha katt?


#2

Myria sa for siden:

Vi har alltid hatt katt og jeg synes ikke det er strevsomt i det hele tatt. De klarer seg jo mye selv, går inn og ut av huset som det passer dem osv, men de trenger selvsagt oppmerksomhet, kos og lek. Langhårede katter må gres jevnlig og har du katt som går på do inne må kattedoen rengjøres daglig. Kattene må vaksineres årlig og selvsagt kastreres. Og så må du sørge for kattepass når dere er bortreist. Vi har alliert oss med de nærmeste naboene. De har også katt og vi passer hverandres når vi er bortreist. Veldig greit. :jupp: Har man ikke det finnes det kattepensjonat eller kattepassere som kan komme hjem til dere, men begge er relativt dyre. Generelt er det mye kos og selskap, og lite jobb, med katt. :hjerter:


#3

IzziCreo sa for siden:

Null stress og bare kos. Utenom i ferier. Da må kan skaffe kattevakt eller kjenne til et godt kattepensjonat. Det eneste kjipe av daglige greier er å tømme kattedo. Noen synes det er easypeasy - andre not so much :knegg: Tenker dere innekatt eller utekatt? Bor man i borettslag eller sameier, har de ofte retningslinjer for nettopp katt. I vårt borettslag kan man ikke ha utekatt. Skal dere ha innekatt så vil jeg absolutt anbefale å skaffe to. Da har de godt selskap i hverandre.


#4

Kaija sa for siden:

Følger med i tråden. Eldste og yngste hjemmeboende har slått seg sammen i kattekompaniskap.


#5

Niobe sa for siden:

Lite stress. Vi har innekatt. Han gis mat (kun tørrfôr), kattedoen renses annenhver dag (det tar et minutt, omtrent), og han børstes i ny og ne. Han har aldri gjort fra seg noe annet sted enn doen sin, aldri klort på møbler, men han har faktisk klart å tygge i stykker noen sko. :knegg: Jeg anbefaler fôr og kattesand av god kvalitet. Det har mye å si for trivselen, for alle parter.


#6

frukt sa for siden:

Katt er et av de minst krevende kjæledyrene man kan ha. :jupp:


#7

Madicken sa for siden:

Bare masse kos og null stress, særlig når man har utekatt. Vår pus har katteluke (id-chip i nakken som styrer luka), så da behøver vi kun tenke på mat, vann og kos. I ferier er han enten med oss (på hytta), på kennel eller hjemme alene under tilsyn av nabovenner.


#8

Input sa for siden:

Enig i at det er null stress - forutsatt at dere ikke har langhåret katt. For det er pesete, spesielt om den går ute og drar med seg gress, blader, greiner og gjørme inn. :knegg:

Jeg synes også alle katter må ha tilgang på do inne, for tross i pelsen er katter på ingen måte laget for å være ute i norsk vinter. Katter liker seg best på varme steder, og å tvinge katter til å gå ut for å gå på do synes jeg ikke er ok.

Også enig i at dere bør ha to om dere skal ha innekatt. Og at de må få ordentlig kvalitetsmat.


#9

Lille meg sa for siden:

Til info kan det å ha utekatt gjøre at dine naboer slett ikke setter spesielt stor pris på å få din katts dritt i hagen eller å få drept alle småfuglene som din nabo fortvilt forsøker å hjelpe gjennom vinteren.


#10

Madicken sa for siden:

Vi har tatt vare på kattedoen han hadde før han ble stor nok til å være ute, og denne settes fram dersom det er ekstremt kaldt og/eller veldig mye snø.


#11

vixen sa for siden:

Vi har utekatt og det er null stress. Går inn og ut som hun vil og selv om hun er mer inne på kalde vinterdager vil hun ut på små lufteturer da også. Vi har ikke do inne nå lenger i det hele tatt. De fleste innekatter jeg har møtt har blitt litt rare så ikke alle egner seg til det.


#12

Tjorven sa for siden:

Vi bor i borettslag, så det må være snakk om innekatt. Selv om jeg synes det høres stusselig ut for katten.


#13

Divine sa for siden:

Litt stress når man ikke kan ha katteluke og må slippe katta ut og inn på natta. Vi har for øvrig bare én nabo vi kjenner godt nok til å be om kattepass, så det blir mye kattepensjonat i feriene, noe som er svindyrt. Katta klarte dessuten å skrape opp vårt nye golv til 30 000, så for meg har det vært mentalt pes. Men det er så viktig for mannen å ha katt, at jeg føyer meg.


#14

Divine sa for siden:

Innekatt ville jeg aldri ha hatt, må jeg innrømme.


