Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bytte flatt tak/rekkehus

#1

Appelsin sa for siden:

Jeg bør få nytt tak på rekkehuset mitt, det er hauggammelt og jeg drømmer om oversvømmelse hver gang det regner. :himle:

Det er ca 50 kvm og helt flatt, med svart dekke som jeg ikke vet hva heter.
Noen som vet hva jeg bør forvente å måtte ut med?

(Jeg har for øvrig noe så gøy som ei innvendig takrenne som jeg også burde kvitte meg med for godt. Det er altså et vertikalt dreneringsrør som går tvers gjennom huset mitt. Vurderer å høre om det kan gjøres om til pipe, så kan jeg få peis, som jeg ikke har.)


#2

veobra sa for siden:

Aner ikke pris. Du har selvfølgelig sjekket med styret at dette ikke er vedlikehold de står for med (u)jevne mellomrom. Hos oss må alt slikt gjøres av en selv. Men kjenner noen der alt gjøres felles.

Det er en jobb jeg innbiller meg at jeg hadde kastet en del penger i for å være sikker. Innvendig takrenne henget nok sammen med fall. Skal du flytte den må du kanskje ha annet fall på taket? Jeg gjetter bare vilt her. Er også eier av flatt tak.


#3

nokon sa for siden:

Veit du at det er flatt-flatt og ikkje nokre få prosent helling? Det utgjer ganske stor forskjell med tanke på drenering.

Vi gjorde ei slik endring i 2008-2010, og det var ein ganske omfattande prosess. På grunn av at det blir fasadeendring er det søknadspliktig. Ein del områder har regler for møneretning og liknande. Så eg ville starta med å sjekke planer for å finne ut om det er ei reell moglegheit.


#4

Appelsin sa for siden:

Sameiet vedlikeholder ikke, det er selveierleilighet og så godt som ingen fellesutgifter/vedlikehold (250,-/mnd).
Men jeg må søke til kommunen? eller sameiet?


#5

Appelsin sa for siden:

Huset er bygget i 70, og jeg skal ikke si det er 0° helning, men synlig helning er det ikke.


#6

veobra sa for siden:

Har styret noen anbefalinger eller kunnskap? Jeg hadde startet med dem eller noen fornuftige naboer som har bodd en stund for å få historie og vite hva andre har gjort.

Dessverre har jeg ingen konkrete erfaringer.


#7

Blånn sa for siden:

Vi skal bytte tak hos oss neste sommer (regner jeg med). Det er riktignok skråtak, men her har vi fått prisantydning på mellom 130 000 og 150 000 mener jeg det er. Det forutsetter at flere hus i rekka bytter samtidig.

Hos oss er kostnadene fordelt på den enkelte enhet. Styret i sameiet har bedt om at man velger løsninger som beholder utseende og inntrykket så nært slik det er i dag som mulig.


#8

nokon sa for siden:

Det kjem an på reguleringsplan, men i ein del kommunar må ein søke plan og bygg for å gjere fasadeendringer.


#9

tink sa for siden:

Høres smashing ut med flatt tak i Bergen... :snill:

Vi bor også i sameie, og for noen år siden var vi med og fikk et godt tilbud ettersom flere byttet tak samtidig. Dersom ikke dine tidligere eiere akkurat stod over et slikt felles løft, kan det være sannsynlig at noen av naboene dine også vurderer takbytte? Ville sjekket, vi hev oss også med på skifte av vinduer i fjor. Da var vi bare to hus som byttet, men fikk en relativt god pris da også.

Prisen på våre tak lå på +/- 100 000. Vi fikk også kledd inn pipe og satt opp snøsperrer. Angrer forresten på at vi gnitet på snøsperrene, da det nye taket er mye glattere enn det gamle. Men snøras er gjerne ikke like stort problem fra flatt tak.


#10

Candy Darling sa for siden:

Som oftest er det i hvert fall veldig mye billigere å gjøre sånt før heller enn etter det er lekkasje. Jeg vil gjette det ligger en slags takpapp med asfalttekking, der man bare kan legge nytt oppå den gamle? :blånn: Som man gjør med shingel?#12

Appelsin sa for siden:

Ja, flatt tak :himle:
Det verste er at jeg alltid har vært så glad i skråtak :knegg: hulk.

Uansett, kommunen behøver jeg ikke søke, heller ikke til sameiet. Jeg snakket med en nabo/far til venn av eldste, i går. Han byttet for 10 år siden, har litt større areal enn mitt (de har to etasjer, mens jeg har tre), betalte 35.000 og var veldig fornøyd. Siden jeg flyttet fra en magaenebolig med skråtak, hvor nytt tak sikkert ville kommet på minst en kvart million, var jo det oppløftende nytt, selv om det er en stund siden og han dengang også fikk tilbud på det dobbelte. Så jeg får hente inn pris fra et lite knippe.


#13

annemede sa for siden:

Du så meldingen min?


#14

Pelen sa for siden:

Å bytte takpapp må man neppe søke om og ikke huset er vernet eller lignende.


#15

Appelsin sa for siden:

Sånn. Nå har jeg jobbet med saken og booket folk som kjenner taktypen og har gjort arbeid i nabolaget.
60.000 blir det.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.