Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva betyr materialvalg på badet når du kjøper hus?

#1

Charlie sa for siden:

Case: Skade bad, oppgjøret fra forsikring dekker ikke den reelle kostnaden, fordi de legger inn et betydelig fradrag for "standardheving" pga alder. Huset er planlagt solgt i løpet av en 5-årsperiode, eller så.

Valget står mellom å legge i 100 000 av egne penger og få samme som i dag - fullt flislagt, eller å søke å få kostnaden ned mot det oppgjøret er på, som betyr å velge vinyl el.l. Det blir uansett nytt, med varme i gulv, fagfolk, og nøytrale farger/ materialer o.l.

Hvordan ville du vurdert det om ditt bad var skadet - og/ eller
Hvordan ville du vurdert det om du var på visning og vurderte å kjøpe?


#2

Tallulah sa for siden:

Ved kjøp av hus hadde jeg foretrukket fliser. Jeg vet at det kan være fordomsfullt, og vinyl er jo unektelig veldig tett, men allikevel. Jeg liker at det er glatt. Også syns jeg vinylbelegg lukter en del, særlig med gulvvarme.

Men om det var mitt bad som var skadet; vet ikke. 100 000 er jo massevis av penger.


#3

Pelen sa for siden:

Jeg skulle også ønske fliser om jeg kjøpte et hus/leilighet. Men å andre siden er det ikke noe gøy om det er fliser jeg ikke liker så noen neutrale tror jeg i tilfelle er lurt.


#4

Input sa for siden:

Vi kjøpte leilighet nå nettopp og hadde antagelig vært villig til å betale ganske mye mer om det var fliser på badet. Så jeg tror dere får igjen for det om dere legger i de pengene og legger fliser. Gitt at dere har råd til det. Vi har vinyl på badet nå og jeg synes det er skikkelig fælt å gå på.


#5

meisje sa for siden:

Bad med baderomsplater og belegg kan være like fine som flislagte bad.

Usikker på om jeg ved kjøp ville regnet det som oppussing nødvendig eller ikke.

Da jeg hadde bad med belegg var planen å bytte det ut, men så var det jo enkelt å holde rent da. Har totalrenovert 2 bad siden, og landet på flis begge ganger.


#6

C3PO sa for siden:

Hundretusen av egen lomme er mye, uten tvil. Jeg hadde nok gjort det alikevel fordi jeg ville ønske å trives i eget bad. Og 5 år uten fliser hadde gått utover egen trivsel.

Hvis jeg var på visning i et hus der det er brukt billigere materialer på badet, ville jeg lure på hvilke andre besparelser som er gjort i huset, så det ville nok slå ut negativt for min del. Nå har vi tilgang til et hus på Vestlandet der man har laminat på veggene, og det fungerer helt fint, men der vet jeg mye om husets eiere.


#7

Myria sa for siden:

Hvis jeg skulle kjøpe nytt hus ville jeg helt klart foretrukket fliser og vinyl på bad hadde vært et minus (fordi jeg ville ønsket å pusse opp og det har jeg ærlig talt ikke så lyst til). Om jeg hadde ønsket å bruke 100 000 på et bad jeg bare skal bruke maks 5 år til er jeg derimot veldig usikker på. Jeg tror ikke dere får 100 000 ekstra for huset fordi det er fliser framfor vinyl på badet for å si det sånn. Vanskelig å si hva jeg hadde gjort.


#8

Libra sa for siden:

Jeg er mot strømmen, liker ikke flis og foretrekker belegg og malte vegger eller plater.


#9

løve70 sa for siden:

Jeg ville også foretrukket fliser, helt klart. Vinyl ville trukket ned.


#10

Fersken sa for siden:

Et lite pluss om det er fliser på gulv, men på veggene er det ikke nødvendig.

Jeg går fort videre om det er for mye hvit på badet, spesielt hvite fliser.


#11

Malama sa for siden:

For meg er fliser på gulv negativt, gi meg vinyl og plater på gulvet, jeg hater å vaske flis


#12

him sa for siden:

Tenker vinyl er helt greit. Mye fint nå. Vi kjøpte akkurat dette:

Ville i alle fall ikke ha gått opp i pris for 5 år


#13

Charlie sa for siden:

Dette var da veldig informativt! Tusen takk! :blomst:

Personlig foretrekker jeg vinyl. Hater å vaske fliser. Tror ikke man får igjen pengene, nei. Men dersom tregt boligmarked, kan små ting gjøre noe med kjøpsbeslutningen, tror jeg. :vetikke:


#14

Lorien sa for siden:

Jeg hater flis, og elsker vinyl og baderomsplater


#15

veobra sa for siden:

For meg ville ikke vinyl på et 5 år gammelt bad trukket ned. Hvis det var lagt av fagfolk og med skikkelig varme under. Jeg har hatt vinyl på bad og kunne vurdert det selv.