#15

Input sa for siden:

Så lenge dere har to katter og nok plass er det null stress. Vi har to innekatter som vi tilbød å bli utekatter da vi flyttet til 1. etasje nå, men de ble helt livredde og vil absolutt ikke ut.


#16

Niobe sa for siden:

Vi har innekatt, og valgte en katterase som er godt egnet til det. Han har katteluke ut til balkongen i andre etasje, så han kan lufte seg. Ellers vet han jo ikke om noe annet liv, og innekatter har faktisk bedre helse og lever stort sett mye lenger enn katter som er ute. Vår katt er sunn, glad og i god form, i følge veterinær.


#17

IzziCreo sa for siden:

Da går dere for to. Det er overhodet ikke mer jobb - ok, dobbelt så mye tiss og bæsj - men da får de mye glede av hverandre. Og man kan senke skuldrene litt ift at de kun er inne. Vi konfererte med dyrlege før vi anskaffet oss innekatt husker jeg, og så lenge man la til rette for stimuli, aktivitet, kos, gode sanitærforhold etc. så var det helt fint.


#18

IzziCreo sa for siden:

Jepp, våre to ble 17 og 18 år gamle :hjerter: Dyrlegen var alltid så overrasket over hvor utrolig godt de holdt seg selv som gamle karer :elsker:


#19

Myria sa for siden:

Jeg er enig med Divine og ville heller ikke hatt innekatt. Heller et lykkelig, men muligens litt kortere, uteliv enn å være innestengt. Våre katter har også levd lange liv (den som døde yngst ble 16 år) selv om de har vært utekatter.


#20

amo sa for siden:

I følge fb må det være et slit.:knegg:
Har katten vært borte en time så er det fullt bilde og etterlysning etter eier..ensom pus,har gitt den litt mat,men det ser ikke ut som den har det bra osv.


#21

vixen sa for siden:

Vi bor sånn til at katten har tilgang til kjellerstue om vi er borte. Hun går fremdeles inn og ut så for en helg setter vi bare ut tilstrekkelig mat. På sommeren når vi er bortreist stikker noen innom og mater. Hun er ikke så interessert i annet selskap enn oss så hun kommer aldri for å få selskap når andre er innom. Når vi kommer hjem er hun på plass og møter oss i døra. Innekatt har jo ammet behov for pass når dere er borte. Pensjonat er dyrt.


#22

frukt sa for siden:

Jeg kjenner noen som bor i leilighet i tredje etasje og som har utekatt. Det går visst helt greit, men de må jo gå ned og slippe katten ut og inn så klart. Innekatter har det sikkert bra altså, men jeg har kun hatt utekatt, og tror ikke jeg ville hatt katt om den måtte være inne.


#23

C3PO sa for siden:

Enig med alle de andre. Det var verst med å ha katt var å finne kattepass. Dengangen var det ingen kattepensjonater i Oslo - jeg vet ikke om det har bedret seg. Hvis du bor i borettslag og kommer godt overens med naboene, er det kanskje ikke like problematisk.


#24

Pappalille sa for siden:

Vi bor i blokk, tredje etasje, og har utekatt. Hun har trent opp alle i oppgangen så de slipper henne inn om morgenen, så vi trenger bare åpne døra her oppe hos oss. Vi har hatt en prat med alle naboene våre om pus, og de syntes alle hun er fin og morsom å forholde seg til. Den ene naboen ga henne så mye tunfisk en periode at hun ble tykk. :knegg:

Det er utrolig koselig med pus, men jeg må innrømme at når hun er gammel og dør skal vi ikke ha en til.


#25

Pegasus sa for siden:

Ikke veldig strevsomt. Men noe jobb er det, selvsagt. Mest kos. :hjerter: Vi har to stykker. Husk at katter fort kan bli både femten og tjue år gamle. Svigerfars katt ble 23 år!


#26

sindrome sa for siden:

Jeg synes ikke det er noe strev å ha en katt. To katter var mer strev, mest fordi de ikke var så gode venner. Hvis jeg skulle hatt innekatt så hadde jeg funnet en som allerede var innekatt og som trengte et nytt hjem. Jeg fant en slik på finn.no en gang, og hun ble min pus. FOD lar ikke katter bli adoptert hvis de ikke får være ute og det tenker jeg er en grei regel. Evt få en katt som er voksen og som ikke vil så mye ut. Den ene katten jeg hadde var sånn at hun bare var ute i hagen på sommeren, i pent vær, men ellers ville hun bare være på verandaen der hun ikke kunne gå noe sted, i tillegg til at hun var inne såklart. Hun var egentlig selvvalgt innekatt de siste årene. Ellers må jeg si at jeg synes det er så hyggelig med katt, det er så mye selskap i dem og alle mine katter har vært interessert i meg og mennesker generelt. Anbefaler katt som husdyr på det varmeste :hjerter:


#27

Sonar sa for siden:

Vi skulle ha innekatt. Ble forvert for en oppdretter og avtalen var at hun skulle ha en kull. Men hun ble aldri gravid. Hun er sær, så likte sikkert ikke de utvalgte ;) hun slo seg aldri til ro med bare å være inne, dette til tross for at hun aldri var ute. Det var er strev å holde henne innendørs den perioden hun ikke var kastrert.
Hun fant roen når hun etterhvert fikk gå ut. Nå er det små turer ut, hun trives best inne, men må ha valget formå være fornøyd.


