Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor stor støpejernsgryte til brød?

#1

frukt sa for siden:

Hvor stor bør gryta være hvis man skal bake brød i den, og hvis man ikke vil bruke støpejernsgryte skal brødet steke like lenge?

Jeg har forståvidt en slik kjele, men den har håndtak av tre, og det tåler vel ikke stekeovn?


#2

kamp sa for siden:

Min gryte er like bred som iPaden min.


#3

Señora sa for siden:

4,2 liter mener jeg min le creuset er.


#4

kamp sa for siden:

På obsen på kvadrat har de tilbud på ildfast form i glass som er perfekt til gryte brød


#5

Niobe sa for siden:

Jeg har Le Creuset på 4,2 liter, og den passer godt til brød.


#6

zinatara sa for siden:

Jeg har to stykker, en på rundt 4 liter og en på 6 liter. I den største bruker jeg noen ganger å doble oppskrifter på eltefritt brød, den er for stor for en enkel oppskrift.

Det som er bra med støpejern og brød er at de blir ekstra sprø skorpe på fordi man legger deigen i en allerede varm form. Slik som pizza får på pizzastein. Men vil tro at de kan stekes i andre former også, uten at jeg vet hvordan det endrer temperatur og steketid.


#7

Geitrams sa for siden:

Jeg har ei på 4,2 og ei på 5,3, og den på 4,2 passer best til brød.


#8

frukt sa for siden:

Takk for tips alle sammen. Jeg har egentlig ikke lyst på så veldig sprø skorpe for det er det så vanskelig å skjære opp brødet, og jeg ender gjerne med å skjære meg i fingrene. :knegg: Kanskje jeg skal ta en titt på den formen hos Obs for jeg har stengt tatt ikke plass til flere gryter.


#9

Niobe sa for siden:

Det er for den veldig sprø skorpen at man steker brødet i støpejernsgryte. :knegg: Hvis du liker brødet bedre uten tykk skorpe, så er det jo mye bedre (og mindre styr) å bake det rett på brett.


#10

frukt sa for siden:

Visste jo ikke det. :knegg:


#11

Strå sa for siden:

Aha, da skjønner jeg hvorfor jeg ikke har skjønt hvorfor alle plutselig skulle bruke støpejern.


#12

Heilo sa for siden:

Jeg liker veldig godt å bake brød i brødformer. Du får plass til tre smurte brødformer av gangen i stekeovnen, mer tidseffektivt enn å bake ett og ett av gangen. Skorpa blir ikke veldig tykk eller hard heller.



#14

frukt sa for siden:

Ja det er jo et poeng. Jeg har to brødformer i silikon, men jeg vet ikke om metall er bedre?



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.