Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ferie 2020

#1

polarjenta sa for siden:

Etter noen magre år økonomisk så ser jeg en lysning i økonomien og jeg har lyst å reise på ferie med ungene. Vi har vært på ferie, men det har vært på ferier der vi har bodd hos familie og venner, koselig det altså, men jeg har lyst til noe annet. Jeg har ikke kjempegod råd, så noe kjempedyrt har jeg ikke råd til. Problemet er at jeg ikke er så flink til å lete, og egentlig ikke vet hva jeg vil. Lillebror sa syden når jeg spurte, jeg tipper det betyr sol og sommer. Legoland er også aktuelt. Men jeg tror Lalandia blir for dyrt, så er det noen som har tips hvor vi evt kan bo i nærheten. Vi kommer nok ikke til å ha bil med.


#2

Tallulah sa for siden:

Hvor gamle er ungene?


#3

Timar sa for siden:

Ungene dine begynner vel å bli store?

Hvis de aldri har vært på "vanlig" sydenferie så høres jo det fint ut. Legoland funker jo med de store berg- og dalbanene, men ellers er hovedmålgruppa yngre barn enn dine, vil jeg tro.

Jeg vet ikke akkurat hvor du bor, men en uke fra Tromsø rett etter skoleslutt for 2 voksne (over 12 år) og 1 barn til Kreta kostet fra 20.000 hos Apollo. Jeg ville sett etter et hotell med store svømmebasseng og beliggende i nærheten av en by, ikke bare et turiststed.


#4

Tjorven sa for siden:

Legoland tenker jeg de begynner å bli litt for store for.

Syden er jo så mangt og det er mulig å få til en rimelig tur hvis du bestiller tidlig og ikke nødvendigvis drar midt i juli. Mange her inne er jo ramme på å finne fly og leiligheter til svært overkommelig pris i Spania.

Ellers tenker jeg at det er en del Øst-Europeiske byer som er veldig ålreite, og det er langt billigere der. F.eks. kan dere fly til Berlin og toge videre til Praha, Bratislava og/eller Budapest.


#5

GeekyGirrrl sa for siden:

Sopot i Polen er rimelig og har fine strender. Nesten som syden. :)


#6

Tjorven sa for siden:

Enig. Sopot et kanskje litt lite, men hvis man vil til by så er jo Gdansk rett i nærheten.


#7

polarjenta sa for siden:

De er 12 og 14 til neste sommer. Begge har faktisk lyst på legoland selv om de er store. De har vært i Riga og de har vært i Afrika, så de er mer bereist enn meg.:knegg:


#8

polarjenta sa for siden:

Ikke noe problem å reise fra Tromsø, men jeg tror vi skal en tur til søskenbarnet mitt også, så å reise ut fra Oslo er ikke noe problem.


#9

Maverick sa for siden:

Man blir ikke for stor for Legoland.


#10

polarjenta sa for siden:

Jeg er egentlig enig. Jeg var 30 når jeg var der for første og eneste gang, og syns det var fint. :ja:


#11

apan sa for siden:

Legoland er morsomt! Vi var der i sommer og alle tre koste seg. Når det er sagt, er det antagelig dyrere med en Danmarksferie enn å dra sørover, litt avhengig av hvor lenge dere er borte selvsagt.
Jeg ser dere skal reise uten bil, ellers anbefaler jeg Scandic Vejle, der vi bodde i sommer.

Vi var her i fjor sommer, og det var kjempefint. Passe stort og mange muligheter rundt.
no.hotels.com/ho420727/?pa=1&tab=description&ZSX=0&SYE=3&q-room-0-children=0&q-room-0-adults=2


#12

Darth sa for siden:

Legoland blir man ikke for stor for. Minstemannen min, som er like gammel som din eldste, var i Legoland sist for to år siden - og han har vært der mange(!) ganger. Vi har jo sommerhus i Danmark, men det ligger to timers kjøring fra Legoland.


#13

Tjorven sa for siden:

Jeg ble for stor for Legoland. Jeg var der som 9-åring, og på vei ut så hadde jeg sagt til pappa noe som "neste gang jeg skal hit så tror jeg at det må bli med egne barn". Men jeg var heller ingen normal unge og mye kan jo ha skjedd siden den tid. Jeg husker jo ikke nøyaktig hvordan det var den gangen.


#14

Señora sa for siden:

Jeg ville heller reist til et "sydenland" med badeland/fornøyelsespark i nærheten med så store barn.