#28

Pesten sa for siden:

Har 2 stk. Bror og søster. Easy peasy med katt. Naboer som mater når vi er på ferie. Katteluke er en fin ting. Eneste aberet er når hankatten drar inn levende «middag» inn katteluka. Stort sett står det fjærkre el mus på menyen.


#29

Drømmedama sa for siden:

Det er veldig koselig å ha katt. Tror nok jeg hadde valgt en katterase som helst skal være inne hvis jeg ikke kunne hatt utekatt.
Vi valgte to pusesøstre for 17 år siden, håpet var jo at de skulle ha glede av hverandre, noe de aldri hadde. De brydde seg ikke om hverandre i det hele tatt. Da den ene pusen vår forsvant for noen år siden, merket vi derfor heller ikke noe på den gjenværende. Men da vi skaffet oss en kattunge, likte hun det absolutt ikke.
Så det er ikke alltid to katter har glede av hverandre altså. Nå har gamlepus flyttet ut sammen med Storesøs og vi har bare nykatten i hus. Det holder i massevis for det er en katt med stor personlighet som elsker menneskene sine men som ikke kan fordra andre katter. Det er en Main Coon og det er en fantastisk katterase, men jeg tør ikke anbefale den som innekatt. De blir ganske digre og vår katt trenger ihvertfall virkelig å komme seg ut og bølle litt i skogen, hadde vært altfor voldsomt å holde ham inne.


#30

Timar sa for siden:

Veldig mye kos og veldig lite jobb. Han får jo mat og vann og slippes inn og ut, og jeg er ute og leter etter ham hvis han ikke dukker opp når jeg forventer det. Men jeg føler ikke at det er jobb, bare omsorg.

Han koster oss en del penger i kattepensjonat i ferier. I helger er han gjerne hjemme alene og så får vi en av naboene til å slippe ham ut søndag morgen. Vår har kattedo inne, men han vil heller gå på do ute.

Jeg hadde nok ikke laget innekatt av en tilfeldig kattunge, så hvis det er eneste mulighet så hadde jeg enten prøvd å få omplassert en voksen innekatt eller lett etter en rase som trives inne.

Katten vår fikk få ut litt da han var rundt 6 måneder, men gikk seg bort og måtte derfor holde inne til han var et år og retningssansen var på plass. Det var et pes, han satt og hylte ved døra hele dagen og prøvde å rømme når noen gikk inn eller ut. Så nei, jeg tror ikke alle katter egner seg som innekatter.


#31

apan sa for siden:

Det er lett og greit å ha katt. Litt styr de første månedene for å unngå at katten stikker ut / venne den til å være ute alene (om det er en utekatt). Ellers lett. Vi har utekatt da, dvs luke. Men det er ikke lov hos dere?

Feriene bør man ha en tanke om.


#32

apan sa for siden:

Timar; stakk ikke katten deres ut/av da jeg kjøpte en prampack av mannen din? Tror det.


#33

nolo sa for siden:

Mye kos og selskap og lite jobb. Jeg ville ikke hatt katt som bare skal være inne, det tenker jeg er et trasig dyreliv, uansett om de lever lengre. Inne får de ikke jakte, snuse og streife.


#34

Niobe sa for siden:

Som sagt, så finnes det katter som er best egnet, og avlet, for inneliv. Vår hadde antagelig ikke holdt et døgn ute på egen hånd. Noe han gir ganske klart uttrykk for de gangene han har havnet ut en liten stund ved feiltagelse. Han oppfører seg som han har overlevd flere uker i villmarken. :knegg: Men jeg hadde nok ikke hatt enslig innekatt om det ikke var for at jeg faktisk er hjemme med han hele tiden. Tydeligvis er jeg tilstrekkelig stimulerende selskap. Vi har mange sammenfallende interesser, som sofasliting.


#35

Inagh sa for siden:

Å ha katt er, nesten, bare kos. Jeg sier nesten, for det er ikke alltid like sjarmerende når dyret finner ut han bare mååååå ha mat klokka fire på natta. (Ja, for man kan bare ikke spise om man kan skimte antydning til bunn i matskåla.) :knegg:

Norsk huskattforening har noen greie tips om innekatt her.

