Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Sengestørrelse når senga skal opp en smal trapp med vinkel

#1

Tjorven sa for siden:

Knerten blir 12 år og har begynt å mumle om at han snart er ferdig med å sove i køyeseng. Snuppa arvet vår gamle dobbeltseng (kontinentalmadrass) da hun begynte på ungdomsskolen og jeg begynner å innse at det nok er noe sånt han etterlyser.

Ungen sover i 2. etasje og det er en trapp med vinkel for å komme seg opp der. Vi har strevd mye med å få møbler opp og ned den trappa, og vil ikke gå til innkjøp av noe som faktisk ikke lar seg transportere opp. Jeg har sjekket IKEA og deres 140 cm brede senger kommer med en stor del nederst, men hvis man øker størrelsen til 160 cm, så kommer den i to deler.

Er det noen som har møtt på problemer når de skal balansere slike brede senger opp vinkeltrapper? Vi ønsker egentlig så lite seng som mulig på rommet hans siden han gjør en del annet enn å sove på det rommet.#3

Polyanna sa for siden:

Jeg tror det er lurt å bygge en pappseng og prøve. Det går også an å heise inn ting gjennom vindu, med det koster fort litt, da...


#4

celebelen sa for siden:

Ville har akkurat fått denne sengen fra Ikea. Den kan jo stå ute som dobbeltseng fast, med 160 bredde, men endegavlene er ikke mer enn drøyt 80 brede. Det går sikkert an å få tak i en tynn overmadrass for å få hel madrass i full bredde.


#5

Strå sa for siden:

Hva med 120-seng? Den tar mindre plass, er bred nok til de fleste, og er lettere å få opp slike trapper. Og ned. Har vi erfaring med. Mye erfaring med faktisk.


#6

liefje sa for siden:

Har dessverre ingen konkrete tips, men mye erfaring med ting som ikke går fra da vi bodde i Nederland. DER har de smale trapper!!! Da vi skulle flytte inn og kom med min gamle 1,20 rammemadrass fra IKEA, endte vi faktisk opp med å måtte sage rammen i to så vi kunne "knekke" den nok til å få den opp trappen. Det gikk greit, men det så jo ikke ut som en ny seng etterpå, da (noe den heller ikke var så det var greit nok, men irriterende). Da vi senere kjøpte ny seng (1,60) kjøpte vi en som var i mange deler og styrte fælt med den digre madrassen. Jeg er sikker på at du kan få informasjon om hvor mange deler og esker ny seng kommer i før du kjøper. Jeg ville i alle fall satset på en som man kan flytte i deler.


#7

m^2 sa for siden:

Hva slags seng er det snakk om? for jeg har litt samme utfordringen og ser på en 140 kontinentalmadrass fra IKEA siden det bare er rammen som er fast å bale med ... men den senga er ikke "en stor del nederst" :gruble:

Ah :lyspære: du mener to senger nederst?


#8

Elise sa for siden:

Jeg ville kanskje gått for seng med madrass, ikke rammemadrass eller kontinentalseng. En umontert seng er lett å få opp. Madrasser kommer gjerne sammenrullet, eller er i det minste bøyelige og mulige å flytte.

Vi kjøpte 120 rammemadrass til datter for noen år siden. Den gikk IKKE opp trappa. Vi bakset den opp med å bære ut på verandaen, opp på taket på tilbygget og så inn gjennom vinduet. Da vi skulle flytte måtte den i retur samme vei. :jupp:


#9

Pelen sa for siden:

Jeg har ikke lest alle svar, men tenker du på madrassen eller sengen? Sengen kommer vel flatpakket og går ikke pakken opp så kan man bære opp del for del. De er vel neppe lenger enn 2 meter.

Når det gjelder madrass så finnes det jo madrasser på f.eks. Ikea som er rullet, men fortsatt gode. Om du ikke velger en rammemadrass så bude du få opp sengen. Uten rammemadrass så må du bare ha en sengebunn, en det finnes forskjellige varianter å få kjøpt (på f.eks. Ikea).


#10

Tjorven sa for siden:

Jeg husker historien din, og det er vel nettopp derfor jeg spør.


#11

Elise sa for siden:

:lol:

Visste ikke engang at jeg hadde skrevet den her.


#12

Tjorven sa for siden:

Jeg mener i hvert fall at det var deg.

Greia er at vi bor i et "slags" rekkehus, men det er ikke et rekkehus på ordentlig. Så det er egentlig hele 4 etasjer opp til balkongen vår som har stor nok dør til å ta inn en seng. Det er ikke plass gjennom vinduet på rommet til knerten. Og en lift som kan frakte senga opp 4 etasjer kommer til å koste ganske mye. Så da er det kanskje verdt å vurdere noen centimetre ekstra med seng.

