Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Støyreduserende headset

#1

Hyacinth sa for siden:

Kan noen anbefale et støyreduserende headset?

Krav: Det skal ikke være for dyrt. Jeg synes over 1500 er i overkant, helst 1000. Hvis det er mulig.

Jeg har aldri eid et sånt headset, så jeg har ikke noe å sammenligne med, men jeg blir gal av de hvite pluggene som fulgte med iPhonen, de ramler til stadighet ut, og de stenger ingen lyd ute.

Headsetet kommer nok ikke til å bli brukt så ofte, derfor vil jeg ikke legge masse penger i det. Men jeg savner noe sånt intenst i spesielt to situasjoner: På flyturer og når ungene krangler/maser og jeg er sliten og ikke har noe sted å «gjemme» meg. Muligens vil de også bli brukt noe på lange bilturer hvis jeg er passasjer.
Jeg tenker ikke å bruke det til løping. Ser for meg at det blir veldig svett(?).

Det må sitte godt og det må gi meg en viss følelse av fred.


#2

Hyacinth sa for siden:

Glemte en viktig ting:

Jeg har ingen formening om det skal være trådløst eller ikke. Jeg MÅ ikke ha trådløst headset, tror jeg. Eller vil jeg angre? En bekjent av meg vil ikke ha trådløst headset pga stråling rett i hodet og varmeutvikling, er dette noe å ta med i vurderingen?


#3

frukt sa for siden:

Har ingen anbefalinger, men jeg hadde ikke gått for trådløst. Jeg har det selv, men gidder omtrent aldri å bruke det. Det er så mye enklere å bare plugge det i telefonen enn å skulle skru på Bluetooth, pare det, og ikke minst sørge for at det er ladet opp.


#4

Elise sa for siden:

Jeg har trådløse headset, og aldri i verden om jeg går tilbake til å måtte bruke ledning! Bluetooth står uansett alltid på, det er bare å trykke på "på" og sette i gang med lyd. Og om du har iphone og må ha med og passe på overgang i tillegg, ville jeg sagt absolutt gå for trådløst.

Ja, det (eller de, jeg har et til trening og et til ikke-trening) må lades, men det må alt annet og. Pc, mobil, klokke, ipader, powerbanker, osv. Det er jo bare å legge til lading når det er lite strøm. :vetikke:

Har ingen anbefaling som passer dine specs. Har selv Bose og de koster 3000 kr. De andre trådløse jeg har er ikke støyreduserende.


#5

Gri sa for siden:

Ingen konkret anbefaling, men eg elsker at mitt headset er trådlaust. Pare det gjer ein berre ein gong, Bluetooth står alltid på hos meg. Mange av headsetta held mange timar. Eg liker godt å kunne gå rundt, vaske opp, brette kle osv. utan å måtte bere på telefon eller å ha ledningar i vegen.


#6

Nera sa for siden:

Min erfaring med Bose QC (ikke trådløst, men god støydemping) er at det ikke filtrerer bort prating/hyling/krangling/pipete hunder, men mer ting som vaskemaskiner, byggestøy og hvit støy.


#7

Hyacinth sa for siden:

Takk for tips!

Jeg tror ikke jeg betaler for Bose. Men må undersøke. Kanskje gå innom et sted og prøve?

Greit med tips om trådløst vs ikke trådløst også. Det med lading er en faktor. Har ikke tenkt på det. Jeg er sløv til å lade mobilen. Forøvrig har jeg ingenting annet som må lades. Har ikke klokke, powerbank, aldri eid en iPad og har ikke PC (annet enn på jobben, og misliker å lade den. :knegg: )


#8

Hyacinth sa for siden:

Vi har en PC i hus, altså, men jeg bruker den aldri. Det gjør forøvrig ikke mannen heller. Men det var en digresjon.


#9

Hyacinth sa for siden:

Men noe av det vil vel reduseres?