Innekatter trenger tilgang til kattegress, ellers kan det fort gå ut over doruller og diverse kabler og ledninger.


#36

Myria sa for siden:

Haha, er din katt i slekt med min? Hun kan ha massevis av mat i skålen, men om det vises så mye som bittelitt bunn så maser hun etter mer. :lol:


#37

millact sa for siden:

Det er masse kos og glede. Vi hadde hatt katt om ikke yngste var allergisk.

Jeg hadde to innekatter da jeg studerte i USA. Det gikk veldig fint.


#38

Hjertensfryd sa for siden:

Min og er sånn. Og må ha selskap og når han spiser. Han får ikkje så mykje sympati og kos etter å ha hoppa på meg midt på natta. Tullepus. Men eg ville ikkje vert utan han. Og særlig mellomste har stor trøst i han til tider.


#39

rine sa for siden:

Ikke strevsomt å ha katt, men innekatt er ikke greit for katten. :niks:


#40

Neket sa for siden:

Litt opp og ned vil jeg si. Den katten vi har hatt i 11 år har vært null stress. Den kattungen vi har nå derimot. :gal: Han vil ikke spise tørrfôr, vi har prøvd ca alt (tips mottas med takk), og i tillegg hadde han øremidd når han kom, så vi må vaske ørene hand hver dag i en mnd eller noe. Har hatt han i tre uker, og har hatt ca 600% mer stress med han enn vi har hatt med den andre over 11 år.

Men det er mest kos da. Lover.


#41

Pøblis sa for siden:

Der er mye kos med katt :hjerter: og utrolig mye mindre jobb enn hund. Vi var akutte fosterforeldre for en liten kattunge for en liten stund siden. Vi kan jo ikke ha katt med to hunder i hus, så den er sendt videre til noen andre som kan ha henne. Lille tassen på tre måneder gikk på doen sin hver eneste gang hun skulle på do - og syntes vi folka var helt topp. Men hundene var litt skumle, - og hundene vår var VELDIG skeptiske (eller redde, rett og slett).
Når det gjelder ute- kontra innekatt, så er det veldig lurt å tenke litt på naboene når dere bor så tett med folk som dere gjør, Tjorven. Jeg er ikke så veldig glad for at nabokatten ikke har kattedo inne - fordi den er mye ute. Den liker nemlig å gjøre ra seg inne i hagen min, og det er ikke jeg så glad for. Jeg plukker opp avføringen til hundene mine, og er ikke så veldig interessert i å ha kattebæsj i hagen, heller. Naboens katt har skjønt hvor grensene mellom eiendommene går, og den liker godt å sjefe rundt i egen hage og jage skjærer og ligge i epletreet og se ned på mine hunder som løper rundt. Og så liker den å IKKE skite i eget reir - eller egen hage, så den bæsjer litt for mye inne i vår hage. Siden hundene mine synes kattebæsj er en delikatesse og jeg ikke vet hvor nabokatten har bæsjet før hundene mine finner det ut, så synes jeg ikke det er så veldig OK.

De innekattene jeg kjenner, virker som de har det veldig bra. De har klatremøbler og leker og luftemuoligheter og får masse oppmerksomhet.

Jeg skulle gjerne hat katt hvis ikke hunden mine hadde vært så pinglete.


#42

mina sa for siden:

Jeg sier som flertallet: Veldig mye kos og lite strev!

Jeg har hatt katt hele livet unntatt to år på internatskole og noen få veldig korte perioder «mellom katter» (Var litt uheldig med et par i studietida. En forsvant bare og en ble overkjørt).

Kan ikke tenke meg å ikke ha katt, og begynner å grue meg litt for når nåværende pus ikke er blant oss lenger. Hun er 13 år nå. Vi han sønnen hennes også, men han er bare ute fordi mor og sønn går svært dårlig sammen. Han/de har mulighet til å komme seg inn i løa når det er kaldt eller dårlig vær, de har det fint og varmt ved varmtvannstanken i fjøset :)

Vi er heldige som har flere kattematere i nærheten, så vi trenger ikke å bruke kattepensjonat Narvik er borte.

:lol: Sånn er hun her også, kan ikke spise hvis bunnen vises!


#43

Carrera sa for siden:

Jeg tenker at så lenge dere ikke har større interesse for dyrehold, og er redd for hvor mye strev det er, så må dere tenke dere om... Et dyr er et dyr, og det fører med seg både jobb og ansvar. Har man dyr, så kan man ikke bare reise bort en uke, eller en helg for den del. Da MÅ man ha en plan for dyret den tiden man er vekk.

