Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Garn til toving

#1

Niobe sa for siden:

Jeg tror selv at jeg skal klare å strikke tovede tøfler. Det skal nok mye til, men det er jo greit at jeg er opptatt med noe og ikke plager noen mens jeg prøver! :knegg:

Jeg har nøster med Viking Sportsragg i hus. Det er 60% ull, 20% nylon og 20% akryl. Mitt novise-spørsmål er: Kan det toves? Eller må det være ren ull? :confused:


#2

Blå sa for siden:

Det må være ren ull for å tove. Og ikke superwashbehandlet.


#3

tink sa for siden:

Tror nok det bør være mest mulig ren ull. Men dersom du er ivrig/utålmodig, kan du strikke en prøvelapp og hive i maskinen sammen med andre klær. Da ser du fort hva resultatet blir.


#4

Che sa for siden:

eskimogarn til drops er ypperlig til å tove.


#5

Mei sa for siden:

Må være 100%ull og ikke superwash. Jeg synes Eskimo er for tykt til tøfler. Både Nille og Sparkjøp har garn som kan toves, spiller ingen rolle om det er dyrt eller billig når det skal toves - tovingen "ødelegger" jo eventuell mykhet og struktur.


#6

Che sa for siden:

Jeg er jo lat i utgangspunktet - så det tykke garnet gjør at ting går raskt - det er vel derfor jeg liker eskimo godt....


#7

Niobe sa for siden:

Ah. Ren ull. Ikke superwash Notert.

Da får vi håpe jeg får tak i garn før strikkelysten går over. Det er et veldig lite vindu. :knegg:


#8

LilleLeo sa for siden:

:lol:


#9

My sa for siden:

Det er rart hvordan det vi tenker på omformer det vi ser. Jeg ble glad da jeg leste overskrifta på denne tråden, siden jeg også akkurat satt og tenkte på "gave til tolvåring", og håpet på å få noen gode tips. :knegg:


#10

Niobe sa for siden:

Joda. For de som evt. lurer på hvordan dette endte:

Naboen kjøpte garn for meg. Og jeg satte i gang med å strikke tøfler. Det første nøstet holdt til nesten hele første tøffelen, men jeg måtte bytte til neste nøste i tåa. Jeg la merke til en liten fargeforskjell, men jeg har da hørt at sånt kan skje, så jeg strikket videre. Jeg synes også garnet kjentes litt annerledes ut, men hva vet vel jeg. Det er vel gjerne normalt, det også? Jeg strikket videre, på neste tøffel også.

I dag stappet jeg to ferdigstrikkede tøfler i vaskemaskinen til toving. Og, det første garnet må ha vært en annen type. Av den typen dere advarte om at ikke toves. For det tovet ikke. Resten gjorde. Så den første tøffelen er da altså bare tovet i tåen. :rofl: :rofl: :rofl:

[img]http://www.foreldreportalen.no/forum/attachment.php?attachmentid=64240&amp;d=1569078784[/img]

Det er jo strengt ikke bare det at det ikke tovet, den har blitt enda større..! Ytterst fascinerende. :haha:

Så det var det prosjektet. Mange av prosjektene mine tar knekken på seg selv i fødselen. :nemlig: :knegg: Jeg føler det er verd å nevne at den tovede tøffelen i grunn ble helt ypperlig. Så hvis noen kjenner en enbent person med str. 34-35 i sko... :værsågod:


#11

GinaK sa for siden:

Flink. 👏🌸
Det andre er sikkert superwash. Da blir det større når det blir vasket feil.
Ikke gi opp, da. :)


#12

jolie sa for siden:

:rofl:

Men nå vet du at den ene ble veldig bra, så da er det bare å le av disse og sette i gang med par nr 2.



#14

LilleLeo sa for siden:

Elsker det! :lol:


#15

Magica sa for siden:

Fine tøfler. :knegg: Du trenger jo bare strikke en til for å få et par. :)
Et tove-tips er å bruke tørketrommel, da mister du ikke like lett kontroll over tovinga men kan sjekke hvordan det går underveis.


#16

veobra sa for siden:

Den til venstre kan være sovepose for et tynt og langt kosedyr. :knegg:



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.