Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ving og Thomas Cook

#1

amo sa for siden:

Andre enn oss som skal reise?
Vi skal reise 17. januar og tenker det er best å ha is i magen.
Men kjekt å ha en tråd der vi kan oppdatere hverandre om det er flere i samme båt (eller fly :knegg: ).


#2

007 sa for siden:

Vi skal liksom reise på søndag. :humre:


#3

amo sa for siden:

Håper det ordner seg. xxx Betaler alltid med mastercard sånn forsikkerhetsskyld, men har aldri tenkt at vi skal får brukt for det. ;)


#4

Inagh sa for siden:

Håpr det ordner seg 007. :klem:


#5

007 sa for siden:

Jeg regner med det ordner seg helt fint sånn pengemessig. Vi har bestilt pakkereise og betalt med kredittkort, så det dekkes nok enten av det ene eller det andre.
Men om det blir tur ser jeg nok mørkere på...


#6

millact sa for siden:

Min kollega skal reise om to uker. Hun hadde ikke fått dette med seg, så jeg ødela dagen for henne.....satser på det ordner seg.


#7

Millen sa for siden:

Mener det var Gjensidige som var ute og så at dette ikke gikk på reiseforsikring.
Husker ikke hvor, men på en av nettavisene.


#8

Blånn sa for siden:

Svigers skal reise i morgen. Kanskje...


#9

Adrienne sa for siden:

Ingen standard reiseforsikring dekker dette dessverre, det er ikke bare Gjensidige. Men man kan søke refusjon fra Reisegarantifondet om man har kjøpt en pakkereise, dvs tur med minst to produkter fra Ving. De har gått ut og sagt at de har nok midler til å dekke de som er rammet.


#10

Timar sa for siden:

Dette dekkes ikke av reiseforsikringen, nei. Hvis ikke reisegarantifondet ordner opp, så kan man bruke forsikringen i kredittkortet, så sant reisen er betalt med kredittkort.

Håper det ordner seg for dere som skal ut og reise!


#11

shute sa for siden:

Vi skal etter planen reise på lørdag, men det gjør ikke egentlig meg noe om jeg slipper Lollo & Bernie med eksen. Har blitt enige med ungene om at feriesenter i Danmark er et greit alternativ om alt blir kansellert - som jeg egentlig regner med.


#12

Magica sa for siden:

Vi skal reise 25.januar og har foreløpig is i magen. :nervøs:


#13

tinkadott sa for siden:

Vi reiser i slutten av november (heldigvis betaler vi alle turer med kredittkort!)og har nå reservert tur med TUI også. Depositum på den må betales om 5 dager ellers mister vi den. Men regner med (håper) at vi vet mer om 5 dager. Så kjipt om turen mistes pga dette, kjempevanskelig for meg å få ferie når jeg vil ellers..



#15

Input sa for siden:

Er det lov å nevne at det er litt merkelig å være bekymret for ødelagt ferie som følge av at 21.000 mennesker i verden mister jobben?


#16

amo sa for siden:

Merkelig og merkelig. Jeg synes det blir som om man i en tråd om konfirmasjon der man bekymrer seg for om man har nok mat i konfirmasjonen,mens andre folk sulter....


#17

Input sa for siden:

Bare hvis det er en sammenheng mellom konfirmasjon og sultkatastrofer.


#18

007 sa for siden:

Jeg har ikke vært bekymret for ødelagt ferie, vi kommer oss alltids på tur om vi vil. Nå ser det jo ut til at turen går som planlagt.

Men klart det helt innafor og normalt å være bekymret for at en planlagt ferie går fløyten? Ærlig talt, det får da være grenser for hvor mye dårlig samvittighet en skal pådytte andre? Og SELVFØLGELIG er det tragisk for alle ansatte som mister jobben, men det forandrer ikke situasjonen deres at man skal skamme seg for å være lei seg for at ens egen ferie blir avlyst.

Som sagt gjelder ikke dette meg, og det var derfor jeg humret i første innlegg. For oss er det ingen krise om det ikke blir ferie, vi har sånn sett feriert vår del i år og vel så det. Vi kunne også tapt pengene uten at det hadde merkes noe særlig.
Men for mange andre svir en avlyst tur mye mer, og mange stod i fare for å ikke få en krone i erstatning. Klart det er lov til å være lei seg for både ødelagt ferie og tapte penger, og i tillegg ha medfølelse for de som blir arbeidsledig. De fleste klarer å ha to tanker i hodet samtidig, heldigvis.


#19

Carrera sa for siden:

For dere som skal reise i morgen, eller i nær fremtid, så kan det vel spøke for turen er jeg redd, men for dere som skal noen mnd frem i tid, så vil jeg tro det ordner seg.

Ja, Ving er eid av Thomas Cook, men de er også et stødig selskap som nok blir kjøpt opp og drevet videre. men det tar jo naturlig nok tid.


#20

Inagh sa for siden:

Nå ser jeg 007 rakk å skrive før meg, hva jeg hadde tenkt - det må da være lov å ha to tanker i hodet samtidig!

En kan fint klare å synes det er tragisk for alle de tusner som nå står uten jobb, samtidig som en syns det er leit at ens egen ferie går i vasken. Hadde jeg gått og gledet meg til å reise på ferie, så hadde jeg tillatt meg både å bli skuffa, og gitt uttrykk for det, om jeg ikke fikk reise på grunn av denne konkursen.


#21

Input sa for siden:

Dårlig samvittighet? Det finnes en mellomting mellom dårlig samvittighet for alt mulig og absolutt null fokus på annet enn seg selv. Nå sier jeg ikke at de som har skrevet i denne tråden er i sistnevnte kategori, men jeg synes det sier mye om oss som samfunn at det at folk ikke får reist på ferie er hovedoppslag i avis etter avis og blir snakket om i timevis på radio, folk som kanskje får ødelagt ferien sin får ekstreme mengder taletid, mens det at 21.000 mennesker mister jobben bare så vidt nevnes i bisetninger.

Jeg innrømmer at jeg hadde blitt ekstremt lei meg om min ferie gikk i vasken og det hadde jeg ikke hatt dårlig samvittighet for, men det at vi bare så vidt nevner alle disse menneskene, og familiene, som får livet snudd totalt på hodet, det synes jeg faktisk at vi som opplyste, samfunnsengasjerte mennesker bør reflektere litt over.


#22

007 sa for siden:

Det tror jeg også de fleste gjør, selv om de kanskje satt strandet i Hellas eller så sparing og ferie gå opp i røyk.
Som sagt: de fleste kan ha to tanker i hodet samtidig.


#23

Candy Darling sa for siden:

Nå var det jo også et spesifikt HI med spørsmål om noen skulle reise og om å dele tips og erfaringer, så det er kanskje ikke så rart at diskusjonen går på det?


#24

Bokormen sa for siden:

Jeg skjønner veldig godt at folk blir skuffet over ferie (og penger?) som går i vasken. Jeg synes det er kjipt da klassen til ungen min lider av lærer med høyt fravær, selv om det helt sikkert er verre for stakkaren som helst skal tilbake i full jobb i en krevende klasse. Jeg synes det er kjedelig med kollegaer som er mye borte, selv om de sikkert har det mye verre enn de på bygget her som må jobbe masse overtid. Osv osv.

Jeg er dog enig i at det er sunt å ikke fokusere for mye på luksusproblemer.


#25

Zulu sa for siden:

Det er det sikkert, men det virker litt malplassert i en tråd som var ment for utveksling av erfaringer blant de som har bestilt reiser med Thomas Cook.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.