#10

Elise sa for siden:

Ja, det er mest den jevne støyen som blir borte. Aldri mer en flytur uten bose, altså. :gal:


#11

Input sa for siden:

Jeg støtter blåtann. Det er virkelig ikke noe stress, og jeg lader mitt kanskje en gang i uka, maks. Og jeg bruker det til og fra, og på, jobb hver eneste dag. Også må du prøve. Et headset som er vondt på hodet blir ikke brukt, og hoder er ulike. Om du ikke er veldig opptatt av lydkvalitet og heller ikke skal bruke det veldig mye, er det bra nok lyd i alt du får kjøpt i den prisklassen du skisserer.


#12

Hyacinth sa for siden:

Hehe, skjønner det. Men selv om jeg flyr noen ganger i året, så er det ikke så ofte at det kan forsvare prisen...


#13

Hyacinth sa for siden:

Flott! Takk for tips!

Jeg har et lite hode. Mindre enn folk først, tror jeg.

Vet du om noen merker i «min» prisklasse?


#14

Adrienne sa for siden:

Bose QC med Bluetooth varer i ca. 20 timer på en opplading, har aldri opplevd å gå tom. Den sier i fra hvor mye batteri du har igjen når du skrur på og kobler seg problemløst til telefon. Men det koster jo litt.

Sony sine har kommet bedre ut i test enn Bose de siste generasjonene, og ligger i omtrent samme prisnivå.

Hva med å sjekke om de finnes brukt? Slitasjen på de er minimal (mine er snart tre år og funker fortsatt som bare det, til tross for daglig bruk og mye inn og ut av veske og sekk).


#15

Adrienne sa for siden:

Jeg ville ikke hatt uten Bluetooth og over-ear, ikke on-ear.

Hodet mitt er også lite, og Bose passer akkurat på meg.


#16

Hyacinth sa for siden:

Brukt er et alternativ, ja. Men hva med hygiene? På jobb er det headset i alle klasserom, elevene deler på dem. Jeg må innrømme at jeg synes det er litt eh... vet ikke... Og svetter man ikke mye i sånne svære headset? Iallfall de som trener med dem?

Hvilket prisnivå snakker man om når man sier Bose og Sony?


#17

Snippa sa for siden:

Hvis du ikke vil få med deg ALT av hva som sies, må du sørge for å kjøpe et som ikke slipper gjennom tale. Jeg blir seriøst gal av mine Sony, som er best i test (bedre enn Bose). På fly hører jeg ikke noenting av flystøy, men det hjelper jo lite når jeg får med meg samtalen 8 rader foran meg... Eller på bussen, kontoret osv. Alt slippes gjennom, mens verden rundt er helt musestille.


#18

Hyacinth sa for siden:

Oi!

Jeg har helt seriøst vurdert hørselvern fra Clas Ohlson til 79 kr. Det hjelper nok mot familien min, men ikke til podcast og musikk på fly.


#19

Snippa sa for siden:

Prisnivået er ca 3000 på de to.


#20

Snippa sa for siden:

Jeg forsøkte å stenge ute en telefonsamtale min mann hadde i bilen med sin bror seinest i går. Jeg hadde på absolutt max lyd på lydboka mi, men samtalen mellom de to trengte seg rett gjennom absolutt alt. Måtte bare slå av lydboka.


#21

Adrienne sa for siden:

De her har fått ganske gode testresultater og er noenlunde innenfor ditt budsjett: www.elkjop.no/product/lyd-hi-fi/hodetelefoner/WHH900NBK/sony-h-ear-on-2-wireless-nc-around-ear-hodetelefoner-sort

Elkjøp er greie med at de viser testresultater på varene, her kan du se alle over ear med støyreduserende. www.elkjop.no/INTERSHOP/web/WFS/store-elkjop-Site/no_NO/-/NOK/ViewStandardCatalog-Browse?CategoryName=no-hodetelefoner&CategoryDomainName=store-elkjop-ProductCatalog&SearchParameter=%26%40QueryTerm%3D*%26Aktiv%2Bst%25C3%25B8ykansellering%3DJa%26ContextCategoryUUID%3DglmsGQV58QkAAAFDBVg2st6B%26discontinued%3D0%26online%3D1%26Type%2Bhodetelefoner%3DAround-ear&SortingAttribute=ProductListPrice-asc&select-sort-refine=ProductListPrice-asc


#22

Hyacinth sa for siden:

Ok, takk.