I tillegg kommer viten om utgifter. Ikke bare for mat og nødvendig utstyr, men også veterinær ved sykdom, sterilisering/kastering, noe som jeg mener er en absolutt nødvendighet med katt, etc.

Å ha en katt, eller en hund, eller en kanin, eller what ever, byr på mest kos og gode stunder, men det er strevsomt i forhold til ansvaret. OG, når man som foreldre vurderer å gi etter for ungenes mas, så MÅ man tenke at dette blir MITT ansvar etterhvert. For unger gir ofte blanke etterhvert. Og da kvitter man seg ikke med dyret. Da tar man voksenansvar og tenker at ok, jeg ga etter, så nå må jeg ta støyten. Pluss det økonomiske.

Vi hadde runden her da datteren var 9 år. Hun ønske seg kanin. Far var enig, og litt naiv. Jeg var lenge i tenkeboksen. Men vi gikk for det, etter at jeg hade funnet ut at JEG tar ansvar. Og gud bedre så gled jeg er for at jeg, og da vi, tok denne tenkerunden...

Jenta tok ansvar hun, for all del. Men lite viste vi om at dyret skulle bli nesten 12 år gammel, og at mye derfor falt på oss siden hun skulle på div skoler, etc, hvor da dyret ikke kunne være med. Med da påfølgende styr for å finne pass i ferier, og ikke minst utgifter i den sammenheng.

Og utgifter...En kanin til snaue 1000 lappen i innkjøp, da inkl bur og utstyr...Billig, ikke sant? Vel, gjentatte tannbehandlinger i narkose, som en tamkanin ofte trenger, kastering, sykdomstilfeller etc...og til sist et akutt besøk hos dyrlegevakt, sent på kveld en helgedag, pga dødssykt dyr... Kan vel si at kilosprisen på den kaninen sammenlagt er en velslipt diamant verdt...

Men for oss...alt verdt det. Både i tid, planlegging og flere titalls tusen kroner. Men det er ting man MÅ være klar over. En katt får man gratis, og det er sååå enkelt, for en katt klarer seg selv... Men det er ikke sånn. Langt i fra.

Og er man skeptisk, og ikke dyreglade mennesker, så finn på noe annet.


#44

Fløyel sa for siden:

Ragdoll katter er vakre :hjerter: og de kan fint være inne.


#45

Input sa for siden:

Å ha kattunge er ganske jævlig. Det er som å ha en baby med enorm bevegelsesradius. :sparke: Det blir bedre når den blir eldre og når den blir kastrert. Vi angret oppriktig på den første katten vi fikk, fordi hun var så slitsom som kattunge. Men nå er hun verdens fineste og roligste.


#46

Timar sa for siden:

Høres svært sannsynlig ut, hvis dette var i 2016. Det var virkelig en utfordring å holde ham inne. Og det måtte vi for å holde ham i live. Han løp rett ut i veien hvis han slapp ut første året. Nå går han ikke i nærheten av veien lenger, men nøyer seg med å henge oppe i smågata her og sjarmere alle som passerer. :hjerter:


#47

Tjorven sa for siden:

Hvis det skulle skje, så kommer vi nok til å få en voksen katt fra dyrebeskyttelsen.


#48

Pelen sa for siden:

Godtar de hjem der katten bare kan være inne?

#49

frukt sa for siden:

Det må ikke være det. Anakin, kattungen jeg adopterte mens vi bodde i England, var bare helt herlig. Fantastisk med barna, de var tre når vi fikk ham, kosete, leken og nysgjerrig. :hjerter:


#50

frukt sa for siden:

Noen katter må være inni fordi de har FIV, og jeg har sett at de skriver om noen katter at de kan være innekatter. :ja:


#51

Niobe sa for siden:

Det var aldri noe pes å ha kattunge. Vår katt har alltid vært rolig. Jeg leste om klatring i gardiner og rasering av potteplanter, så jeg stilte forberedt og innstilt på mayhem. Men han har i grunn aldri laget trøbbel. Han har alltid hatt stort klatre/klorestativ, og han har aldri klort eller klatret på noe annet. Han er ingen daredevil, for å si det sånn. :knegg: Han har dog tygget på noen skosåler.


#52

Elisabet sa for siden:

Dere får nok ikke adoptere fra Dyrebeskyttelsen om dere skal ha innekatt. Men det finner jo mange andre omplasseringskatter også. Og det må jo være en katt som har vært innekatt før også.

