Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kort transfertid Lufthansa

#1

apan sa for siden:

Vi skal til Dubrovnik og Lufthansa foreslår ulike alternativer med 40-50 minutter transfertid i Zürich og München. Er det greit nok når det er bestilt direkte hos dem, hele pakka? Jeg ville ikke gjort det med Frankfurt, men vurderer gå for det.


#2

Niobe sa for siden:

Jeg hadde ikke vært så bekymret når det er Lufthansa. De er jo uansett en del av Star Alliance, så man kommer seg med et fly, og hvertfall fra flyplasser med så mye trafikk.


#3

apan sa for siden:

For man får hjelp videre om man mister forbindelsen?


#4

Niobe sa for siden:

Det var hvertfall det SAS sa til oss da vi stod i fare for å miste neste fly: At enten sendte de oss med neste SAS-fly, eller med en av deres Star Alliance-partnere. Men for alt jeg vet sa de det for å berolige oss der og da. :knegg:


#5

Lavender sa for siden:

Uheldig om du må bytte terminal med shuttle tog i München. Det var mange som løp til neste flight.


#6

Pelen sa for siden:

Du kommer deg vider, men det kan jo bli forsinket. Sjekk hvor mange fly som mellom Zürich resp. München og Dubrovnik og velg eventuelt å mellomlande der det går flest fly innenfor Star Alliance. Som regel vil de prøve alt for å få dere med.


#7

apan sa for siden:

Det er samme terminal.

Vi tok sjansen og bestilte.


#8

apan sa for siden:

Vi tok Munchen. Vi skal egentlig ikke ankomme feriehuset i Dubrovnik før dagen etter så vi skal uansett overnatte der en ekstra natt ved ankomst, så det er ikke helt kritisk om vi blir forsinket.


#9

Pelen sa for siden:

Da høres det greit ut. Vi mellomlandet i München en gang og hadde 40 minutter på oss. Vi rakk, men det gjorde ikke bagasjen. Alt foruten bena til en barnestol kom frem dagen etter. Bena kom frem dag 2. Det innebar at vi kunne ha brukt drøye 20.000 kr fra forsikringen pga mer enn 48 timers forsinkelse. Det varierer sikkert av hvilken forsikring man har, men den vi hadde da innebar det beløpet.


#10

apan sa for siden:

Ja. Vi tenker at vi skal ta med en liten håndkoffert med litt bagasje uansett. Vi har mistet bagasjen uendelig mange ganger på Frankfurt, også med lang transfer, så det er en sjanse uansett.


#11

Pelen sa for siden:

Ja, alltid greit å ha med noen toaletting og i hvert fall undertøy og top/t-skjorte til hver.


#12

Nenne sa for siden:

Da var jeg for sein. Zürich er en liten flyplass sammenliknet med München, så der ville jeg ikke vært redd for kort overgang.


#13

Tjorven sa for siden:

Jeg har bestilt fly med så kort transfertid tidligere, og ringte da flyselskapet. De sa at de så an hvilken flyplass det var når det gjaldt kort transfertid, og når vi var oppsatt med kort tid, så var det fordi de mente at det var fullt overkommelig. Og vi rakk det med god margin.

Dette var i Wien.


#14

apan sa for siden:

Ulempen der var en kombinasjon av to andre partnere i Star Alliance. Vi var litt klare for Lufthansa helt gjennom.

Ja, jeg har søkt litt på det nå, og får mange treff på at Munchen har mye oppsatt med kort transfer og at det stort sett går bra.

Det går uansett et fly senere også, så til nød får vi ta noen timer i Munchen.


#15

liefje sa for siden:

Det går stort sett bra, men har man sammenhengende billett, får man uansett hjelp til å komme seg med neste fly. Jeg ser ofte på større flyplasser at de henter folk med short connection på gaten og hjelper dem hvis tiden er knapp. Det er da særlig hvis det er forsinkelser og sånn. Selger de billetten (hvis man kjøper direkte fra flyselskapet), er det en connection som vanligvis går greit.


#16

apan sa for siden:

Ja, vi har blitt hentet og fulgt med Lufthansa før. Og vi har kjøpt direkte på nettsidene deres nå.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.