Hm. 3000 er mye, det er jo en restplass til syden. :knegg:


#23

Hyacinth sa for siden:

TUSEN takk! :blomst:


#24

Hyacinth sa for siden:

Oi.. ikke bra..


#25

Input sa for siden:

Jeg har også veldig lite hode, noe som gjør at de fleste headset er en utfordring. Jeg bruker ikke headset med aktiv støydemping, så jeg vet ikke om jeg har noen konkrete tips. Jeg bruker Jabra Move (som jeg løper med, det funker helt fint) og Kygo A6.



#27

Hyacinth sa for siden:

Jeg tror jeg skal teste de Adrienne linker til. Det var en akseptabel prisklasse og det jeg leser om dem virker fint.



#29

millact sa for siden:

Sjefen min bestilte et til meg på jobb, men jeg husker ikke merke nå i farten. Min kollega stakk av med det, så det er ikke i bruk av meg. Tror ikke det var Bose, men noe rimeligere.



#31

Hyacinth sa for siden:

What, da må jeg jo begynne å lade! :sjokk: :knegg:



#33

mkj sa for siden:

Jeg har Bose, men får vondt i ørene av dem. Bruker dem hver dag, mn uten noise-reduction.




#36

Fersken sa for siden:

De har butikk både i Klubbgata, på Kvadrat og i Vågen.


#37

Hyacinth sa for siden:

Takk!


#38

løve70 sa for siden:

Jeg har også Bose headset. Hadde med kabel i mange år, men oppgraderte til trådløst for et par år siden. Reiser mye på lange flyreiser, så syntes prisen kunne forsvares. Det tar kanskje ikke all støy, men det demper definitivt ungeskrik/krangler. Lyden er også veldig bra og det er behagelig å ha på, selv i maaaange timer. Passer også godt til mitt lille hode.
Jeg har forresten trådløst headset til trening også, men det er små propper som ikke har støydemping (helt ok, da jeg løper mye ute).

Enig at det er dyrt, så prøv gjerne en av de billigere og se om det er bra nok.


#39

Hyacinth sa for siden:

Greit å høre erfaringer.

Men det snør i helvete før jeg bruker 3000 på noe som er «kjekt å ha». :knegg:


#40

løve70 sa for siden:

Det skjønner jeg godt :)


#41

Ru sa for siden:

Jeg har JBL 600.
Koster 999, har støykansellering. Det er jo ikke slik at den fjerne absolutt alt, men jeg sitter i landskap på jobb, og on jeg hører på musikk hører jeg ikke at sidemannen snakker til meg ...
Jeg er veldig fornøyd, egentlig. Mannen har kjøpt seg akkurat like.


#42

Hyacinth sa for siden:

Takk for tips! Da har jeg flere i min prisklasse å prøve. :)



#44

GinaK sa for siden:

Mange fine tips. Jeg skal også sjekke men jeg synes sånne headsett klemmer så veldig på ørene.. Mulig jeg er rar. Jeg blir helt nummen oppover på ørene når jeg prøver sånne.
Så bruker helst mest propp men de ramler ofte ut. Ørene mine er nok rare.
Har brukt et par fra JBL en god stund og de sitter ganske godt men nå har minsten overtatt de.



#46

Hyacinth sa for siden:

Har kjøpt det jeg ble tipset om på Kjell. Tusen takk! :) Svært hyggelig pris. Satser på at det funker til mitt bruk.

Har ikke testet lyden ennå, nettopp kjøpt. Men prøvde det i butikken og det satt godt på hodet.


#47

m^2 sa for siden:

Så veldig rart - har du prøvd å endre innstillingene i appen? (Jeg har også Sony MX-hvadetnåer øreklokker og de er veldig gode. Jeg bruker dem hyppig på fly uten de problemene du beskriver, og kan fint sitte i sofaen med dem på mens sambo ser på fotball uten å få med meg hverken fotballen eller at han snakker til meg.


#48

Snippa sa for siden:

Japp. Alt er oppdatert, og jeg tror jeg har testa absolutt alt som er av innstillinger og kombinasjoner. Men kjapp googling sier at jeg ikke er alene om det.


#49

Bergensis sa for siden:

Er det på 900 eller 1000? 1000 er nyaste.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.