Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Vinterjakke til tenåringsgutter

#1

Bokormen sa for siden:

Poden her kan nok ha 170 eller minste herrestørrelse i vinterjakke i år. Men hvor handler man? Her vi bor kan det bli mye snø og ganske kaldt, men han er varmblodig av seg, og foretrekker litt lettere plagg. Ikke tykk dunparkas, med andre ord.

:gruble:


#2

millact sa for siden:

Didriksons har fine parkaser.


#3

My sa for siden:

De aller fleste tenåringsguttene her omkring (snakker om yngre tenåringer, som ungdomsskoleelever, jeg har ikke kontroll på VGS-guttene) bruker svarte eller mørkeblå tynne dunjakker, fra Peak Performance eller lignende. Skalljakke utenpå hvis det virkelig er helt krisevær.


#4

Bloppy sa for siden:

Poden har en sort dunjakke fra North face. Det er ganske poppis rundt her. Men den er ganske tykk da. Og tåler dårlig våt snø.


#5

Vianne Rocher sa for siden:

North Face Nuptse var IT-jakken for gutta som sverger til norm-core stilen i fjor iallefall. Får teensa til å se ut som en halvspist pin-up (spist nedenfra), men kul som tilbehør til vid høyvannsbukse, joggesko og opprullet lue.

Tynndun fra Colmar eller enda bedre (les: dyrere) Moncler til mainstreamgutta.


#6

Chablis sa for siden:

Vi har handlet på boozt og kids brandstore .
Min har tynn dunjakke fra colmar , tykk fra Tommy Hilfiger og parkas fra Tommy H. De er i litt forskjellige størrelser , mulig den tynne er for liten snart for den ble kjøpt i fjor. Colmar jakken er utrolig myk og god , den anbefales.


#7

veobra sa for siden:

Hvor gammel er han? Det er litt ulikt i ulke aldersgrupper? Jente, men dog. 13-åringen hadde vinterjakke fra Cubus. Hos oss går det gjerne i HM eller Cubus. Vi bor i et område med lite dyre merker. Samme for videregåendeeleven min, merker er ikke av betydning. Gutta som er innom hos oss har alt fra foret olajakke til mer vanlig boblejakke.


#8

millact sa for siden:

Slik er det her også.


#9

Tallulah sa for siden:

Jeg syns det varierer veldig i stil i tenårene. Min liker godt snowboardjakker om vinteren, og det finner vi f.eks. på Session eller brukt på Finn og 'tise. Han er lite merkeopptatt, eller det vil si; han er ekstremt opptatt av å ikke gå med synlige merkemarkører. Han nekter store logoer, og jeg har vært nødt til å sprette av små merker fra ermene på diverse jakker før han kan bruke dem.

Nå har han en uforet og en foret snowboardjakke. Det forete er ikke spesielt tykk, og jeg ser for meg at den vil bli brukt i hele vinter.


#10

IzziCreo sa for siden:

Poden har Didriksson parkas. Vanntett og med god hette.


#11

Karamell sa for siden:

Min fjortenåring hadde vinterjakke fra Cubus. Hva det blir i år vet jeg ikke enda. Han må få bestemme selv, innenfor en gitt prisramme, dersom den fra i fjor er for liten.

17-åringen har en fra Jack and Jones han bor i. Den er så tykk at han mener den er ideell for regnet vi har nå. :knegg: Den er ikke vanntett. Han vil helst har Parajumper, hørte jeg ham nylig si. Han kunne godt fått en skikkelig skalljakke nå som han er ferdig vokst, men det vil han jo ikke ha.


#12

Che sa for siden:

Jeg og storebror er ikke enig - jeg tror egentlig jeg er mer forfengelig på hannes vegne enn hva han selv er - tenker en boblejakke/dunjakke som er ganske plain vil være veien å gå. Vi får se....

Men jeg må innrømme at jakker for flerfoldige tusenlapper utgår da med høye kneløft! Ser for meg at superdry eller noe i gata der kan funke, men har ikke vært å sett.