Men å kjøpe vanlig seng som leveres flatpakket burde være overkommelig. Da må vi bare være sikre på at den kommer i små nok deler.


#13

Pelen sa for siden:

Dette er formatene på pakkene på Malm fra Ikea på 1,40 seng.


#14

veobra sa for siden:

Delene i sengen kan du vel bære enkeltvis. Som andre foreslår å ta ut av esken før du bærer på. Problemet blir vel masrassen som er ganske tykk også? Kan du teste med en diger papp-plate?


#15

Tjorven sa for siden:

Åh; nå kjenner jeg litt på at jeg angrer på at vi bytte at den giganske bilen med en bitteliten elbil. På den andre siden; de pengene vi har spart på bompenger siden bilen ble byttet ut forsvarer leie av en kassebil på Ikea eller hjemkjøring.


#16

allium sa for siden:

Jeg kjøpte vanlig 1,60 madrass på Ikea til å ha i seng til meg selv. Det gikk fint, men til barnet som ville ha rammemadrass ble jeg rådet til å kjøpe to 80 madrasser. Var nok lurt. Så leide jeg kassebil. Men det var bare såvidt mellomste og jeg klarte å få den store madrassen inn i bilen og i den andre enden ga vi opp og overlot jobben til flyttefolkene..


#17

Tjorven sa for siden:

To rammemadrasser og så sette dem sammen - det var lurt. Men hvor smale rammemadrasser kan man få? Tanken var jo å ha en ganske så smal dobbeltseng.


#18

Pelen sa for siden:

Det smaleste er 80, tror jeg. Men hvorfor må dere ha rammemadrasse?


#19

Tjorven sa for siden:

Vi må ikke det.

Men jeg har liksom sett for meg at det ellers ville være vanskelig å få opp trappa. Men den senga du linket til tilsier jo noe annet. Selv om akkurat den ikke er aktuell for oss ettersom det er noen vinduer som gjør den umulig å vippe opp.


#20

Pelen sa for siden:

Vi har alltid brukt rammemadrasse tidligere, men vi har på hytter begynt med Ikeas madrasser som ikke er rammemadrasse (husker ikke hva de heter) og vi er veldig fornøyde. Mye mer praktisk og de blir ikke så tunge heller.


#21

veobra sa for siden:

Hjemkjøring fra ikea koster veldig lite, så lite at jeg lurer litt på lønn og arbeidsforhold. Me ikke dårligere samvittighet enn at vi bruker det en god del. :o

De vanlige madreassene til ikea kommer også sammenrullet. De er veldig enkle å flytte rundt på.


#22

Appelsin sa for siden:

Jeg kjøpte rammemadrass på 120 på finn, og slepte den egenhendig på høykant opp min smale trapp med knekk.


#23

Malama sa for siden:

Lite å bidra med her, guttungen min har soverom med dur til den rimelig store gangen vår. Inngangen Lettere å få inn noe skal en lete etter.

Men jeg har jo akkurat prøvd å få min over på tanken om en køyeseng. Han bor jo i senga hele dagen, og med klær blir den senga fort skitten synes jeg, så om han sov oppe og hadde sofa nede. Køyeseng vil være et skritt bort fra barndommen da, han har brannbilsengen enda. Den har full lengde og 90 bred så han har en voksen madrass og greit med plass, og ekstra madrass under, praktisk det. En anelse barnslig, for en 11 åring, han fikk den for 7 år siden.....

Men 12 åringen vokser ut av køysenga altså...?


#24

Polyanna sa for siden:

Mulig det er en ordning som går i minus for ikea, sånn at folk vil handle mer. :)


#25

Che sa for siden:

Vi har og kommet frem til at 90 cm er det bredeste vi får opp trappa. 120 er klin umulig.


#26

Teofelia sa for siden:

Begge mine har 120 rammemadrass, som gikk opp trapp med stor sving, men mulig de ikke hadde gått hvis trappen var skikkelig smal da. Som flere sier, så er jo et opplagt svar å velge seng og madrass. Det får du opp trappen uansett, gitt at det i det hele tatt er mulig å få noe som er to meter langt opp den trappen. (Og det tester du enkelt med en pinne eller et skaft.)


#27

Polyanna sa for siden:

De har dessverre ikke annet enn rammemadrasser i 120 på Ikea, men det finnes heldigvis madrasser i andre butikker, da. :p


#28

veobra sa for siden:

Det er fullt mulig. 500,- for en levering som overhodet ikke går i en personbil er ikke dyrt i alle fall.


#29

IzziCreo sa for siden:

Vi har samme problemet bare med en gang med vinkel. Vi har måttet løse det med madrass og bygget sengerammen. Det beror på at soverommene er kun 2 m brede, ikke 2,1 slik at man kunne fått inn en sengeramme :gal: Det er så mange fine senger og Ikea har svært gode madrasser. De har 90 dg full returrett på de også - hvis man mot formodning ikke er fornøyd. De ulike sengene kan du også bære opp del for del, altså åpne flatpakken nede.


