Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor mye koster 20 kvm platting?

#1

Drømmedama sa for siden:

Sånn cirka, hva bør jeg regne med? Enkel platting på flatt underlag, rett utenfor stuedelen av nyoppført hus. Ikke noe fancy. Altså tre. Litt tykkere enn de tynneste bordene.


#2

Pelle sa for siden:

Vi bygde nylig en platting som er kanskje dobbelt så stor, med blomsterkasser og gjerde. Bygd av snekkere som jobbet hvitt. Kostet ca 130.000 inkl materialer, arbeid og mva.

(Rettelse; kom på at vi også bygde en veranda gitt... Derav prisen)


#3

Pegasus sa for siden:

Vi byttet bord på er slik terrasse (bare mindre) i sommer, brukte denne størrelsen på bordene, mener jeg det var. Blir fem tusen for tjue kvadrat. Vi gjorde jobben selv. Aner ikke hva disse bjelkene under heter eller koster, de må dere ha i tillegg.


#4

Lhi-My sa for siden:

Jeg bygde platting på 25 kvm rundt inngangspartiet vårt i sommer. Bjelkelaget ligger på Lecastein, og den er bygd slik at den er i samme høyde som gulvet innenfor. Det er to trapper med ett trinn på hver. Alt i alt kom materialer, inkl Lecastein og bjelkesko på ca 7500,-.

For noen år siden bygde jeg tilsvarende platting på andre siden av huset. Denne er på vel 50 kvm og har blomsterkasser rundt som et slags rekkverk som går helt ned til bakken ved siden av terrassen. Her endte materialkostnadene på ca 12.000,- (4 eller 5 år siden).

Jeg har brukt standard terrassebord og impregnerte bjelker. Terrassebordene er ikke av den billigste sorten, men heller ikke av den dyreste. Jeg husker ikke dimensjonen i farten. Bjelkelaget er 2x6 tommer.

Dette er ikke en veldig vanskelig jobb, så det er fullt mulig å gjøre selv hvis man har tid og liker å drive med slikt. Ut fra prisene i denne tråden, ser det jo ut som det i høyeste grad er godt betalt å gjøre det selv. Morsomt er det også.


#5

Serena sa for siden:

Det finnes noen terrassekalkulatorer, mener både Monter og Byggern har slike kalkulatorer, da får du en pekepinn. I tillegg trenger du (avhengig av underlaget) duk, singel, dragere, vinkler, terrasseskruer. Maks 10 000.


#6

GydaG sa for siden:

Vi bygget en platting utenfor inngangspartiet i år, men pga helling i terrenget og mine ønsker om en bred «benk» til evt blomsterpotter og lykter på 2 av sidene og dermed støping av 4 sokler samt dekke på utsiden omtrent som et 6 meter langt gjerde gikk det jo en god del mer materialer enn bare rett på marka.
Den er ca 28 kmv, og har ingen trappetrinn, og kom på ca 9000,-
(Vi bygget terrasse på baksiden av huset i fjor- ca 40 kvm men da ca 70 cm over bakkenivå og en 7 meter lang og 180 cm høy levegg med stolper som rammeverk for solseil og den kom på drøye 30.000 i materialer. Det er bjelkelag, støping og detaljer som drar opp prisen på sånt, hadde vi bare skullet regne selve terrassebord og ramme hadde det blitt vesentlig billigere gitt.)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.