Katter er herlige dyr, og hadde en katt tidligere som bare kom på trappa vår og vi fant eieren etter 3 uker og de ville ikke ha den tilbake siden den bare stakk av og de ville ha den som innekatt, noe den ikke trivdes som. Men den ble borte i skogen etter noen år dessverre og vi vet ikke helt hva som skjedde, men den hadde et veldig lykkelig liv hos oss noen år. :hjerter:

Vurderer veldig sterkt katt igjen, og kattunger er søte, men heller nok mer mot å skaffe en som er 1-3 år sånn at den har litt babynykker vekk, og ikke må være så lenge inne før den kan gå ut en tur. Men nå renoverer vi hus, så vet ikke om vi kan ha katteluke når vi bygger tett hus med ventilasjon? Og er opptatt av hvor vi skaffer oss katten, for alt for mange som avler unger uten å kunne ta vare på dem og uten å tenke på konsekvensene. Så alle katter bør kastreres. Er alt for mange som ikke blir det uansett dessverre. Lite jobb med katt, og det er derfor jeg vil ha det. To i familien vil ha hund, men det er for mye jobb og binding for meg. En blir bundet av katt også, men kan enkelt være borte en helg ved at noen bare er innom en gang på lørdagen i helgen. Og en må ikke forte seg hjem fra jobb for å lufte katten sånn som med hund.


#53

Niobe sa for siden:

Noen ganger står det spesifikt at katten bør/skal være innekatt.


#54

Pelen sa for siden:

Når jeg hadde katt så var de veldig greie som kattunger. Jeg hadde Hellig Birma. Jeg lengter veldig etter katt, men jeg var veldig allergisk mot mine (fikk astma) og i tillegg nekter mannen.


#55

Elisabet sa for siden:

Jeg får lov til å få katt i hus så lenge jeg passer på den. Og ungene vil også gjerne ha katt. Vurderer faktisk 2 katter om vi først skal ha. Kjæresten vil ha hund, men har ikke tid til deg, og jeg er ikke villig til å ta jobben med en hund morgen og kveld annet enn om han er bortreist en helg eller noe sånt. Ikke det daglige ansvaret. Men selv om jeg skaffer katt, så kan det jo gå med hund senere om han har tid og lyst til det da uansett.

Er en på jobben til kjæresten som har kattungekull nå. De er ikke vaksinert eller noe, så må fikse alt selv etterpå, og han burde absolutt ikke avlet kattunger, men vurderer sterkt å kjøpe de to han har igjen (han har gått veldig ned på pris siden han ikke blir kvitt dem). 2 er reservert og 2 igjen, men om jeg skal ha dem så tenker jeg å sette som krav at han kastrerer katten sin med det jeg betaler for kattungene. Eller at jeg betaler litt mer mot at han kastrerer den.


#56

Pelen sa for siden:

Det er en bra deal, Elisabet.


#57

Neket sa for siden:

Ser jeg var litt i overkant negativ, jeg syns egentlig kattunge er kos altså. De andre vi har hatt har bare vært morsomme kattunger, er bare denne siste som er litt pes. :humre: Men mest kos da.


#58

Charlie sa for siden:

Katter kan drepe alt som er av fugleunger, BTDT (ikke vår katt, en vi passet). Ikke mye kult med fuglelik overalt, den dro også inn en svær skjæreunge som i dødsangst dreit overalt. Vi satte bjelle på katten, foråsiresånn, for å gi de stakkars birdsa en sjanse. Det hjalp, faktisk.

Vet en som parkerte katteluka fordi katta dro inn mus, men siden katten var god og mett var de ikke døde. :knegg: Lykke til med flere kjæledyr. :blafre:

Tenker at de voksne må ha lyst på dyr. Det er de voksne som har ansvaret og utgiftene. Man må være forberedt på litt utgifter til veterinær og bør tegne forsikring. Kastrering og chip uansett kjønn. Veldig mange katter blir "borte", men mange blir også funnet, og har skjønt at chip-avlesere er det mange som har, så er katten chippet øker det sannsynligheten betydelig for at man får beskjed, enten katten har søkt tilhold hos noen med bedre servering eller har fått problemer. Så invester i det.


#59

frukt sa for siden:

Chip er lurt, ja. Selvom katten skal være inne for selv innekatter stikker av.


#60

zinatara sa for siden:

Vi har tre katter og jeg syns ikke det er så veldig stress. Men det er en langvarig forpliktelse, vår eldste katt er nå 16 år gammel. Så du binder deg til å ha katt lenge etter at ungene er ute av redet.

Vi har gjort en del ting for å unngå for mye stress. Vi har katteluke med chiplås slik at de kan gå ut og inn som de vil, kastrert for å slippe kattunger, vi har forsikret de to yngste (Den eldste er såpass gammel at det ville kostet en formue å forsikre nå og vi tenker at hun uansett er såpass skral at dersom noe skulle skje er det kanskje like greit at hun slipper mer.) og vi bruker litt ekstra penger på høykvalitetsfõr og god kattesand.