#30

m^2 sa for siden:

Jeg har funnet ut at kontinentalsngene fra ikea skal jo settes sammen; de kommer slettes ikke i en hel undersengramme slik jeg trodde. Hvertfall ikke de jeg ser på. Og madrassen er sammenrullet og vakumpakket til liten størrelse. Så problemet er løst hos oss! Her var det bredden - ikke lengden - som var problemet. Så får du opp hodegavle i en bit og klarer å buksere opp de 2 meter lange sidplankene i rammen er du iboks! (sjekk pakkemål og monteringsanvisning så ser du)


#31

-ea- sa for siden:

Gjelder senger fra Jysk også. Bunnen/ramma nederst må man skru sammen selv. Madrassen som ser ut som én kjempemadrass er to enkle som man må legge inn i et trekk (helv.... jobb for én person, når man i tillegg har liten plass). Husker ikke om de kom sammenrullet, men ingen problem å få opp alle trappene, jeg bestilte og betalte for levering helt inn.


#32

Simone sa for siden:

Eg ville kjøpt ei slik seng, dratt den delvis ut og putta 1 stk 120 cm eller 140 cm madrass oppi.


#33

Majka sa for siden:

Har prøvd dette i helga med en 120 cm rammemadrass fra Ikea, som vi tenkte å få opp trappa til 2.etasje. Vi endte opp med å hanke inn løfte/bære-hjelp fra naboen siden vi endte opp med å måtte løfte madrassen opp på lufteverandaen i 2. etasje, deretter støtte madrassen på rekkverket før vi fikk den inn verandadøra sideveis. Rammemadrassene fra Ikea veier en del, så kan være greit å være flere enn to til å bære.

Det hadde muligens gått og fått den opp trappa på hadde det ikke vært for at vi ikke har full takhøyde i hele trapperommet.

Vanlig seng var ikke en mulighet for vår del, da vi har plassproblemer på soverommet.


#34

Pesten sa for siden:

Lurt å ta mål ja. Vi kjøpte 140 til mellomste og trappegangen vår er 139,5 tydligvis. Men sengen kom opp på trass og den blir der oppe ja.
Lykke til.


#35

Miss Norway sa for siden:

Da jeg fikk hjemlevering fra IKEA i august var det Bring med to blonde norske karer ombord som leverte. Ingenting som tydet på at de ble sosialt dumpet på noen måte. :riktig:


#36

Elisabet sa for siden:

kjøp en vanlig dobbeltseng i deler som er 150 bred sammensatt? Også har du to 75 madrasser oppi, så kan du heller legge en tykk overmadrass som er dobbel oppå der? den får en krøllet sammen opp trappa. Vi har en smal vinkeltrapp opp tl 2. etasje nå, og vi har faktisk fått opp og ned igjen en 90cm bred rammemadrass. Måtte bare ta av bena.


#37

Benzo sa for siden:

Jysk har 75 cm. :nikker:


#38

Pelen sa for siden:

Men hvorfor må du ha rammemadrass?#40

veobra sa for siden:

Jeg har jo egentlig opplevd det samme selv. :knegg: Det er nok heller som nevn kalkulert underskudd for å øke salget. Vi biter på alle triksene til ikea, softis, pizza til å ta med hjem, middag midt i handleturen, osv osv :knegg:


#41

m^2 sa for siden:

Problem solved!

Jeg kjøpte 140 kontinentalseng til lillegutt idag og den fikk jeg altså hele inn i auris stasjonsvognen min, og uten problemer gjennom den smale gangen. Helt selv (men tungt).

Alt av madrasser var rundpakket, og den nederste rammen setter man sammen selv. Men det finnes madrasser som ikke er rundpakket også, så vær obs på det når du kjøper (hvis du går for ikea da)


#42

Erica sa for siden:

Hehe, også dukket denne tråden opp akkurat litt for sent. Vi kjøpte en 160 x 200 rammemadrass til gjesterommet i dag. Den kom hel. Det er en gigantisk madrass altså, og gikk IKKE opp trapperommet vårt. Så nå står den i gangen, må returneres på mandag, og byttes i 2x 80. Tung som bly var den også.


#43

Pelen sa for siden:

Jeg spør igjen til dere som skal kjøpe til trange steder, hvorfor må dere kjøpe rammemadrasser?

Vi hadde det tidligere, men nå går vi for tykke madrasser som er rullet sammen slik m^2 beskriver og sengebunn og er veldig fornøyde med dem på diverse hytter. De kunne vi ha har hjemme også.#45

Tjorven sa for siden:

Det er ikke viktig for meg å ha rammemadrass. Knerten kan sikkert godt tenke seg en sånn som m^2 har lagt inn bilde av.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.