Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Digitalt førerkort

#1

Fløyel sa for siden:

Har dere lastet ned førerkortet deres digitalt?
Jeg har gjort det, men kjenner at jeg er litt paranoid, hvor sikkert er dette, at ingen kan stjele min id? Samtidig så kjenner jeg at det er utrolig deilig å ha førerkortet på mobilen.

Jeg ser også nå at jeg må fornye noen bokstaver neste år, det kom veldig tydelig frem. Veldig greit å få nytt førerkort neste år også mtp bilde. :knegg:


#2

Bloppy sa for siden:

Jeg er ikke så lettskremt og sikkert litt naiv. Jeg har lastet ned uten å være veldig bekymret. :blond:


#3

Kirsebær sa for siden:

Har lasta ned, er sjelden skeptisk/ofte naiv, så bekymrer meg ikke for sikkerheten. :knegg:
Veldig kjekt å ha det på telefonen.


#4

Adrienne sa for siden:

Jeg tenker det at førerkortet er tryggere på mobilen enn det er i lommeboka mi. Har lastet ned appen, men fikk ikke til å logge på med bankid på mobil, så jeg avventer til jeg er hjemme.


#5

Milfrid sa for siden:

Lastet ned, ja.


#6

Neket sa for siden:

Har lastet ned. :jupp: Strålende løsning da. Men bildet! :skremt:


#7

polarjenta sa for siden:

Har lastet det ned ja.


#8

zinatara sa for siden:

Jeg har lastet ned. Mannen får ikke lastet ned i play store, står bare at appen ikke er tilgjengelig i landet han befinner seg i. Og han har prøvd på både wifi og mobilnett.


#9

Syrinx sa for siden:

Lastet ned og synes det er en topp løsning.


#10

Elisabet sa for siden:

Zinstara: er han i annet land enn Norge så fungerer det ikke. Både appen og det digitale førerkortet er kun gyldig i Norge.

Jeg har lastet det ned og har ingen bekymringer. En logger jo på med selv laget kode på samme måte som mobilbank. I tillegg så står det hele tiden dato og klokkeslett på opodsteri g når du går inn, sånn at tar du et screenshot så er den ikke gyldig til fremvisning pga. Tidspunktet på bilde.



#12

Fløyel sa for siden:

Ru, og hvilken interesse har de av å slette førerkortet ditt?


#13

Maverick sa for siden:

Jeg fikk faktisk førerkortet mitt i posten i går, men det hindret meg ikke fra å laste ned i dag. :knegg:


#14

Maverick sa for siden:

Tror hun fjaste. :knegg:


#15

Ru sa for siden:

Ser dere ikke vedlegget/bildet? :gruble:



#17

Alexa sa for siden:

Fikk ikke lov fordi førerkortet/bildet er for gammelt. :(

På tide å fornye sikkert, har fortsatt laminert versjon fra tidlig 90-tall. :)



#19

Elise sa for siden:

Ja, lastet ned i går og synes det er helt genialt. Har i flere år hatt liggende bilde av førerkortet på mobilen i tilfellefullefall. :jupp:

Hadde tenkt å lage en tråd på det faktisk, oppdaget nemlig at mannen ikke har egne markeringer for traktor, moped og snøscooter, slik jeg har. Trodde det fulgte automatisk med da vi tok lappen. :vetikke: (Vi tok lappen med bare få måneders mellomrom i 1999.)


#20

zinatara sa for siden:

Han er i Norge og vi har sjekket innstillingene på telefonen og i play store og der står det også Norge. Han er direkte tilkoblet nett og ikke via VPN. Så har ikke funnet ut hvorfor han ikke klarer det.


#21

Acsa sa for siden:

Jeg har lastet ned nå (i Spania) uten problemer. Det er jo uansett ikke gyldig i utlandet, da.

Jeg har et usedvanlig vakkert førerkortbilde fra da jeg var tjue, og lurer virkelig på når noen kommer til å nekte å godkjenne dette som legitimasjon. :knegg:


#22

Che sa for siden:

Jeg lastet det og ned i går. Jeg lever ikke et så særlig spennende liv, jeg har ikke enorme pengesummer av interesse - så akkurat min identitet er det ganske fånyttes å stjele okke som....