#13

banana sa for siden:

Finnes det noe som ser ut som dunjakke (samme stil), men som ikke er dun? "Padded jacket" av noe slag som er "innafor" hos tenåringene? Jeg er ikke så begeistret for dette med dun.


#14

millact sa for siden:

Abercrombie tror jeg har noe sånt, sikkert Zara også.


#15

Che sa for siden:

Superdry har også.


#16

Chablis sa for siden:

Det finnes det mye av synes jeg.


#17

løve70 sa for siden:

Ja, det finnes mange slike som ikke er dun. Noen er til om med litt ekstra vannavstøtende.


#18

My sa for siden:

Ofte når jeg søker på dunjakke på diverse nettbutikk så kommer det opp en hel masse treff av "dunjakker", som ikke inneholder dun. Det har irritert meg en del, man må inn og lese på spesifikasjonene for å være sikker på om det er dun i den eller ikke, selv om den omtales som "dunjakke" i beskrivelsen.


#19

millact sa for siden:

Dytter på denne. Hva brukes på ungdomsskolen?


#20

Niobe sa for siden:

Tynne, mørk blå eller svarte puffer/dunjakker.


#21

Chablis sa for siden:

Ingen vinterjakker.


#22

Teflona sa for siden:

Det ser ikke ut til at noen kjøper jakker til sine tenåringsgutter. Hilsen ungdomsskolelærer med elever som fryser fra oktober til april.


#23

veobra sa for siden:

Min kommer til p bruke vinterjakka fra Bergans, den passer fortsatt. Eller samme tips om jakke fra Cubus som var godt likt.


#24

Maverick sa for siden:

Det er nok en del av oss som kjøper jakker, opptil flere, til våre tenåringsgutter, men som de allikevel ikke bruker, og så er de ofte for store til at vi kan holde dem nede og tvinge på dem jakken, dessverre.


#25

millact sa for siden:

Det er det min bruker nå. Han liker ikke å fryse. Må nok ha noe varmere.


#26

Chablis sa for siden:

Eller man kjøper og de brukes ikke, evt man dropper å kjøpe fordi man vet de ikke blir brukt.


#27

millact sa for siden:

Ser den. Her må det både vinterjakke og vintersko til.


#28

Malama sa for siden:

Min nybakte tenåring er en frostpist som ikke eier motrsans. Han liker varm jakke og varmt skotøy (men helst Dockboots heller enn vintersko) i den kalde årstiden. Hos oss er det også en våt årstid så jakken må både varme og tåle en del regn/sludd. Det er et par år doen han fikk ny. Så en større må nok til i år.


#29

Niobe sa for siden:

Kjøp en tykkere variant, da? Eldstemann hadde en fra Peak Performance skm avr tykkere og varmere.


#30

millact sa for siden:

Ja, må nok det.


#31

Teflona sa for siden:

Ja, det var en spøk, de har jakkene hjemme.


#32

Maverick sa for siden:

Okei, pjuh. :knegg:

... men innrømmer guttungene at de fryser, da? I så fall foreslår jeg at dere tar det opp på tape og spiller det av på utviklingssamtale, så vi foresatte får litt ammunisjon. :moahaha:


#33

Teflona sa for siden:

Nei, de fryser visst ikke, men de vil ikke ut fordi det er for kaldt. Noen kjøres jo til skolen og da er jakke kanskje ikke med.


#34

Chablis sa for siden:

Ja, det trodde jeg også vi låtte ha, men de hang pent omskaper i 8.klasse. I år tror jeg vi bare dropper å kjøpe.


#35

millact sa for siden:

Har du noe du skal selge?


#36

Chablis sa for siden:

Tror faktisk vi har solgt/gitt bort alt, men kan sjekke i morgen for sikkerhetsskyld.


#37

dutte sa for siden:

Mine gutter får Dæhlie dunjakker. De må ha herrestørrelse , ferdige med barnestørrelser.


#38

meisje sa for siden:

Kanskje de vil bruke vinterjakker, men vintersko kan man bare glemme. Vi har sluttet å kjøpe ting som ikke brukes.