Nå har jeg alltid vært glad i katter, men jeg ser også at ungene har stor glede av dem. De er artige å se på og de er gode å kose med. Og de er til stor trøst når man har en dårlig dag og de kommer og ligger på fanget ditt for å få kos. Jeg kan selv huske som tenåring at jeg var trist og jeg følte at kattene kunne føle at jeg trengte trøst. Det ser jeg på som en stor verdi, det å kunne føle seg mindre alene, selv når man går igjennom ting som kanskje ikke er så lett å dele med andre. Men det er jo også litt kjipe ting, som at de noen ganger fanger smådyr og tar med inn, de kan få negativ atferd som å markere inne dersom de er stresset, du må ha kattepass i ferier og de trenger jo sosialisering for å bli fine kjæledyr. Om man bor på en veldig traffikert plass må det også vurderes om det er verdt å ha utekatter i forhold til risiko for påkjørsel.


#61

Lorien sa for siden:

Veldig lite stress. Stort sett kun mat 1-2 ganger daglig (hvis du gir våtfôr, tørrfor kan gjerne stå framme hele døgnet så katten har fri tilgang) Så lenge den går på do inne er det tømming av dokasse en gang daglig, det tar et par minutter. Anbefaler å bruke litt penger på tørrfor av høy kvalitet (mindre bæsj) og kattesand av god kvalitet (mindre lukt og mindre svinn).


#62

frukt sa for siden:

Jeg vil bare slå et slag for rå kattemat. :jupp: Vom har det. Mange veterinærer mener at katter helst bør spise rått kjøtt, og ihvertfall ikke tørrfor. Fra naturens side er de ikke skapt for å drikke mye da de får mye væske fra maten. Når de spiser tørrfor må de drikke mye vann, og det er visstnok en av årsakene til at de ofte får problemer med nyrene. I tillegg kan de få diabetes også.

Jeg er ingen ekspert altså, jeg har bare lest mye om dette, og det virker veldig logisk synes jeg. Kattene vi hadde i England fikk rå mat, og det var veldig lite stress altså.


#63

Macky sa for siden:

Vi fikk oss katt for ett år siden, har barn på samme alder som deg. De storkoser seg med katten. Vår katt er frivillig innekatt, hun er ganske redd alt som beveger seg ute, om det har noe med at der er veldig mye katter i vår gate og at hun har fått med seg alle fightene som er mellom de andre kattene vites ikke, men hun går ut på terrassen når hun føler for det. Ellers så vil hun helst være rundt oss. Trenger kos, mat og rens av do ellers ingen jobb. Jeg jobber kun 50% og ungene kommer hjem senest kl 14.00, og jeg opplever at hun sover store deler av dagen, så er hun klar for lek når ungene kommer hjem ☺️


#64

veobra sa for siden:

Selv jeg som ikke er så glad i dyr får jo nesten lyst på katt av en tråd som denne. :hjerter:


#65

Tjorven sa for siden:

Jeg er heller ikke sånn overvettes glad i dyr, men denne tråden har jo ikke akkurat skremt meg ytterligere.

Snuppa kom i går og informerte om at hun hadde startet på ønskelista til jul, og at det stod katt aller øverst. Som om hun visste at jeg hadde startet denne tråden.


#66

Maverick sa for siden:

Ja, vi er vel ikke på lukket forum her.


#67

Tjorven sa for siden:

Det vil overraske meg veldig om hun bruker av sin dyrebare internettid på å stalke sin gamle mor på forum. Det finnes jo alltid en snap man må svare på.


#68

Maverick sa for siden:

Det ville overrasket meg null og niks om gutta mine oppdaterte seg på hva sin mor fablet om på forumet de har vokst opp med. :knegg:

(Jeg vil også ha katt.)


#69

Floksa sa for siden:

Vi har katt. Han bor i fjøset på grunn av allergi. Han får en pose tørrfôr av gangen. Utover å huske å kjøpe ny pose i ny og ne er jobben med å ha han å kose med han når han ønsker det :love:


#70

Pasta sa for siden:

Vi er fosterhjem for en katt for tiden. Før hadde vi tre katter samtidig.
Jeg syns det er litt strevsomt, men det kan handle om at jeg er litt for forsiktig.
Jeg liker ikke at katten er alene en helg når vi reiser bort. Da må jeg finne noen som kan se til at alt er ok. Vi har ikke kattedør, og vi bor i et ganske tett nabolag. Det er liksom ikke egnet å ha henne bare inne eller bare ute en hel helg.
Også er det mye hår. Jeg har testet ulike typer for, men finner ikke noe som passer vårt fosterbarn perfekt.


