Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Vedovn som ryker fra røret - hva gjør jeg?

#1

Kaija sa for siden:

Jeg testet ut vedovnen i nyhuset mitt i går. Det ble en etter hvert støyende sak, når røykvarslerne i hovedetasjen satte i gang med et skikkelig halloi. Jeg er foreløpig ikke noen handy byggeperson, så jeg har ikke peiling på hva som er feil. Jeg så ingen røyk direkte fra ovnen, men lurer på om det kan være utett mellom røret fra ovnen inn til "rørstykket" i pipa. Skal det være noen tetningssak der, kanskje, som ikke er på stell? Det så ut som det var en glidning, som kanskje ikke skal være der?? Her blir det ikke mer fyring før ovnen er gått over av mer kyndige enn meg i hvert fall.


#2

Floksa sa for siden:

Høres ut som trykkproblem?
Er spjeldet åpent (noen vedovner har det)?
Står ventiler/ventilator/vinduer åpne?


#3

Teofelia sa for siden:

Og brukte du viften over komfyren samtidig som du fyrte i ovnen? (Det går ofte ganske dårlig.)


#4

Tallulah sa for siden:

Jepp, det kan jeg skrive under på. :sjokk: jeg røykla hele leiligheten i fjor vinter fordi jeg gikk på kjøkkenet for å lage kveldsmat. Hos oss påvirker det også om vi åpner verandadøra, men ikke like mye.


#5

Kaija sa for siden:

Spjeld og slikt var på stell. Hadde ikke på vifta. Det har jeg klart før. Varmepumpa sto visst på. Det kan vel kanskje gjøre sitt. Vi SÅ ikke at det røyk, men kjente det jo etter hvert.


#6

Floksa sa for siden:

Det lå ikke støv eller vaskemiddel eller noe slikt på røret da? Du har nettopp flyttet har du ikke?
Som lagde lukt når du fyrte?


#7

Kaija sa for siden:

Nei, mener det ikke var noen rester der. Jeg tørket av støv før fyribg.


#8

Kaija sa for siden:

Har fått en murer til å se på ovnen min. Ikke feil med ovnen, annet enn at topplata satt litt løst på. Men ovnen er montert galt, med røykrøret feil vei. Det betyr at røret må snus, og nytt hull må lages inn til pipa. + at jeg må ha ny plate under ovnen, siden plata som er der nå er for liten. Jeg får vel bare betale og se blid ut, for jeg fryser, og trenger en ovn som fungerer.


#9

Tallulah sa for siden:

men dette må jo være en reklamasjonssak?


#10

Kaija sa for siden:

Burde nok være det. Men så hadde jeg den gale megleren, og et hus som er solgt som det er, og en selger som ikke kunne si stort om ildstedet da han knapt hadde brukt det, en takstrapport som ikke nevner noe galt med ovnen, og meg selv som ikke orker noe mer styr nå, siden jeg knapt henger i hop etter alt sammen.


#11

Tallulah sa for siden:

Åja, husker den gale megleren. Skrekk og gru. Håper det ikke koster for mye å få fikset.


#12

Kaija sa for siden:

Det håper jeg også. Venter på pristilbud nå. Det blir vel i hvert fall billigere enn å kjøpe ny ovn å sette inn, håper jeg.


#13

Nenne sa for siden:

Selv med alt det, ville jeg ha prøvd meg på å sende et krav når du har fått et pristilbud.


#14

Adrienne sa for siden:

Så lenge feilen eller mangelen ikke overstiger 5 % av kjøpssum så har du dessverre lite å komme med mot selger.

Men dersom den er montert feil kan det være at du kan ha en sak mot vedkommende som har montert den, det kan være verdt å sjekke ut.


#15

Tallulah sa for siden:

Ja, jeg tenke på montøren. :nikker:


#16

Kaija sa for siden:

Tror ikke noen vet hvem som har montert. Det har vært flere eiere innom de siste åra, og ovnen sto der da forrige eier tok over.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.