Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kosemat på hytta, tips?

#1

Drømmedama sa for siden:

To voksne og fire unger på 11-12 år på hytte på fjellet i noen dager. Innlagt vann og strøm og komfyr. Ideer til mat som er litt ekstra god - både middag og ellers? Helst ikke veldig tidkrevende. Vil gjerne lage noe godt vi ikke har hver dag ellers, men sliter litt med kreativiteten...


#2

Millen sa for siden:

Mine på 6, 9 og 13 elsker 80- tallets fondue på hytta.


#3

veobra sa for siden:

Burgere er alltid en slager. Rester av tilbehør kan brukes til andre måltider resten av turen.

Vi liker godt bakte rotgrønnsaker. Det passer til mye forskjellig.


#4

Niobe sa for siden:

Enchiladas er litt typisk hyttemat for oss. Noen ganger har jeg tatt med ferdiglaget fyll.


#5

Myria sa for siden:

Nachos liker våre veldig godt. Kan gjøres så enkelt eller komplisert som man vil.


#6

Retz sa for siden:

Kylling satay med ris og mangosalat.


#7

Selma sa for siden:

Finnbiff med potetmos og rosenkål er hyttemat hos oss. Nachos er også en gjenganger på hyttemenyen


#8

Millen sa for siden:

Taco er alltid en hit.


#9

Fløyel sa for siden:

En god høstgryte eller suppe med godt kjøtt og gode grønnsaker med varme rundstykker til er for meg kos på hytta. Greit å sette over rundt lunsj og la den putre i mange timer på svak varme.


#10

My sa for siden:

Finnbiff eller fårikål


#11

Millen sa for siden:

Sist vi var på hytta hadde vi med lapskaus laget her hjemme og bare varmet opp- kjempegodt syntes alle.


#12

GinaK sa for siden:

Når vi har blitt bedt med på hyttetur så har jeg noen ganger laget lasagne i stor form kvelden før, tar på ost os steker når vi kommer frem. Enkelt og lite styr på hytta.


#13

Minerva sa for siden:

Ferdig potetgrateng og lammelår uten ben.
Lasagne, kan ha ferdig kjøttsaus fryst ned og ta med, bruke ferdig hvit saus på glass.
Supper
Kyllinglår


#14

P.K. sa for siden:

Innbakte pølser liker de fleste. Det er greit å lage og ha med også.

Hjemmelaget tomatsuppe m grove pastaskruer, egg, skinke i biter, kjøttboller, revet ost og god pesto. Alt tilbehøret i skåler og så velger alle det de vil ha. Gjerne rundstykker el godt brød ved siden.

Ellers bruker vi også mye lasagne, lapskaus og ulike gryter. Pizza der alle kan velge sitt fyll funker også veldig fint. Spekemat med eggerøre, grønn salat og potetsalat også.

Jeg tolker det dit at ikke alle 4 er dine, og om man ikkje kjenner matvaner godt så kan det være lurt å høre med foreldrene om barna faktisk spiser det man har tenkt servere. Erfaring.


#15

Lyppa sa for siden:

Hos oss slår ei god høstsuppe med masse gode grønnsaker aldri feil. Vi pleier å ha i elgkjøtt, kylling eller pølser. Lager gjerne så mye at det blir middag+utelunsj neste dag.


#16

Drømmedama sa for siden:

Så mange gode forslag! Ser ut til at det blir pitabrød med mye forskjellig å velge mellom den ene kvelden og så skal jeg jammen prøve finnbiff. Har ikke spist det siden jeg var 20 år, og har aldri lagd det selv.
Med potetmos ikke sant? Andre tips til finnbiff?


#17

Muskat sa for siden:

Jeg har brukt denne oppskrifta fra Trines matblogg, syns den er veldig god. Har et par skiver brunost oppi finnbiffen også, tror ikke det er med i denne oppskrifta.

trinesmatblogg.no/recipe/finnbiff-med-bacon-rosenkal-og-sellerirotmos/


#18

Nextlife sa for siden:

Jeg må ha rosenkål til finnebiff, den friske og lett bitre smaken balanserer viltsmak og den fete sausen perfekt.



#20

frukt sa for siden:

Viltgryte, biff stroganoff eller bare biff. :nam:



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.