Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Din aller beste oppskrift på scones

#1

Nenne sa for siden:

Ja, den vil jeg gjerne ha. :nemlig:

ETA: Jeg er i utgangspunktet ute etter dessert-typen. Altså fine, søte scones til clotted cream og lemon curd.


#2

Polyanna sa for siden:

Jeg også. :nemlig:


#3

Darth sa for siden:

Jeg har ikke en gulloppskrift, men etter at jeg begynte å fryse sconsene ustekt, så har de blitt bedre enn noensinne. Jeg baker dem ut, fryser dem og steker etter lyst og behov. Viktig at de settes inn i varm ovn på varm stekeplate. Da poffer de i været og blir skikkelig proffe.


#4

Heilo sa for siden:

Jeg har ikke en nøyaktig oppskrift, så mengdeangivelsene på mel og melk her er litt omtrentlige, men:

Bland ca 400 g hvetemel (mest fint, eventuelt litt grovt), 2 toppede t-skjeer med bakepulver, en klype salt og en t-skje sukker. Tilsett evt også rosiner hvis du vil, eller nøtter. Lag en grop i melet, tilsett ca 1/2 boks mager kesam, 2 egg, og ca 2 dl melk. Rør sammen så det akkurat blir en sammenhengende deig. Ikke kna! Tilpass med bittelitt mer melk eller mel hvis det trengs for å få en sammenhengende deig. Legg deigen på en melet bakeplate. Rull/dra den ut til en løs pølse, skjær biter av denne og legg på stekebrett med bakepapir. Stekes på 230 - 250 grader i ovnen, 10-12 minutter.


#5

Dragen sa for siden:

2 dl glutenfritt finmel
2 dl glutenfritt grovmel
2 ts bakepulver
1/2 dl smeltet smør
1 dl melk
1 dl kesam
Valmuefrø/sesam

Ovnen forvarmes til 250 grader. Bland deig, lag scones, stek midt i ovnen i 10 minutter. Denne oppskriften gir 3 store scones som du kan dele i 4.

Denne er lett å lage laktosefri eller helt melkefri også; blått smør, rismelk, og laktosefri yoghurt/kokosgryrgraps.


#6

Frøydis sa for siden:

Disse er knallgode!

Grove scones

100 g margarin
5 dl grov sammalt hvete
5 dl hvetemel
½ ts salt
5 ts bakepulver (gode teskjeer!)
4 dl melk
2 ss linfrø/solsikkekjerner (valgfritt)

Sett stekeovnen på 225°C og dekk et stekebrett med bakepapir. Bruk hendene og smuldre margarin og mel. Bland i resten til en smidig deig. Ha litt mel på benken og tøm ut deigen. Del deigen i 4 og trill dem til store boller. Legg bollene på stekebrettet og klapp dem litt flate. Lag et kryss på bollene med en kniv. Pensle med melk og dryss på frø. Stek i 15-20 minutter.


#7

Fløyel sa for siden:

Kan jeg i samme tråden spørre om oppskrift på clotted cream som ikke tar 12 timer å lage? En quick fix oppskrift?


#8

Nenne sa for siden:

Takk og takk. :blomster:


#9

IzziCreo sa for siden:

Ja, det har jeg! :hyper:

50 g mykt smør
40 g sukker
1,5 ts vaniljesukker
1 egg
300 g yoghurt (evt kesam)
1 dl melk
en klype salt
1 ts bakepulver
1/2 ts natron
600 g hvetemel (jeg bruker spelt)

Miks smør og sukker. Tilsett egg og bland godt. Så yoghurt og melk. Bland i resten.
Kjevle ut deigen i ca 2-3 cm tykkelse og stanse ut sirkler. Stekes på 190 grader i ca 12 minutter.

Jeg bruker vaniljeyoghurt/kesam da jeg synes det blir helt himmelsk :elsker:


#10

Nenne sa for siden:

Takk! :blomster:

Ca. hvor mange blir det, Izzi?



#12

IzziCreo sa for siden:

Tja, husker ikke helt, men ikke så mange - familien på 5 spiser opp alle tvert i hvert fall :knegg: Men da er vi vel også mette.



#14

Fluke sa for siden:

Skilpaddas gulrotscones er favoritt her i huset. :jupp:



#16

frukt sa for siden:

Håper det smaker. :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.