#71

kamp sa for siden:

Jeg er veldig glad i disse hanskene www.ebay.com/itm/Pet-Hair-Remover-Glove-Brush-Dog-Cat-Grooming-Massage-Soft-Bath-Shedding-Glove/264254039419?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2057872.m2749.l2649
Tar mye hår


#72

zinatara sa for siden:

Jeg syns sånne kardebørster fungerer bra, jeg børster kattene omtrent en gang i uken med dem og får en god klump hver gang. Har lurt litt på furminator, men de koster jo litt.

Jeg syns det er nok hår overalt av korthårede katter, så for meg har det ikke vært aktuelt med langhåret katt.


#73

Inagh sa for siden:

Skulle jeg hatt innekatt, ville jeg definitivt gått for en korthåra en. Jeg to pelsbeist, han ene er vel egentlig en sau mer enn en katt, da han har ull og ikke pels, men steike, de røyter så jeg holder på å bli tullete. Det er kattehår over alt, og det til tross for at de går inn og ut som de sjøl vil gjennom katteluka i bakdøra. :gal:


#74

Floksa sa for siden:

Det er bra du synes for det er ikke lov å reise fra uten tilsyn

www.mattilsynet.no/om_mattilsynet/gjeldende_regelverk/veiledere/tilsynsveileder__katt.16905/binary/Tilsynsveileder%20-%20katt


#75

Carrera sa for siden:

Nemlig.

Dog en lov jeg synes er litt i grenseland, i noen tilfeller. En katt klarer seg fint gjennom ei helg, om den har tilgang til mat og vann, og inne eller ute, som den selv vil. Der ser jeg ikke problemet.

Jeg kjenner folk som alltid har hatt garasjen som innepunkt for kattene på natten. Kattene er inne i huset på dagtid, når de vil, så klart, men montert katteluke i garasjen, om de vil søke ly for vær og vind, eller ha mat/drikke på natta. Og for en helg, så etterlater de kattene hjemme, med masse mat og vann i garasjen. Null problem, da de gjerne knapt ser kattene uansett på et par dager.

Vi har også etterlatt kaninen her for ei helg. Innekanin, som både var vant med å leve i buret, samt være endel fri når vi er hjemme. Pøser på i buret med både vann og høy, og null problem, og ikke den store forandringen for dyret, i snitt.

I følge loven så er det ikke innafor, men det gjelder å se på de rutiner dyret har, tenker jeg.

Datteren har katt nå, og hun etterlater ikke den for ei helg, når hun skal hjem hit. Ja, det betyr 12 mil i bil, bilsjuke og påfølgende dusj for katta, men den er ikke vant med å være alene, og er veldig avhengig av eier. Så det kommer an på individet.


#76

Bobbelur sa for siden:

Anbefaler veldig voksen katt fra dyrebeskyttelsen. Jeg vet at dyrebeskyttelsen i Tromsø ikke avliver katter med FIV og de adopteres ut fra at de er innekatter resten av livet.
Send Flubby en pm på Facebook (hun er jo så sjelden her) og spør? Dersom de har katter inne som passer for dere så god det som regel greit å få transporert pusen med fly, bare man er tålmodig. :nemlig:

Hadde jeg hatt mulighet så hadde jeg nok vurdert katt jeg også. Men med studier og masse katter i nabolaget så vil det ikke være rettferdig for katten å havne her. Og jeg hadde vurdert en av de eldre kattene som alle andre gjør forbi når de skal adoptere.


#77

Floksa sa for siden:

Poenget med at de skal ha ettersyn er ikke at de ikke greier seg alene, men at noe kan skje. De kan bli syke eller skade seg. Da skal de ikke være uten tilsyn over flere dager.


#78

Niobe sa for siden:

Det hender vi er borte fra fredag (kveld) til søndag. Da er det ikke alltid katten har mer tilsyn enn at naboen gir ham mat på lørdagen. Men da går det jo ingen hele døgn uten at noen ser ham, så jeg synes det er ok.


#79

tinkadott sa for siden:

Kos å ha katt, veldig lite jobb. Vi har valp på 16 uker nå, det er betraktelig myyyye mer jobb. :nemlig: :knegg:


#80

Pamina sa for siden:

Maine Coone katter skal være inne, og godtar turer i bånd og kan bruke kasse inne. De er utrolig fine og over gjennomstittet søte.


#81

frukt sa for siden:

Skal være inne? Fordi? De er jo som skapt for norske forhold.


#82

Niobe sa for siden:

Og de er jo digre..!


#83

Pamina sa for siden:

Den fungerer godt som innekatt fordi den er så sosial og digger å være med familien sin. De er sånne som kommer løpende når man kommer hjem digger å gå turer som om de var hunder.


#84

Niobe sa for siden:

Det gjør Hellig Birma’en også. Og de er halvparten så store. anbefales



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.