#23

Acsa sa for siden:

Hvordan skulle identitetstyveri være en greie når dette kun kan brukes i trafikkontroll og ikke generelt som legitimasjon?


#24

IzziCreo sa for siden:

Jeg har også det laminerte A4 formatet fra forrige århundre og får derfor ikke det elektronisk før jeg oppdaterer :snurt:


#25

Agent Scully sa for siden:

Jeg fikk ikke, for jeg ser for gammel ut!! Føkk vegvesen, føkk staten. Eller noe
...
#makan


#26

Agent Scully sa for siden:

Jeg ser da for pokker akkurat maken ut som på plastkortet fra 1998. Hva er problemet lixzm??


#27

-ea- sa for siden:

Men hva var poenget med appen når du likevel må ha med lappen?
Ser ei jeg kjenner på facebook lurer på hvorfor, siden ho ikke fikk leie bil med bare appen.

Politiet o.l. kan vel sjekke kjapt at man har lappen hvis man blir stoppet i kontroll?


#28

zinatara sa for siden:

Man slipper bot for å ikke ha med førerkort dersom man blir stoppet i kontroll.


#29

Malama sa for siden:

Det funker ikke som legitimasjon. Den er grei

Men det gjør at jeg slipper tenke på t "nå har de sikkert en sånn kontroll der de stopepr alle for å sjekke setebelte eller noe sånn" den ene dagen i året jeg har glemt lommeboka, aka ikke har med meg lappen. Så har jeg da det i alle fall.

Jeg fornyet mitt da jeg giftet meg for jeg byttet navn, derved har eg nytt nok bilde til at det er digitalt og derfor får jeg lov å ha det på app. Finfint det, må fornye det innen 1.1.33 stor det, håper noen minner meg på det i 2032 for jeg kjenner at det er ikke sånn veldig aktuelt at jeg klegger inn en påminnelse i september 2032 på kalenderen om at "husk å fornye førerkortet", det er liksom... "litt" lenge til ;) "alle" må visst det, av oss som fikk førerrett med varighet til vi ble 100, man bestmet ånn 15 års varighet på den for litt siden, og derav må alle fornye i 33. Nei, 32, før 1.1.33 Lærte jeg i går. Pga den appen. Så helt ubrukelig var den da ikke, for dette har jeg ellers ikke fått med meg


#30

Fløyel sa for siden:

Jeg må fornye C1 hvert 10. år, det ligger i kalenderen. Men det kom også veldig tydelig frem på det digitale.


#31

Elise sa for siden:

Senest på søndag var vi ute og kjørte bil, og mannen ville at jeg skulle kjøre hjem. Da måtte jeg si at jeg ikke kunne, fordi jeg hadde lagt igjen lappen hjemme. Det trenger jeg aldri mer å si, for jeg reiser jo aldri fra mobilen.


#32

Timar sa for siden:

Jeg må visst fornye bildet. Dårlig gjort! Selv om det ble tatt i forrige årtusen så fantes det vel digitale bilder den gangen også. Muligens ikke på bygda? :gruble:

Nuvel, jeg får klare meg med mitt gode, gamle.


#33

-ea- sa for siden:

Hvert femte år. Står også tydelig på det fysiske førerkortet.


#34

Fløyel sa for siden:

Ja, det er kanskje hvert 5. år, jeg har uansett dette på reminder, vil ikke miste den klassen.


#35

Blondie sa for siden:

Jeg kjørte uten førerkort (altså jeg hadde mistet selve "lappen", ikke muligheten til å kjøre) og de gangene jeg ble stoppet fikk jeg ikke bot når de sjekket at jeg faktisk hadde førerkort. Jeg har lastet ned den digitale varianten nå, men ser bare begrenset bruk altså. Jeg har hatt lappen i 23 år og har vel blitt spurt om førerkortet fire ganger.


#36

Fløyel sa for siden:

Ja, hvor ofte har man blitt stoppet å måtte ha vist frem førerkort?

