To voksne og fire unger på 11-12 år på hytte på fjellet i noen dager. Innlagt vann og strøm og komfyr. Ideer til mat som er litt ekstra god - både middag og ellers? Helst ikke veldig tidkrevende. Vil gjerne lage noe godt vi ikke har hver dag ellers, men sliter litt med kreativiteten...
En god høstgryte eller suppe med godt kjøtt og gode grønnsaker med varme rundstykker til er for meg kos på hytta. Greit å sette over rundt lunsj og la den putre i mange timer på svak varme.
Når vi har blitt bedt med på hyttetur så har jeg noen ganger laget lasagne i stor form kvelden før, tar på ost os steker når vi kommer frem. Enkelt og lite styr på hytta.
Innbakte pølser liker de fleste. Det er greit å lage og ha med også.
Hjemmelaget tomatsuppe m grove pastaskruer, egg, skinke i biter, kjøttboller, revet ost og god pesto. Alt tilbehøret i skåler og så velger alle det de vil ha. Gjerne rundstykker el godt brød ved siden.
Ellers bruker vi også mye lasagne, lapskaus og ulike gryter. Pizza der alle kan velge sitt fyll funker også veldig fint. Spekemat med eggerøre, grønn salat og potetsalat også.
Jeg tolker det dit at ikke alle 4 er dine, og om man ikkje kjenner matvaner godt så kan det være lurt å høre med foreldrene om barna faktisk spiser det man har tenkt servere. Erfaring.
Hos oss slår ei god høstsuppe med masse gode grønnsaker aldri feil. Vi pleier å ha i elgkjøtt, kylling eller pølser. Lager gjerne så mye at det blir middag+utelunsj neste dag.
Så mange gode forslag! Ser ut til at det blir pitabrød med mye forskjellig å velge mellom den ene kvelden og så skal jeg jammen prøve finnbiff. Har ikke spist det siden jeg var 20 år, og har aldri lagd det selv.
Med potetmos ikke sant? Andre tips til finnbiff?
Jeg har brukt denne oppskrifta fra Trines matblogg, syns den er veldig god. Har et par skiver brunost oppi finnbiffen også, tror ikke det er med i denne oppskrifta.