Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Gå utenom plattformen, Airbnb/HomeAway

#1

Polyanna sa for siden:

Når utleier med masse positive reviews spør hyggelig om vi vil spare litt penger ved å bestille feriehus utenom plattformen, men ikke pusher det, gjør man det eller ikke?


#2

Input sa for siden:

Nei, det gjør man ikke. Det hadde jeg i hvert fall ikke turt. Hva er selgers motivasjon for det? Plattformene skaper jo en trygghet for begge parter.


#3

nokon sa for siden:

Det er ein del garantier i det gebyret. Eg kunne kanskje vurdert det viss det var andre besøk til samme utleigar. Men i utgangspunktet er det der forsikringa ligg.


#4

Myria sa for siden:

Jeg ville ikke gjort det, av samme grunn som de over nevner. Tryggheten som ligger i plattformen er viktig.


#5

Fløyel sa for siden:

Jeg hadde vært skeptisk, dersom det er en utleier du har leid hos før hadde jeg takket ja, dersom det er en totalt ukjent hadde jeg vært forsiktig.

Plattformene begynner å bli dyre å bruke for de som leier ut, samtidig så er de en slags forsikring for både eier og leier om at alt går redelig for seg for begge parter.

Enkelte plattformer tar så mye som 20% av leien på allerede pressede priser, så jeg skjønner også at utleier spør. (jeg er ikke objektiv da vi leier ut feriehus selv, men har også valgt å droppe de dyreste sidene, jeg vet det er flere med meg som har gjort det samme).


#6

Avatar sa for siden:

Jeg har aldri leid gjennom sånne plattformer, men finn.no. Det hat fungert utmerket!
Fant el hytte vi ønsket å leie på finn.no. Da spurte utleier om jeg ville ta det gjennom finn, eller Airbnb (noe som ble dyrere). Jeg hadde enkelt valgt finn. Var jo der jeg fant de.


#7

Tallulah sa for siden:

Det kommer litt an på, men om det er første gang jeg leier hos nevnte så hadde jeg sagt nei. Grunnen til at de vil det er selvsagt at de vil unngå gebyret til AirBnB, men du mister all forsikring om å få igjen penger om utleier kansellerer. I tillegg betaler du svart, om du syns slikt er viktig.

Jeg hadde en sak i sommer der utleier sendte meg melding om at hun allikevel ikke kunne leie ut leiligheten. Jeg regnet med at hun da kansellerte oppholdet, men jeg hørte ikke noe mer. Via AirBnB kan man da krysse av på at det er utleier som kansellerer, og vedkommende har 48 timer å svare på før AirBnB bare gir deg pengene tilbake. Utleier kontaktet meg da og lurte på om JEG kunne kansellere så hun slapp gebyret. Uaktuelt for meg, for da måtte jo jeg betale det. :himle: Det hun også hadde unngått var den automatiske meldingen i tilbakemeldinger om at hun kansellerte oppholdet. Og får man mange sånne er man etterhvert en upopulær utleier, og jeg tror også AirBnB straffer deg med å havne lenger ned på listene.

Så selv om en utleier virker populær, så er det måter å komme unna negativ omtale, og går du utenom plattformen har du heller ingen mulighet til å rangere hen, og AirBnB gjør ingenting med vedkommende om hen svindler deg.


#8

Fløyel sa for siden:

Det medfører nødvendigvis ikke riktighet. Jeg leier kun ut via finn.no og godt rykte, betaler turistskatt og salgsskatt av hver eneste krone + skatt av overskudd, alle bookinger registreres i et eksternt system som ikke har noen forbindelse med plattformer som airbnb, booking.com o.l.

Betaler ikke skatt til Norge, men til det landet hvor boligen befinner seg, inntekten blir oppført på norsk selvangivelse, men er ikke skattepliktig til Norge.

I enkelte land kan man risikere at skattemyndighetene banker på døren for å verifisere at utleien har gått riktig for seg. Det henger også sertifikater i bolig som forteller at det er betalt skatter og avgifter for foregående år.


#9

Lavender sa for siden:

Norsk utleier med skriftlig avtale hadde jeg takket ja til. Men å måtte anmelde en italiensk borger i Italia hadde jeg ikke risikert.


#10

Tallulah sa for siden:

Neida, men jeg vil tro at å slippe skatt er en stor del av motivasjonen når man etter at noen har bestilt via en plattform, spør om man vil ta det under bordet i stedet.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.