Jeg har nå kjørt bil i 28 år, kjører rundt 30.000 km pr år, jeg tror jeg har vist frem førerkortet mitt 4-5 ganger. Fått 1 bot pga mobilbruk og 2 parkeringsbøter. Stoppet 2 ganger på storkontroll for alkohol.


#37

Malama sa for siden:

Jaja, men man skal nå egentlig ha den med seg. Og da trenger jeg bare mobilen. Fint det.

Så får jeg helelr vurdere å legge inn påminnelse hvert 15. år i kalenderen da. Og håpe samme kalenderfunksjon er i bruk om 15 og 30 år. Men siden min frist gjelder "veldig, veldig mange" så tipper jeg avisene skriver om det høsten 2032 også ;) Egentlig burde denne appen si fra også ;) Da hadde den jo hatt en reel grunn til å finnes.


#38

Rabbit sa for siden:

Ja,jeg har lastet det ned, synes det er superkjekt, selv om jeg har det fysiske førerkortet i telefondekselet, da. Tror jeg hadde flaks, i og med at jeg endret litt på navnet mitt i fjor, for da byttet jeg førerkortet også. Ser at det er mange som får beskjed om at bildet er for gammelt og at de da ikke får bruke det digitale førerkortet.


#39

Stompa sa for siden:

Jeg har lastet ned, og konstaterer at det grusomme bildet på det fysiske kortet ser enda verre ut digitalt. :sjokk:

Vet ikke om det egentlig noen hensikt for meg, da - jeg har førerkortet i mobilomslaget, og uansett har jeg bare måttet vise fram førerkortet én gang på 30 år (utenom de 3-4 gangene jeg har leid bil, selvsagt).


#40

IzziCreo sa for siden:

Jeg tror jeg faktisk aldri har blitt stoppet, ei heller måttet vise førerkortet.


#41

Einhyrningur sa for siden:

Den gangen jeg ble stoppet uten lappen ble det dyrt. Jeg har lastet med appen.


#42

frukt sa for siden:

Jeg visste ikke at det var mulig å laste det ned før jeg så denne tråden. Men siden jeg også har førerkortet i mobilomslaget tror jeg ikke at jeg gidder å laste det ned. Forøvrig hadde jeg ikke førerkortet med forrige gang jeg ble bedt om å vise det, men da slapp jeg bot. Jeg hadde en dårlig dag, og ble tatt i fartskontroll på vei hjem for å hente lommeboka. Kanskje politimannen trodde jeg var veldig lei meg for å ha kjørt for fort for han beklaget veldig at han måtte gi meg bot for det.


#43

Floksa sa for siden:

Lastet ned. Ledd av bilde. Lagt det ut som profilbilde på Facebook.
Nå mangler bare digitaverson av vognkort. Da blir jeg glad.


#44

GydaG sa for siden:

Har lastet ned, og jeg har da vist frem lappen hvert år ved skolestart-kontrollene som har vært oppi her.
Og et par andre kontroller nylig. Så greit å ha det på app, så kan jeg slutte å ha lommeboka liggende i bilen bestandig.



#46

Myria sa for siden:

Jeg har alltid med meg lommebok, og dermed også førerkort, så jeg ser ikke behovet for å laste ned appen. Jeg tror jeg har måttet vise førerkort i kontroll én gang på alle årene jeg har hatt lappen.


#47

Timar sa for siden:

Det fysiske førerkortet er det eneste jeg har som funker som legitimasjon, med mindre jeg tar med meg passet, så det er alltid med i mobildekslet.

Det er kjekt med digitalt kort for de som får det, men for min del bruker jeg nok mer tid på å dra å fornye førerkortet enn jeg sparer ved å ha det. Tror jeg har vist det 1 eller to ganger på alle de årene jeg har kjørt, utenom som leg eller his leiebilselskaper.


#48

løve70 sa for siden:

Jeg har lastet den ned, men mye av vitsen forsvinner jo når den ikke gjelder som gyldig legitimasjon. Jeg har ikke bankkort med bilde, så pleier å bruke førerkortet de gangene jeg må vise legitimasjon.


#49

Hulda sa for siden:

Ja det har jeg.


#50

Nessie sa for siden:

Lastet ned :jupp:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.