#16

IzziCreo sa for siden:

Ville definitivt valgt fliser på gulv og dusjsone.

For meg hadde et flott bad vært avgjørende hvis ikke man skal da oppusse fullt. Men et 5 år gammelt bad ville jeg ikke følt jeg kunne/burde gjøre det med. Det er det rommet jeg hadde unngått å måtte gjøre noe med (så sant ikke total oppussing er forventet) fordi det er såpass kostbart. Så hvis badet hadde vært litt "billig-løsning" så hadde det trukket ned. Enig det er mye fint i vinyl, men hadde ikke valgt det på bad.


#17

Polyanna sa for siden:

Kommer an på utførelsen ellers, tror jeg. Med litt stilsikker innredning kan man gjøre det ganske lekkert også med rimeligere materialer. Og tilsvarende, det er lett som plett å gjøre et dyrt flislagt bad tacky som bare det...


#18

Erica sa for siden:

Jeg ville satt pris på nøytrale fliser med gulvvarme på gulvet. På veggene ville fine baderomsplater vært helt ok.


#19

Vind sa for siden:

Jeg ville helst kjøpt et hus med vinyl. Jeg valgte det selv da jeg bygde hus,og elsket det. Nå har jeg to flislagte bad, og jeg liker ikke følelsen, uteseendet eller å vaske det.

-men det er jo smak og behag.


#20

vixen sa for siden:

Jeg også.


#21

sindrome sa for siden:

Jeg er på lag med Vixen, Lorien og Malama. Pusset opp et bad og da la jeg belegg og satte opp plater. Jeg ville unngått et bad med fliser i dusjsonen fordi det er større sjanse for at det blir lekkasje. Og vaskingen.... Dessuten er belegget ikke kjempekaldt om gulvvarmen ikke står på og det er et stort pluss. Kan ikke si at jeg har merket at det har luktet....


#22

trøtt sa for siden:

For meg trekker flis ned, det er kaldt og ikke like lett å holde rent.


#23

-ea- sa for siden:

Vinylbelegg og gulvvarme. Jeg har ikke skjønt den der flise-hypen.

Når jeg ser på boliger (ja, for det gjør jeg hele tida), så går jeg fort videre når kjøkkenet har frittstående komfyr. Fordi jeg er vant til induksjonstopp, og frittstående har ikke samme boosten. Har et kjøkken innebygget komfyrtopp, så er det enkelt å bytte den til induksjon hvis det ikke allerede er det.
Sånn hvis du vil ha et salgsmoment.


#24

IzziCreo sa for siden:

Vanskelig å holde fliser rent? Kan ikke si at jeg synes det er noe problem. Kanskje det kommer an på type fliser? :vetikke:


#25

Elise sa for siden:

Vi har hatt frittstående komfyr med like god induksjonstopp som innbygningstopper. :jupp:


#26

millact sa for siden:

Ja, samme synes jeg.


#27

Molly sa for siden:

Det viktigste for meg ville vært at badet har teknisk god standard og at det er stilfullt. Det kan gjerne være vinyl og baderomsplater, men det kan ikke se billig ut eller være i feil farger.


#28

Polyanna sa for siden:

Flisene er lette å holde rene. Fugene, derimot!! :gaah:


#29

løve70 sa for siden:

Jeg kjenner meg heller ikke igjen i denne problemstillingen. Eneste jeg unngår er hvite fliser på gulvet - et mareritt å holde rent, alt viser jo...


#30

trøtt sa for siden:

Det er fugene som er forferdelig å holde rent. Vinylbelegg er så mye enklere, og så mye varmere og bedre å gå på.


#31

Malama sa for siden:

Npr jeg sier flisgilv er vanskelig, så kommer det jo av fugene, man har ikke flis uten fuger... Ja, også har jeg hatt hvite, glansskinnende hvite flis på gulv og vegger på et bad engang. På et bad med vasmekaskin og tørketrommel. Det var jo ADLRI rent! Støv synes utrolig godt på slikt gulv, og å få bort alt var et H


#32

Pasta sa for siden:

Jeg hadde ikke satset mer penger i en budrunde på grunn av fliser på badet. Så lenge det er lyse farger og jobben er pent gjennomført, er det viktigst for meg.
Fliser er jo et mareritt å vaske.


#33

Geitrams sa for siden:

Vi har et bad med vinyl og et med fliser. Foretrekker helt klart å vaske det med vinyl. Syns det er like pent og.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.