Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor mye gir dere en god venninne i 40-års gave?

#1

Mex sa for siden:

Ja, overskriften sier i grunn alt.
Du er invitert til fest til ei venninne du har hatt hele livet. Hvor mye gir du i 40-års gave?


#2

Anne C sa for siden:

Jeg min venninne dro på tur til Amsterdam sammen når vi ble 40 år, og planlegger tur igjen når vi blir 50. Hadde jeg gitt henne en gave så hadde det blitt et sted mellom 500-1000 kr.


#3

Blondie sa for siden:

Jeg har gitt opplevelsesbaserte gaver i slike sammenhenger. Nå sist ga jeg billetter til konsert utenbys, med et band vi digget i ungdommen. Kom på ca 1500 kr. (Men summen er ikke det viktigste, tenker jeg. Kunne gitt betydelig mindre også).


#4

007 sa for siden:

Sist spanderte jeg teaterbillett og middag. Kom på 1000-1200.


#5

Anne C sa for siden:

Jeg hadde nok gitt min venninne noe av det samme.


#6

Hyacinth sa for siden:

Har ikke lest svarene.

I min vennekrets har det vært vanlig å gi en gave til ca 500 kr, evt å gå flere sammen og spleise på noe. Men vi har vært enige om at ca 500 er en fin sum, og det er jeg enig i. Det kan gjerne være en opplevelsesgave, og da blir det gjerne litt mer totalt, siden vi også betaler for oss selv.

Jeg har mange veldig nære venninner, men jeg synes ikke man trenger å gi veldig dyre gaver av den grunn.


#7

Pesten sa for siden:

Min bestisen er 40 i år :hjerter: Her blir det vel mellom 800-1200,- vært «sammen» siden 6 klasse. Og hun betyr utrolig mye for meg :jupp:


#8

Anne C sa for siden:

Sånn ellers til en vanlig bursdag så kjøper vi ikke noe til hverandre, ikke til jul heller. Vi bestemmer oss heller for å se et teaterstykke sammen, eller en ekstra opera, dra på Afternoon Tea eller noe sånt. Vi vil gjøre ting sammen.


#9

liefje sa for siden:

Til runde dager (som i min vennegjeng er 50 års dager for tiden) har vi ligget på mellom 500 og 1000 hvis det er spleisegave, litt avhengig av hvem som har bursdag eller hvem som tar initiativ til å samle inn. Det har også vært åpent noen ganger, altså man kan gi det man vil.


#10

Anne C sa for siden:

Jeg gir bare gave til den aller beste venninnen min.


#11

Hyacinth sa for siden:

Jeg gir gave når jeg blir invitert i selskap. Jeg gir også noen ganger gave uten at det er selskap involvert, men det er når og hvis jeg har lyst, og ikke til alle.


#12

Syrinx sa for siden:

500,- er rikelig nok. Jeg hadde syntes det var ubehagelig om en venninne brukte firesifret beløp på gave til meg.


#13

Anne C sa for siden:

Ja det gjør jeg og. Men i min vennekrets feirer vi visst ikke runde tall på den måten.


#14

Hyacinth sa for siden:

Her er det veldig forskjellig. Jeg har ikke feiret, av ulike grunner, og mine venninner har gjort litt sånn 50/50.


#15

Niobe sa for siden:

Mellom 500 og 1000.


#16

Pegasus sa for siden:

500-1000 her også.


#17

ingling sa for siden:

Jeg husker ikke helt hva jeg har gitt til alle, har drevet med førtiårsdager i ett kjør noen år nå. :knegg: 500ish tror jeg er ganske standard for de jeg regner som nære.


#18

Candy Darling sa for siden:

Her kommer det også litt an på om vi er invitert som par eller ikke. Typisk 6-700 som par, 4-500 som singel.


#19

m^2 sa for siden:

Da "40-årsrushet" gikk rundt meg var jeg uføretrygdet alenemor med dårlig råd, så da gikk det mye i selvlagde gaver. Strikkesjal, sokker ol som jeg la sjela i (garn kan være dyrt det og, altså, men). Skulle jeg kjøpt noe da ville det blitt rundt 200,-

Nå har jeg bedre råd, så 350-500,-. Mer for bestevenninna mi, men der er det ikke pengesummen som teller men den felles opplevelsen. Typisk i min vennegjeng er at vi går ut og spiser sammen for å feire bursdager - da blir det litt mer lavterskel gaver. Det er ikke alle som har like god råd og det er for dumt om det skal bli en grunn til at noen ikke blir med.


#20

Mex sa for siden:

Takk for alle input! Det ble 800kr denne gangen.


#21

Charlie sa for siden:

Hos oss er taksten 250 pr pers. Vi er en gjeng som spleiser, og det er store forskjeller i økonomi blant oss. Så kommer jo gjerne disse runde dagene som bølger.... :blafre:


#22

polarjenta sa for siden:

Som regel her også. Om jeg skal gi alene så er det nok max 400-500 kroner.


#23

Nabojenta sa for siden:

Jeg har akkurat gitt gavekort til venninnen min, på kino og treretters middag. Vet ikke helt hva summen blir, men omtrent 1500-2000kr?


#24

tink sa for siden:

Når barndomsvennene mine og jeg feirer runde dager betyr det ofte at den som er gjest må reise for å delta på festen. Det viktigste for oss er at vi er sammen på slike dager, og da blir det gjerne ikke så mye ekstra igjen til de helt dyre gavene.

For de mer lokale feiringene har vi gitt 300-500 fra hver.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.