#39

millact sa for siden:

Ja, det skjønner jeg godt.


#40

My sa for siden:

Vi innrømte heller ikke at vi frøs, på 80-tallet, med høyt permanenthår, som ikke lot seg kombinere med luebruk, og hullete jeans, i 28 minusgrader på indre østlandet. :knegg: Det gjorde nok heller ikke jentene med low cut jeans og bar mage på tidlig 2000-tallet (de voksne prøvde å skremme dem med at de kom til å legge på seg fett rundt magen fordi det ble kaldt der :lol: ), eller dem med converse, bare ankler og treningstights 15 år senere.

Teens. :hjerter:


#41

Maverick sa for siden:

Nei, jeg husker jo det der, det er derfor jeg var så overrasket over beretningen om frysende ungdommer. Vi frøs jo aldri offentlig!


#42

millact sa for siden:

Hvor kjøpes de?

Han fikk en brukt Bergans dunjakke i vinter. Tipper den er for liten i år.


#43

My sa for siden:

Noen spesielle merker som er hot (eller helt ut) i år? Kan være dunjakke (trolig av den tynnere eller mellomtykke sorten) blir bursdagsgave til guttungen om få uker, han bryr seg ikke selv, men jeg har i tilfelle lyst til å kjøpe noe som er litt stas å ha likevel.


#44

Tjorven sa for siden:

Knerten trakk et lettelsens sukk over at vinterjakka vi kjøpte i fjor fremdeles passer. Det er en relativt tykk dunjakke-sak fra HM. Han har i tillegg arvet en mye tynnere dunjakke-sak av sønnen til en venninne av meg. Også den er fra HM.

Det viktige for knerten er slett ikke hvilket merke det er. De må bare være ekstremt nøytrale, og begge disse jakkene er grå/svarte uten noe som helst pynt og derfor "godkjent".

Knerten blir straks 14 år, men passer fremdeles inn i største størrelse på barneavdelingen.


#45

millact sa for siden:

Min er som Tjorven sin; men akkurat fylt 13. Det skal være nøytralt, helst sort eller blått. Helst vil han bare få det lagt i skapet uten å måtte gå i butikk selv. Nå går han i gråblå tynn «dunjakke» fra outlet, arvet etter sønn til en venninne.


#46

Malama sa for siden:

Min er også sånn. 13 nå i høst, og synes klær helst bare bør være der. Handling er ikke kjekt i det hele tatt.


#47

Drømmedama sa for siden:

Ser at det ikke bare en min gutt som er utfordrende når det gjelder tøy, litt trøstende egentlig. 13-åringen her går ikke i jakke. Bare hettegensere. Men nå nettopp kom venninnen til søsteren hans med en sort North Face dunjakke som han visstnok synes så ok ut, så undere kan virkelig skje. Jeg er nå på saken.


#48

millact sa for siden:

Hvordan er BD i størrelse? Hvilke butikker selger de nå?


#49

Nooria sa for siden:

Ja! :rolleyes:


#50

GinaK sa for siden:

Eldste min er svært opptatt av riktig merke. Han har dyre jakker. Kjøpte en brukt Canada Goose i str L for 3 år siden og den brukes jo fortsatt.
Han har to ulike Parajumpers i tynn dun. Har sagt at jeg kan betale halvparten til en litt tykkere dunjakke som er mellomting mellom disse andre.

Minsten bruker en tynn vattert jakke. Og har rappet min tjukke Bergans dunjakke som jeg kjøpte brukt herinne for etpar år siden.


#51

Snippa sa for siden:

Min er ikke tenåring lenger, men ser at klassevennene til 16-åringene stort sett bruker det samme som storebror gjorde. Mørk parkas på de desidert kaldeste dagene, men ellers stort sett tynn mørkeblå dunjakke med tjukk hettegenser under. Merke: fra HM og Stormberg til Bergans og Gant. Ser ut som om stilen er viktigere enn merke her.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.