Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Pynter du til advent?

#1

Røverdatter sa for siden:

Jeg gjør det. Fra første desember til lillejulaften pynter jeg huset med lilla lys, gullstjerner og to lilla duker som jeg elsker. Den ene har jeg sydd selv og det er det fineste jeg noengang har sydd. Jeg er veldig glad i lilla, så adventsfargen liker jeg. Det er ikke mye pynt det er snakk om altså, jeg har ikke kassevis med adventspynt, bare litt for å markere ventetiden.


#2

Blå sa for siden:

Ikke med annet enn adventstake og adventskalender (og så prøver vi å ha det litt ryddigere enn til vanlig :sparke:).

Jeg finner derimot frem julebøker. Vi har to bokser med bøker, tegneserier og filmer med "julete" innhold. Disse har vi bare fremme i adventen og julen og rydder dem vekk igjen med julepynten. På den måten kommer julestemningen med bøkene.


#3

Alfa sa for siden:

Eg pyntar med adventsstjerne i vindauget og lilla lys. Kanskje skal eg driste meg til lilla linløparar i år?


#4

Fibi sa for siden:

Stjerne i vinduet, og adventsstake på bordet kommer frem første søndag i advent. Jeg har ikke så mye annen julepynt, men tar nok frem noen nisser også.


#5

Isolde sa for siden:

Lys i vindu og adventstake ( som vi glemmer å tenne på søndagene)


#6

nolo sa for siden:

Ja, vi har adventsstake. Og så har vi adentslys i vinduet, og alle lysene vi brenner er lilla.:) På kjøkkenet henger adventskalenderen, og som Blå, så finner vi frem julebøker og julefilmer.


#7

Candy Darling sa for siden:

Næsj.

Forresten har jeg en betongadventsstake. :gruble: Kanskje jeg skal ta den frem? Sneipen begynner å ha glede av å glede seg til jul etter hvert.


#8

Søster sa for siden:

Nei. Vi har ikke egentlig noen tradisjoner på julepynting forövrig heller. Men jeg vil tro det titter fram noen gullelefanter og röde kinesiske lykter utover i desember. Men jeg kan ikke stole på at jeg får tatt ned eventuell adventspynt, og satt fram julepynt i tide, så det holder med julegreiene..
Jo jeg skal kjöpe et sånt lys som teller ned desember, det er vel adventspynt?


#9

syllan sa for siden:

Jeg kjører Rødt fra 1 desember:D Ikke noe lilla her i huset..
Adventsstaken har hvite lys:)


#10

Line* sa for siden:

Fra 1. desember er det jul i vinduene, og lilla lys blir det i år. :)


#11

Røverdatter sa for siden:

Åja, det gjør jeg også. Både bøker og blader. Jeg har en arkivboks hvor jeg har samlet jule-Donald fra jeg var barn og til nå. Og så har jeg en utgave av Tante Pose som oldemor fikk til morsdagen i 1942. :hjerter:


#12

Alexy sa for siden:

Ja, jeg pynter til advent. Da kommer adventssaken og stjernene(ja, har fler) i plexiglass frem. I tillegg pynter jeg kjøkkenet julerødt, med gardiner og duker. Og henger opp pynt ute, lys rundt døra og en lyskrans.


#13

lille my sa for siden:

Jeg pynter til 1 søndag i advent.
Opp med julestjerner og adventstakene i vinduene og lilla ls og duker på bordene.
Og så har jeg noen nisser fremme da:D.

Å kjenner jeg gleder meg:).


#14

Søster sa for siden:

Min pappa spiller Elvis' julealbum på grammofon hele desember.


#15

Maz sa for siden:

Adventstjerner og noen lilla lys blandt annet i adventstaken. Også en lilla konle greie som Mazungen har laget.

Jeg boikotter de såkalte adventstakene som folk har i vinduene da jeg ener de ikke har noe med advent å gjøre.


#16

Dixie Diner sa for siden:

Jeg tenker vel ikke så mye på advent annet enn at jeg tenner et lys hver søndag. Ellers betyr tiden fra 1. - 24. desember kun førjulstid for meg. Jeg ELSKER den tiden og gleder meg ihjel til 1. desember hvert år for da kommer all pynten opp. Juletreet venter jeg med til ca. 10-15. desember, ikke lenger. Vil nyte det lengst mulig!

Maz: mener du de trekantede stakene folk har i vinduene? Jeg elsker dem, men ser ikke på dem som adventsstaker, men jule-lysestaker. De betyr kun jul for meg, og jeg synes det er såå nydelig når folk pynter med disse i vinduene sine. :rørt:


#17

Dixie Diner sa for siden:

Jeg er forrresten litt usikker på dette med advent og førjulstid. Jeg er jo ikke kristen, og har dermed ikke noe forhold til advent. Jeg synes det er koselig, tenner lys hver søndag osv, men jeg bruker aldri ordet advent. Jeg sier julekalender, julelys, førjulstid. For meg handler det kun om jul, ikke noen ventetid på Jesus eller noe sånt. :blånn:


#18

Maya80 sa for siden:

Ja pynter litt til advent ja.


