Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Verdens beste danske julekokebok?

#1

Tallulah sa for siden:

I sommer spiste jeg noen dejlige vaniljekranse i Den gamle by i Aarhus, og fikk for meg at årets mat-tema i julen skal være mer dansk. :nemlig: :nerd:

Også har jeg prøvd å finne den ultimate danske julekogebogen. Uten hell. :skuffet: Vet du om en FANTASTISK dansk kokebok med juleretter? Kanskje spesielt småkaker og sånn det går an å gi bort.

Jeg kan selvfølgelig bare bruke oppskriftene på Danmarks Radio som jeg lenker til over her, men jeg helst han fysisk bok. Som jeg kan bla i, lese i, lese om julekakenes historie, se bilder etc.

(og ja, jeg har begynt å forbedre meg til JUL! :julemania: )


#2

liefje sa for siden:

Svarer absolutt ikke på spørsmålet sånn egentlig, men jeg elsker denne boken i samme gate. Har imidlertid svensk forfatter og går vel mer på svenske tradisjoner med åååå for en herlig og julete og kosete bok å bla i om høsten og vinteren for å bli inspirert til å prøve tradisjonsrike, men likevel nye oppskrifter, pynteideer og annet. bokelskere.no/bok/vinterens-gode-ting-maten-julen-blomstene/149149/

Jeg fikk den i gave for sikkert 20 år siden, men bruker den mye hvert eneste år og har flere favoritter derfra.


#3

Matilda sa for siden:

Jeg har ikke lest denne boka, men har sans for Camilla Plums TV-programmer, og hun har ei julebok med dansk tradisjonsmat som heter Jul.


#4

Tallulah sa for siden:

Takk for tips, jeg skal absolutt sjekke den ut, til tross for at den er svensk. :humre: Var nettopp i Sverige og tenkte litt på svenske tradisjoner, men så kom jeg på all silden og fant ut at vi heller får hylle svenskene i førjulstiden med lussekatter. :humre:

Takk for tips, jeg skal se på den! Jeg kjenner ikke til henne. Kanskje jeg må få fatt i noen danske julematprogrammer?


#5

Filifjonka sa for siden:

Samme her! Bruker den hvert år, og alt jeg har laget derfra er så godt! :hjerter:

Men jeg kunne også tenke meg en tilsvarende dansk bok.
#8

Filifjonka sa for siden:

Jajaja der har vi den! :)

Jeg prøvde faktisk å søke på julekokebok fra dem, men så ble jeg avbrutt.


#9

Tallulah sa for siden:

Ser Politiken sier "rigtig god og hyggelig sengelæsning spækket med de kendte juleopskrifter", det høres akkurat ut som det jeg er ute etter. :knegg:


#10

Pamina sa for siden:

Jeg liker så godt matprogrammene deres på TV. De er så lune og fine og absolutt mest opptatt av tradisjoner og at ting skal smake godt.#12

Filifjonka sa for siden:

Men får man kjøpt den noe sted?


#13

Hyacinth sa for siden:

Jeg liker også godt Mette B, Camilla Plum og de der brødrene. I det hele tatt er det mye hyggelig matlagning på dansk TV. Min eldste er i Danmark nå, og jeg har bedt henne sjekke Bilka. Det er utopi å tro at hun kommer til å gå i en vanlig bokhandel.


#14

Tallulah sa for siden:

Aner ikke. :vetikke:


#15

Nenne sa for siden:

Jeg kan spørre min danske tante, eller moster om du vil, om hennes tips til kokebok, om du ikke har landet helt ennå.
#18

Hyacinth sa for siden:

En av disse to danske er utsolgt fra forlaget. Datteren min spurte både på Bilka og i bokhandel. Vet dessverre ikke hvilken.


#19

Hyacinth sa for siden:

Rettelse. Begge var utsolgt. Men «Jeg glæder mig i denne tid» går an å bestille på nettet, sier hun.


#20

Tallulah sa for siden:

Takk for hjelp, Hya! Jeg får lete litt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.