Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ebay og frakt

#1

Bergensis sa for siden:

Nokon som veit kvifor frakten frå Ebay ol. har blitt så himla dyr. Den er i mange tilfeller tredobla. :confused: Mobildekselet kostar 25 kroner, og frakten blir på 180 kroner.


#2

star sa for siden:

Selgeren er ikke i USA da? Er jo sinnsvak porto derfra. Har akkurat kjøpt flere ting til gratis porto. Maks var vel 30,-


#3

Bergensis sa for siden:

Joda, det kan nok stemme. Men det har ikkje vore sånn før, som eg kan hugse.


#4

Nenne sa for siden:

Det kommer an på om de er i ett eller annet internasjonalt forsendelsessystem eller ikke. Jeg husker ikke hva det heter, men de regner da automatisk ut om det blir moms og toll og alt det der. Selv om det ikke blir hverken moms eller toll er det fortsatt veldig mye dyrere å bruke det systemet. Så jeg styrer ofte klar av selgere som skriver at de bruker dette.


#5

zinatara sa for siden:

Det er jo til en viss grad selger som bestemmer porto på ebay. Fra USA er porto nokså høy ja og iallefall dersom det selges igjennom ebay sitt system. Da betaler du innenlandsporto til selger som sender det til et varehus der det blir adressert om og du betaler for denne omadresseringen, porto og evt. fortolling og momsutgifter. Da blir det veldig dyrt for småting, men kan lønne seg når man bestiller dyrere ting og man slipper postens fortollingsgebyr.

Man kan sortere på pris+porto i søkeresultatene dersom man ønsker å finne noe som har lav porto.


#6

Pøblis sa for siden:

Jeg handler ikke fra USA på eBay lenger - portokostnadene er helt sinnsyke.
Fra østen er det vanligvis ganske rimelig fortsatt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.