#19

Maz sa for siden:

Jepp jeg mener dem, jeg synes de er grusomme (ja til og med Harry). 7 eller 9 armede lysestaker og lys på den måten er jo religiøst det også, men for meg kobles det mere mot Hannukka. Ikke at jeg har noe imot å markere det, men da bør det være bevisst.


#20

Dixie Diner sa for siden:

Men har de egentlig noe å gjøre med advent nå da? Folk flest forbinder dem jo bare med jul, ikke noe annet. Jeg synes de er harry på en søt måte, og jeg synes ikke det er jul uten dem. Trist førjulstid helt uten julelysestaker i folks vinduer. :sukk:
Jeg mener, alt er jo uansett blitt kommersielt i julen, ingen tenker på budskap og sånt lenger, synes jeg. Ikke jeg heller, for meg handler det kun om tradisjoner og kos.


#21

Røverdatter sa for siden:

For meg handler det om å vente på jul, og ikke Jesus. :fnise:

Mange av juletradisjonene mine er knyttet opp mot den tradisjonelle, kristne julefeiringen. For meg er det uproblematisk. Jeg tenker at det er den måten jeg er "opplært" til å feire jul på, og at det er en del av den kulturen og det samfunnet jeg er vokst opp i og som jeg lever i. Jeg ønsker å videreføre tradisjonen "julefeiring" selv om jeg ikke feirer jul på grunnlag av religiøs overbevisning. Vi toner ned hele den biten som handler om tro på Gud og snakker ikke om at Jesus skal komme. Men jeg kan godt lese juleevangeliet fordi det er en fortelling som hører med til julen. Og det er en fin fortelling selv om jeg ikke tror på det den forteller. Litt som Tre nøtter til askepott og Snekker Andersen og julenissen.


#22

Dixie Diner sa for siden:

Sånn er det her også. Det er derfor jeg ikke gidder å henge meg opp i symboler og slikt, jeg bruker det som føles tradisjonsrikt og riktig for meg og min familie, samme hva det står for, og jeg bruker som regel heller ikke ordet advent siden jeg ikke er religiøs. :)


#23

syllan sa for siden:

Enig i alt Iset skriver..:ja:


#24

Røverdatter sa for siden:

Hmpf! :snurt:

Jeg har lært at advent betyr ventetid, og da forbeholder jeg meg retten å vente på jul. Selv om alle andre nå måtte gå rundt å vente på Jesus.


#25

Dixie Diner sa for siden:

Ja, jeg venter også på julen, men advent betyr vel egentlig å vente på Jesus? Folk får jo bruke hvilket ord de vil hehe, men når folk sier "det heter ikke julekalender, det heter adventskalender" osv, så sier jeg at jeg ikke vil kalle det det siden jeg føler det blir for religiøst. For meg handler det jo om JUL, og da er det mer naturlig å bruke feks. julekalender og julepynt. Jeg kaller det førjulstid i stedet for advent, men jeg sier jo ikke "1. søndag i førjulstid" altså. :knegg:


#26

Røverdatter sa for siden:

Hvis du ikke er mer konsekvent enn som så, så kan du bare holde kjeft. :knegg:


#27

Anne sa for siden:

Vi lager jul i huset 1.desember, nyter det hele desember. Juletreet blir pyntet lille julaften.


#28

Hippie sa for siden:

Jeg pynter med adventstake på bordet, stjerne og 7-armet lysestake i vinduet.

SKal kjøpe inn et par amyrillis også. Det er liksom advents- og juleblomsten for meg.


#29

Dixie Diner sa for siden:

:kaldkvele:


#30

Susse sa for siden:

Jeg julepynter 1. desember jeg. Lilla passer ikke inn i fargene hos oss, særlig ikke i stua. Advent og juletida hos oss går i gull og hvitt.


#31

Chanett sa for siden:

Jeg skrev adventsliste mens jeg satt tentamensvakt i dag. Hvite kubbelys i bøtter og spann, rosa og hvite svibler, grønn mose og ei kurv full av utstyr til å lage julegaver. Vi venter på Jesus og selvsagt på en lang friperiode for hele familien.


#32

Go\jenta sa for siden:

Pynter 1.desember med julekrybbe, adventsstjerne, adventsstake, noen nisser, noen duker o.l. Også skal selvfølgelig julekalenderen henges opp.

