Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Har noen av dere vært i Sinsheim, Mannheim og/eller Heidelberg?

#1

Noba sa for siden:

Jeg må slå ihjel 3 dager alene i Sinsheim i høstferien. Det ser ikke ut til å være den mest spennende byen, men ser jeg kan ta toget til både Mannheim og Heidelberg. Håper noen her har tips både om hva jeg bør se og gjøre og gjerne og hyggelige spisesteder og gode shoppingsteder. :)


#2

Stompa sa for siden:

Jeg var der midt på 90-tallet. Husker ingen detaljer mer, men anbefaler definitivt Heidelberg. Masse å se og oppleve der.


#3

Timar sa for siden:

Heidelberg er hyggelig. Mannheim har jeg bodd en måned i og likevel husker jeg ikke noe fra byen. Det sier antagelig en del. :knegg:



#5

Charlie sa for siden:

+1 på Heidelberg. Var en svipp forbi med jobb i fjor, men det gikk for fort, skulle gjerne hatt mer tid.

Men Mannheim skal være must see, ifølge Telegraph
www.telegraph.co.uk/travel/destinations/europe/germany/articles/mannheim-city-guide-weekend-break/

Ellers er Weinheim en superkoselig liten landsby, går trikk fra Heidelberg. De har en flott botanisk park og en gåtur opp til en høyde hvor man kan ta seg et glass vin (eller ikke).
www.weinheim.de/Startseite.html


#6

Fløyel sa for siden:

Jeg har vært i Sinsheim, på gjennomreise, vi var på et fly museum der mener jeg. Det er en typisk tysk gågate der med små butikker og en gigantisk julebutikk, fikk inntrykk av at det var en turistattraksjon.


#7

Noba sa for siden:

Tusen takk for tips, nå kjenner jeg at jeg gleder meg. Er Heidelberg en sånn by hvor man bare kan tusle litt rundt på måfå og kikke på fine bygninger i koselige gater, eller er det noe spesielt jeg bør få med meg der? Jeg må kunne komme meg rundt til fots fra jernbanestasjonen, ser ikke for meg jeg kommer til å orke å finne ut av kollektivtransporten for å komme meg lengre avgårde.


#8

Stompa sa for siden:

Du bør besøke slottet i Heidelberg. De har blant annet et gigantisk vinfat; tror det var 14 meter høyt (altså diameter på lokket). :knegg:


#9

Charlie sa for siden:

Absolutt bra for å tusle litt rundt på måfå og kikke på fine bygninger i koselige gater. Ellers har de et Sinti und Roma-senter om forfølgelse av sigøyner- og rom-folk som er interessant og unikt. Og trist, men viktig.

www.sintiundroma.de/en/centre/visitor-information.html


#10

Noba sa for siden:

Å, tusen takk for tips, det er definitivt noe jeg kunne tenke meg å besøke. Jeg tror det må bli tur til Heidelberg flere dager...


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.