Mallorca har mye å tilby, Kypros, Alicanteområdet (Spania), Kreta (Tyrkia (for de som liker det).
Mine gutter blir mest fornøyd med badebasseng og varme, derfor prioriterer jeg det slik. Reiser man all inclusive går man kanskje glipp av de store matopplevelsene, men er fint for lommeboka da det er forutsigbart hvor mye penger som går.


#15

Chablis sa for siden:

Min gutt ble også for stor og det er noen år siden.


#16

Sola sa for siden:

Vi reiste med Nazar til Eftalia Aqua i Tyrkia i sommer med 4 ungdommer i alderen 13-18 år. Veldig charter men alle hadde det supert og det var veldig mye forskjellig å gjøre det. Zipline, basseng, flere badeland, strand, treningsrom m.m. Og billig!!!


#17

Fakse sa for siden:

Togluff :hjerteøyne:

Det skal jeg ta med mine på når de blir litt større.


#18

polarjenta sa for siden:

De holder fast på at de har lyst til legoland. Og siden jeg egentlig ikke er noe "syden"menneske, så er det fint for meg. Vi får se, vi har jo litt tid til å planlegge,


#19

frukt sa for siden:

Lego house ser også gøy ut, men vi rakk ikke innom der da vi var i Danmark i sommer. Tenkte du Danmark, England eller Tyskland forresten?


#20

polarjenta sa for siden:

Nei, jeg vet sannelig ikke, tror ungene tenker Danmark.


#21

Fløyel sa for siden:

Hva med å leie hus/leilighet i Løkken og kjøre til Fårup og langtur til Legoland (evt en natt i Legoland på hotell) ? Jeg syntes Løkken er koselig, så lenge man holder seg unna uke 30, DanaCup. Man kan også legge seg inn på gårder i Danmark, men Løkken har fin badestrand.


#22

polarjenta sa for siden:

Vi har ikke planer om å ha med bil.


#23

millact sa for siden:

Norwegian flyr vel til Billund. Det holder med to dager i Legoland, en er også fint.

Men enig med Fløyel at Fårup er langt bedre for den aldersgruppen. Det er ikke stort annet å gjøre i Billund enn Legoland.


#24

polarjenta sa for siden:

Men ungene ønsker legoland, det har de helt tydelig gitt uttrykk for.


#25

Isolde sa for siden:

Hva med legoland Windsor? Er akkurat de samme tingene i parken som billund, men alle snakker engelsk istedenfor dansk. Vi fløy til London, tok tog og taxi rundt (litt vanskelig reise fra Gatwick, så anbefaler Heathrow om mulig). Det går og ann å ta tog sørover til sør England om man vil ha strand eller bare bli i London for storby.

Det var lettere og billigere enn Billund på grunn av at Billund er veldig bilavhengig. Man kommer ingen sted nesten uten bil der.

Vi har vært begge steder og ungene elsker Lego House i Billund. Men ville aldri reist uten bil.


#26

Fløyel sa for siden:

Hva med å leie en bil? Du får leid en liten bil til rundt 2000 for 1 uke.


#27

millact sa for siden:

Enig. Ellers tog/fly og taxi.


#28

polarjenta sa for siden:

Det er selvsagt en mulighet, får se litt på det.


#29

Jenna sa for siden:

Legoland i Tyskland? www.legoland.de

Ligger i Günzburg, en times tid utenfor München. Da kan man kombinere det med litt storby også, og man slipper hordene med skandinaviske familier. Vi var der i månedsskiftet juni/juli for et par år siden. Det var et aldeles glimrende tidspunkt for hverken tyskere, franskmenn eller italienere hadde startet ferie ordentlig da og det var lite folk der. Ingen køer og gutta mine tok samme karusellen i en time i strekk.

Hotel Bettina i G var greit og ligger i gangavstand til Legoland. (Vi syklet dit på 10 minutter) Går også busser dit. Günzburg er en liten koselig by, med en gamleby, torg og butikker.

Mener man også kan ta tog inn til München fra Günzburg.


#30

polarjenta sa for siden:

Det høres veldig interessant ut, så det skal jeg sjekke ut.:)


#31

Isolde sa for siden:

Rolig i Legoland Windsor også i starten på vår feire. England starter også noen uker senere på ferie. Vi merker ikke så mye til det i køene siden vi har "gå foran" pass i Danmark. Mens i England fungerte det sånn at man stilte seg i virtuell kø. Funket begge deler og vi setter veldig pris på at de har slike tilbud til funksjonshemmede. Men vi fikk tatt mer i Danmark hvor vi bare kunne gå til utgangen på attraksjonen og rett inn. Koste oss like vel mer i England hvor parken er fysisk litt større så ble mer luft mellom folkene. Og mye mindre folk.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.