Nyyter hele desember!:)


#33

Misteri sa for siden:

Adventstaker, nisser og snømennlys i barna sine rom også nissefamilen mamma har strikker til oss. Har også litt lys på huset (tearassen) en sånn lenke. Også lys i en busk.


#34

Hyacinth sa for siden:

Signerer. Jeg liker ikke lilla.


#35

Dixie Diner sa for siden:

Tenk, det er bare litt over en uke igjen til 1. desember. Jeg gleder meg som en liten unge! :rørt:


#36

Selma sa for siden:

Jeg er ikke så veldig glad i lilla, så jeg bruker hvite kubbelys i adventsstaken, dvs adventsstaken er et lysbrett med kubbelys og litt pynt. I fjor overtalte ungene meg til å kjøpe to lilla blomsterpotter. Oppi de har jeg hvite amaryllis. Ellers så har vi et stort lysende Ikea-hjerte i stuevinduet og masse telys/kubbelys.

På kjøkkene tar jeg fram litt av det røde allerede til advent. Julegardinene kommer fram og jeg har planer om å kjøpe med frokostservise med julemotiv (dette bør jeg kanskje bekjenne i harry-tråden??). Nisser og annen julepynt tas ikke fram før lillejulaften


#37

Ekorn sa for siden:

Nei. Jeg er ikke kristen. Mulig jeg kansje kjøper en sånn rød blomst, hvem vet. Men det er "julete" ikke kristent.


#38

Carrera sa for siden:

Pynter litt i adventstiden ja. Henger opp julestjernene og et julelys, og adventstaken. Jeg setter også frem nisseparet mitt 1. desember, for jeg synes det er altfor kort tid å ha dem fremme bare i selve jula.


#39

Hyacinth sa for siden:

Jeg pynter i huset mitt hele året, jeg, uavhengig av tro og religion. Også i adventstiden.


#40

Skilpadda sa for siden:

Nei, vi har ingen adventspynt. Men poden får adventskalender, da.


#41

Stellebord sa for siden:

Vi har en kjempefin papirstjerne med lys som vi skal ha i vinduet. Prøvde meg noen år uten, men femåringen var ikke helt enig. Og det er greit. Da blir det stjerne. Ellers tar vi fram julebøkene og julemusikken. Og har svibler og amaryllis og ekstra mye stearinlys. Og vi er ikke kristne.


#42

SmarteSmelt sa for siden:

Adventsstake og adventskalendere.
Det går kanskje under kategorien "pynt".


#43

Ekorn sa for siden:

Det gjør da jeg også, men jeg pynter ikke ekstra fordi det er advent. Jeg synes det blir helt feil av meg som ikke er kristen og pynte med lilla pynt.


#44

konemor sa for siden:

Pynter i huset rundt 1.des, men da er det julerødt so teller. Har aldri vært så opptatt av lilla lys, men liker å ha huset "julepyntet" i desember (slik jeg kan ta den vekk rett over nyttår for da er jeg i "vår" modus).

Forstod ikke heilt den "vente på Jesus"-delen av diskusjonen.
Mann går vel ikke rundt og venter på Jesus i adventstiden eller?
At mann venter på å få feire "bursdagen" blir vel heller litt mer rett.


#45

Ru sa for siden:

Signerer. Bortsett fra at jeg ikke har laget liste. :knegg:


#46

Selma sa for siden:

Jeg har tyvstartet :flau: Jeg har rundvasket kjøkkenet i dag og når jeg først hadde tatt ned de vanlige gardinene og vasket vinduene, så hengte jeg like godt opp julegardinene med det samme. Skylder på at vi skal bort neste helg, så da er det greit å ha det gjort :)


#47

Chanett sa for siden:

Jeg har tjuvsatrtet. Nå står det to hvite svibler i svibelglass på bordet, hvite kubbelys i kakeformer og appelsin med nellikspiker. det lukter nydelig. Og ungene har handlet seg hvite adventstaker til sine vinduer. De er også tent.


#48

Dixie Diner sa for siden:

Jeg også, på en måte. Kjøpte adventstake i dag, sånn rund fin greie med plass til fire lys i, og har satt den på bordet med fire lilla lys. Tenner dem jo ikke før om en uke da.

På lørdag blir det skikkelig julepynting her i heimen, gleder meg VILT! Jeg skal sende mann og barn ut, sette på julemusikk, vaske og rydde og pynte flott til de kommer hjem igjen. :D


#49

Libra sa for siden:

Ja det gjør jeg. Julegardinene henges opp til første søndag i advent, ellers er det lille duker, lys og forskjellige adventslys i vinduene. Har flere lysbeholdere som er lilla og kun brukes i adventstiden og en del annet lilla pynt. Finner det frem til advent og det pakkes vekk når jeg skal julepynte.


