Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Podcast hos Peder

#1

Cumulus sa for siden:

Noen som hører på den? Hva synes dere?


#2

Input sa for siden:

Vi har hørt nesten alle episodene av Alexander og kona (husker ikke navnet), men jeg synes ikke det er så voldsomt interessant, for å være ærlig. For meg blir det litt for sosialpornografisk, og jeg blir veldig sånn "Herregud, vi må passe på å ikke bli så tafatte!"


#3

Cumulus sa for siden:

Ja, både de og Peder. Jeg synes ikke han klarer å hjelpe dem.


#4

Input sa for siden:

Nei, det virker som et håpløst prosjekt. Jeg har gått til psykolog i flere omganger og de har heldigvis vært betraktelig mer direkte enn han er.


#5

pippo sa for siden:

Jeg liker det! Enig i at paret (eller mannen da) er skikkelig tafatt, men jeg tror det kanskje (umerkelig?) kan bli sånn over tid dersom man går i feil spor. Jeg synes Peder er flink til å langsomt få dem inn på rett spor igjen. Det er ikke quick fix det.


#6

Pelen sa for siden:

Jeg har ikke hørt den om paret uten bare de fire første personene. Jeg likte dem godt. I perioder så syntes jeg ikke de kom så mye fremover, men som regel så jeg i slutten at de trengte de periodene.


#7

Cumulus sa for siden:

Jeg synes episodene med de enkeltpersonene er bra. Men at Peder Kjøs ikke egner seg som parterapeut.


#8

Ine sa for siden:

Hvorfor?


#9

Timar sa for siden:

Jeg har hørt flere av enkeltpersonene, og syns det er et imponerende prosjekt. Han ufarliggjør terapi for hvermandsen.

Usikker på om jeg orker å høre andres parterapi :knegg:


#10

Cumulus sa for siden:

Han er mye dyktigere på ordentlig terapi. Han er jo psykolog. Parterapi blir for lightheaded synes jeg.


#11

Pebbles sa for siden:

?

Er ikke parterapi «ordentlig terapi»?


#12

Cumulus sa for siden:

Hva det er definert som vet jeg ikke, men å høre på disse samtalene virker utrolig lettbeint. Synes ikke peder kommer innpå den mannlige deltageren i det hele tatt. Etter 8 episoder har han fortsatt ikke sagt stort. Peder klarer overhodet ikke få ut av han hva han trenger /ønsker/liker. Det kan gel ikke akkurat kalles god terapi..


#13

Pebbles sa for siden:

Jeg har ikke hørt på podcasten i det hele tatt. Jeg bare undret meg over at parterapi skulle være noe mindre ordentlig enn annen terapi.


#14

Avatar sa for siden:

Jeg har hørt på alle episodene med det paret, og vet ikke helt hva jeg syns. Jeg syns hun var slitsom og han tafatt og Peder dillete.

Nå hører jeg på episodene om Tiril. De liker jeg godt, men det gir meg samtidig litt sånn ubehag i magen, for jeg får følelsen av at det ligger noe annet i luften enn kun terapeut/pasient-relasjon der.


#15

Timar sa for siden:

Har du lest om bokprosjektet deres? Jeg tror ihvertfall det var Tiril som var med på det, det var hun som var evig singel? Temaet for boka var "Kan terapeut og pasient bli venner etter endt behandling. "


#16

Avatar sa for siden:

Ah, det forklarer mye. Det ble nesten litt for intimt for min del, følte jeg lyttet til en samtale jeg ikke skulle ha hørt, på en måte.


#17

Ine sa for siden:

Boka Brev til psykologen er kommet ut. Og vekker reaksjoner fra etisk hold i psykolog-miljøet. De prøver å bli venner ved å skrive eposter til hverandre, samtidig som de har skrevet kontrakt på at dette skal være et bokprosjekt.

Har lest boka, og er blitt skeptisk til slik offentliggjøring av terapi, hvilke konsekvenser det kan ha for pasienten.

Og i hvertfall til at pasient og psykolog skal prøve å få en relasjon etter endt terapi.

www.aftenposten.no/kultur/i/9v0QXM/peder-kjoes-forsoek-paa-aa-bli-venn-med-en-tidligere-pasient-er-blitt-bok


#18

zinatara sa for siden:

Kan anbefale podcasten " Where should we begin? with Esther Perel" for å høre podcast med parterapi.


#19

Pelen sa for siden:

Ja, veldig bra! Det fikk opp øynene hos meg også med et beteende som jeg nå tenker mer på. En liten sak, men hun gir konkrete tips om hvordan man kan jobbe sammen og de som er der får øve på det også. Liker den måten å jobbe på bra.

Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.