#50

Hønni sa for siden:

Jeg henger opp de to store, hvite papirstjernene mine i vinduene og en lager adventskrans med lys som henger fra taket i røde bånd.


#51

Selma sa for siden:

Jeg kjøpte forresten tre hvite svibler på Obs i dag - de står sammen i en sinkpotte. Masse kubbelys blr også innkjøpt.

Hva gjør jeg for å unngå at sviblene blir skjeve og skakke? De har en tendens til å bli lange og da spriker de plutselig i alle retninger....


#52

Chanett sa for siden:

Jeg aner ikke. Jeg synes at de er sjarmerende når de strekker seg i alle kanter.


#53

GinaK sa for siden:

Vanne med lite vann til de har vokst seg skikkelig opp, unngå at de står veldig varmt. (med varmovn under osv.) og snu de ofte sånn at lyset kommer til overalt så unngår du at de blir så skjeve.

Pynter med stjerne i vinduet i stua, adventsstake, 7-armet lys på kjøkken og i et stuevindu, julegardiner på kjøkken og lys på edelgranen ute i hagen. Barna vil helt sikkert ha litt julepynt på rommene sine.


#54

Gremli Skremli sa for siden:

Adventsstake med levende lilla lys, dessuten har jeg kjøpt et lilla kubbelys.


#55

Hyacinth sa for siden:

Jeg pynter ikke heller med lilla, men det er mest fordi jeg ikke liker fargen. :knegg:


#56

Frantzen sa for siden:

Jeg henger opp julegardinene på kjøkkenet og henger opp julestjerne både der og i stua. Lysestake i stuevinduet tar jeg også frem. Fire lys settes fram på stuebordet og resten av julepynten tas fram snart den også.

Fra jeg bodde hjemme er jeg vant med at huset ble julepyntet på lille julaftens kveld-aldri før. Når jeg flyttet for meg selv reagerte jeg på at folk begynte å pynte huset tidlig i desember. Men ettersom årene har gått - og jeg har overlevd endeløse, superstrie lillejulaftens-NETTER for å bli ferdig i tide (vi som hadde hjemmeværende mødre må lære oss å skru ned forventningene til oss fulltarbeidende :knegg: ) har jeg nå kommet til at jeg har størst glede av julepynt og julehus FØR jul. Når andre juledag er over er jeg allerede litt klar for å rydde ut - og da ble julehuset mye styr for så lite når det først var klart på julaften. Nå koser jeg meg med forventninger og julelukt i fire herlige uker. Og fjerner absolutt alt 1.januar.


#57

Kaija sa for siden:

Vi adventspynter littegranne. Lilla duk, stake med fire lilla lys, et par engler, en kalender m. filtjulestrømper, en nissekalender og en høytlesningskalender m. småbøker om historier fra Bibelen. Adventspyntingen gjør at jeg ikke har så bråhast med å julepynte. Det er bra, siden vi har juletre og julepynt helt fram til 13. januar.


#58

Miss Norway sa for siden:

Signerer.

Nå er det jul i huset! :jippi: Svibler, amaryllis, adventsstake (sølvlys; liker ikke lilla eller røde lys for de griser så fælt) og ikke minst diverse elektisk julepynt. Ikke et støpsel er tomt... :knegg:


#59

Ru sa for siden:

Jeg har ikke hatt lilla lys i adventstaken i år, for det er for :mumle: ikke å oppdrive. :MAKAN!:

Her er julegardinene på plass på kjøkkenet, julestjerne og adventstaker er på plass i vinduer, poden har fått sin lysdekorasjon i vinduet, og alle er happy. Bortsett fra gubben som må bære kasser opp og ned til boden da. :knegg:


#60

mina sa for siden:

Vi pynter til advent. Adventsstake med lillla lys, lillla lys i noen andre lysestaker, et par lilla duker og stjerne i flere av vinduene.
Pynter ikke til jul før på lille julaften.


#61

Dixie Diner sa for siden:

Samme her, bortsett fra at jeg er vant med tidlig julepynting hjemmefra også da. Jeg er drittlei etter 2. juledag og kan til nøds strekke meg til å ha alt oppe frem til 1. januar men ALDRI lenger. Derfor blir det jo bare teit å vente helt til lille julaften med å pynte, for skal virkelig jeg og barnet kun få lov til å nyte pynten i noen få stakkarslige dager? :niks:
Om halvannen uke kommer faktisk også treet opp her, vesla gleder seg og teller dager. Det er førjulstiden jeg synes er koseligst, derfor legger jeg mest i den både når det gjelder pynting og forberedelser. :hyper:

Etter 2. juledag er det bare kjedelig.


#62

Shakira sa for siden:

Sånn gjør vi det også.


#63

Skilpadda sa for siden:

Og det har aldri slått deg at dette kan være fordi du begynner så tidlig? :humre:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.